Inlägg

Inlägg som Rezillo har skrivit i forumet
Av Rezillo

Mämen, och Blanknings företaget IDC som skulle ha så rätt.

TOBII
SONY SÅLT NÄRMARE 600.000 PSVR2 UNDER FÖRSTA 6 VECKORNA (Direkt)
2023-05-25 10:14
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sony har sålt närmare 600.000 Playstation VR2-headsets (PSVR2), där Tobiis eyetracking-teknik ingår, under de första sex veckorna efter att headsetet lanserades den 22 februari.

Den initiala försäljningen av PSVR2 ligger därmed 8 procent högre än motsvarande försäljning som det ursprungliga PSVR-headsetet hade under sina första sex veckor på marknaden, uppgav Sony vid sin verksamhetspresentation ("Business Segment Meeting") som hölls på onsdagskvällen och som flera media skrivit om.

Sony kallar självt lanseringen av PSVR2 för "stark".

Siffrorna från bolaget, som täcker försäljningen fram till i början av april, följer på olika spekulationer och mediauppgifter som figurerat kring PSVR2-lanseringen.

Bland annat har Bloomberg News tidigare rapporterat om analysfirman IDC:s bedömning om att omkring 270.000 PSVR2-enheter skulle säljas fram till i slutet av mars.

Av Rezillo

Detta är fel, Trots detta har headsetet inte flugit av butikshyllorna och säljsiffrorna är långt ifrån målet på två miljoner sålda enheter, vilket baseras på Sonys köp av komponenter till headsetet.

En levnad tid för konsolen är säkert 5 år att dom skulle sälja 2mil sets direkt är hel fel, utan dom har tillverkat 2 mil sets

Sonys finanschef Hiroki Totoki uppgav nyligen vid en Morgan Stanley-konferens att Sony är rimligt säkra på att PSVR2 under sin livstid på marknaden ska kunna sälja i fler exemplar än de omkring 5 miljoner enheter som såldes av det ursprungliga Playstation VR-headsetet, enligt Bloomberg News.

https://www.placera.se/placera/telegram/2023/03/30/tobii-svag...

Av Rezillo

Grafikkort kostar 20.000. reaktion: Hur kan världen behandla mig så här, jag vill alltid köpa det nyaste.

Mobiltelefon kostar 20.000. reaktion: ingen gnäller.

Av Rezillo
Av Rezillo

om ingen nämnt det tidigare finns Hifitorget.se

Av Rezillo

Swedclockers säger sig vara Konsumentupplysning.

Med allt negativt som skrivs om Cyberpunk 2077, är det ändå reklam att köpa spelet här. Kan ju tyckas lite underligt när ni säger ni håller på med konsumentupplysning.

Av Rezillo

Upp Hussad Kurs.

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red har inte haft några diskussioner med Microsoft om att ta bort det buggfyllda spelet Cyberpunk 2077 från deras spelbutik. Det säger bolaget till Reuters.

"Vi för inte några sådana diskussioner med Microsoft för tillfället", kommenterade vd:n Adam Kicinski till nyhetsbyrån

CD Projekt Red-aktien har handlats ned nästan 20 procent under fredagen.

Av Rezillo

CD PROJEKT RED
CD Projekt Red erbjuder gratis reklamation för konsolversioner - aktien faller kraftigt (Finwire)
2020-12-14 11:30
Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, gör avbön och erbjuder gratis reklamationer för Xbox One och Playstation 4-versionerna av deras nyligen släppta storspel Cyberpunk 2077. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gamingaktien är ned 14,2 procent på den polska börsen idag, vilket följer stora nedgångar även under torsdagen och fredagen. Flera miljarder kronor i marknadsvärde har utraderats under de senaste tre dagarna, efter blandade spelarbetyg.

Speljätten har även fått mycket kritik för att man inte valde att visa spelet på de äldre spelkonsolerna innan lanseringen, vilket är ovanligt och har betraktats som konsumentfientligt.

Spelet har ett genomsnittsbetyg om 2,8 och 3,8 på Playstation 4 respektive Xbox One från spelarna på Metacritic. CD Projekt har mot bakgrund av kritiken valt att ta bort villkoret för de anställdas bonus om 10 procent av årsvinsten om att uppnå över 90 procent i så kallad Metascore på Metacritic.

Även om man har uppdateringar på gång både i närtid och inpå nästa år erbjuds spelare reklamera sina köp, vilket gäller både digitala och fysiska kopior av spelet på Xbox One eller Playstation 4.

Av Rezillo

Det är ett handelsbråk mellan Japan och Syd-Korea som gör detta.

SYDKOREA
VÄDJAR USA OM HJÄLP I EXPORTBRÅK MED JAPAN - RTRS (Direkt)
2019-07-11 12:22
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sydkorea har varnat USA om den potentiella skadan som japanska restriktioner på högteknologisk export till sin asiatiske granne kan få, då konflikten mellan de asiatiska länderna intensifierats, skriver Reuters på torsdagen.

I juni införde Japan restriktioner som framförallt väntades drabba Sydkoreas teknikindustri. Samsungs Electronics och SIK Hynix lyftes fram som de två främsta bolagen som skulle komma att drabbas av restriktionerna, och båda är underleverantörer till amerikanska Apple.

Enligt Sydkorea kommer restriktionerna inte bara skada landets egna teknikföretag, under även hela den globala försörjningskedjan, och därmed amerikanska bolag. Utifrån detta menar Sydkorea att det även ligger i USA:s intresse att restriktionerna upphör, skriver Reuters.

I veckan sade Japan att striktare restriktioner för export kommer att införas på material som används för att tillverka minneschips och displaypaneler.

Varken USA eller Japan ser dock behovet i att USA skulle gå in som en medlare i dispyten, och enligt en amerikansk analytiker är det högst osannolikt att USA skulle gå in i konflikten mellan länderna, uppger tidningen.

Dispyten mellan de två länderna blåstes upp efter att ett diplomatiskt bråk kring tvångsarbete under andra världskriget eskalerat. Enligt Japan var dispyten löst när grannarna återupptog diplomatiska relationer 1965, vilket fick Japan att se rött när Sydkorea i oktober ifjol dömde japanska Nippon Steel att kompensera sydkoreanska tvångsarbetare.

Av Rezillo

Kan man fortsätta kalla sig bank utan pengar? vi skulle försöka ha ett Banklöst Samhälle.

Av Rezillo

Nvidias aktiekurs ligger +0.20% för dagen, och +20% för iår, går nog ingen nöd på dom än.

Av Rezillo

Dom har haft svårt få någon leda Oscarsgalan, är ett perfekt jobb för Samsung.

Av Rezillo

Är fler som hänger på detta, Apple kommer gå från LCD till OLED på sina Laptops i år.

Av Rezillo

Ni heter Sweclockers, varför länkar ni Ekonomi Nyheter ang företag?

Av Rezillo

Från Avanzas Telegram länk:

Virusattack får taiwanesisk leverantör till Apple att stänga flera fabriker (Finwire)
2018-08-05 10:52
Taiwanesiska halvledarbjässen TSMC, som är kända för att man producerar processorer åt iPhone, har i helgen fått stänga ned flera fabriker efter att ha drabbats av virusattack. Det rapporterar Techcrunch.

Det är oklart vilka fabriker det är som fått stängas ned och ifall det påverkar produktionen av Apples produkter.

Attacken skall inte komma från någon hacker.

Det är samtidigt inte den första virusattacken som sker mot Taiwan. Enligt Techcrunch har den taiwanesiska regeringens hemsidor drabbats av 20 miljoner attacker per månad och många tros komma från Kina.

newsroom@finwire.se