Inlägg

Inlägg som CHolmstedt har skrivit i forumet
Av CHolmstedt

Jag sitter inte med plånboken redo just idag men siktar på att köpa ny bärbar dator för snarlika behov som dig under 2014 eller 2015 så har försökt skanna av marknaden just nu ganska grovt senaste dagarna för att ha som referens framöver. Jag kör flera virtuella maskiner i utvecklingsprocessen jag använder samt kompilerar kod en hel del så behöver så många processorer och så mycket ram som möjligt på min nästa burk. Idagsläget verkar bärbara datorer komma med max 16GB ram och 4 CPU kärnor. Dell datorn du länkar till M4800 och den något större M6800 kan konfigureras med 32GB ram.

När det kommer till hur flexibel man vill vara så kommer jag inte köpa en dator över 2 kg. Den du länkar till väger 2,88 kg vilket är för mycket för min del. Det finns en annan modell från Dell som verkar vara lättare fast med en annan CPU vilket är M3800 (max 16GB ram för denna). (Reklam från Dell: https://www.youtube.com/watch?v=E03UV7IMsLA) dock verkar M3800 endast ha ethernet via dongle...jag har aldrig testat ethernet via dongle så vet inte om de klarar gigabit.

Kort å gott kan jag väl säga att efter första grova genomsökningen i helgen hittar jag inte mycket mer än Dell dessvärre, skulle vara trevligt med lite konkurrens på high-end marknaden.

Av CHolmstedt

Nu vet jag inte vilken distro av linux du försöker installera men antar att det är Ubuntu som du har på en USB sticka.

Istället för att installera Ubuntu kan du köra Memtest för att testa minnena (kan väljas i installationsmenyerna...kommer inte ihåg exakt vart)...kör det i 24 timmar och se ifall den överlever det. Med detta sagt tror jag inte det är minnena det är fel på men memtest när det körs från en live-cd/usb är i stort sett minimal programvara du kan testa för att se om det är hårdvaru eller mjukvaru fel.

Efter tappet i golvet, ni har inte märkt att någon fläkt har stannat eller så? Det kanske inte är så att datorn blir för varm det kan ju helt enkelt vara att något sitter löst också.

Av CHolmstedt

Fungerar Crystal Cove med glasögon?

Utvecklingspaketet fungerar sisådär med glasögon.

Av CHolmstedt

Jo, det är ju standard på alla slimmade modeller att inte ha med ethernet men i artikeln står det att ethernet uttag finns.

Citat:

För anslutningar syns två USB 3.0, en USB 2.0, HDMI, Mini VGA, Kortläsare (SD), Ethernet och en 3,5 mm-anslutning för headset. Avslutningsvis väger datorn in på 1,85 kilogram och mäter 374,3 x 249,9 x 16 millimeter.

--- Edit ---
Tack för uppdatering av artikeln

Av CHolmstedt

Härligt nu börjar bärbara datorerna närma sig prestandam jag är ute efter i min nästa bärbara jag ska köpa. Undrar om denna hamnar över eller under 20 000kr.

Sedan undrar jag vilket uttag som är för ethernet? (ser inte något ethernet uttag på bilderna)

Av CHolmstedt

Har haft Bahnhof tidigare och var riktigt nöjd med dem som internetleverantör. Även supporten fungerade bra hos dem. Dessvärre är det endast Tele2 (om något år Telenor) i nuvarande byggnad så kan inte välja. Tele2s chefsjurist har ju gjort några framträdande endå så verkar som Tele2 ser problemen med massövervakning men har inte hört något från Telenor.

Skulle helt klart välja Bahnhof idagsläget, om jag kunde.

Av CHolmstedt

Woohooo nu startar det...

Av CHolmstedt

Det värsta med sådana här livesändningar är punktligheten...helt klart.

Av CHolmstedt

"Smällervision"...helt klart bättre namn än "3D".

Av CHolmstedt
Skrivet av guran33:

Har haft ett Filco Majestouch 2 tenkeyless (utan numpad) i några år (ca 3) nu och jag är och har varit otroligt nöjd med det. Älskar hur kvalitativt det känns, det väger mycket och inget som knakar eller gör att det känns billigt. Väldigt avskalad och oldschool design vilket jag personligen verkligen uppskattar.

Kan verkligen rekommendera tenkeyless (om man inte är helt beroende av att använda numpaden) då tangentbordet blir kortare och man därför kan ha det mer i mitten av skärmen (bättre när man skriver för man behöver inte vrida sig lika mycket) samtidigt som man kan placera musen närmare. Det har faktiskt gjort skillnad rent ergonomiskt då jag ofta hade värk i axeln innan.

Jag har till och med råkat hälla ett glas mjölk i tangentbordet och det överlevde! Vissa tangenter var lite trögare under en period men idag så ger alla tangenter samma feedback igen. Inget jag rekommenderar att prova dock, var troligen en del tur inblandad.

Texten på tangenterna är inte alls nersliten än. Ser ingen skillnad på den tryckta texten på tangenter jag knappt använt (Pause t.ex.) med tangenter som jag använt väldigt frekvent som WASD. De mer använda tangenterna är dock blanka till skillnad från de som jag knappt petat på men texten sitter fortfarande jättebra.

Dock har jag aldrig ägt ett tangentbord med mekaniska brytare innan så jag har inte något att jämföra med kan bara säga att jag är väldigt nöjd med det själv.

Vet du vart det går att testa Filco tangentbord i Sverige?

Av CHolmstedt

Snarlika behov

Jag kände samma sak förut att mitt tangentbord till bärbara datorn var något jag ville ha till stationära men kändes inte alls lika bra där i efterhand. Nu ligger det mindre tangentbordet (låg profil) på vinden (Logitech Compact Keyboard K300). Jag har inte testat Cherry Strait men just av den erfarenhetet att låg profil inte fungerade speciellt bra vid ordentligt skrivbord gör att jag avråder från det men du kanske känner annorlunda efter att ha använt Logitech Illuminated en stund (även om knapparna inte är de bästa).

Jag är däremot på jakt efter följande med snarlik kravprofil så kapar tråden, så kanske både kan få tips, hoppas det är okej... (1) smalt utan numpad, (2) tyst, (3) ej låg profil, (4) ordentlig enter-tangent och inte bara en liten avlång knapp. Jag har letat på webhallen och dustinhome men hittar inget lämpligt där. Alla tips uppskattas.

Av CHolmstedt

Om du har skrivare som stödjer OSI skikt 1 och 2 bör det redan finnas någon nätverksanslutning på den, trådbundet eller trådlöst. Den där USB printservern är nog till för de skrivare som endast har USB anslutning.

Av CHolmstedt

Jag vet inte om detta är rätt tråd men gör ett försök då det berör reklamen.

Har ni funderat på någon prenumerationstjänst så jag kan betala en slant och slippa reklamen...eller ja...jag betalar ju för att ni ska kunna göra ett fortsatt bra jobb utan att behöva tvinga på mig reklam.

Av CHolmstedt
Skrivet av mrfish:

När jag kom in så var det en klocka som räknade ner och när den var på 0 så kom den där "Starting soon" skiten fram och har varit där sedan dess.

aha ok, undra om det inte är någon inställning i den nedräkningsklockan de missat i Youtube då för det står i innehållsförteckningen på Youtube att det ska starta 1pm och dem befinner sig i Taipei där klockan enligt mina kunskaper inte slagit 13 än

Dock verkar det vara flera som har fått uppfattningen att det ska starta 06:00 även i Google-chat och den officiella chatten hos overclocking-tv.

Av CHolmstedt

Jag blev också fundersam och tittade på timeanddate.com http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=241 ...är det verkligen 06:00 det ska börja och inte 07:00?

Av CHolmstedt
Skrivet av leafbranch:

När kommer nästa stora version av Ubuntu?

För ungefär 9 timmar sedan. Den version som rekommenderas är Ubuntu 12.04 och igår släpptes en "punkt-uppdatering" 12.04.2 med uppdaterad linux-kärna och stöd för nyare hårdvara. Jag rekommenderar denna istället för 13.04 som kommer i april då Valve har sagt att de prioriterar Long Term Support (LTS) releaserna vilket 12.04 tillhör.

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2013-Februa...

Hoppas verkligen att CS:GO släpps för linux snart, det tillsammans med Day of defeat är de spelen jag längtar efter till Linux.

Av CHolmstedt

13-tums MacBook Air - Följer det med DisplayPort-kabel?

Hej
Min sambo ska införskaffa en 13-tums MacBook Air om en vecka eller så och ingen av oss har använt Mac innan så är lite tveksamma på vad som följer med när det kommer till sladdar. Skärmen som redan finns hemma har displayport, hdmi, dvi och vga ingång så om jag har förstått allt rätt så förespråkar Apple DisplayPort.

Följer det med en DisplayPort-kabel med datorn?

Av CHolmstedt

"Öppen" som i att inte förbjuda andra digitala butiker

Jag var nere i Köpenhamn förra veckan och närvarade vid Ubuntu Developer Summit (UDS) för Ubuntu 13.04 Raring Ringtail. Drew Bliss närvarade från Valve och meddelade att alla deltagare på UDS skulle få en beta key, förhoppningsvis någon gång innan 2013, så den ser jag fram emot. Sedan var det ett antal sessioner som berörde alltifrån grafik, ljud och stöd för kontroller så som PS3/XBOX360 kontroller (jag sammanfattade på min egna blogg här).

Motivationen för Valve med flytten från Windows har inget att göra med gränssnitt så som Metro eller Unity. Som jag förstod det så handlar det om att Microsoft går mot en egen programbutik och endast genom den kommer man kunna köpa program och spel till windows-platformen. Denna programbutik skulle introduceras med Windows 8. Med introduktionen av Microsofts egna digitala programbutik skulle då de eventuellt kunna "förbjuda" andra butiker så som Steam. Drew Bliss gick så långt med orden att han sa om idén för Steam hade kommit idag hade det inte varit troligt att komma in på Windows-plattformen. Likaså kör Apple deras race med egen programbutik. Valve söker efter något mer "öppet" i detta sammanhang.

Med både windows-platformen och mac uteslutet började Valve snegla på Linux. Valet föll på Ubuntu eftersom (1) Canonical som företag kan ge företagssupport och (2) för att Ubuntu har en relativt stor användarbas. Målet enligt Drew Bliss är att satsa på Ubuntu 12.04 LTS tillsvidare och antagligen är det LTS versioner av Ubuntu de kommer ge stöd till i framtiden men allt detta är väldigt oklart än så länge. För de som vill köra Ubuntu idagsläget rekommenderar jag Ubuntu 12.04 LTS, det kör jag själv än så länge.

Av CHolmstedt

OpenStreetMap

Skrivet av Tigerhamster:

Till er som säger att det räcker med 4GiB eller liknande;
Användningsområden. Att de räcker fint till dig som bara spelar, betyder inte att det räcker till de som jobbar med mediaredigering och -rendering. Eller virtual machines. Eller de som vill ladda på hela Photoshop på en RAMdisk.
Tänk utanför RAMarna.

Utanför ramarna var dagens ^^

Min server har jag förtillfället ingen användning för och har funderat lite på vad jag ska göra med den sedan jag skaffade EC2 maskiner från Amazon, nu kanske jag ska köpa en hel del ram och få igång lite rendering av OpenStreetMaps tiles...det hade faktiskt kunnat vara något.

Av CHolmstedt

Stå på er angående nätaggen, lägre max-effekt och bättre verkningsgrad. ni nämnde det själva att vid max förbrukning utan att överklocka så drar Emils kontorsdator runt 200W. Det är ungefär samma nivå som jag har mätt på mina datorer här hemma...inte en chans att jag köper äns ett 600W nätagg i framtiden.