Inlägg

Inlägg som ajaxoptimal7 har skrivit i forumet
Av ajaxoptimal7

1150 Z97 ATX Mobo, Ev. Ram Köpes!

Som rubriken lyder, är på jakt efter en ATX Z97 bräda, ska vara fullt fungerande.

Sitter du även på något vettigt DDR3 16GB kit kan det vara av intresse!

Kommentera modell samt prisidé !

Mvh.

Läs hela annonsen här

Hittat!

Av ajaxoptimal7
Skrivet av DirtyHandz:

Med tanke på att det är perforering i toppen på chassiet; har du kopplat ur kablarna från nätagget till moderkortet, blåst rent och kontrollerat så ingen vätska finns där?

Edit: Enklaste är väl att montera ut allt ur burken och köra det på skrivbordet med bara det nödvändiga inkopplat. Får ju samtidigt möjlighet att inspektera så det inte finns massa intorkat kladd och annat som kan skapa problem.

Jag kopplade ur allt som inte var nödvändigt för att få igång datorn, pluggade in och ur alla sladdar och jag lyckades komma in i bios som jag skrev sist, steg 2 blev att plugga in SSDn med OS och se vars man landade och jag kom aldrig längre än windows loggan, den frös eller rebootade till bootloop 3-4 gånger för att sedan göra om samma sekvens, nån gång kom jag in i windows repair men nästa gång laddade den bara på som vanligt och frös vid windows loggan.

Ska försöka få till en formatering av SSDn ikväll om jag nu lyckas ta mig förbi bios igen haha.

Skrivet av xxargs:

Lätt att säga i efterhand - men du skulle ha gjort datorn strömlös (dvs rycka ur nätsladden och alla andra anslutningar) och plockat ur CMOS-batteri precis efter vattenduschen och sedan låta datorn stå i en vecka eller så innan den strömsätts igen.

Vatten kan krypa under kretsar och med spänning på starta korrosion som fräter av ledare och kortsluter mellan ledare och pinnar med oxider och korrosionsprodukter och du har trasig moderkort och/eller grafikkort beroende på hur mycket vatten som stänkt omkring.

Den här typen av fel märks inte med en gång utan kommer först efter en tid och även en med knappen avstängd dator har många delar med spänning på sig och driver på korrosionen - därför fungerade det på kvällen men inte dagen efter.

Var mentalt beredd på att det blir att köpa ny moderkort och har du tur så nöjer det sig med detta... och kom ihåg vad du måste göra om liknande händer fler gånger - oavsett om det är mineralvatten eller läsk/öl/drinkar och sprit

Nå iom att det endast var fronten av datorn, som du ser på bilden nedanför som fick vatten på sig så var jag inte allt för orolig just då när man har jävlat spillt läsk rakt över sina GTX 460s några år sedan utan skada haha, men det jag torkade av just då var USB portarna ljud och PWR knapparna, så jag antar att det har klättrat på så vis? är nästan helt säker på att vattnet inte kom förbi "gallerpilen" på toppen, iofs kan det tom vara så att vatten tog sig fram till hårddiskarna som ligger framtill.
Då jag kommer in i bios men inte in i windows känns det som att SSDn kan vara knasad.
Däremot låter det du säger lite mer sannolikt då jag har rena gissningar haha.

https://taipeicomputer.jo/image/cache/catalog/Products/Cases/COR...

Dock känner jag oron över att köpa "nya" komponenter då det som är defekt kanske gör att även ett "nytt" mobo åker på samma? eller är det möjligt? Tanken har gått mot ett uppgraderingskit + ny ssd samt chassi och hålla tummarna på att GPU'n lever.
Men hellre att man köper en gammal Z97 bräda om det är relativt säkert. Tack för eran hjälp!

Av ajaxoptimal7
Skrivet av panpo98:

....
Är felet kvar så fortsätter du ta bort sånt som inte behövs för att utesluta att dom orsakar fel och nollställer bios igen. Om du ser/hör att datorn startar normalt kan du ta bort skärm och grafikkort HELT. ALLA diskar, DVD och kablarna tar man också bort tills man fixat så man får bild.

Blev en liten vinst nu, som sagt bara det nödvändiga för att starta datorn är ikopplat nu, har dansat runt med en ramsticka på alla slots nu, bytte till den andra och efter 3 "bootloops" kom jag in i bios på 4:e, så nu sitter jag och funderar över vad nästa steg är, inga hårddiskar är ikopplade än så min första tanke är att stoppa in SSDn där jag har os och se om det går? man kan nästan utesluta att gpun är kaputt? cpun är sval och en ramsticka verkar vara vid liv.

Av ajaxoptimal7
Skrivet av panpo98:

Du nämner att fronten fick en skvätt. Koppla därför ur alla kablar som går från chassit till moderkortet. Starta datorn med en skruvmejsel som du rör metallpiggarna på moderkortet.

Kopplar ur tangentbord, mus, USB kablar, USB prylar, kringutrustning mm. Speciellt det som fick sig en skvätt. Utanför datorn ska du bara ha strömkabeln till datorn och kabeln till skärmen.

Vissa behövde nollställa bios (cleared cmos) efter att de tagit bort tex trasigt mus osv innan datorn startade normalt igen.

Är felet kvar så fortsätter du ta bort sånt som inte behövs för att utesluta att dom orsakar fel och nollställer bios igen. Om du ser/hör att datorn startar normalt kan du ta bort skärm och grafikkort HELT. ALLA diskar, DVD och kablarna tar man också bort tills man fixat så man får bild.

Jag har nu gjort allt, efter varenda sladd jag har pluggat ur har jag försökt starta samt clearat cmos utan resultat, har använt ett stabilt gem som PWR knapp :P.

Ingenting från frontpanelen är kopplat till moderkortet, varken fläktar eller USB, det enda som är kopplat öht är ström till GPU och CPU, ström till mobo och cpu fläkten, hårddiskarna har inga sata kablar i sig och är inte kopplade till PSU.

Har försökt ta ut GPU och köra via HDMI i moderkortet utan framgång, Min gissning är att moderkortet har gjort sitt? PSU'n köptes under 2 år sedan och bild har jag fått via grafikkortet dom få gånger jag väl kom in i datorn.. ÄVen ram inhandlades i samma veva.. Sjukt frustrerande att man inte kan få ett felmeddelande som kan säga rakt av denna komponent har gjort sitt...

Av ajaxoptimal7

Bootloop, kommer ej förbi bios.

Halloj!

Problemet
Allt började efter att en överdrivet skakad Loka öppnades ovanför skrivbordet och skvätte ner tbord skärm och lite allt möjligt, datorn fick sig en skvätt i fronten och var igång då det hände, just då såg det ut som att den klarade sig torkade av allt och spelade på som vanligt resten av kvällen, slog av den samma kväll.

Morgonen därpå slog jag igång den och fick uppleva den första bootloopen, var nyvaken och tänkte inte så mycket på det då jag slog av och på nätagget och den funkade direkt därefter, fifflade på som vanligt och lät datorn vara på över natten, dagen efter spelade jag på som vanligt och slog av den innan jag gick o la mig, däremot när jag skulle boota idag vägrade den (D-Day), provade göra samma som sist men ingenting, tog bort en ramsticka samt clearade cmos och jag kom in i bios första gången efter D-Day, fixade mina vanliga inställningar och sparade för att sedan boota, tillbaka till bootloop.. Gjorde om samma - fifflade med ram samt clearade cmos igen, valde att boota med default bios, fick upp W10 loggan, när jag ska få upp "inloggningssidan" vart det svart i 10 sek sedan bootloop igen... Efter det har ingenting funkat, kommer inte in i bios och jag känner hopplösheten...

Specs
Mobo: Gigabyte GA-Z97-D3H
CPU: i5 4690K som körts i 4.4Ghz sedan 2 år tillbaka utan problem.
GPU: Gigabyte GTX 1060 3GB Mini
RAM: Corsair Venegance CL9 LP 8GB (2x4GB) 1600Mhz
PSU: FSP Hyper S 500W

Av ajaxoptimal7

Intresserad av DDR3 Ram, kan du ta reda på vilken modell samt hur många Mhz?

Av ajaxoptimal7

5000 + frakt startbud då för att se vad vi landar på

Av ajaxoptimal7

Kör på i7an ^^

Av ajaxoptimal7

@The_wazzek: Har köpt här på marknaden flera gånger och aldrig råkat ut för något problem, man köper ju endast om dom har haft tidigare annonser samt varit medlem längre än några månader!

Av ajaxoptimal7

Om jag var du skulle jag kolla vad som finns på marknaden innan du kollar nyköp, går att få en riktig best begagnat för den slanten

Kolla här eller på marknaden, du kan få ett riktigt kap för 7-8000:- !

Av ajaxoptimal7

@NodCommander: Asus DCUII GTX 770

Av ajaxoptimal7

Satt på samma cpu, köpte nyss i5 4670k + Z97 bräda för 1500:- här på marknaden, känner mig då säker ett gäng år framåt!

Bara att göra en köpes annons och kolla vad du får för erbjudanden

Av ajaxoptimal7

jag hade uppgraderat CPU, mer värt imo.

Av ajaxoptimal7
Skrivet av JonatanR:

ECC minnen är ju mer eller mindre bara bra för om något krachar eller så.

Sedan skulle budget vara rätt bra o veta men stark processor med mycket ram och ett fint ljudkort (externt eller internt) skulle jag rekommendera

Skrivet av Hugligan:

Då skulle jag välja en dator från HP Z-serie, Dells T-serie eller en custom från Mullet.se! Då får du kvalité rakt igenom samt garanti ifall något händer.

Okej tydligen så har jag ca7-8000 att jobba med, mindre än tänkt men får helt enkelt köra på det, vad behöver jag dra in på då? tänker att en xeon + ecc + massa ssds blev en dröm jävligt snabbt? hoppas jag har fel x)

Av ajaxoptimal7

@Hugligan: Båda, mestadels "levebröd"

Av ajaxoptimal7

@Hugligan: Tack för ditt svar man!

Min följdfråga blir vars kan jag köpa allt detta? snabbt enkelt & helst så billigt som möjligt inom sverige? ^^

Av ajaxoptimal7

Köpråd, Xeon, i5 eller i7?

Hej!

Tänkte slänga ihop en burk åt en vän, men då jag inte har så jädra stor koll på vad en musikproducent, eller bara producent öht. behöver för komponenter i sin burk så hade jag behövt lite hjälp från er grabbar!

Har kommit in på Xeon/i7 spåret, sitter för tillfället och överväger det dom har att erbjuda, ECC minnen verkar ju vara något man vill ha iaf? rätta mig om jag har fel!

För att göra mig kortfattad så är detta vad jag sitter och luskar på för tillfället.

  • 16GB Ram, helst ECC

  • Stabil Processor, Quad/Octa? lite här jag fastnar då jag vettefan om få snabba kärnor gör jobbet bättre än fler stabilare?

  • GPU är lite whatever, kanske något i mellanklassen så han kan slänga igång något spel om han känner för det (CPU, RAM prioriteras.)

  • Lagring, helt lost, Vad rekommenderas? SSD? Raid?

  • Mobo, lika lost.

  • mATX/mITX hade varit super.

All hjälp uppskattas! ^__^

Av ajaxoptimal7

Antar att det är 2.4 Ghz / 5 Ghz ? isf så är det för att dem flesta mobiler inte stödjer 5ghz bandet.

Av ajaxoptimal7
Skrivet av stajv:

Ska sälja min gamla Imac. Hur mycket tar man betalt?

är 27 tum, sent 2009, i5, 20gb ram, 2.66 processor

Ta reda på mer specifik info, men kolla tex ebay eller blocket vad liknande går för där.

Av ajaxoptimal7

Uppgraderar ej mer än vad som behövs, satt nu senast på 460 1GB SLI och bytte upp mig i somras till 770.

Blir i stort sett bara CS & BF3 så behöver absolut inte mera