Inlägg

Inlägg som halvars90 har skrivit i forumet
Av halvars90

Tycker det väl är en icke grej. Du betalar ju din bank mer än 100kr år i avgifter och detta är ju bara i fall att man av någon anledning inte använder sitt konto på ett helt år.

Själv använder jag PayPal för alla mina prenumerationer så som Netflix, PSNow osv. Tycker det är bra att faktiskt få ett kvitto på mail när det sker en transaktion så att man inte glömmer bort att stänga av något man slutat att använda. Swedbanks e-kort var ju en bra alternativ men de tog de ju bort...

Av halvars90

Använder fortfarande IE än idag för bland annat att skicka kvitton till kunder och vissa typer av mail SMS som är noreply. Inte värt för företaget att uppdatera de systemen.

Av halvars90

Gillar det även om jag nog aldrig skulle köpa det. Måsta ha en massa ljudisolering. Kan man inte sova i ro med datorn igång så är det ett misslyckande.

Av halvars90

Privat så använder jag bara Chrome, men i arbetet så använder jag Chrome, Edge och Internet Explorer. En del viktiga arbetsverktyg funkar bara med specifika webbläsare.

Av halvars90

De har fortfarande inte bytt mikrofonen. Som många gamers så gillar jag att äta en och annan sak och då är det lätt hänt att man råkar dunka till micken med det man ätervilket med tiden klugar igen gallret. De skulle använt en vanlig mikrofonmuff.

Av halvars90

Första gången jag uppdaterat min router sedan jag köpte den, men det är relativt ny. Känns lite som att intresset att attackera mig som privatperson är så lågt och det finns inget av intresse på min dator/nätverk så jag har aldrig riktigt brytt mig om säkerhet i mitt nätverk. Mail, steam, bank osv är en annan femma.

Av halvars90

Vi har redan sett JerryRigEverything, Galaxy Fold verkar riktigt dålig för priset. Men förhoppningsvis så blir tekniken bättre i framtiden så att vi får en som tål lite mer stryk...

Skickades från m.sweclockers.com

Av halvars90

Är det inte lite konstigt att man inte kan köra det på Windows eller Xbox? Nog för att det bara är ett test men det är ju lite lustigt då Sony t.o.m har en Windows app för sin streaming tjänst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av halvars90
Skrivet av Hulle:

Jag har kört det några dagar nu, aktiverade det i appen utan problem, det stod 0 EUR i kassan.

Har kört en del Far Cry 5 och det är rätt roligt, men annars är det inte jättemycket värde i Uplay+ om man inte älskar gamla Ubisoftspel. Det känns billigare att köpa den senaste varianten av Asscreed och Farcry på rea efter nån månad istället.

/hulle.

Tack för svar.

Får prova igen något tag. Jag tänkte att jag nog skulle klara ut alla spelen jag var intresserade av på en månad, så vare sig jag betalar inget eller 150kr så är det en bra deal, lär ta år innan man kan spela tex Anno och Assassins Creed Odyssey för mindre.

Av halvars90

Är det någon som fått detta att fungera än? Jag gjorde två försök varav de drog 11kr vardera försök men fick bara meddelade att det inte är tillgängligt i din region. Tycker det är lite konstigt att man meddelar detta efter att man tagit betalt.... Provade en gång på hemsidan och en via Uplay appen på datorn.

Av halvars90
Skrivet av AdoringFan:

Varför då?
De har det bättre än PC på konsoll.
Vissa byter t.o.m från mus till handkontroll på PC för att de får autoaim om de spammar left trigger.

Ämdå fick man hat meddelanden om man var PC spelare på GoW, undra vad det beror på

Skickades från m.sweclockers.com

Av halvars90

Alltså de mindre tangentborden har man på laptops och mobila enheter för att spara utrymme, på ett helt vanligt skrivbord har man inte några bekymmer med utrymmet, så fullstort är ju det självklara valet när man inte behöver kompromissa. Sen tycker jag knappast att HP's vanliga tangentbord som jag skrivit många herrans ord med i flera flera år är särskilt stort eller klumpigt: https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=WZ972A...

Av halvars90

Gameboy Color var den första jag ägde men ända fram till att Pokemon Silver släpptes så hade jag bara vanliga Gameboy spel.

Av halvars90

Tyckte det fungerade riktigt bra förutom RDR1 som konstigt nog känndes som det bästa spelet i katalogen. Så jag kommer i dagsläget inte att betala för detta. Det krövs för min del att de har nyare spel och gärna alla deras exklusiva spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av halvars90
Skrivet av Teddis:

Inga smitare längre då Gud vad skönt.

Jag blir triggad av folk som säger "smitare" ungefär som att alla i hela landet har en TV. Nej så är det inte! TV tillhör den gamla världen, nu är det video on demand som gäller. Kolla på vad man vill se, när man vill.

Av halvars90

Det vore riktigt bra om de kunde kolla på Steam, de är ju facit i frågan på vad de behöver göra. Om MS Store fungerade på ett liknande sätt så skulle jag inte ha något emot dem.

Av halvars90

Det är ju jättebra då man man kanske testa lite spel man inte velat köpa och om de lyckas så kan Steam få en konkurrent. MS behöver dock utveckla deras tjänster bättre på PC. Det måste vara ett program som sköter allt. När jag testade Sea of Theives så var jag tvungen att öppna en app på sidan för att kunna joina mina vänner fanns ingen overlay eller knapp i spelet. De borde ha ett program som hanterar det precis som Steam.

Av halvars90

Jag tycker att det låter bra, det gör att allt inte allt helt flyttar över till Hollywood och det gynnar den europeiska filmindustrin, som annars lätt kan sköljas över av de mycket stora amerikanska.

Av halvars90
Skrivet av Schn3id3r:

Fördelen med e-kort har varit att du själv kan bestämma giltighetstiden samt hur stort belopp som kan dras från kortet. Dvs. om kortuppgifter från sidan/tjänsten du handlar av läcker ut är uppgifterna i stort sett värdelösa då kortet endera upphör att gälla snart eller så går det inte att dra mer än ett visst belopp (jag brukade sätta giltighetstid ~3 månader framåt och beloppet några kronor högre än summan jag skulle betala). Då slipper jag också spärra mitt "riktiga" bankkort den dagen uppgifterna läcker ut.

En annan fördel jämfört att öppna kortet för internetköp tillfälligt ligger i om butiken inte drar pengarna direkt, hamnar utanför "fönstret" och köpet nekas. Det var också lämpligt att använda e-kort när jag skulle använda en prenumerationstjänst under begränsad tid. Då skapade jag bara ett e-kort med summan motsvarande tiden för prenumerationen och då gjorde det inget om jag glömde att säga upp tjänsten i tid (de slutade nämligen att leverera när de inte fick betalt, maken till fräckhet... ). Det var dessutom väldigt smidigt medan tjänsten fortfarande fanns som en app och man kunde hantera sin kort via telefonen. Möjligt att det gick att göra även efter att appen lades ner (dvs. inte själva tjänsten) men jag använde för det mesta dator sedan appen försvann.

Nackdelarna, som jag upplevde det, var väl att det inte alltid fungerade (det har strulat på några sidor men majoriteten har varit utan problem), det kunde vara lite pill med att få tjänsten att starta (min webbläsare föreslog fel adress så fick ibland gå via banken) samt att säkerheten kändes lite sisådär när det räckte med en "personlig kod" à sex tecken för att logga in (tror inte man kunde ha fler men det ändrades till Mobilt BankID så småningom).

Håller med dig, e-kort är något som jag har använt väldigt mycket och det är nog det mest säkra sättet att handla online. Men när du och många andra skriver att ni har haft problem med att handla med e-kort på nätet så håller jag inte med, eller till en viss del. Det enda problemet jag upplevt med e-kort är att vid köp på tex Steam så har det för mig oftast enbart fungerat att göra ett(!) köp på Steam med e-kortet oavsett hur lång giltighetstid eller köpsumma jag haft på det, men alltid när jag skapat ett helt nytt kort så har det fungerat till 100% på alla sidor som jag handlat på, även utländska.

Synd att nu detta går i graven, blir till att skapa ett extra bankkonto och kort som jag bara använder när sidorna saknar Paypal som alternativ.

Av halvars90

LOL

Det är ju självklart!

Senast jag aktivt använde AMD så kom det ju fan inga nya drivers. Jag vet inte hur ofta det egentligen behövs, men med NVIDIA så får man iaf en känsla av att det är ett SERIÖST företag, då de under en längre tid har haft bra programvara som letar och uppdaterar frekvent.

AMD verkar ha bättrat sig vad jag tyckte mig se, senast jag startade min gamla dator och uppdaterade lite, men litar ändå inte på AMD...