Inlägg

Inlägg som anon150792 har skrivit i forumet
Av anon150792

@Ozzed: Jag spelar fortfarande Witcher serien, köpte trilogin för en billig peng vid en steamsale, tycker det är mycket dåligt uppförande ifrån AMD att förstöra för dem som har deras graffik-kort, själv har jag Nvidia så behöver inte bry mig om detta skitet, men klart som fan att folk ska bli förbannade på sånt här beteende, helt oacceptabelt enl. mig.

Av anon150792
Skrivet av Hulle:

Vilken värdelös analys.

Det är ingen som tvingar företagen att sälja spelen "billigt". Det är inte heller någon som tvingar dem att ha mikrotransaktioner eller för den delen att inte ha dem. Om de inte kan få någon lönsamhet i att göra spel så sluta bara...

Företagen kan köra hur mycket mikrotransaktioner och P2W de vill, tjänar de på det så kör på det. Om ett annat företag inte har sådant och tjänar på det så är det väl också bra.

Tycker ändå att jag fått mer nöje av spel som utvecklats av 1-3 personer än de här så kallade AAA-spelen som kostar miljarder att producera.

/hulle.

Håller med till 100%, har spelat Chronicon som utvecklas av 1 person i 62 timmar hittills, slutat spela det eftersom det inte finns mer spelbart innehåll men personen jobbar fortfarande på det och släpper fixes och lite innehåll då och då så de ~79 kronorna jag betalade för det spelet var verkligen värt det.

Av anon150792
Skrivet av Xinpei:

Håller inte alls med. DLC kan vara och är i vissa fall exakt det EXP packs en gång var fast digitalt. Bara för att det kallas för DLC (som står för det extremt icke förklarande Downloadable content). Ska man kritisera vissa former av DLC så borde man faktiskt behärska vad DLC egentligen betyder först. Vilket vissa här inne inte verkar förstå. Precis som de inte verkar förstå att DLC inte behöver vara något som togs bort från originalspelet från första början.

Om man inte vet vad DLC står för i dagens läge och man diskuterar det så är man ganska korkad, bara för att du verkar tro att folk inte ens vet vad DLC står för så betyder inte det att DLC är bättre än dåtidens expansion packs.....

Det finns de spel som släppt DLC som varigt likvärdigt med dåtidens expansion packs, men det är inte många spel som har släppt ett stort DLC, utan de flesta spelen delar upp det i mindre "DLC Pack" som du får köpa.

Det är vad jag personligen har sett och upplevt under mina år av spelande, och fortsätter att se.

Av anon150792
Skrivet av Xinpei:

Ja. Varför göra det ena när man kan döpa om det och göra exakt samma sak? När ska folk inse att DLC idag är exakt vad expansionpacks var för tio år sedan?

Problemet är att de DLC som släpps idag aldrig existerat om man inte kunde släppa dem som DLCs. Alltså tar man inte en del av spelet och lanserar om det utan man bygger på grundspelet i utbyte mot pengar (i vissa fall).

Problemet med DLC är att det mesta inte är vad expansion packs var, DLC kommer oftast med väldigt lite spelbart material, jämför man med gamla goda expansion packs så ser man verkligen varför folk börjat tröttna lite på alla DLC, för att inte nämna att nu blir det vanligare och vanligare att sälja dag 1 DLC, så ist för att köpa ett komplet spel säljs det i bitar redan från start.

Av anon150792
Skrivet av JoBBi:

Gambling riktad mot barn... Inte konstigt att Disney är förbannade.

Dem är irriterade för att folk inte godtog det, hade varigt helt OK för dem bara den generella folkmassan inte hade ogillat det, hyckleri som vanligt när det handlar om pengar.

Av anon150792
Skrivet av Kvickstick:

Stämmer, kostar mindre och får mindre credits. Dock blir det väl samma sak, det vill säga samma problem som innan...

Tycker detta är värt att lyfta fram så att alla som läser rubriken också ser att dem inte är så väldigt godhjärtade som dem säger, utan att deras förändringar blir 0/0 i slutändan.

Nu är jag inte intresserad av deras spel och inte varigt det tidigare heller, men deras giriga hantering av denna situation är helt makalös.

Av anon150792
Skrivet av AnXeZ:

Smaken är som baken , gillar man inte spelet, fine, måste man sparka på dom som faktiskt gillar spelet?

Själv har jag +400 spelade timmar och har fortfarande kul , oavsett om jag spelar själv eller med polarna.

Om man köpte spelet när det kom , tyckte att det var buggigt och dåligt och sedan baserar hela sin bild av spelet på det så borde man testa det igen.
MYCKET har hänt sedan early access släpptes och spelet blir bättre för varje patch som släpps.

Det är nästan lite läskigt hur offended folk blir om man säger att man gillar PUBG, som att man äter barn och dyrkar satan.

Ser verkligen fram emot nya banorna också!

Folk i denna tråd som sagt att spelt var/är dåligt har ju riktat sig till själva spelet, och inga personer.

Själv har jag kollat några twitch streams af PUBG och tycker att det ser tråkigt ut, inget jag själv kommer spela då jag har spel som jag tycker är bättre/roligare att spela.

Av anon150792
Skrivet av Petterk:

Bara lägga in en userChrome.css, skaparen av CTR har en Github med kod (mestadels från CTR) du kan låna från.

Googlade runt och hittade det innan, men har andra addons som tydligen enligt andra inte funkar ännu så jag kommer vänta tills det funkar eller stanna kvar på v56.02 ett bra tag.

Sen ogillar jag skarpt att man helt enkelt inte ger användaren valet själv, förstår inte riktigt varför man inte kan få välja själv utan måste trixxa och fixa för att få det att funka, vad är anledningen till att dem inte ger oss användare den möjligheten? kan inte riktigt förstå det då jag inte kan tänka mig att det förstör något att ha valet i deras egna "Edit UI" grejjen.

Av anon150792
Skrivet av alatan:

Märkte ingen skillnad i prestanda och designen är katastrofal, eftersom classic theme restorer inte fungerar så fick det bli att nedgradera till 55.0.3 igen. Varför ska alla envisas med att göra allt så platt och "användarvänligt" med stora knappar.

https://i.imgur.com/HVjYtuV.jpg

Har v56.02 och använder classic theme restorer så att jag kan ha tabs-on-bottom etc, kommer inte köra v57 förrän man kan ha tabs-on-bottom då det inte funkar för mig att ha tabs-on-top, fattar inte varför dem inte ger oss användare valet dock.

Av anon150792
Skrivet av CyberVillain:

Rift är nere på 4.5k inkl kontroller. Kom igen nu. Vi pratar om ganska avancerade grejer

Ja, men vad får man för de spenderade pengarna egentligen? kollade ett klip på youtube där dem gick igenom vad man "just nu" (ungefär 9 månader sedan tror jag det var) kunde spela och köpa i spelväg till VR och jag måste säga att det som var tillgängligt just då såg inte roligt ut alls, specielt då spelen verkade vara bara infrastrukturer med väldigt lite gameplay. Själv vill jag ha spelupplevelse som i andra spel och desutom ska det vara mycket spelbart innehåll om jag ska investera i VR, innan dem får till det så kommer iaf jag inte att investera i VR.

Så jo visst, priset har gått ner, men får man valuta för det man spenderar om man just nu investerar i det?

Av anon150792
Skrivet av THB:

Mycket hyckleri i tråden känns det som.
Många som säger "EA suger", "EA förstör allt de rör" och liknande, men likförbannat fortsätter ni att köpa (förboka) deras spel som BF, NFS, Battlefront m.m.

Om ni verkligen ogillar EA så sluta upp med att köpa deras varor, visa där det känns, i plånboken.

Detsamma bör gälla alla andra företag där man ogillar hur de hanterar sina produkter och kunder, sluta helt sonika att köpa deras produkter.

Tycker samma, lite löjligt att folk fortsätter att köpa deras förbannade lootboxar, season pass, microtransaction etc, senaste och mitt andra spel som jag själv investerade i med season pass var/är Destiny 2, men det är för jag tycker det är ett roligt spel, men kommer aldrig att spendera en spänn på deras microtransactions.

Jag tycker att folk nu för tiden spenderar sina pengar helt galet, nu ska man tydligen köpa senaste spelet för att det är populärt, inte för att man tycker att det är kul och värt pengarna....

Av anon150792

Har lyckats "fixa" det nu, i VLC om jag kör med "Minimal Interface" så får jag 100% av bilden i normalt läge, ser bara en liten liten del av activity bar längst ner på tv'n och det är så lite att jag inte märker av det.

Lite tråkigt att man ska behöva trixa krångla med inställningar bara för att överskanning fuckar, i win7 fixade det sig med en av uppdateringarna som dem körde ut så hade inga problem i win7 efter det, och i win10 var det helt fixar från dagen jag började använda win10 men sedan den senaste win10 uppdateringen så var det problem igen.

Tack för alla råd och tips, mycket tacksam då jag inte vet så mycket om just TV -> PC settings ^_^

Av anon150792
Skrivet av Laxpudding:

För många år sedan testade jag sådant här regelbundet vid TV-tester. Lade alldeles för mycket tid på att försöka lösa och trixa mig runt. Men facit från den tiden, mitten av 00-talet är ungefär att hälften av dåtidens TV var rätt usla när man kopplade mot dator. Den upplösning som oftast fungerade bäst på 1024x768-plasma med icke-kvadratiska pixlar var att köra 1280x768 som är en VESA-timing. En del apparater kunde faktiskt skala den rätt utan overscan då det är just en VESA-timing. Andra lade på overscan ändå och ytterligare ett gäng vägrade synka.

Testade alla upplösningar som var listade nu då jag tänkte att det var lika bra, ingen funkade, samma problem som innan (1280x768 och 1024x768 var med i listan så testade dem båda).

Skrivet av ByteBitten:

Bra fråga, jag använde en 14-pin kabel och vad jag har förstått det som är "säkrast". Nackdelen kan vara att datorn inte lyckas identifiera TVn.

Okej.

Av anon150792
Skrivet av Laxpudding:

Har inte möjlighet att kolla exakt, men gissar att det är där du redan har kollat under "Ställ in skrivbordets storlek och position"

Ja, det funkade inte, ska testa att ställa in det på 1024x768 och se om det hjälper.

Skrivet av ByteBitten:

Hade också en gammal Samsung TV som inte ville visa anständig bild via hdmi. Ända sättet (som jag kom på) att få TVn att inte skala om och använda nativ upplösning var att använda vga-ingången istället.

Låter som om det kanske kan funka, har en VGA port, men ingen slad så får köpa hem en och testa

Vilken sorts VGA sladd ska jag köpa btw? med eller utan 9-pin X_x

Av anon150792
Skrivet av Belzader:

Enligt denna tråd HDMI overscan issue på nVidia's forum är det TV'n som är "problemet" då överskalning sker på den, inte på datorn.
En sak att prova är som nämns i tråden:
Eftersom din TV har en annan upplösning ändra den motsvarande till vad din TV klarar.

Har redan provat att sänka till 1280x720 och fibbla runder med settings där, men hjälpte inte alls.

Skrivet av Laxpudding:

@Miothan: Så där gamla modeller har sällan möjlighet att stänga av overscan. En del modeller kan stänga av overscan ifall du ställer den i Dator/PC-läge. På gamla Samsung går man in i en någon form av enhetshanterare och döper om HDMI-anslutningen till PC. Men risken är att den är för gammal för det också.

Annars får du köra underscan via grafikkortet, så att du sätter en svart ram runt bilden som TV:n sedan skalar bort.

Underscan låter som ngt jag kan testa, hur gör jag det?

Av anon150792

TV'n via HDMI överskalar bilden, vet inte hur jag fixar.

Hej! som i rubriken så överskalar min TV bilden och jag har testat allt som jag kunde hitta när jag googlade om det, men problemet verkar vara att min plasma TV är för gammal, så den har inga av dem inställningarna i menyn som folk pekar på i diverse trådar jag kollat runder i, så nu undrar jag helt enkelt om någon här vet hur jag fixar så att min TV slutar överskala när jag kör HDMI (PC/TV). Har senaste grafik korts drivrutiner etc då jag kollade för säkerhets skull, mitt grafik kort är GTX 780. Min TV har som "inbyggd" upplösning 1280x720.

Min tv är en Samsung PS-42E71H, 11 år gammal model: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=101587

Det jag försökt:
Nvidia kontrollpanel - Ändra upplösning x
Nvidia kontrollpanel - Ställ in skrivbordets storlek och position - Skalning/storlek x
Bildskärmsinställningar - Diverse upplösningar, ändra Skärmvisning etc x

Vore mycket tacksam om någon kan lösa detta då det är mycket frustrerande att missa 10-20% av vad en film/anime visar p.g.a överskalningen.

P.S: Hittade ingen bättre länk, Samsung verkar inte ha tv'n listad längre.

Av anon150792

Synd att det ska vara så dyrt här i Sverige, har absolut råd med ett par, men väljer att inte köpa då jag inte tycker det är värt det priset, har en kontroller som jag pluggar in i PC'n och kan spela alla SNES spel när jag vill.

Bara synd då det hade varigt kul att ha en SNES mini för nostalgin, men aja, man får rösta med sin plånbok, min förblir stängd i detta fallet.

Av anon150792

Vilka riktar 1070TI kortet sig till? undrar pga 1070 som verkar vara perfekt för 1080p/1440p och 1080/1080TI som verkar rikta sig till alla som vill ha högre settings.

Av anon150792
Skrivet av Ozzed:

Tja, de flesta hsr ju röstat på något riksdagsparti, och samtliga riksdagspartier är ju för det här förslaget utan några reservationer.

Antingen så är ju folk då positiva, neutrala, eller så är de negativa men frågan är så oviktig att man struntar i att det parti man röstat på är för.

Vad jag kommer ihåg så var inte detta något som partierna tog upp förra valet......

Det är många saker som våra politiker röstar ja/nej till på eget bevåg, här i Sverige så har vi nästan aldrig folkomröstningar, men bara för att vi inte får rösta om det så betyder inte det att folket tycker det är rätt.

Av anon150792
Skrivet av Ozzed:

Då borde det ju också anses demokratiskt med public service, eftersom de flesta tycker att det skall vara kvar? Eller vad menar du?

Om jag tycker illa om vård/skola/omsorg men får finna mig i det eftersom majoriteten är positivt inställd till det så borde ju detsamma gälla TV-avgiften.

Jaså? majoriteten tycker det skall vara kvar i sin nuvarande form? vart hittar man dessa siffror?