Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger

Säna, min namn e Lifi !!

Hade för mig att det var Leifi….

Av Trigger

Det som både irriterar och skrämmer i kråksången är att vi (människor) har skaffat oss otroligt vassa verktyg, däribland datorer som vi lyckats koppla ihop och bla kommunicerar via. Dessutom har vi ett lyckats att få fram ett enormt kraftfullt verktyg vi kallar AI och så är det trams vi använder det till.

Vi kan inte skylla på varken internet eller AI, det är vi själva som är så förbannat sorgliga som inte lyckas bättre. Sorgligt är bara förnamnet!

Av Trigger

Har aldrig förstått grejen med att döpa sina maskiner eller personifiera dom. Inte så att jag är anti det på något sätt, bara att det inte trillar på naturligt för egen del…

Inte helt olikt att par ofta kallar mannens penis för ett namn eller pratar om den som en person.

Av Trigger

Ledsen att behöva säga det men såna här större teknikskiften (om det blir av) finns inte en chans i helvetet att det händer på fem år

För just detta så är väl frågan snarare om vi ens har en produkt ute som folk vill använda inom 5år.(stora massan) Får jag gissa så är hela konceptet med AR snarare en marknadsförares våta dröm. Tänka att få sälja riktad reklam i AR

Av Trigger

Vad hette det nu igen...?

Outlook express

Av Trigger
Av Trigger

En calzone med extra ost, tack

Av Trigger

Fan, jag trodde de hade nåt kul i görningen.. liknande denna!

Av Trigger
Skrivet av robbankentor:

Hej
En sån här sak ska regleras i avtalet mellan ditt företag och kunden.
Kunden ska tillhandahålla en rimlig arbetsplats. Om det inte är reglerat gör kunden inget fel.
Då faller det på er som konsultföretag att ställa krav på era konsulters arbetsmiljö.

Fel, arbetsmiljölagen gäller oavsett avtal eller ej och det är i detta fallet kunden som de sitter hos som har det ansvaret när de är där och jobbar. (Redan nämnt i tråden).

Arbetsmiljölagen är flummig men innehåller vad som behövs för att göra ett ärende av detta. Vad som kommer ur det är en annan sak... Finns skyddsombud på plats så kontakta den/dem. De är inte satta där för att endast företräda fackliga medlemmar.

Jag tycker dock att man borde gå till den flata chefen som rekommenderar hörlurar (sin chef) och förklara situationen en gång till. Kravställningen mot kundföretaget borde komma därifrån.

Av Trigger
Skrivet av Ozzed:

Ja, vill man sälja nytt så har det varit en sanning hur länge som helst att det är smart att sälja ut gammalt först.

Hade de en tidsmaskin hade det bästa varit (ur deras synvinkel) att vänta med att lansera 40-serien tills lager på 30-srien är slut. Men nu har de gjort som de har gjort så alternativen krymper.

Det är ganska tydligt att de envist försöker få konsumenterna i ett mindset att "grafikkort är dyrt nu", men kanske inte hade väntat sig att konsumenterna bara går med på det om det är pandemi, miningboom och kretsbrist. Men verkligheten är ju alltid verkligheten, så det spelar ingen roll hur fort de springer. Verkligheten kommer tillslut ikapp Nvidia också.

Rätt analys men förmodligen med ganska långt perspektiv. Nvidias dominans gör att de kan fortsätta försöka hålla uppe priserna ganska ostört, ett bra tag till antagligen.

Av Trigger

Om man helt bortser från priserna så måste jag ändå säga att de lagt Radeon 7600 förbaskat tråkigt i prestandastegen (om det nu stämmer). Mellan 3060 och 3060ti i prestanda en generation senare… det duger inte. Allt under 3060 i prestanda tycker jag man ska hålla sig borta från, eller iaf skulle jag aldrig rekommendera ett köp. Då bör man tänka om vad gäller nyköp.

7600 balanserar knappt alls över skamgränsen 2023

Av Trigger
Skrivet av Sveklockarn:

Ja vilket fint nöje att få lägga över 100% mer på ett knappt 10% snabbare kort, som blir värdelöst lika snabbt som alla andra grafikkort.

Slantar i stort sett altid iväg prylarna långt innan de blir värdelösa.
Om man resonerar lite kring det så låt säga att ett 4090 går lös på 22kkr. Du använder det i ett år och säljer för vadå? 16kkr eller kanske mer. Det blir en femhundring i månaden för det nöjet.

Det är inte många öl på krogen det… men jag lämnar prioriteringarna upp till var och en.

Av Trigger

Egentligen 5000kr men…

Cashflow och det fina nöjet att få använda snabbaste pc prylarna får iaf mig att inte tveka på 25k för ett grafikkort.

Av Trigger
Skrivet av Sarato:

Helt galet att en säljare på Webhallen kan hävda något sånt.

Äh, han var bara ung och hade lite för stort självförtroende, det är lätt hänt

Av Trigger
Skrivet av leverbrock:

Jag har alltid tänkt men vet inte om detta stämmer. Men om man har ett system som drar 400w och sitter på ett nätagg 500w med 80% verkningsgrad så skulle nätagget i praktiken klara 400w. Självklart vill man ha lite marginal och inte ligga på gränsen så kanske ett 600w hade varit tillräckligt?
Ni får gärna rätta mig om jag har fel.

Det där verkar vara en ganska vanlig missuppfattning. Jag handlade nyligen av en snorvalp som stod i kassan på webhallen som bestämt hävdade exakt så… Nog för att han kanske var sugen på extrasälj men han gav sig inte heller… haha. Det tog en stund att övertyga honom om att han lärde ut fel till kunderna

Givetvis är det spec som gäller och inget annat. Är det specat för 500w så ska det leverera 500w oavsett vad den förstör i värme internt. Värt att notera är också vad specen säger om HUR det ar avsett att leverera effekten. Det är nästan ett icke problem idag dock men värt att veta. Annat var det runt millenieskiftet där man använde 5v betydligt mer.

Av Trigger

Fixa till med något passande här ifrån kanske?

https://laglappen.se/kategori/nylon/

Har lagat lite gamla galonkläder och täckjackor till ungarna med lappar från dem men borde funka finfint på en stol också.

Av Trigger

- Kan jag få en ”intel super duper mega ultra” tack

Nu när tick/tock inte gäller längre så kanske dom kan köra en super/ultra var 18de månad istället. (Det var här du läste det först)

Av Trigger
Skrivet av Pirum:

Core i5 760 var min första, hösten 2010, ville köra OSX (som MacOS hette då) och en fyrkärnig Imac med SSD och bluraybrännare kostade fläsk (och då fick man ändå ha brännaren externt och Imacen saknade USB3) - köpte budget-pc-komponenter istället och fick bättre prestanda för mycket (mycket) lägre pris.
Moderkort med USB3 för ca 900kr, 4-kärnig cpu 1500kr, liten SSD 1000kr, osv. P55-kortet klarade ju i7, men det var först som begagnad jag köpte en i7 870 som jag hade länge.

Sedan uppgraderade jag till i7 2600K. Har några gånger tänkt uppgradera vidare, men vinsten i prestanda har inte känts motivera priset för en uppgradering.

Jag har egentligen tyckt att namnsättningen varit rätt ok, lätt att välja bort i3, fundera på i5 och sedan välja i7. i9 har jag däremot inte riktigt grävt ner mig i.

Namn som "ultra" är ju helt koko. Visst, om de säljer en i7 14800K Ultra edition, och den har någon fördel mot vanliga i7 14800K, fine, men..."ultra", det har min dammsugare som epitet.

i3, i5, i7, i9, xeon mm är lätt att följa men….allt som följer där efter är det värre med.
Ett av bekymmerna är att det finns en enorm mängd produkter som skiljer enormt lite i prestanda på cpu sidan. En aning söndersegmenterad kan man säga. Allt för att hitta så många prispunkter antagligen. Det hade inte behövts 100 modeller att binna kislet efter.

Av Trigger

”Ultra”är faktisk lite -90 tal och för tankarna till dambindor och tvättmedel…

Intels namnschema är sedan länge helt utom denna värld..
På något sätt så är det ändå fascinerande att ett företag som måste ha i det närmaste obegränsade resurser till marknadsföring kan tycka att det är bra som det är.
Tänk er att det finns massor med folk som jobbar med detta hos dem och faktisk uppbär lön…

Tror fan jag ska kolla om de inte söker folk på den avdelningen. De verkar ju ganska överseende med undermåliga prestationer

Av Trigger

Mina döttrar handlar som galningar av dem…
Har fungerat galant varje gång och returer mm funkar altid smärtfritt!

Rekommenderas