Inlägg

Inlägg som sozage har skrivit i forumet
Av sozage
Skrivet av DasIch:

Ikea-knivarna är inte skräp och slipar du den inte själv kommer inte Miyabi-kniven vara särskilt mycket vassare. Kockknivarna från Miyabi börjar dessutom på runt 2000Kr. Det är inte ett vettigt köp för någon som just ska flytta hemifrån, saknar erfarenhet och är avig till att slipa själv.

Jag kan bara hålla med Ikea är INTE skräp köpte ett sätt med 3 keramiska knivar från dom för ca 500 kr, för 7 år sedan och de är fortfarande vassa och fungerar bra. Men detta handlar ju dock endast om att jag har varit rädd om dom, då keramiska knivar är "omöjliga" att slippa i hemmet. Så gäller det att vara snäll mot dom, tillexempel inte lägga dom i diskhon då metall förstört eggen.

Fick en Global G-55 i present förra året och kan säga att detta är den bästa kniven jag har i mitt kök, rekommenderas starkt! Riktigt skön att arbeta med.

Har även läst mycket bra om Wüsthof.

Av sozage

Vad innebär detta i procent?
"AMD:s beställningar på dessa aningen äldre tekniker reduceras med cirka 20 000 kiselplattor (eng. wafers) för årets sista kvartal och första kvartalet 2023, men 5-nanometersbeställningarna lämnas orörda."

Av sozage
Skrivet av edson:

Skulle satsa på ett paket med 12400F som har 6/12 (Cores / Threads) vilket lär räcka utmärkt!
https://www.inet.se/produkt/5304607/intel-core-i5-12400f-2-5-...

Sedan para ihop den med en B660 bräda, kanske denna. Inget trådlöst nätverk på detta moderkort men det hade inte Z590-A heller.
https://www.inet.se/produkt/1903711/asus-prime-b660-plus-d4

RAM kan du köra samma som i din lista!

Smart, tänkte inte ens på den Cpu:n

Av sozage
Skrivet av Fenrisulvfan:

Du kan få betydligt mer för 18K....

Hur tänker du här?

Av sozage
Skrivet av Fenrisulvfan:

12600K och B660 är ingen bra kombination, sedan tycker jag det finns bättre alternativ än en 12600K.

Om man inte ska överklocka så spelar det ju ingen roll så vitt jag vet.

Av sozage

Kör på en sådan här CPU: https://www.inet.se/produkt/5304535/intel-core-i5-12600k-3-7-...
Den är snabbare än den förra generationens i7,
Och byt moderkort till ett med 1700 socket:
https://www.inet.se/produkt/1903746/gigabyte-b660m-gaming-x-a...

Av sozage
Skrivet av Networker:

Det gör ju absolut ingen reklam för spelmotorn i alla fall, och ger heller ingen hum om hur spelmotorn presterar i verkligheten i synnerhet. Ser bildmässigt ut som 3Dmark03. Håller inte med dig där. Hade varit bättre om de gjort något som "ser snyggt ut" år 2022, än 2002. Ett vettigt test hade visat något relevant.

Det jag "får för mig" när jag kör testet är att det är en dåligt kodad spelmotor som presterar bildkvalitet anno 2002 på 2022-hårdvara med FPS som integrerad grafik á la intel Atom från 2011.

Fattar heller inte snedbelastningen 6% CPU och 99% GPU. Sådan snedbelastning har jag inte råkat ut för innan. Inte så lågt som 6% CPU. Jag får väl köra det mer än två gånger kanske, innan jag uttalar mig skarpt.

"The current version includes a stylized scene of a fantasy island. In the future we plan to add photorealistic scenes showcasing the true graphical capabilities of the engine. The current scene is a stress test rather than a showcase of the engine.

This tool is a stress test and does represent a worst case scenario. You should expect higher frame rates in optimized games."

Så det är stresstest helt enkelt.

Av sozage
Skrivet av Kenneth:

154kr i månaden om man kör per månad. Vet att det fanns något billigare erbjudande om man tecknade 12-månader men jag tänkte nog stänga av det sen efter sista racet så körde per månad istället.

Tror jag gav 799 kr för 1 år, kommer bli billigare om man ska följa hela säsongen.

Av sozage
Skrivet av FlytPojken:

Nu börjas det... Varför så arg? Fattar nada, det är återigen du själv som sätter dig i sitsen genom att medvetet hålla undan viktig information. Varför bli så upprörd när någon callar din BS?

https://i.ibb.co/TDGRLfZ/1.png
https://i.ibb.co/jyXS9yT/2.png
https://i.ibb.co/B60zchQ/3.png

Jag kommer för, evigt, påstå, att när Bottas kliver över den vita linjen är det medveten prejning av föraren. Det är inte prejning i reglementet då Russel har plats till höger.

Det var ingen som ville framställa någon som clean. Felaktigheter I G E N.

Jag menar, ingen här inne tror väl på fullt allvar att när Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist pratar om dessa incidenter att slutsatsen är att Russel låg för länge i slipstream?

Aja, synd att det blir en så tråkig stämning direkt. Jag är en av de skyldiga, sorry till alla lurkers. Hoppas ni ändå vill kliva in i tråden när säsongen är igång. Jag tar paus nu och vi hörs ev på sön eftermiddag.

Jag anser att det helt enkelt var en racing incident.
Bottas vill försvara sin plats och rör sig till höger. Där var plats precis men Russel överkorrigerar något och hamnar i utanför banan, och köra på gräs med slicks i 300 km/h är dumt..

Jag tyckte hela incidenten var tråkig för min favorit Russel hade ett bra race upptill den punkten, och även synd om Bottas som utan tvekan är den bästa second drivern som någonsin har kört F1.

Av sozage

Alternativ 4. Köpt ett nytt nätaggregat, med korrekt antal utgångar: https://www.inet.se/produkt/6903699/seasonic-focus-gx-750w

Av sozage

Var väldigt såld i början men efter att ha lagt lite tid (20+ h) så känns spelet rätt repetitivt, typ endast 7 olika typer av monster i lite olika utseende, questen känns väldigt repetitiva. Hoppades på mer, tror inte de blir så mycket mer tid i detta spel.

Av sozage

Du behöver inte jorden, så bara bytt ut till en kontakt som passar så är du hemma.

Av sozage

Är inne på min tredje Naos, gått igenom en 5000, 7200 och använder en QG nu.
Tycker helt klart att detta är den skönaste musen jag har använt, kvaliteten på 5000 och 7200 var väl inte den bästa men har ingenting att klaga på när det kommer till QGn.

Av sozage

Copyswedes vd Mattias Åkerlind ?

Av sozage

Är det bara jag som blir arg när jag läser detta?
Hur fan kan man hävda att ett "modulärt" system som kostat en miljard inte har en samanställd dokumentation?

Av sozage

Ett patchat Cyberpunk 2077 med allt som var utlovat?

Av sozage

Tack!

Av sozage
Skrivet av NatureBoyyy:

Någon mer som vann lotteriet för komplett? Får köpa ett zotac trinity, med tanke på dagens priser på 3080 kommer ju ett 3080 ti för lanseringspris vara en helt okej deal.

Jag vann, vet dock inte vilket kort än.

Av sozage

Har spelat alla, favoriten är väl Mass effect 2, mest för att de är en bättre version av 1.
Synd att dom släppte ett halvfärdigt Andromeda, det hade behövt 1-2 år till i utveckling för att trycka in mer content.

Av sozage

Väldigt underhållande spel, lätt värt sina pengar.