Inlägg

Inlägg som jakkes har skrivit i forumet
Av jakkes
Skrivet av Mars SSX:

Den är endast en revolution om G-Sync blir open source och för dom som inte kan använda Lightboost/BFI/Backlight Strobing fullt ut.

Se till att köpa ett kort som kan använda det då. Stanna inte med AMD bara för att när du vet att Nvidias teknik är bra.

Av jakkes

Kom du åt båda med samma finger gick strömmen ingen farlig väg.

Mer troligt är att de var varma. Du hade känt stötar om det varit ström

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakkes
Skrivet av backfeed:

Hehe, nja, vi har olika åsikt helt enkelt.

Jag anser att vinstintresset är helt avgörande för storleken på skadeståndet, och att särskild hänsyn bör tas till om det är privatperson eller företag. Hur stort skadestånd vore rimligt i det här fallet? Det är en bra fråga som jag inte har något svar på, men betydligt lägre än 4,3 miljoner, tycker jag.

Det är inte rimligt att i praktiken förstöra personens liv för all framtid, för en sån här sak. Rim och reson, någon måtta måste det vara.

Ok, jag håller inte med överhuvudtaget.

Av jakkes
Skrivet av backfeed:

Edit: Jag läste fel.

Erkänner du dig därmed besegrad också?

Av jakkes
Skrivet av backfeed:

Ok, så du är alltså helt med på att licensavgiften borde skilja sig åt för en är privatperson utan vinstintresse, mot för ett vinstdrivande företag? Det är precis det jag menar. 4,3 miljoner + t.ex. royalty för varje nedladdad film, det hade passat för ett företag.

Ett icke vinstdrivande företag hade också fått betala 5.5 miljoner för licensen.

Av jakkes
Skrivet av backfeed:

Om han var näringsidkare och tog betalt för visningar, på samma sätt som upphovsmakaren, så hade skadeståndet kunna vara rimligt förutsatt att det nådde ut offentligt inklusive reklam till hela allmänheten på samma sätt som upphovsmakaren.

Det är en privatperson som spred skiten gratis, till en fildelningssida, utan att göra något väsen av det, och helt utan vinstintresse. Därmed är skadeståndet grovt överdrivet. Det är inget vinstdrivande företag det handlar om.

Förklara gärna hur skadeståndet är motiverat.

Ett vinstdrivande företag hade antagligen behövt betala mycket högre licensavgift. Han utnyttjade en tjänst som kostade miljontalskronor helt gratis, klart som fan han ska betala för det.

Av jakkes
Skrivet av backfeed:

Licensbrott, som jag redan har skrivit. Stöld är det inte, och kommer aldrig kunna bli.

Jag påstår inte att det varken är moraliskt ok eller lagligt att göra på det här viset, inte alls. Men det handlar på sin höjd om ett licensbrott, inte stöld, och skadeståndet är fullständigt vansinnigt överdrivet.

So what? Hade man inte haft en skadestånd i storlek med licenskostnaden finns det ingen anledning att ha licenser. Folk som då vill utnyttja licensen skulle kunna dela ut materialet och sedan få ett skadestånd mycket lägre än licenskostnaden. Förklara gärna hur skadeståndet är överdrivet.

Av jakkes
Skrivet av usilusken:

Med ditt resonemang borde de som våldtar någon och sen dödar denne själva bli våldtagna till döds. Ett öga för ett öga! Rättssystemet fungerar inte så i Sverige, utom just i fall där maffian mutat domare. Han kan omöjligt betala detta och är dömd till ett liv på existensminimum alternativt fly landet. Ni tanklösa dårar som tycker det är ok, tänk efter. Om han inte väljer landsflykt kommer han troligen bli kriminell på riktigt.

Straff ska stå i proportionalitet till brottet annars kan vi lika gärna strunta i rättssystemet och införa duellering igen. Hämnd föder bara hämnd.

Nej, absolut inte.

Han har använt en tjänst (sprida filmen gratis) utan att betala för den. Han fick ju till och med rabatt för tjänsten sen!

Av jakkes

Ser ärligt talat inte vad som är så konstigt?

Licensen som krävs för att dela ut filmen gratis kostade 5.5 miljoner. Han delade ut filmen gratis utan att betala och får skadestånd på 4.3 miljoner. Han borde vara glad att han tjänade 1.2 miljoner.

Av jakkes

Kan det vara så att DDR2 minnena är för långsamma?

Av jakkes
Skrivet av Schackmannen:

Att jag inte går upp så mycket när jag proppar i mig kalorier?

Ja.

Av jakkes
Skrivet av Schackmannen:

Det förklarar ju saken

Av jakkes
Skrivet av Schackmannen:

Hur mycket och vad konsumerar du på ett lan? Drack typ 8L cola och käka kebab och sånt på dh och jag gick inte upp något nämnvärt.

Hur gammal är du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakkes

Dela in strängen i segment och räkna ut varje segments värde

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakkes

Kan inte mycket javascript men jag misstänker att din variable "tag" är en lista på objekt. Du kan inte föra musen över en lista.

EDIT: http://stackoverflow.com/questions/11075819/how-to-get-curren...

Av jakkes

Windows Phone. Lumia 1020

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakkes
Skrivet av Akarr:

Det är en pc du sitter vid och inte en tablet eller smartphone.. hela win 8 är ju för tablet/laptop med touchscreen ... sen appbaserat typ.. online ska du vara så alla appar kan skicka in reklam på alla dina widgets..

har du inte touchscreen så är det bara bökigt att man ska scrolla i sidled.. jag förstår inte3 vad som är fantastiskt med detta OS.. inte ens Millenium var så dåligt som detta.

och vi klickar inte till vänster.. utan vi måste dra fingret från höger nu tjooooooooo

glöm inte tvätta händerna efter toalettbesök

Har haft W8 ca 1 månad efter det släppts nu. Har inte laddat ner en enda app. Folk tror att Modern UI är det enda man använder i W8.

Av jakkes

Lumia 1020 eller 925 är kanske något?

Av jakkes

Ominstallerat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakkes
Skrivet av MaarOlo:

Tack, men måste jag göra kontot innan då?

Ring bara...........