Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger

Ganska säker på att liknande ämnen diskuterats här förut

Jag tycker du ska avstå kabel av flera skäl, potentialskillnad och risk för åsknedslag (behöver inte slå ner i kabeln för att göra skada, räcker att det är nära) är två goda skäl!

Fixa fiber om du måste ha fysisk koppling med bra fart men det låter som du skulle klara dig med trådlös länk. Finns bla här https://www.lohelectronics.se/kommunikation/tradlosa-bryggor

Av Trigger
Skrivet av nickhe:

Inte för att vara sån men detta är INTE en konkurrent mot Windows 365... Windows 365 är till för kunder som redan har Microsoft 365 och vill behålla data inom tenant.

Finns en oerhört stor marknad för Windows 365 tex, Tänk dig typ ett bolag som tar in konsulter på 6-12 månader för ett projekt. Istället för att förse dem med en dator för 30 000kr+, så kör man W365 som kanske kostar dig 5000-6000kr i per år. Samtidigt som du kan managera dessa som vilken enhet som helst och din data behålls inom din miljö

Jag funderade mest på användbarheten för privatkonsumenter.

Av Trigger

Jag undrar också vem som är intresserad av en sådan tjänst. De som ev kan ha nytta av detta har nog redan löst problemet. Det är ju inget för kreti o pleti direkt…

Det enda ”vettiga” jag kan komma på är om man vill ha en dator som utför olagligheter. Det bygger ju på att man kan betala med stulna kort/anonymt eller liknande, förstås.

Av Trigger
Skrivet av SuperSverker:

Vad är det som gäller, gnäll på forum som vanligt eller vad är alternativet?

Någon form av aktivism / aktion?
- Som om det någonsin ändrat något

Edit*
Vad är det man säger i fotboll?
Väldigt goda intentioner men väldigt dåligt utfört - Bra tänkt!

Det finns väl väldigt gott om exempel på att massor har ändrats eller tagit en annan sväng pga det! Demokrati tex, tror du vi fick det för att diktatorerna/adeln/prästerna strösslade med vänlighet?

Man behöver inte lyfta blicken särskilt mycket för att se att just auktioner och aktivism ändrar på saker och ting hela tiden. Inte alltid till det bättre dock… men förändrar gör det.

Av Trigger

Om ni håller på och leker med dieter utan kolhydrater så tänk på att det är levern som är inblandad i att göra om protein till kolhydrater som kroppen behöver. Kombinerat med alkohol utan kolhydrater (ren sprit) eller annat som är jobbigt för levern (vissa läkemedel mm) så är det rena katastrofen.

Chansa inte, gå och få era värden kollade med jämna mellanrum om ni ska leka med dieter.

Edit:
Förtydligar, det gäller givetvis all alkohol. Nämnde ren sprit för det inte innehåller kolhydrater och många som måååste dricka trots denna typ av dieter slickar i sig det i hopp om att inte bryta ketosis. Gör inte det…

Av Trigger

Glappkontakt

Av Trigger

Annonsen är avslutad

Av Trigger

Starfield™ Premium Edition - Steam

Har en Starfield™ Premium Edition - Steam kod över

Det är en AMD reward kod som är ”redeamad” med rätt hårdvara men ej aktiverad på steam ännu.
Inloggning till mail och amd reward kontot där man aktiverar via sitt eget steam fås direkt efter uppgjord affär.

400kr eller högsta bud

Läs hela annonsen här

Av Trigger
Skrivet av napahlm:

Sitter själv med ett Ghost S1 så jag begränsad till 45 millimeter. Och där finns inget från AMD med prestanda nog för mig att överväga en uppgradering. Får väl hoppas på ett 7800xt med två slot-kylare.
Blir nog att jag kniper ett Ghost R1 när det kommer. För några liter större volym så är i princip alla begränsningar lyfta utom de mest extrema fallen.

Tyvärr är 17L är något helt annat än 10L. Känns som en stor del av det som gör ghost unikt försvinner med r1.
Lite innovation, tre slot gpu och 12-13L eller nåt sånt hade varit roligare

Personligen tycker jag raw var helt rätt tänkt men man nådde inte hela vägen, tyvärr.
Hade gärna sett det konceptet utvecklas för bättre ventilation och plats för något större gpu.

Kanske mer åt detta hållet…
https://thor-zone.com/mini-itx/nanoq/

Men vi lämnar väl detta nu (långt från ämnet)

Av Trigger
Skrivet av napahlm:

Vilket kort är det du hittat med 2 slot? Har inte sett några modeller alls vad jag kommer ihåg.

Ska man vara korrekt så är 7900 xtx 51 mm tjockt (inkl backlpate) Det kvalar inte in på två slot enligt boken, det har du rätt i. Passar dock perfekt i ett Thor Mjolnir (HTPC) som jag använder det i. Sett till totala storleken på kortet vs prestanda så finns det inte mycket där ute som kan mäta sig just nu, om ens något. En lätt tweak så är ljudnivån under kontroll också

https://i.ibb.co/QDzhcFm/IMG-0124.jpg

Ska man ner till 39-40mm så får man leta vidare. Inno3d har ett 4070ti som kvalar in lite närmare riktig två slot med sina 42mm. Ska man vara petig så år det också över två slot då dom av någon outgrundlig anledning var tvungna att göra kortet tjockare i baken med en extra ”plåt”..
Var nära på att gå på ett sådant till slut men ville väldigt gärna ha AMD i htpcn av lite olika anledningar.

https://i.ibb.co/vBR9yn9/IMG-0125.jpg

Av Trigger
Skrivet av dauntaun:

AMD säljer inte kort direkt i Sverige, om du kollar på deras hemsida så hänvisar de till återförsäljare. Detta kort är deras referenskort och är det minsta du kan hitta:
https://www.webhallen.com/se/product/363665-SAPPHIRE-PULSE-RX...

Jodå det gör dom, köpte som sagt nyss ett kort direkt av dom.
7800xt är dock inte tillgängligt än

https://shop-eu-en.amd.com/graphics-cards/

Av Trigger

En annan sak egentligen men lite relaterad ändå (kanske)

Fick för någon vecka sedan tag på ett 7900xtx direkt från AMD som troligtvis pga kylarplroblemen varit frånvarande ett braaaa tag. Haft hemma exemplar av detta kort tidigare i år men de hade alla de lite udda problemen med kylningen…. (Bara i vissa situationer)

Kortet som kom nu har inte alls dessa bekymmer och äntligen fick jag rejält med prestanda levererat i en utsökt två slot lösning!! Det finns inte speciellt många alternativ där ute…

Mycket nöjd

Av Trigger
Skrivet av Deriveh:

Den var på rea hos komplett igår. 4000kr ner på 800m2 modellen

Såg den rean men jag behöver den största..

Av Trigger

Asså dom där rubrikerna…

Måste alla rubriksättare verkligen jaga samma typ av personer som går igång på och måste klicka för att se vad som döljer sig bakom.

Sensationsrubriker tycker jag redan har gott om platser på nätet. Sweclockers MÅSTE inte tillhöra den skaran! Iaf för mig så luktar rätt illa..

Av Trigger
Skrivet av Deriveh:

Någon som kör med Landroid Vision? Worx nya? Har precis beställt en nämligen och är jäkligt nyfiken. (Köpte först hem ett fyndvaru ex som jag dock fick returnera, wifin funkade så klart inte... Doh!)

Rapport på den tack!
Är själv intresserad av den då jag har en rätt rejäl gräsplätt numera och dra kabel runt hela känns helt fel…
Tror jag väntar till våren dock eller ev om den dyker upp på rea, redan i år.

Av Trigger
Skrivet av trickykiddi:

Fönsterbaserad version?

Skrivet av Aleshi:

Ja också ett sätt att förenkla "Grafiskt användargränssnitt".
Man undrar ju vad som händer med Sweclockers. Inte första gången de ska förenkla och försvenska något så att det blir obegripligt. Ibland verkar det nästan som man låtit google translate komma på ett svenskt uttryck.

”Fönsterbaserad” ska nog inte skyllas på sweclockers.. uttrycket har jag hört sedan Jesus gick i kortbyxor! Dvs någon gång på 1980 talet…

Av Trigger

Jag kan inte riktigt se att detta är så värst nytt faktiskt. Glide, T&L, PhysX, 3dnow, SSE är några få exempel men det finns mängder.

Inte sällan behöver nog framstegen komma i hårdvaran innan mjukvaran kan hänga efter. Mer av samma är inte altid svaret på allt…

Av Trigger

Bla så snickrade jag ihop en lite prototyp av tilltänkta surroundhögtalare till hemmabion. PHL X30-4590 med BMS-4544

Sjukt nöjd med responsen! (Mätning gjord utan dsp)

https://i.ibb.co/vX95tHt/IMG-1309.jpg

https://i.ibb.co/y4W0M9N/IMG-1311.jpg

https://i.ibb.co/TtbYXzb/IMG-1312.jpg

https://i.ibb.co/WfZWSYb/p30.jpg

Av Trigger

Nästan aldrig numera. Behovet finns inte på samma sätt som på 90 talet…
Windows 95 och 98 fick man allt installera om varannan månad minst! När man fick tillgång till att bränna cd så var lyckan gjord när det gick att lägga en ghost av os-partitionen (en fräsch) på skiva. På så vis så sparades otroligt mycket tid. Det var otroligt tidskrävande att installera allt och att slanga ner drivrutiner, senaste directx mm över uppringd anslutning…

Av Trigger

Hade hemma ett 7900 xtx referens några veckor och lekte med.. det gick att få ordning på det mesta med det kortet. Lite justeringar för att få ner energiförbrukning till 270-280w för att hålla det tyst vid användning (itx låda). Även förbrukning i idle gick att hålla runt 20-25w om man höll uppdateringsfrekvens till 100hz i Windows. MEN det som fick mig att inte köpa kortet var den där lilla egenheten med att temperaturen gick bananas ibland, helt utan förvarning och bara ibland… 110grader och trottling! Vet att det är ett känt fel på just referenskortet. Synd på ett sådant fint kort kan jag tycka. Det är fin prestanda i ett fint format annars!