Inlägg

Inlägg som anon152135 har skrivit i forumet
Av anon152135
Skrivet av AjNoX:

@Darre08:

Vet inte vad du förväntar dig få för under 5000kr, men här är väl några alternativ?
(Såg att du nämnt sthlm som ort på Sweclockers)

https://www.blocket.se/stockholm/Speldator___gamingdator_7284...
https://www.blocket.se/stockholm/Speldator_74229482.htm?ca=11...

Tycker båda alternativen är vettiga för de pengarna, pruta ner till 4000kr och var nöjd.

Mvh

Tack som fan!

Ska titta närmare på det!

<3

Av anon152135

Fynda beganad eller köpa nytt? 5 k budget!

Hej,

Jag letar efter en färdigbyggt begagnad eller ska bygga nytt rig! Jag har letat i 1 vecka på blocket, tradera och swemarknaden. Tyvärr finns det inget bra alternativ kvar på Sweclockers. Blocket och tradera är ett skämt som lägger byggen från 2009-2013 saker för 6000-8000 kr! Då tänker jag liksom varför inte köpa NYTT?

Budget ligger på 4-5 k max! Datorn ska användas till lättare spel och lagring behöver inte vara mer än 256 GB SSD!

Vänligen
Darius

Av anon152135
Skrivet av Lfnodfs:

Tjena folks,
För ca 3 månader sedan köpte jag en pc från komplett, nu är jag i behov av en bärbar dator så tänkte sälja min pc vidare. Vad tycker ni att jag ska lägga upp den för?
Länkar en bild på alla komponenter.
https://www.imageshack.us/i/pnW0sgDNp

Tack!

Var bor du?

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Yes, sorry det är jag som blandat ihop flikarna. Jag hade bytt ut den du köpte mot den Lenovon du länkade, den är enligt mig bättre lämpad att arbeta på.

Tusen tack Dimman! <3 haha Du är bäst och tack ska du ha för att du tog din tid för att lära mig nya saker. Samtidigt har jag också läxat upp ekonomi ansvarige för företaget som ger ut budgeten till oss. vår verksamhetschef har försökt kört över dem några gånger, men utan att lyckas 100%. Men jag stannar för att det är så sjukt roligt jobb (egna tider för det mesta) och arbetsplats (kollegor) men verktygen är inte dem bästa för närvarande. ganska ny företag och vår nya chef har precis börjat omstrukturera hela verksamheten.

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Jag måste ha kollat fel flik, den datorn du länkade ser ut att ha IPS-skärm och inte TN-skärm så det är ett stort plus enligt mig. Jag vidhåller dock att jag inte ser den som en optimal arbetsdator, men jag tror inte du får bättre för pengarna. Mitt råd är att du behåller den.

Tack snälla. Jag försöker göra mitt bästa med de verktygen jag får. Det är Lenovo som har IPS skärmen, som jag länka senast, och jag köpte Asusen, den såg inte ha något IPS skärm, vad jag läste på specsen iaf. Bara byta ut den imorgon annars

Mvh
Darius

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Då är det inte en "företagsdator" du är ute efter utan helt enkelt bara en "billig dator" utan direkta krav.

Saken är den att arbetsgivaren är ansvarig för din arbetsmiljö, sen hur mycket det efterlevs kan ju variera. Alla är vi olika, jag har lagt fram mina förslag/krav ovan

Jag förstår, tack iaf för att du klar gjorde vissa viktiga aspekter här. Fick lära mig en del faktiskt.

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Om budgeten för en anställds primära arbetsredskap är så låg skulle jag fundera på om jag överhuvudtaget har råd att ens ha en anställd i första hand.

Om det nu ser så illa ut så hade jag hellre varit på jakt efter en begagnad maskin som uppfyller de krav jag nämnde ovan. Återigen, billig i inköp betyder inte nödvändigtvis lägre TCO. Kolla efter en begagnad sjysst Thinkpad T450s, jag vet dock inte ifall de går att få tag på så pass billigt som du vill ner, jag är tveksam till att man får något vettigt för de pengarna tyvärr (inkl service/garanti där man har ny burk inom dagar, inte veckor). För jag antar att en kraschad dator och en anställd utan arbetsredskapet i ett par veckor kommer kosta mer än vad du vill spara in på inköpet?

Jo, jag förstår. Vi har reserv datorer och vi lägger upp allt arbete digitalt i ett krypterad moln så det finns tillgänglig.

Ska jag byta ut den mot detta istället annars?

https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/252255-...

Jag själv ville ha en DELL XPS, men det var för dyrt.

Men vårt arbete kräver inte så pass mycket datorer. Vi har två konsulenter som skriver mest på sina datorer då deras uppdrag är mest socialt och dokumentation kring uppdragen vi får från kommunen gällande vård och omsorg av olika klienter. Annars är det mest pappers arbete då tjänsten kräver det p.g.a. sekretess. I övrigt är det att vi måste dokumentera och spara det vi gör digitalt i en låst server för backup!

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Absolut inte gamla EliteBooks. De bör malas ned och förstöras omedelbart. Det var just en liknande sådan jag var tvungen att jobba med tidigare. De är fullkomligt värdelösa på allt förutom att förstöra dina ögon och göra dig förbannad.

Men vad skulle du typ valt för 5500 kr?

Av anon152135
Skrivet av Dimman:

Om det är ett arbetsredskap som någon ska sitta vid dag ut och dag och samtidigt kunna vara mobil med den så bör följande vara av bra kvalitet:
1) Skärm (IPS främst för betraktningsvinklar)
2) Tangentbord
3) Touchpad

En annan grej som är oumbärlig är möjligheten att kunna docka enkelt för extern skärm/mus/tangentbord.

Jag har något likt denna inkl docka:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3623609

Jobbade någon månad på en HP EliteBook med 14" TN-skärm och gammal touchpad osv, det var hemskt. Jag fick kräva en ny burk för att kunna utföra mitt jobb hos kund ordentligt.

Det är inte dag in och dag ut direkt. 50% deltids tjänst! Och budgeten ligger där typ! :/

Tack för all info och råd vännen. <3

Av anon152135
Skrivet av skyw00lker:

Det där var ingen rolig arbetsdator. Det där är mer en dator för någon som tar fram den lite då och då för att surfa och betala räkningar.

Satsa på en kvalitédator istället, thinkpad serien eller arbetsdatorerna från dell eller hp

Ahh! Vad hade ni tänkt med en sådan budget?

Mvh
Darius

Av anon152135
Skrivet av Moltasman:

Plastik va?

Har ej öppnat den ännu!

Av anon152135

Bärbar 5.5 k prestanda/kr värt det?

Hej Sweclockers.

Köpte denna idag till en kollega som ska arbete med utredning mm.

https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/259033-...

Tänkte dubbelkolla om det var värt det priset för just dem specsen? Jag hittade iaf inget som kunde slå det på 2 veckor. Tänkte se om någon "fynda" något annat innan jag öppnar denna senare ikväll!

Mvh
Darius

Av anon152135

Bästa tråden jag sett. Ska köpas en sådan för 5k! <3

Av anon152135
Skrivet av Warhole:

Hej! söker en bärbar dator som kommer användas till lättare spel (HS, FM17,Civ6 och Hots) och filmtittande. Vill ha 15" eller 17" skärm. Budget 7-11k. Vad passar bäst till dom spelen? Kom gärna med tips!

MVH Jonas

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4259395

Varsågod!

Av anon152135

Köpte faktiskt en sådan här! Chefen godkände det. Gillar all around datorer där man kan verkligen göra allt med. Känner man inte sig begränsad plus den väger ynka 2 kg!

https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/264509-...

Av anon152135
Skrivet av Gurk:

Denna kanske: https://www.dustin.se/product/5011006260/thinkpad-e570

Kan ju personligen tycka att det är lite "fjösigt" att företaget inte klär på dig ett bättre verktyg än en laptop för 5500. Får du en arbetsplats med dubbla skärmar, docka och liknande utanför detta så... visst då kanske det är "ok". (Min åsikt bara, länk ovan till en hyfsad dator inom dina specs)

https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/259033-...

tänkte precis liknande. Fast detta. Äsch, lite snålt företag. Men det får man ta. Ville ha typ GTX 1050. Men vet inte om Lenovo Legion är värt det av att jag lägger ut privat 2k. Både kraftfull och lite gaming åt sidan de tråkiga timmarna på kontoret där inget händer

Av anon152135
Skrivet av griid:

Som it-tekniker på ett medelstort företag tycker jag detta låter konstigt - att man får välja sin egen dator, modell. fast det blir väl mer vanligt att man kör på BYOD-varianten?
Vi köper in laptops av en och samma modell för att lätt kunna skjuta på en image exempelvis. Misstänker att detta bolag är ett väldigt litet sådant och då går det kanske bra att hantera var dator för sig.

Jag röstar på den dator som länkats ovan, från Dustin.

Precis är det så min vän! Litet bolag.

Av anon152135

Företags dator! Akut! Hjälp tack!

"Vad gäller datorn så köp en ny. Företaget gav oss budget upp till 5500kr.
Så du får välja själv."

Hej jag har fått lite pengar från mitt företag att köpa en ny bärbar. Jag kommer jobba som administratör åt företaget. Logistik, skapa mallar, scanna in avtal, sköta kvitton, Admin över vissa program där planering, uppdatering av sekretess uppgifter mm ingår.

Jag kan lägga till själv 2k extra om jag får de specsen jag skulle vilja ha. SSD 256 gb, i5-i7 processor, 1920 x 1080 upplösning, helst någon grafikkort. 960M. 15' tum? Om någon har en lite begagnad så funkar det också. Men kan vi hålla oss till 5500 funkar också bra.

Med vänlig hälsning
Darius

Av anon152135
Skrivet av anon76929:

USB C är ju en given port som ska finnas. Tänk bara att komma till ett konferensrum och koppla in en (1) sladd så har du tillgång till Ethernet, projektor och laddning. Sladden går dessutom inte att vända fel så den passar alltid i första försöket. I vanligt USButtag fungerar ju oftast tredje försöket...

Hur fungerar C porten att du får tillgång till Ethernet? Mycket nyfiken här! Trodde man behövde köpa en adapter.

Av anon152135
Skrivet av kleinis:

Han sökte på "demo" på deras hemsida...

Skickades från m.sweclockers.com

Tack ni är bäst. <3