NSA XKeyscore avlyssnar nästan allt en användare gör på nätet – kartlägger svenskar

Permalänk
Medlem
Skrivet av QL:

Mot vem? Mot Soviet och Warszawapakten givetvis. På senare tid (90-tal) framtvingade NATO fred i Bosnienkonflikten vilket resulterade i Daytonavtalet.

Kalla kriget var inte utan "heta" konflikter, där håller jag med.

En av anledningarna till att östländer (tidigare lydstater under Sovietunionen) vill ansluta sig till Europa är att de är trötta på att domineras och förtryckas av den stora grannen i öst. Man vill byta försvarsallians.

Har NATO löst alla konflikter i Europa och övriga världen? Nej, givetvis inte.

NATOs muskler utgörs i förfärande utsträckning av USA. Men där har vi (EU) bara oss själva att skylla. Obama och andra presidenter har alltid hävdat att Europa satsar för lite på försvaret. Historiskt har USA vid ett flertal tillfällen varit tvungna att rycka in för att skapa fred i Europa.

MEN vi glider ifrån trådens ämne som ju var IT-politik och NSA!

Anledningen att de gick med i ett enat Europa var inte för att byta försvarsallians för helvete, de var redan en del av Europa med stor handel med västländerna men var sanktionerade och hinder sattes upp för dem, dessa togs bort efter regering efter regering kastades ut. Alla av länderna har dock inte gjort några egentliga framsteg i demokrati eller när det gäller ekonomiska band, och producerar tom mindre än förr. Dessa länder är ett problem vi ignorerar medan extremister av olika slag får fotfäste och deras politiska system försvagas.

NATOs partnerskap för fred deltar även de forna sovjetländerna i, även de som inte tänker samarbeta nära eller gå med i NATO. Vi gör bättre att arbeta där idag. Det finns ingen Warsawapakt idag, och inte ens Kubanerna är ute och slåss i tredje världen. Warsawapakten skapades pga uppdelningen efter kriget och pga att de startade NATO för den delen. Många av insatserna i forna Jugoslavien var under ren FN-kommando. En del var NATO-ledda med säkerhetsrådets beslut och en del var illegala krigshandlingar. Det är en långvarig konflikt och alla på balkanhalvön var inblandade på något sett. NATO gjorde för den delen inget när Sydafrika skaffa kärnvapen, när Indien skaffade kärnvapen, när Pakistan skaffade kärnvapen eller senast nu när Indien skaffa sig interkontinentala missiler. Inte USA heller för den delen. USA klagar bara när andra delar av världen spenderar pengar på försvar för den delen. Om det misstänkliggörs så tänker många länder inte bygga upp några större förmågor vilket lämnar USA att stå för mycket, men det är inte i tjänst för oss bara.

Sen betyder inte NATO att det är USA som står för all eldkraft. Vi har stormakter som Storbritannien och Frankrike i Europa. Det var principiellt Frankrike som gav stöd till kuppmakarna i Libyen, även innan säkerhetsrådet beslutat om att ingripa. Sedan kommunistblocket föll har vi väldigt lite anledning att tillåta USA stationera kärnvapen i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien och Turkiet dessutom. USAs utstationering i Turkiet var orsaken bakom Kubakrisen till att börja med. MAD gjorde mest att vi gjorde galenskaper. Vi är säkrare utan dem och har ingen militärallians att rikta kärnvapnen mot. Inte skyddar det mot inbördeskrig i Europa heller, många av massmorden de senaste seklet stoppades tom av kommunistiska styrkor som västeuropa och USA var så fixerade vid, eller så var fredliga kommunister målet för folkmord. Den politiska uppdelningen som rådde och användningen av våld är inget att hylla.

Att västeuropa inkl moderatledda Sverige med när personliga band och NATO lurade och gav stöd till Saakasjvili så han trodde att han skulle kunna både återförena Georgien och slåss mot Ryssland med hjälp av NATO är bara sorgligt, det finns inget utrymme för att överspendera sig in i militära och politiska allianser.

Hur som helst det står klart att Storbritannien visste mycket mer om USAs förmågor om avlyssning än de erkänt. Hade Tyskland vetat lika mycket hade de kanske i någon mån agerat mot det.

Permalänk
Medlem

USA NSA och deras storhetsvansinne och terrorist jakt de verkliga terroristerna är de själva .....

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ixos:

Mer än de flesta tror.

USA kan knappast förklara krig mot Sverige, och att försöka komma hit på annat sätt ovälkommna och göra sig av med Sveriges Stadsminister eller Snowden skulle vara en PR katastrof för USA och sabotera deras relationer med EU.

Vad kan USA göra mot Sverige? Hindra oss att bygga krigsmaterial baserat på deras prylar är det enda jag spontant kan komma att tänka på. Då får vi använda Franska och Tyska prylar istället, eller lägga ned vår vapenindustri.

Det lär dock knappast hända om inte 25% av Sveriges befolkning skulle rösta på Piratpartiet och får Politikerna att radikalt ändra sin policy när det kommer till yttrandefrihet, hemlig avlyssning och demoktrati.

Väldigt naiv världsbild du har.

Visa signatur

Asus Maximus IV Gene-Z - Intel Core i7 2600K - Corsair Vengeance 1866 MHz 4x4 GB - Asus GTX 670 DirectCU II
BenQ XL2410T - Zowie AM - Zowie Swift - Qpad MK-85

iPhone 5S - iPad Air

Permalänk
Medlem
Skrivet av retro123:

Kanske beroende på att världen är helt annorlunda än när Sverige anföll Prag på 1600-talet. Vad som gäller nu och de som styr världen är globalt styrda koncerner som knappast vill se några krig. Förutom vissa då: praktiskt belägna i mellanöstern eller så, så att vapenindustrin får sin del av kakan. Att ge EU credit för att inte Frankrike och Tyskland har gått ut i krig med varandra sen andra världskriget kan nog till största del tillskrivas denna skiftning i maktbalansen. Ingen tjänar på det längre. Krig kan man skapa, men på praktiskt avstånd. Visst kan man kanske säga då att EU var ett lyckat projekt men är det där den egentliga makten ligger? Tyskland har inte blitzbombat london sedan fyrtiotalet däremot har England och Tyskland tillsammans bombat b.l.a. bagdad. Krig är det inte slut på, bara att de riktar sig mot andra. Pengar finns inte att hämta genom att kriga med varandra när globala storkoncerner styr.

Korrigering: Bagdad bombades INTE av Tyskland.
Irakkriget var en helt egen anglosaxisk AFFÄR, för övrigt har GB haft militär i alla världens länder utom 4 stycken, säger väl en hel del om detta lands historia och intentioner.

För övrigt delar jag inte din åsikt om krig, krig har alltid varit fundamentet i vår civilisation. Finns inget bättre för världsekonomin än att bygga upp/bygga nytt efter stora krig, krig är som bränder i naturen, det skördar momentan men skapar förutsättningar för nytillväxt.
Speciellt om man får "kontrollera" återväxten genom sin egna ekonomi.
USA/IRAK är ett bra exempel.
Tyskland/USA/England är också bra exempel

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hennnkee:

Kolla följande bild:

Det står inte specificerat vilken.

Står ju visst. Lite suddigt men går å tyda:

*al-hisbah.com

Om man byter ut i:et mot ett e: får man Al-Hesbah. Vilket är ett extremist forum enligt wikipedia.

Visa signatur

Programmerare -> PHP | HTML | CSS | JS | Java.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zlack:

USA NSA och deras storhetsvansinne och terrorist jakt de verkliga terroristerna är de själva .....

Jakten på terrorister är inget annat än svepskäl för att rättfärdiga sin verksamhet. Det verkliga syftet är att stärka landets position som exportnation och ge kontroll över naturtillgångar i andra länder. Utöver lönnmord och omstörtande verksamhet är det så USA alltid har agerat.

Terrorister har gått low-tech i decennier.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Somvanligt gäller en enkel konstatering; sanningen svider värst

Permalänk
Inaktiv

Frihet?

Först och främst måste vi börja med att bli visionärer, vi måste börja bojkotta och sedan försöker vi få våra vänner till att bojkotta google, facebook och minska ONÖDIG konsumtion kraftigt. Vi får kämpa så långt det går.

Problemet blir sedan mobilerna, ip adresserna mm. Vill ni ha ett äkta frihet, fri gör era tankar? Då bör ni sluta kolla på TV och vara källkritiska till allt ni växt upp med och ser.

Som sagt, problemet med MÄNNISKAN är att vi är simpla livsnjutare. Här i Sverige är vi moderna slavar men välmående slavar. Majoriteten av oss, jobbar, går hem underhåller sig själv med tv-serier, film, tv-spel, super skallen av sig och kanske då och då några resor, idrotter mm. Eller så har man en familj att ta hand om.
Efter jobbet finns det inte så mycket krafter till kreativitet, hjärnan och kroppen vill helst slappna av, där av blir det svårt med visioner, nya tankar, och hitta nya vägar. Man tror att man är fri nu, och då behöver man sitt "fix" (underhållning) vad än det kan vara, då vi är ganska beroende av detta mönstret vi vant oss vid.

Nackdelarna tror jag leder till mindre utveckling i samhället, ensamhet, depression, medan makthavarna har oss exakt där de önskar. De ger oss mat och underhållning och vi blint följer deras minsta tecken (deras lagar). Tror ni verkligen eran röst gör någon skillnad? I en demokrati fungerar makten såhär. Makten är handen och fingrarna partierna där folket får sig tro de kan påverka genom att rösta.

Mvh

Permalänk
Avstängd

Vad tycker utrikesdepartementet om detta då?
Är det okej att utländska säkerhetstjänster övervakar svenskar?

Permalänk
Avstängd

Det verkar ju inte så man kommer undan det här med HTTPS heller.
Det är mer än bara webben också, det är IRC, XMPP och allt annat också?

Tor lär väl inte heller va helt safe.
Ända sättet att upprätthålla tvåvägskommunikation är att man krypterar kryptonycklar som man bytt med någon face-to-face i verkligheten.

Framtiden ser dyster ut. Ingen frihet, ingen anonymitet. Konstant övervakning av alla hela tiden.
Det leder till mindre yttrandefrihet, mindre framförande av kritik, vilket leder till mindre rättigheter och mer förtryck.
Det är ett hot mot hela mänskligheten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av WivouZan:

Tycker detta är spännande, allt rabalder som det skapar. Personligen bryr jag mig inte ett dugg, vill de gå igenom allt jag skriver, surfar, och chattar så för all del! De kan få spela in mina samtal också, känner att jag har inget att dölja, och om jag kan bjuda på ett gott skratt för något de sett eller hört när de går på fikarast så gör man ju bara deras vardag lite bättre! Och sen känns det inte riktigt som om man kommer hamna i media för något de individerna hittar. Och folk säger ju att det är kränkande och dylikt men jag känner inte att jag blir tvingad under hot precis, ingen märker ju av detta förutom nu när det kommit ut i media och alla ställer sig i duschen och känner sig utnyttjade.

Men alla har ju olika synpunkter på detta, men jag säger fortsätt bara, kan de stoppa en enda person från och göra något dumt så är det vinst enligt mig.

Tänk om alla kunde ge upp sin egen frihet och rätt till ett privatliv som du. Vissa kan tyvärr inte det, konstigt nog. Jag har inte heller något att dölja, men jag vill fortfarande känna att det jag skriver inte registreras så att någon annan kan se exakt allt jag gör på internet. Tur att alla inte är som du, för då skulle vi vanliga svenssons vara rätt så körda. "kommer polisen någon gång i veckan och letar igenom hela huset och allt vi äger? Klart dom får det, jag har inget att dölja".

Min fråga till dig är, när ska man börja bry sig? Vart går gränsen? Ska en helt vanligt arbetande person ses som en person misstänkt för terrorbrott, är det verkligen rätt?

Visa signatur

GTX 1070 Ti | Intel i7 6700k@4.4Ghz | MSI Z270 Gaming Pro | Corsair Vengeance RGB pro 16 gb | EVGA Supernova G2 750W

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Skrivet av retro123:

Kanske beroende på att världen är helt annorlunda än när Sverige anföll Prag på 1600-talet. Vad som gäller nu och de som styr världen är globalt styrda koncerner som knappast vill se några krig. Förutom vissa då: praktiskt belägna i mellanöstern eller så, så att vapenindustrin får sin del av kakan. Att ge EU credit för att inte Frankrike och Tyskland har gått ut i krig med varandra sen andra världskriget kan nog till största del tillskrivas denna skiftning i maktbalansen. Ingen tjänar på det längre. Krig kan man skapa, men på praktiskt avstånd. Visst kan man kanske säga då att EU var ett lyckat projekt men är det där den egentliga makten ligger? Tyskland har inte blitzbombat london sedan fyrtiotalet däremot har England och Tyskland tillsammans bombat b.l.a. bagdad. Krig är det inte slut på, bara att de riktar sig mot andra. Pengar finns inte att hämta genom att kriga med varandra när globala storkoncerner styr.

Kan nog stämma väldigt bra. Logiskt är det iaf.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av rektor:

Vad tycker utrikesdepartementet om detta då?
Är det okej att utländska säkerhetstjänster övervakar svenskar?

Förmodligen så har USA makt över dem.

Skrivet av WivouZan:

Tycker detta är spännande, allt rabalder som det skapar. Personligen bryr jag mig inte ett dugg, vill de gå igenom allt jag skriver, surfar, och chattar så för all del! De kan få spela in mina samtal också, känner att jag har inget att dölja, och om jag kan bjuda på ett gott skratt för något de sett eller hört när de går på fikarast så gör man ju bara deras vardag lite bättre! Och sen känns det inte riktigt som om man kommer hamna i media för något de individerna hittar. Och folk säger ju att det är kränkande och dylikt men jag känner inte att jag blir tvingad under hot precis, ingen märker ju av detta förutom nu när det kommit ut i media och alla ställer sig i duschen och känner sig utnyttjade.

Men alla har ju olika synpunkter på detta, men jag säger fortsätt bara, kan de stoppa en enda person från och göra något dumt så är det vinst enligt mig.

Lyssna noga nu, många under medeltiden som hade nya tankar och nya uppfinningar gillades inte av den dåvarande makten "kyrkan" som kanske har bytt skepnad, till demokrati idag? banker? De som håller pengarna idag kan ändra lagarna genom "Lobbying". En dag du får en ide och råkar skriva det som någon där uppe i Pyramid stolen du håller upp inte gillar, så är det hej då med dig? Förstår du vad vi menar? Eller ska jag förklara det enklare för dig? Din slavmästare har koll på dig, en dag planerade du att fly, din slavmästare får reda på det och straffar dig, eventuellt dödar dig?

Här har du lite konkret sammanfattning också.

Först och främst måste vi börja med att bli visionärer, vi måste börja bojkotta och sedan försöker vi få våra vänner till att bojkotta google, facebook och minska ONÖDIG konsumtion kraftigt. Vi får kämpa så långt det går.

Problemet blir sedan mobilerna, ip adresserna mm. Vill ni ha ett äkta frihet, fri gör era tankar? Då bör ni sluta kolla på TV och vara källkritiska till allt ni växt upp med och ser.

Som sagt, problemet med MÄNNISKAN är att vi är simpla livsnjutare. Här i Sverige är vi moderna slavar men välmående slavar. Majoriteten av oss, jobbar, går hem underhåller sig själv med tv-serier, film, tv-spel, super skallen av sig och kanske då och då några resor, idrotter mm. Eller så har man en familj att ta hand om.
Efter jobbet finns det inte så mycket krafter till kreativitet, hjärnan och kroppen vill helst slappna av, där av blir det svårt med visioner, nya tankar, och hitta nya vägar. Man tror att man är fri nu, och då behöver man sitt "fix" (underhållning) vad än det kan vara, då vi är ganska beroende av detta mönstret vi vant oss vid.

Nackdelarna tror jag leder till mindre utveckling i samhället, ensamhet, depression, medan makthavarna har oss exakt där de önskar. De ger oss mat och underhållning och vi blint följer deras minsta tecken (deras lagar). Tror ni verkligen eran röst gör någon skillnad? I en demokrati fungerar makten såhär. Makten är handen och fingrarna partierna där folket får sig tro de kan påverka genom att rösta.

Permalänk

Ne... nu har de gått för långt.

Dom kan binda våra valutor med en papperslapp! Dom kan förklara krig mot länder bara för att få billig olja! Dom kan leka sitt makt spel. Dom kan höja priserna på glass! Men sabbar dom vårat internet... Då får dom sota för de!

Vi får bygga upp ett eget Internet. Nya ledningar, nya servrar, som inte är kopplade med nått löjligt blaha! Det ska kallas Stora lanet, och alla som är kopplade ska anses vara "vänner". Då kan man dela copyright material helt lagligt. Det ska vara fiber hela vägen! Men främst, det ska inte finnas några loggar eller annat dylikt!

Jag börjar gräva nu!

Visa signatur

Mvh Anders

Permalänk
Medlem
Skrivet av rektor:

Det verkar ju inte så man kommer undan det här med HTTPS heller.
[...]
Ända sättet att upprätthålla tvåvägskommunikation är att man krypterar kryptonycklar som man bytt med någon face-to-face i verkligheten.

SSL och HTTPS är faktiskt säkert även fast du inte byter nyckarna IRL. Public-key-system är en genialisk uppfinning.

Förutsatt att du kan lita på servern på andra sidan alltså; Microsoft och Facebook står ju t.ex. i NSA:s förfogande så där plockar de data i klartext från de riktiga servrarna. Det är det man menar med att de kommer runt (inte genom) HTTPS.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av prawler646:

Ne... nu har de gått för långt.

Dom kan binda våra valutor med en papperslapp! Dom kan förklara krig mot länder bara för att få billig olja! Dom kan leka sitt makt spel. Dom kan höja priserna på glass! Men sabbar dom vårat internet... Då får dom sota för de!

Vi får bygga upp ett eget Internet. Nya ledningar, nya servrar, som inte är kopplade med nått löjligt blaha! Det ska kallas Stora lanet, och alla som är kopplade ska anses vara "vänner". Då kan man dela copyright material helt lagligt. Det ska vara fiber hela vägen! Men främst, det ska inte finnas några loggar eller annat dylikt!

Jag börjar gräva nu!

Vad tror du händer om människorna som förlorar familj medlemmar eller länder som vinner krig emot arméer som krigat i ditt namn vill ge tillbaka? De kommer säga, men ni är ju ett demokrati och röstade fram dessa "makthavare" som plundrade oss på våra rikedomar, förstörde vårt land, nu vill vi ha rättvisa? De tvingar dig betala på ett eller annat sätt, tro mig. Var inte så naiv, världen håller på förändras.

Permalänk
Medlem

Har slutat använda google och gått över till https://duckduckgo.com/ . Det är en fråga om principer.

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Medlem
Skrivet av moztech:

Tro inte att Sverige och FRA eller nåt annat EU land är sämre än jänkarna. Sverige har ju dessutom en historia av åsiktsregistrering och sen är väl alla nyanlända Talibaner skäl nog att spionera på hela befolkningen (om man nu inte skyller allt på barnporr först).

Nej, inget nytt under solen. Behöver inte ens foliehatt nuförtiden...

"Alla nyanlända talibabaner" Vilka är de nyanlända talibanerna? Har du något bevis på att det finns många nyanlända flyktingar som tillhör den militanta gruppen ṭālib?

Tycker att "Alla nyanlända talibaner" ringar så fel så att du borde fundera på att byta till SD's oficiella forum

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem

Terrorister och andra kriminella nätverk använder sig nog av en rejäl kryptering och där får även NSA problem.

Men jag undra ju vad som kan hända om man skriver att man fått kännedom om att ett Al-Qaeda har fått tag på en väskatombomb från gamla Sovjet och har nu smugglat in den till USA. Det var ju en ung kille i Storbritannien som skrev något om USA:s president och några dagar senare fick han besök av både Skottland Yard och FBI. Så vissa ord eller fraser fångas nog upp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KalleKulspruta:

Detta verkar ju inte som nån konspirationsteori, eller hur? Snarare dags att inse fakta, någon foliehatt behövs inte.

Det hade garanterat skrikits om "konspirationsteorier" ifrån många håll om man påstått denna omfattning innan det avslöjades. Så det man kanske ska lära är att inte förlöjliga och nedvärdera konspirationsteorier så fort man hör talas om de (nu skriver jag allmänt och inget emot dig, Kallekulspruta).

Ordet konspirationteori är ju något som missbrukas utav regeringar så fort någon ifrågasätter dem. En stor del av befolkningen köper ju detta konceptet också.

Visa signatur

Detta är min e-penis. Håll tillgodo: 8=====o

Permalänk
Medlem
Skrivet av elklazor:

"Alla nyanlända talibabaner" Vilka är de nyanlända talibanerna? Har du något bevis på att det finns många nyanlända flyktingar som tillhör den militanta gruppen ṭālib?

Tycker att "Alla nyanlända talibaner" ringar så fel så att du borde fundera på att byta till SD's oficiella forum

Dra för helvete inte in SD i detta!

Visa signatur

Detta är min e-penis. Håll tillgodo: 8=====o

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Anledningen att de gick med i ett enat Europa var inte för att byta försvarsallians för helvete

Länder som har varit utsatta för Soviet och kommunistiskt förtryck har av naturliga skäl en strävan att söka sig västerut både beträffande handelsrelationer, diplomatiska relationer och försvar. Det faller sig bara naturligt. Det finns flera exempel på det.

Militär makt är en förutsättning för att länderna i Europa ska kunna behålla sin status som fria nationer. Alla länder har en armé, sin egen eller någon annans och maktvakuum fylls som bekant alltid ut förr eller senare. Just nu rustar Putin upp och försöker återta förmågor som fanns under kalla kriget.

Sen tror jag inte att vi är mycket bättre i EU än i USA när det gäller att värna personlig integritet, snarare tvärt om. Storbritannien förefaller rentav vara ett värre exempel än USA när det gäller övervakning av fria medborgare.

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shockwave:

Nej, pengar. Det finns en anledning till varför människor med pengar i princip styr hela USA.

För att om du har hög utbildning och är smart så tjänar du pengar?

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakkes:

För att om du har hög utbildning och är smart så tjänar du pengar?

Du behöver inte ha hög utbildning för att äga mycket pengar. Och bara för att någon kanske har hög utbildning i en sak så betyder det inte att det är okej att den personen bestämmer över alla andra i landet, för att den personen kommer högst sannorligt enbart ta beslut som ger han/hon mer pengar själv, även om det är på andras bekostnad.

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem

Integritet inom Europa

Skrivet av QL:

Sen tror jag inte att vi är mycket bättre i EU än i USA när det gäller att värna personlig integritet, snarare tvärt om. Storbritannien förefaller rentav vara ett värre exempel än USA när det gäller övervakning av fria medborgare.

Storbritannien inom EU är snart historia, de kommer snart inte vara kvar i EU, de och USA kommer fortsätta sin Imperialism utan hjälp av EU.
Britterna kommer sitta därute på sin ö och hetsa in över Europa som de gjort genom alla tider, passar dom bättre än gemenskap och fred.
Tyskland är den starkaste garanten för din och min personliga integritet. Frankrike Holland Schweiz (inte EU) lär nog försvara den också (dock med mindre makt)
Sverige med "ägget o CO" lär inte visa några muskler...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av CGD:

Terrorister och andra kriminella nätverk använder sig nog av en rejäl kryptering och där får även NSA problem.

"mjölken är slut". Om du inte vet vad det betyder, så är du inte terrorist. Nej, terrorister behöver inte kryptera. De samtalar man till man eller skickar kodord.

Citat:

Men jag undra ju vad som kan hända om man skriver att man fått kännedom om att ett Al-Qaeda har fått tag på en väskatombomb från gamla Sovjet och har nu smugglat in den till USA. Det var ju en ung kille i Storbritannien som skrev något om USA:s president och några dagar senare fick han besök av både Skottland Yard och FBI. Så vissa ord eller fraser fångas nog upp.

Som the onion sa "låt oss alla tala som terrorister, även till vardags. blanda in det i språket så får NSA problem"
Mvh Atombomb, Obama, sprängning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shockwave:

Du behöver inte ha hög utbildning för att äga mycket pengar. Och bara för att någon kanske har hög utbildning i en sak så betyder det inte att det är okej att den personen bestämmer över alla andra i landet, för att den personen kommer högst sannorligt enbart ta beslut som ger han/hon mer pengar själv, även om det är på andras bekostnad.

Du behöver inte hög utbildning för att ha mycket pengar, det är sant. Men har du en hög utbildning så har du i regel mycket pengar (framför allt i USA). Att någon med hög utbildning sedan väljs till president är ju inte så konstigt, alla vill väl ha en klok ledare?

EDIT: Som president handlar man för landets bästa. Man är heller ingen ensam härskare, det finns begränsningar.

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av jakkes:

Du behöver inte hög utbildning för att ha mycket pengar, det är sant. Men har du en hög utbildning så har du i regel mycket pengar (framför allt i USA). Att någon med hög utbildning sedan väljs till president är ju inte så konstigt, alla vill väl ha en klok ledare?

EDIT: Som president handlar man för landets bästa. Man är heller ingen ensam härskare, det finns begränsningar.

Jag tror inte personen du svarade på försökte poängtera något negativt i att t ex civilingenjörer och läkare tjänade pengar och att de kunde komma till formella maktpositioner, utan snarare den informella makt som tillskrivs familjer med massivt kapital som ärvs genom generationer samt företag som växer till att bli en inflytelserik ekonomisk kraft — dvs grupperingar som har medel att underhålla lobbyistverksamhet o dyl (cf. Lawmakers Who Upheld NSA Phone Spying Received Double the Defense Industry Cash). Blev exempelvis Bush den yngre president helt på helt egna meriter (akademiska och annat), eller hade han fördel av sin omgivning? Vilka krav kunde isf denna omgivning i sin tur införliva på hans presidentskap? Det är nog snarare sådana tanker som personen du svarade på hade i åtanke.

Bara för att man har "president" som titel så innebär det inte i praktiken att man är den som kan "styra" landet helt efter egen agenda.

(Ett tangentiellt tankeexperiment är att ta din retoriska fråga "Alla vill väl ha en klok ledare?" och göra en snabbcheck av ledande svenska politikers utbildningsnivå.)

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakkes:

Du behöver inte hög utbildning för att ha mycket pengar, det är sant. Men har du en hög utbildning så har du i regel mycket pengar (framför allt i USA). Att någon med hög utbildning sedan väljs till president är ju inte så konstigt, alla vill väl ha en klok ledare?

EDIT: Som president handlar man för landets bästa. Man är heller ingen ensam härskare, det finns begränsningar.

Ta en titt på vilka som finansierar de som försöker bli president, det är ofta de som har mest pengar som kommer längst. D.v.s att stora företag med intresse i olja osv som ger enorma summor för att ha en större del i det politiska spelet.

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakkes:

EDIT: Som president handlar man för landets bästa. Man är heller ingen ensam härskare, det finns begränsningar.

Just nu känns det som att presidenten inte jobbar för landets bästa. Om man skulle göra det så skulle man inte öka statsskulden med så otroligt mycket under en så kort stund. Man bör förstå att de som blir presidenter är de som har de stora företagen bakom sig. "Vi ger dig pengar om du ger oss det här". Va inte så naiv.

Visa signatur

GTX 1070 Ti | Intel i7 6700k@4.4Ghz | MSI Z270 Gaming Pro | Corsair Vengeance RGB pro 16 gb | EVGA Supernova G2 750W