Inlägg

Inlägg som Rixxz har skrivit i forumet
Av Rixxz
Skrivet av suhrim:

och väljer inte att aktivt installera en linux dist.

Är det ett krav för att ett OS ska räknas som "stort"?
Isåfall hade Windows aldrig slagit igenom

Av Rixxz
Skrivet av suhrim:

Android och IoT enheter kan väl knappast räknas som "linux på dekstop" och jag har aldrig sett en chromebook som inte kom från en skola.

"Linux på desktop" som det sas för 20+ år sedan skulle nog åtminstone jag numer tolka som "Linux för gemene man", och där har ju Android absolut slagit igenom.

Och sedan är det ju som Edvin-89 säger, faktisk desktop-Linux hade funkat utmärkt för väldigt många som fortfarande använder en bärbar eller stationär dator, men man tar det som blir serverat.

Av Rixxz
Skrivet av Black(1)cat:

även MS Xbox klient och spelbibliotek är bra men risken är stor att deras dominans innebär kraftiga prisökningar. Vi kan i praktiken bara förlora på detta.

Precis, även om Valve/Steam också är enorma ser jag det inte som samma sak. Större delen av titlarna på Steam kan man välja att köpa från andra ställen, och de icke-Valve titlarna som är "exklusiva" är det inte för att utvecklaren eller utgivaren fått betalt och skrivit på ett avtal som säger att det måste vara så, de kan när som helst sprida det till fler marknadsplatser eller rent av ge Valve fingret och dra därifrån utan konsekvenser mer än de tappar potentiell försäljning på Steam.

Sedan är jag inte jätteförtjust i Steam heller, föredrar GoG.

Av Rixxz

Jag motsätter mig affären av rent ideologiska skäl, då jag värnar om hård konkurrens mellan flera olika spelare som bidrar till valfrihet och en frisk marknad.
Superföretag som slänger omkring sin ekonomiska övervikt och slukar allt i sin väg leder till exakt motsatt effekt, och om det går igenom skickar det ju signalen till andra större företag att "Japp, fritt fram, kör på bara".
Om det hungriga superföretaget i fråga sedan heter Microsoft, grundat av William Grind den tredje, eller Börjes Entreprenad AB, grundat av Börje "Bagar´n" Elofsson spelar mig ingen roll.

Av Rixxz
Skrivet av Sveklockarn:

Det här tror jag dock inte på alls, eftersom PhysX bygger på samma principer som sedan flyttat till CUDA, att man löser en instruktion som skalar över många kärnor. Det blir samma resultat som att försöka köra GPU-laster på en CPU, finns så att säga inga förutsättningar för att det ska fungera ens i närheten av lika bra.

Självklart, det sa jag aldrig emot, de gjorde så att PhysX via CPU fungerade mycket sämre än det borde gjort, sämre än vad det hade gjort tidigare.

Av Rixxz
Skrivet av Sveklockarn:

Nämn gärna ett exempel.

Exempelvis när Nvidia gjorde hårdvaruaccelererad PhysX otillgängligt om en ATI-GPU upptäcktes. Förr i tiden var det kanske inte direkt vanligt men inte heller ovanligt att folk köpte billigast möjliga Nvidia-grafikkort för att dra nytta av PhysX efter att Ageia köpts upp, samtidigt som ett betydligt mer kraftfullt ATI grafikkort användes.

De gjorde dessutom medvetet så att icke-hårdvaruaccelererad PhysX (dvs. körs på CPU) var så långsam som möjligt.

https://hothardware.com/news/new-nvidia-drivers-disable-physx...
https://www.geeks3d.com/20090928/hardware-physx-acceleration-...

Skrivet av Sveklockarn:

Tesseleringen i Crysis 2 är ett exempel, där folk drog helt felaktiga slutsatser baserat på att det gick att aktivera wireframe-läge (utan texturer) och då se en tesselerad havsyta under hela kartan. Problemet där är att den bara är aktiv när havsytan syns, d.v.s. enbart när wireframe är igång.

Där var jag isåfall dålig, det trodde jag på.
Vilken kass implementering isåfall, wireframe används ju annars bla. för att kolla just culling.
Har du någon källa?

Av Rixxz
Skrivet av Sveklockarn:

Nu är jag personligen ingen större anhängare av DLSS, utan det jag specifikt oroar mig över är att det kommer petas in saker i PC-versionen så att spelet går betydligt sämre på Nvidia-hårdvara.

Förutom att just stöd för DLSS saknas är väl inte AMD kända för att medvetet sabotera för Nvidia, det har väl historiskt sett varit precis tvärt om, gång på gång?

Av Rixxz

Jag kör Windows 11, får mig dock att känna mig smutsig

Av Rixxz
Skrivet av Sveklockarn:

Du har helt rätt om att Linux aldrig kommer få den rollen

Hur vet du det?

Av Rixxz
Skrivet av Dr.Mabuse:

Låter mer som en olägenhet än ett hållbart argument i sammanhanget. Actvision/Blizzard hade vadå, 10-12 titlar på andra plattformar? Varav 4 på PS. Det kommer knappast påverka balansen i konsolkriget.

Ska vi spekulera så tror jag inte den existerande spelarbasen behöver oroa sig. Microsoft, som det vinstdrivande företag dom är, kommer inte dra in existerade titlar i första taget - om inte Sony sätter käppar i hjulet förstås.

Nej, att de skulle dra in titlar låter osannolikt, att göra nya titlar exklusiva till sina egna plattformar; absolut. Det ser vi ju redan med Bethesda och Starfield.

Skrivet av Meowi:

Svårt att tro det då Microsoft flyttat spel som Forza och så till Steam också

Och det har de gjort av ren välvilja?

Av Rixxz
Skrivet av Dr.Mabuse:

Lite osäker på vilken konkurrens du pratar om..?

Spelar det någon roll om det står Activision eller Microsoft på asken?

Microsoft och Activision går från att vara konkurrenter till att slås ihop, dåligt för konsumenter på flera olika sätt, kanske framför allt pga. att de nu med största sannolikhet säger hejdå till alla plattformar förutom Xbox och Windows.

Skrivet av Swedish Berserk:

Hur kan man tycka att detta är bra som konsument? Snart har vi bara ett par mega företag som kontrollerar allt. På kort sikt kan det säkert verka bra men på längre sikt kommer dom garanterat börja missbruka sin position.

Jag förstår mig inte på det jag heller, om man tror att Microsoft vill gå igenom med det här för att det på något sätt ska gynna konsumenterna så är man bra jäkla naiv.

Å andra sidan var det ju förvånansvärt många här som hoppades på att Nvidia skulle få köpa upp ARM också, så jag vet inte riktigt. Antingen bristande förståelse för grundläggande ekonomi och samhällskunskap, eller aktieägare och att kurvan går åt rätt håll är allt som spelar roll.

Av Rixxz
Skrivet av ThomasLidstrom:

Man undrar lite vem av AMD och Nvidia som kommer kalla en generation kretsar för "Skynet"....

Företaget måste heta Cyberdyne Systems annars är det inte legit.

Av Rixxz
Skrivet av Eismannen:

Då är det ju ingen vits att köpa stor skärm, om man ska "förminska" den genom att flytta den längre bort.
Vad är det som är bättre med att sitta med huvet fixerat?

Sätt dig en halvmeter från en 50" TV och testa, du kanske gillar det, jag säger njae.

Av Rixxz
Skrivet av Haas:

Det kommer bli 2560x1440. Känns överkurs och lägga pengar på en 3840x2160 för den typen av användning.

Så 27" känns som vettigaste valet med 2560x1440?

För 1440p med kort avstånd skulle jag säga att 27" är perfekt, japp, större än så och du får en rutnätseffekt där du ser de individuella pixlarna.

Av Rixxz

Vilken upplösning snackar vi om?
Enligt personlig preferens skulle jag säga:
>=3840x2160 - 27-32"+
2560x1440 - 27"
1920x1080 - 24"

Och då menar jag fall där man har skärmen kanske 50-100cm från fäjjset. Om du ska slå på riktigt stort måste du givetvis ha skärmen lite längre ifrån, annars blir det jobbigt då du måste vrida huvudet fram och tillbaka.

Av Rixxz

Som hobbyutvecklare gillar jag RT starkt, och hoppas bra prestanda letar sig ner i prisklasserna så fort som möjligt.
Det är helt sjukt hur mycket smidigare allting blir när ljus faktiskt beter sig som ljus.

Av Rixxz
Skrivet av Ryzer:

Ta pengarna tillbaks och var nöjd. Finns inget värre än kunder som dig. Varför anser du dig vara värd mer pengar än att du betalt. Helt ologiskt.

Om jag köper en produkt för 3000:- som säljs med två års garanti, som sedan på grund av fabrikationsfel går sönder efter ett år så kommer inte jag se det som mitt problem om priset då höjts till 4000:-, det är ju något som får lösas mellan återförsäljaren och tillverkaren, jag vill bara ha det jag betalade för; en fungerande produkt, inte 3000:- i handen och ett "haha, ge mig 1000 spänn till, ditt miffo".

Av Rixxz
Skrivet av Michaelscott:

Hur menar du med att det inte går att diskutera eftersom många är "bajsnödiga"? Förklara

"Folk blir arga på mig för att jag säger grovt förolämpande saker om diverse folkgrupper, och det gör mig ledsen i ögat".

Nu säger jag inte att det är vad han menar, men det är inte direkt ovanligt att det är just det som är grejjen.

Av Rixxz
Skrivet av Wh1spY:

Absolut inte påhittat, även jag gör så.
Dessutom finns en knapp längst ner till höger, som knappt syns, som är tänkt att användas så, för att komma till skrivbordet och minimera alla rutor.

Nu gillar jag förvisso inte heller ändringarna, men använd tangentbordet istället för att flaxa omkring med musen, mycket smidigare. (Enligt mig iaf).

Windowstangent + D gör samma sak som knappen nere till höger, exempelvis.

På grund av det tycker jag faktiskt bättre om Windows 11s startmeny eftersom den ligger i mitten, windowstangent och sen är det samma avstånd till den oavsett vilket hörn av skärmen markören råkar vara närmast.

Av Rixxz
Skrivet av dlq84:

Säger han, på ett Internetforum.

Rätt stor skillnad på ett traditionellt forum och sociala medier likt Twitter eller Facebook skulle jag säga, för att inte tala om typ TikTok.