Inlägg

Inlägg som Fakkahe har skrivit i forumet
Av Fakkahe
Skrivet av Cruentusa:

Sapphire Radeon R9 290 Tri-X 4GB
Fractal Design 550W Tesla
Phenom2 X6 1055T 2.8GHz
MSI 890GXM-G65
Samsung 830-Series 128GB
Corsair XMS3 8GB DDR3 1600MHz
4st WD diskar av blandade storlekar
Windows 7

Mitt Sapphire Radeon R9 290 Tri-X 4GB som jag hämtade ut för två veckor sedan har sedan dag ett orsakat konstanta låsningar av datorn.
Oberoende av vad jag gör så kan datorn låsas(ingen bluescreen), kan vara efter några minuter eller ett par timmar, jag kan inte tvinga fram en låsning och inget tyder på att vad jag gör på datorn har betydelse.

Testade R9 290 kortet i en annan dator byggd runt 4670k och i den fungerade kortet utan problem i 24h av blandad användning innan jag plockade ut det.

Jag har testat gamla drivrutiner, senaste certifierade drivrutinerna och beta drivrutiner utan någon förändring.

Uppdatera alla datorns drivrutiner och rensa upp bland installerade program ändrade inget.

Låsningarna var kvar efter ominstallation till annan disk av både Windows 7 och 8 men ingen låsning skedde förrens efter jag installerat ca 150 uppdateringar via windows update. Var förmodligen bara tur att den inte låste sig under installationen.

Ett Ati Radeon 4850 och Nvidia GTX 660 fungerar felfritt i datorn och kortet jag ersatte var ett msi gtx 560 ti 448 core som en dag bestämde sig var att vägra låta windows starta om drivrutiner var instrallerade. Datorn startade om efter windowsloggan varit uppe några sekunder.

När datorn låser sig, blir det då svart eller har allt stannat upp? Ifall du har högtalare inkopplat ger det ifrån sig ett statiskt ljud?

MVH
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av tompanhuhu:

Hej, hur skulle ni säga att man värderar ett steamkonto?

Är sugen på att sälja av mitt konto men vet inte riktigt hur mycket det kan vara värt.

Har bla 190+ spel (väldigt få humblebundle indiespel) och 347euro i steamwallet efter cs:go trading.

Hur skulle ni värdera ett konto?

http://www.mysteamgauge.com

Av Fakkahe
Skrivet av Tars741:

Tjena!
Hade tänkt beställa GTA 5 till PS4 nu med tanke på att det släpps imorgon. Tror ni det skulle kunna gå att beställa från amerikanska Gamestop (digital download) och använda på ett svenskt konto?

http://www.gamestop.com/ps4/games/grand-theft-auto-v/115462

Vad tror ni?

Det skulle nog fungera ifall du har den regions fria modellen som såldes på dustinhome för 3,4k

Av Fakkahe
Skrivet av loydenboy:

mitt moderkort heter gigabyte ga-970a-ds3p
frågan är alltstå kan jag köra med dubbla grafikort? är ju en port som grafikort passar i? amd crossfire står det nått om när jag googlar på moderkortet!
eller är jag helt ute och cyklar? tänkte köpa ett sapphire r9 290 referens design ett begagnat och stoppa i så fall och vad jag förstått behöver jag ingen sån där sli brygga till dom korten

Det går att köra även SLI med patchen hypersli, det gjorde jag på mitt ds3p och det funkade lika bra som ett SLI certifierat moderkort. Dock förekommer en liten fps förlust till detta pga att ena porten bara är pcie x4 men den förlusten är väldigt minimal runt 3-5% från pcie x8. Hade själv 8350fx och körde två 680 ett tag. Men rekommenderar att köra med amds kort ifall du har budget till detta. Xfire brygga behöver du istället för sli brygga kostar ej mer än 30-40 kr!

MVH
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av oyegie:

Vad som är bäst är subjektivt men troligtvis lär Logitech ha mest imponatorfaktor när det gäller baskvantitet.

Ah okej tack för svaret!

Hittade även detta, med 250w sub kanske något bättre? 500 riksdaler med än vad philips systemet kostar så precis lika dyrt som z906
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/hemmabio/BDVE2100/...

Av Fakkahe
Skrivet av Miindz:

Optisk ska jag köra till mina datorhögtalare om det är möjligt med det nya ljudkortet. Nu är det bara analogt. Vad har ni för erfarenheter av ljudkort?

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/ljudkort/internt...

Bättre än moderkortets inbyggda och med optisk ingång!

Mvh

Av Fakkahe
Skrivet av Miindz:

Du menar via USB? Jag är inte så insatt i alla de här uttrycken, tyvärr. Mina headset körs via USB. Jag körde mina datorhögtalare med optisk kabel förut men det uttaget gick också sönder till slut (det är därför jag kör med splitter)

Tror han menade Optisk ^^

Av Fakkahe
Skrivet av Miindz:

Ja.. Tyvärr har jag inget externt.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr så tror jag att det är ljudkortet som gör så att det piper i dina högtalare, har samma problem nämligen med mitt system där hemma! Men om jag ansluter tex mobilen eller mp3n så slutar det pipa.. Men kan ej säga for sure så överlåter det hellre till någon mer kunnig!

Lycka till

Av Fakkahe
Skrivet av Miindz:

Tjena!

Jag sitter på ett par Edifier med baslåda till min dator som är inkopplade i min 3,5mm port i datorn genom en 3,5mm splitter tillsammans med ett par dynavoice som är ett par meter bort vid min TV.

Mitt problem är att för knappt en vecka sedan så upptäckte jag att mina dynavoice har börjat ge ifrån sig ett pipande ljud, fast bara när de är inställda på att spela upp ljud från datorn (på recievern, Yamaha) och om jag har de inställda på att spela upp ljudet som kommer från TVn så framkommer ej det här pipet.

Alltså är det något problem med kablarna från datorn eller mitt 3,5mm jack i datorn? Hur kan jag komma fram till en lösning här?

Splittern är det ej fel på då jag testade att dra ut den och endast ha i Dynavoice-kablarna.
Drivrutinerna för ljudkortet har jag uppdaterat men det hjälpte inte.

Mvh
Miindz

Använder du ljudkortet från moderkortet?

Av Fakkahe

Philips HTB3520 5.1 eller Logitech Z906 5.1

Hejsan alla sweclockare!

Då jag är väldigt ny när det gäller ljud skulle jag vilja ställa några simpla frågor till er ljudexperter! Det är nämligen så att jag ska införskaffa mig ett nytt ljudsystem, har tittat mellan två olika system som är 5.1! Det jag är ute efter är trycket i själva subben då jag lyssnar mycket på dubstep, hardstyle m.m. Men diskanten är viktig med självklart!

Dessa system har jag kollat på(OBS Budget är på 2.500kr kom gärna med förslag!)

Philips 5.1 HTB3520
http://www.philips.com.my/c/home-theater-systems/5.1-3d-blu-r...
&
Logitech
http://www.logitech.com/sv-se/product/speaker-system-z906

Vilken har bäst sub i detta fall? Känns ju lite som att Logitech har bäst sub men då är det 500 mindre watt än Philips 1000w

Hoppas ni förstår vad jag menar, om något är oklart skriv det då med en snäll ton!
Mvh
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av TheAndrew:

Testade att köra OCCT Linpack en gång för att testa, vissa säger ju att detta talar om snabbare om CPUn är stabil eller inte. Temperaturen gick inom loppet av några sekunder upp i 87 grader och programmet stängdes sedan av då gränsvärdet (85 grader var den inställd på) nåddes. Vad gör OCCT som prime95 inte gör som leder till att processorn går så otroligt mycket varmare?

Använd Intelburntest, OCCT och PRIME95 är bara onödigt då processorn aldrig får arbeta så mycket! Som ovan har sagt, dem använder annan kylpasta på 3*** seriens processorer och därför dessa höga temps! Jag rekommenderar delidda samtidigt som jag inte gör det, när polaren gjorde det flög en bit av kiselkärnan med.. Men när jag gjorde det på min så fick jag 30c~ bättre temps! alltså runt 70-75(Istället för 90-95c) grader @4,7ghz med 1,330v!

Säg bara till ifall du undrar något mer!
Mvh
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av TheAndrew:

Håller för närvarande på att klocka min i5:a, ligger för tillfället på 4,7 GHz och arbetar på att få det stabilt. Det jag är lite bekymrad över är inte spänningen jag är uppe i vilken bör vara långt under något farligt värde (1,248 v) utan temperaturerna. Under ett prime95-test på large FFTs går den varmaste kärnan upp i runt 77 grader och den svalaste drygt 72 grader, däremot under normal användning såsom spelande kan temperaturerna ligga allt mellan 5-10 grader lägre. Någonstans känns det som att min kylare borde klara av att pressa ner temperaturerna mer än så. Fläktarna är i push-pull på full fräs under dessa tester och bara häromdagen blåste jag ur allt damm ur datorn med tryckluft från kompressor (självklart med vattenavskiljare på) så det bör inte vara här problemet ligger. Det blev ett litet tunt lager av damm som vägrade blåsas bort kvar på vissa kylflänsar, men hur mycket detta påverkar värmeavledningsförmågan vet jag inte. När jag kör detta test är även chassifläktarna på fullt ös och sidopanelerna bortplockade.

Kan det vara så att jag behöver montera om kylaren och applicera ny kylpasta? Påverkar det tunna dammlagret temperaturerna märkbart mycket? Har jag helt enkelt nått D14:s maximala kylförmåga?

Helt okej temperaturer! Undvik att gå över 85-90 snåret! Du kan ju delida ifall du känner för det !OBS! Grantin rycker och det kan vara krångligt! Checka youtube för tips!

Source: Haft en 3570k i 4,7ghz själv och hade mycket mer i volt än vad du hade! Toppade runt 80-85 med h80 kylare, så d14 håller måttet garanterat!

Mvh
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av Allexz:

You wish, de har alltid varit snygga, men bra optimerat har inte funnits på tapeten sedan UE3.

Har iaf alltid funkat som prima för mig, titta bara på Mirrors Edge när det kom ut, hur snyggt som helst. Kunde köra med min AMD +4200 med ett 6500 GT, alltid maxat det med något på 60-80 fps ^^

Av Fakkahe

Saken är ju den att UNREAL är riktigt grymma på att optimera deras spel, även den slöasde hårdvara kommer kunna köras på denna, det jag tycker är härligt med deras spelmotorer!

Av Fakkahe

Säkert deras andra "services" som blir ddosade..

Av Fakkahe
Skrivet av Unclemoe:

Inte för tillfället men planen finns ju att göra det! Jo jag vet, hade jag rekommenderat någon annan i min sits hade jag sagt samma som du, men frågan är om det går alls eller om det blir instabilt? Känns på gränsen! Surt att behöva skaffa nytt nätagg när detta är ~2 månader gammalt

Ifall du inte har något överklockat så kör på! Be quiet gör riktiga kvalitets agg så det är nog absolut ingen fara

Kör datorn i sig på 750w och det är två watt hungriga 285er! + överklockning på processor, även den är ett riktigt monster när det gäller strömmen

Av Fakkahe
Skrivet av Pussmunnen:

Är Afterburner som visar fel. Hade samma bekymmer på mina Amd-kort tills jag stängde av ulps.

Har Evga precision och nvidia grafikkort, kan det fortfarande vara det?

Av Fakkahe

Andra GPUn används i första hand..

Hej alla sweclockare!

Som ni ser på bilden så används min GPU2 istället för GPU1, Har sökt som en galning på internet och i nvidia inställningarna hur fan man ändrar detta. Jag vet att man kan stänga av SLI men använder det i andra spel! Även när jag kör med mina gpuer så ligger det andra kortet oftast 10-15% högre användning än vad GPU1 gör, vilket jag finner väldigt underligt..

http://i.imgur.com/lV1Thoy.jpg

Är det någon som vet vad det kan vara för fel?

Tack i förhand
Mvh
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av mr.crister:

Hej ! Det är så att jag köpte ett baspaket som hette Gas Alpha 212 med gas pro350. Det funkade utmärkt tills en dag när jag var ute o körde då plötsligt så började det tjuta ur basen så jag sänkte basen på en liten ratt jag fick med. Så nu när jag har ratten på den nivå jag brukar ha så låter basen lite men inte som förut och om jag höjer på ratten så börjar det tjuta. Vad kan va fel? Har kollat så att alla kablar sitter i och jag pillade inte med kablarna när det hände.

Tacksam för svar!!!

Köp kvalite kablar som är guldplatterade

Av Fakkahe
Skrivet av femkantig:

amd's roadmap: ctl-c ctrl-v

de kan tacka tsmc för att de kan proppa in mer av sin förlegade teknologi på samma kretsyta

TSMC? Haha dem gör kretsar för nvidia.. GF gör kretsar år AMD. Okunnigheten är enorm!

http://en.m.wikipedia.org/wiki/GlobalFoundries

http://en.m.wikipedia.org/wiki/TSMC