Inlägg

Inlägg som jakkes har skrivit i forumet
Av jakkes
Skrivet av hjorten66:

Ett fritt internet med begränsningar? Hur tänkte du där? Så fort det är begränsningar så kan det inte kallas fritt.Begränsat internet blir det då.

Svara på andra delen av hans inlägg.

Av jakkes
Av jakkes

Exakt vad menar du med att den startar "ibland"?

Av jakkes
Skrivet av dagbro:

Nu när du nämnde kodargnagare, när får SweC stöd för HTTPS?

Det finns till mobilsidan om jag inte missminner mig.

Av jakkes
Skrivet av Gavelin:

Hoj,
Är det normalt att ha runt 10fps i stormwind med en AMD FX-8350 x8 och ett Radeon hd7970?

Hur mycket RAM har du?

Av jakkes
Skrivet av poppis23:

vet inte hur det är för dig, men jag är orolig över mina saker. Har betalat flera tusen för datorn.

Du behöver inte stresstesta eller något. Testa den bara! Den kommer inte bli mer trasig om du testar och om datorn startar som den ska så är den inte trasig.

Av jakkes

Ändra

this.height=120;this.width=255;

till

this.style.height=120;this.style.width=255;

Av jakkes
Skrivet av phz:

Jag tror inte personen du svarade på försökte poängtera något negativt i att t ex civilingenjörer och läkare tjänade pengar och att de kunde komma till formella maktpositioner, utan snarare den informella makt som tillskrivs familjer med massivt kapital som ärvs genom generationer samt företag som växer till att bli en inflytelserik ekonomisk kraft — dvs grupperingar som har medel att underhålla lobbyistverksamhet o dyl (cf. Lawmakers Who Upheld NSA Phone Spying Received Double the Defense Industry Cash). Blev exempelvis Bush den yngre president helt på helt egna meriter (akademiska och annat), eller hade han fördel av sin omgivning? Vilka krav kunde isf denna omgivning i sin tur införliva på hans presidentskap? Det är nog snarare sådana tanker som personen du svarade på hade i åtanke.

Bara för att man har "president" som titel så innebär det inte i praktiken att man är den som kan "styra" landet helt efter egen agenda.

(Ett tangentiellt tankeexperiment är att ta din retoriska fråga "Alla vill väl ha en klok ledare?" och göra en snabbcheck av ledande svenska politikers utbildningsnivå.)

Möjligt att jag missförstod, då ber jag om ursäkt.

(Att vara statsminister i Sverige är nog inte lika prestigefyllt som att vara president i USA. Jag misstänker att Obama har högre utbildning än Reinfeldt)

Skrivet av Shockwave:

Ta en titt på vilka som finansierar de som försöker bli president, det är ofta de som har mest pengar som kommer längst. D.v.s att stora företag med intresse i olja osv som ger enorma summor för att ha en större del i det politiska spelet.

Jo, lobbying är en stor del inom valet i USA. Men man kan fråga sig om det är pengarna som ger vinsten eller om det är vinsten som ger pengarna. Du har säkert koll på det bättre än jag.

Av jakkes
Skrivet av Shockwave:

Du behöver inte ha hög utbildning för att äga mycket pengar. Och bara för att någon kanske har hög utbildning i en sak så betyder det inte att det är okej att den personen bestämmer över alla andra i landet, för att den personen kommer högst sannorligt enbart ta beslut som ger han/hon mer pengar själv, även om det är på andras bekostnad.

Du behöver inte hög utbildning för att ha mycket pengar, det är sant. Men har du en hög utbildning så har du i regel mycket pengar (framför allt i USA). Att någon med hög utbildning sedan väljs till president är ju inte så konstigt, alla vill väl ha en klok ledare?

EDIT: Som president handlar man för landets bästa. Man är heller ingen ensam härskare, det finns begränsningar.

Av jakkes
Skrivet av Shockwave:

Nej, pengar. Det finns en anledning till varför människor med pengar i princip styr hela USA.

För att om du har hög utbildning och är smart så tjänar du pengar?

Av jakkes
Skrivet av retro123:

EU fick fredspriset 2012..har du sovit under en sten?
EU var en bidragande orsak till konflikten i forna jugoslavien, vilket tillhör europa..se lite dokumentärer och läs på. Finns så mycket propaganda men leta lite och bilda dig en egen åsikt.
"EU fanns inte vid första världskriget så dra inte in skotten i Sarajevo i denna diskussion." nej självklart fanns inte EU då men tror du inte det finns ett historiskt tänkande inom EU när det gäller konflikter? I sådana fall lever du i dina drömmar.
Nobels ursprungliga testamente kan man tolka lite hur man vill, jag ser inga hinder för att tilldela Snowden och Manning priset, tvärtom.

Förresten, skrev Nobel den passagen i fetstil själv eller har du redigerat testamentet helt själv?

Jag vet att EU fick fredspriset 2012, menade att de skulle kunnat få det för länge sen.

EU och Europa är inte samma sak. EU kan förhindra konflikter mellan medlemsländerna, inte inom Europa. Hur kan EU ha varit en bidragande orsak till konflikten i Jugoslavien när de inte ens var medlem i EU. Jag kanske saknar fakta, förklara gärna.

Förstår inte vad du menar med "historiskt tänkande inom EU"? EU är ingen krigsmaskin, de har ingen armé.

Fetmarkerade den delen för att jag ansåg att den delen motiverade EU:s fredspris. Möjligt att Snowden och Manning skulle kunna få fredspriset, inget jag har uttalat mig om.

Av jakkes
Skrivet av Shockwave:

Pengar är makt, folket har inte ett skit att säga till om och så kommer det färbli tills hela alltet kollapsar. USA är ett enda stort företag.

Skickades från m.sweclockers.com

Snarare information.

Av jakkes
Skrivet av DevilsDad:

Kan någon förklara för jag har inte så bra koll. Vad skilljer RT från WP8? Finns samma appar till båda? Varför är det två olika OS till två väldigt lika enheter!? Skillnaden är skärmstorleken och telefonfunktionerna.

WP8 är till telefoner.
Windows RT är en ARM variant av Windows 8 (tror jag).

Av jakkes
Skrivet av retro123:

Inte krig i Europa? Va? Är du allvarlig? Även om forna jugoslavien inte var med i EU när kriget bröt ut så var det ett kapitalt misslyckande speciellt då den utlösande orsaken till första världskriget var skotten i Sarajevo.
Totalt misslyckad var också NATOS och EU's insats att få slut på kriget.
Fredspriset handlar inte bara om att skapa fred rent konkret utan om en handling som värnar människors frihet och rätt att slippa förtryck är lika giltig.
Om Snowden och Manning fick dela priset (vilket ju inte kommer ske, för många korrumperade män med makt som ska säga sitt), vore helt underbart och helt rättvist.

Anledningen till att EU vill ha in bl.a. Kroatien är för att förhindra framtida konflikter nere i Balkan. EU är ingen apparat som ska stoppa krig där det uppstår, det är en union mellan europeiska länder. EU och NATO är heller inte bundna, Sverige är t.ex. med i EU men inte i NATO.

EU fanns inte vid första världskriget så dra inte in skotten i Sarajevo i denna diskussion. EU skapades efter andra världskriget för att förhindra framtida konflikter mellan framför allt Tyskland och Frankrike.

Enligt Wikipedia är detta Nobels definition av fredspriset: "den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser".

EU var och är ett lyckat till grunden fredsprojekt, men de skulle kanske fått sitt fredspris för flera år sedan.

Av jakkes
Skrivet av MrNeikter:

Bradley Manning var nominerad men "vann" inte..
Och hur fan kunde Obama vinna? Var det för att han var svart?
Och EU??! ... Give me a break. ..

EU var ju ett ganska lyckat fredsprojekt.

Av jakkes
Skrivet av WinJi:

EU ville göra en undersökning på detta. Men Storbritannien och Sverige sa nej. Så det blev inget.

Källa?

Av jakkes

Behöver man försäkring? Inte om inget händer dig, men är olyckan där så är du ruinerad.

Detsamma gäller virusskydd anser jag.

Av jakkes

Är det verkligen värt att köpa en intel? Då ska han köpa nytt moderkort och bygga om hela datorn. Ingen vet ens vad han har för lina, skulle lika gärna kunna vara den.

@TS

  1. Vad har du för hastighet? http://speedtest.net.

  2. Kolla dina inställningar. Du kan tjäna sjukt många FPS på att köra med optimerade inställningar. Finns säkert någon bra guide om du behöver.

  3. Kommer du få tittare? Dvs, är du villig att lägga pengar på att uppgradera din dator?

  4. Vad har du för moderkort? Vissa AM3 kort stöder AM3+, då kan du köpa mycket bra processor för ca 1300. Skulle du gå för Intel behöver du både processor och moderkort dvs onödiga kostnader. Att köpa ett nytt grafikkort kommer inte hjälpa ett dugg.

Av jakkes

Den där videon funkar inte för mig heller. Senaste timmarna har YouTube varit konstigt för mig.

Av jakkes

Testa om olika grafikinställningar hjälper.