Inlägg

Inlägg som filipblom har skrivit i forumet
Av filipblom

Sitter själv med en 50 cm djup 115 cm bred bordskiva, funkar faktiskt väldigt bra för mig när skärmen sitter tätt in på väggen.

Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom

Gjorde även en med enbart färger från Inets hemsida

https://i.imgur.com/7aHx8Hr.png

Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom
Av filipblom

Bara en fläkt snurrar GTX 680

Halloj, sitter med ett MSI GTX 680 Twin Frozr i ett fractal design R3 som har all ljusisolering på. Märkte ikväll att datorn börja låta högre än vanligt när jag började lira Firewatch på ultra. Kikade både i afterburner och speedfan för att se hur varmt det var i lådan och såg att grafikkortet låg runt 85 grader (lite väl varmt va?). Öppnade upp chassit för att kolla och ser till min förvåning att bara en fläkt snurrar för fullt medans den andra är helt still. Båda bör väl snurra när det är under full load och värmen stiger över 70-80 grader? Har mitt grafikkort kanske börjat räkna sina dagar eller finns det något man kan göra?

Av filipblom

Lär mig Maps i java, kan någon förklara hur denna kod fungerar?

Hej! Sitter här och försöker lära mig lite om TreeMaps och HashMaps samt lite andra små funktioner i java. Jag har fått ett lösningsförslag på en kort kodsnutt, men jag har inte alla hästar i stallet när jag kollar på denna. Så om någon vänlig själv skulle vilja titta och förklara för mig vad som egentligen händer på dessa rader så vore det toppen

Jag har en klass klocka som ser ut såhär:

class Klocka implements Comparable<Klocka>{ private int timme, minuter; public Klocka(int timme, int minuter){ this.timme = timme; this.minuter = minuter; } public String toString(){ return timme+":"+minuter; } public int compareTo(Klocka other){ int cmp = timme - other.timme; if (cmp != 0) return cmp; else return minuter - other.minuter; }

Dold text

jag har en HashMap som ser ut såhär:

Map<String, List<Klocka>> departures = new HashMap<String, List<Klocka>>();

Det är en HashMap över flygningar där destinationen är nyckeln och i listan så sparas alla avgångar. Denna HashMap ska vändas så att man får en utskrift som sorterar sig efter klockslag och skriver ut alla flyg som går vid det klockslaget. Så det är nästa metod jag knappt förstår ngt utav. Vore grymt om någon kunde kommentera vad som sker steg för steg så att jag förstår vad som egentligen sker

sen en metod som ser ut såhär

static Map<Klocka,List<String>> vändMap(Map<String,List<Klocka>> orgMap){ Map<Klocka, List<String>> resultat = new TreeMap<>(); for(Map.Entry<String, List<Klocka>> me : orgMap.entrySet()){ String dest = me.getKey(); List<Klocka> tider = me.getValue(); for(Klocka kl : tider){ List<String> dests = resultat.get(kl); if (dests == null){ dests = new ArrayList<String>(); resultat.put(kl, dests); } dests.add(dest); } // for Klocka } // for Map.Entry return resultat; }

Dold text

Jag hoppas verkligen någon känner för att göra detta, vore grymt om ni fick min pollett att trilla ner Ha en trevlig helg!

Av filipblom

http://i.imgur.com/BoStaqE.jpg

http://i.imgur.com/shTZmML.jpg

Kan inte riktigt bestämma mig än vilken jag tycker mest om! Men var så ivrig och ville få upp något här

Av filipblom
Skrivet av Mieriola:

Googlade fram denna intressanta kursen: http://webdesign.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-c...
10 min/dag i 30 dagar så har man grunderna.

Att skaffa en billig/gratis webhost+hemsida och börja experimentera är annars ett bra tips. Det mesta går att googla fram, eller lära sig genom att testa själv att pilla i koderna. Skall du börja på en universitetskurs eller liknande så är det inte dumt att ha lärt sig lite grundläggande kunskaper i förväg.

Grymt! Tack

Av filipblom

Aight, tack för svaren Ska ta och kika på det ni har sagt!

Av filipblom

Plugga till webbdesigner?

Go'kväll gänget!

Jag sitter här och tänker att vore roligt att lära sig mer om webbdesign. Vore trevligt att ta det så långt att man skulle kunna försörja sig på det senare i livet
Borde man söka sig till något universitet (i/nära Stockholm), ta distanskurser eller köpa sig en bok och försöka lära sig allt själv?

Tycker mina kunskaper i photoshop är above avrage men mina kunskaper i CSS, HTML och allt annat man nu använder sig av när man bygger en sida är typ obefintlig.

Är det någon sitter på lite bra tips på hur jag borde gå tillväga för att lära mig, så är jag mer än tacksam!

Av filipblom

Wie! Äntligen vinner jag en tävling! Detta gjorde verkligen min dag, va sjukt! Tusen tack!

Av filipblom
Skrivet av HerrKanin:

Stiligt! Sänggaveln, är det något köpt eller egengjort?

egengjort

Av filipblom
Skrivet av DanneCool:

Nice, men var är den tredje skärmen någonstans? Och är det inte lite väl städat?

Har alltid tänkt att köpa en extra men har aldrig kommit till skott! Faktiskt inte, så här brukar det se ut hemma hos mig. Kanske ligger något enstaka klädesplagg någonstans!

Av filipblom

Så här lever man 2.0

Morsning sweclockers!

Det var ett tag sen man laddade upp sitt första album här i galleriet. Så nu 3 år senare kommer nästa! Samma hus men bytt plan 2 mot källaren.

Enjoy

Så här lever man 2.0