Inlägg

Inlägg som Dockland har skrivit i forumet
Av Dockland
Skrivet av DavidtheDoom:

Dammsugare = Datordöd
Hårtork som inte har jordat nät vid utblåset = Ungefär lika dödligt som dammsugaren

http://www.sweclockers.com/artikel/18813-esd-eller-elektrosta...

Sedan kan man många gånger "klara" sig men finns ingen anledning att använda dessa två verktyg när det finns ordentliga verktyg för rengöring av datorn.

Jag har gjort rent alla mina datorer sedan 1998 med dammsugare, på moderkort, fläktar, kylare m.m. Har aldrig haft några incidenter.
På senare år har jag kört med tryckluft någon gång om året som komplement. Funkar fint.

Av Dockland
Skrivet av joppekniven:

Så det lyser alltså fast datorn är avstängd? Är det inkopplat i en "mellanhand" innan den connectas till datorn? (typ usb-hub) Vet att jag hade liknande med min mus när jag hade den i en usb-hub som var igång dygnet runt även fast datorn var av, flyttade musen till datorn och problemet löste sig

Tack för era svar. Det var precis så enkelt, bara att jag var tvungen att starta datorn först, stänga av led, stänga av datorn.
Funkar

Av Dockland
Skrivet av joppekniven:

Tryck på knappen som ser ut som en sol tills lamporna slocknar.

Provade hålla nere den 30 sekunder, men ingen reaktion. Datorn är alltså avstängd och då vill jag inte ha något som lyser

Av Dockland

Installerat Windows 10 (Creators Edition) och World of warcraft. Glad överaskning, den är väldigt mycket tystare än 5i7RYH. Den susar lite, men ingen jet-motor som på den gamla. Mycket bra.
Nöjd.

Av Dockland

Corsair strafe red gaming keyboard

Köpte Corsair strafe gaming keyboard, då det var tyst nog, men hur stänger jag av backlit på keyboarden, mjukvaran funkar inte för mig.

Av Dockland
Skrivet av Mizzarrogh:

Vore fanemig på tiden att vår tusenfalt FÖREBANNADE krona dör, jag kommer INTE att sakna den, synd bara att det inte skett långt tidigare så hade man sluppit skiten med kronan nu...

Kronan har bara varit en stor kostnad och ett hinder både för mig privat och för min verksamhet.

Edit, tyvärr tror jag inte att detta sker inom överskådlig tid i nuläget.

Jag har enbart förbannat och svurit åt den svenska kronan långt innan detta år ens började...
Jag skall högtidligt, symboliskt bränna upp alla småpengar jag eventuellt har kvar i kontanter då den dagen sker, kommer att kännas så djäkla bra att se dem brinna.

Men troligtvis inte något hinder för övriga ~9999999 i landet. Alls.

Av Dockland
Skrivet av superegg:

Någon som vet om det finns något som är bättre än Wine som klara av mycket mer?

GPU passthrough.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dockland

Jag har beställt min. Det blev en NUC7i7BNH med en Samsung 960 PRO 512GB och 32GB 2133 (2*16GB) Kommer väl i veckan

Av Dockland

Inte riktigt en jämförelse, men Xfce på Gentoo

http://i.imgur.com/xm66OSV.png

Av Dockland
Skrivet av Emaku:

Välkommen till gentoo.

Varje ebuild har default useflags som skaparen av ebuilden tycker är vettiga. Vanligtvis är de bra nog. Useflags från din profil kan overridea default flaggorna i ebuilds. Profilen sätter en bunt globala useflags som passar för vad profilen är avsedd för. T.ex. default/linux/amd64/13.0/desktop/plasma profilen sätter qt useflaggan. I stället för att sätta massa globala useflaggor i make.conf försök hitta en profil som gör vad du vill.

Sätter du många useflaggor i make.conf är det risk att du får problem. T.ex. om plasma profilen sätter qt och du sätter gtk själv är det vissa ebuild som inte funkar för de kräver antingen qt eller gtk men inte båda. Useflaggor i make.conf är mer praktiskt för att disablea funktionalitet globalt. T.ex. använder jag -ipv6 i make.conf eftersom jag inte har ipv6 och inte behöver stöd för det i några program. Vissa useflaggor är det aldrig mening att du ska sätta själv utan de ska bara sättas av profiler så se upp med vad du sätter.

Efterhand som du lägger in undantag i /etc/portage/package.* filerna är det bra om du också lägger till kommentarer så du senare vet varför du gjorde ändringen. Det är svårt att minnas ett år senare att ett visst program var buggigt och behöver en speciell flagga eller liknande för att funka.

En annan sak alla nya gentoo användare måste veta är att emerge sync över rsync är osäkert. Rsync har ingen säkerhet så en attacker som kan mitm anslutningen får omedelbart root execution permission. Du måste själv göra en don't-root-my-box opt-in för att få säker sync:
https://wiki.gentoo.org/wiki/Handbook:Parts/Working/Features#...
Gentoo tar inte säkerhet på så stort allvar.

Tack för ditt svar. Jag läser runt lite här och var, och de flesta kör, som du skriver, inte generellt i make.conf utan på applikationsbasis. Låter sunt.

Av Dockland
Skrivet av lordzehn:

@Dockland:
Jo det gör det. Men jag var inne på rätt väg med kablarna..

Såsant. Som jag var i första svaret. Helt rätt.

Av Dockland

Pimpat gentoo en smula.

http://i.imgur.com/4TYMhTF.png

Av Dockland
Skrivet av virre567:

Det sitter hela 1,5gb ram i den! Så nån gång verkar den blivit uppdaterad. Annars är allt standard på den, 1,99ghz turion 64, tyvärr inte tvåkärnig...

Det känns verkligen som att hoppa ner i djupa delen av poolen direkt men kanske är bästa sättet att lära sig hur saker fungerar?

Edit: Kanske förstår fel, jag tolkar kernel som typ basen i os. Så tolkar det som att bygga en egen version av linux eller menas det att man börjar med en avskalad och installerar bara "koden" som behövs för programmen och inte "koden" för alla andra distros som man inte kör?

Alla år med Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, Arch Linux mfl. lärde mig m a s s o r. Tack vare Ubuntuforumet, Arch BBS forumet m.fl.
I retroperspektiv hade jag gärna testat Gentoo eller Funtoo tidigare. Men det är ofta en lång inlärningskurva (själv är jag i vääääldigt tidigt skede), beroende på hur lätt jag har att lära och se sammanhang. Men labba i virtualbox eller motsvarande tills du känner dig lite varm i kläderna.

Av Dockland

Nu kör jag bara Gentoo Linux. Har dock köpt en Intel NUC7i7BNH som jag kommer installera Windows 10 på, för att kunna jobba hemifrån när jag kan och känner för det.

Av Dockland

@virre567:
Om du vill ha HW-optimerad skulle jag säga kompilera egen kernel. Själv rullar jag Gentoo Linux som är ganska precis anpassad efter min hårdvara och min desktop enviroment.

En färdig Linuxdistributions paket har stöd för alla desktop envioments och drar in stöd för detta, vilket gör att applikationer k a n bli långsammare överlag och du sitter med en prekompilerad LibreOffice som har stöd för gnome, fast du kanske aldrig tänker köra gnome. Ett exempel bara.

Vill du byta till gnome, så justerar du dina s.k. USE-flags och kompilerar om, för att förenkla det lite.

E: Gentoo Linux installerar du inte för att sedan skala bort saker. Gentoo bygger du i princip upp från grunden, eller ja, från Stage 3 i all fall.
Men du k a n bygga från stage 1 (toolchains m.m.) om du vill.

Av Dockland

@lordzehn: Känns lite overkill nu när problemet är löst

Av Dockland
Av Dockland

@Matheeeew: På min nas (propretiär) så var jag tvungen att använda en tidigare SSL-version. Har du möjlighet att testa v1 eller v2?

Av Dockland

@Pizzakingen: kommer du in i UEFI? Eller har du kopplat till fel HDMI/DP?

Av Dockland
Skrivet av count0:

Ok, detta låter ju lovande, särskilt som du kan köra med 1080 utan problem. Vilken dist kör du?

Ja, det snurrar på fint.
Jag kör Gentoo