Inlägg

Inlägg som aptjack har skrivit i forumet
Av aptjack

dålig klock, även fast det är så lågt har du gjort nått fel(om det nu är dålig klock)

annars kan det vara disken, nätagget eller upphettning.

Av aptjack
Skrivet av SCORPIUS:

Kan du beskriva precis vad du hade för inställningar i din bios tack?

Det var cirkus 2 år sen nu, men jag rörde faktiskt inte FSB utan bara multi, så 200x22, höjde nb till 2.7-2.8(ökad volten) samt sänkte minnena till 1333 om inte mindre. Märke även att brorsans 960 klockade extremt bra om man sänkte minneshastigheten också(kom upp i 4.6ghz stabilt på 55c med en noctua nhd12 eller nått sånt.

Av aptjack

När jag hade min 1090t så fick jag sänka minnena till 1333 ist för 1600, då kom jag upp i 4.4ghz, med 1600 på minnena kom jag bara upp i 4.0ghz.

Minneskontrollerna i cpun blir aldelles för varm i amd's 6kärniga serie.

Av aptjack
Skrivet av m1n1h0p:

Du jag får testa nätagget, kan låna ut det till brodern när jag har tid. Men varför skulle det vara nätagget som är problemet rent teoretiskt? Kan det inte leverera ström till hårddisken eller hur fungerar det? (bara nyfiken :):):):):))

Vad jag förstått(kan ha fel) så förlorar nätaggen sin styrka efter åren, precis som bilar förlorar hästkrafter.

ett 4850 och en gammal processor är ju oftast ganska strömkrävande, dock ska ett 450w klara det dära gallant, om det inte är typ 6-7 år gammalt.

har faktiskt haft nästan identiskt problem förut, och då var nätagget boven.

Av aptjack
Skrivet av adfi:

AMD FTW(när det gäller GPU's )
Har ägt 2 AMD kort i rad nu

GTX 260 - HD 6950 - HD7970(nu)
Vad är det för drivrutiner som strular som folk säger egentligen?
Jag har inte haft några drivrutins problem på länge.

det är ju bara skit bakom spakarna..

har själv gått från 4850 > 5870 > 6970 > 7950 nu dom senaste 3 åren, har inte haft strul med någonting förutom att 5870' hade minnesfel så jag fick tillbaka ett 6970 istället (ett problem som visade sig en gång i månaden)

Till alla mina polare har jag rekommenderat AMD, och inte en enda har minsta problem.

däremot dom två jag rekommenderade 560's till hade massor med strul, dom bytte mot AMD och nu fungerar allting perfekt.

Av aptjack

hade exakt samma problem på mitt radeon 5870, var minnesfel på kortet. bara att skicka in

Av aptjack

jag blir typ aldrig glad när det kommer nyheter inom IT-världen längre, förutom när det går bra för AMD (Nej jag är inget fanboy, dom 7 datorerna jag har hemma har alla intelproppar)

Hoppas verkligen på något dunder som athlon var inom några år, men tyvär tror jag inte det

Av aptjack

Har hört från minst 20 personer på kontoret att dom kastade boxee'n och byggde ihopp en riktig htpc med både flex och xbmc, ALLA är grymt nöjda nu, förut var det gnäll hela tiden.

Av aptjack
Skrivet av play05:

Hej, kan man använda sig av en Windows 7 Home Premium licens när man installerar Windows 7 Home Premium SP1 (integrerad)?

Absolut!

Windows med SP1 är bara ett nytt media med servicepacket i sig, du kan även installera vanliga w7 home premium utan sp1 och sedan köra via windows update (Men det tar ju tid, så därför dom har integrerat SP1 i det.)

Av aptjack

Såg någonting om detta demo tidigare idag, och i den artikeln skrev dom att personen som gjort demo't hade ett 5870 samt en gammal i5'a

Av aptjack

TROR jag fick min disk igår, fick ett avi i brevlådan, dock till mitt mellannamn samt ingen "return to sender" adress.
Så man får hoppas.

Av aptjack
Skrivet av Jalle64:

Jaha, det har jag aldrig lyckats med i de år jag använt Avast. Vilka sidor går du ut på för att få detta? Det kan inte ha kommit med ett annat media som du satt i datorn? Sedan är det ju endast vissa delar som skannas, som ju oftast kan påverka burken.

Jag surfar mycket skumt, aldrig media från någon annan och har inge outlook/annan mail än min jobbmail dit de inte kommer ett skit.

Köpte malwarebytes för 170kr, det fungerar extremt bra, det enda programmet som tagit bort allt skit som andra program missar.

(Jobbar inom pc-support, får ta bort ett antal virus varje vecka)

Av aptjack
Skrivet av DrumTiger:

Nu är det ju gratis, även om du har svårt att hitta gratis-knappen. Att klanka ner på det bara för att det är "för svårt" att se att det är gratis är väl kanske lite väl hårt kan jag tycka. Och du behöver ju bara stöta på problemet en gång per år.
Att man får anstränga hjärnan lite för att använda en mycket bra tjänst helt gratis och på laglig väg är inte mer än rätt. Hatten av för Avast!

gratis är gott, dock så har avast inte realtidskydd som fungerar. har fått minst 10 virus och trojaner medans jag använde avast. (det upptäckte bara virusen när man körde en full systemscan, alltså inte när viruset installerade sig själv.)

Jag skulle inte rekommendera varken avg eller avast.

Av aptjack
Skrivet av AerisArchon:

Har folk fortarande inte förstått att förseningsmailen är automatiserade?

tydligen inte, folk blir ju fortfarande helt till sig.

förihelvete folk, en hårddisk är inte hela erat liv, ni kommer inte dö för att den är försenad.

Av aptjack

160kr kan jag betala glatt, känns riktigt konstigt nu, köpt antivirus program samt ett spel under 2 dagar, inget jag har gjort på flera år innan, sista spelet jag köpte var bfbc2 när det släpptes. innan dess wow:vanilla.

Men detta ska bli skojj

Av aptjack

varför duschade du inte bara av det direkt? du kan blötlägga och diska det för hand utan problem, bara du låter allt torka först.

Av aptjack
Skrivet av quattro-2.6:

500GB? bah.

Framtiden är faktiskt här, man behöver inte mer än typ en systemdisk i datorn, finns NAS och liknande lösningar som fungerar så jävla bra

Av aptjack
Skrivet av Xverminator:

Jag har ett 7770 med PCIe 3.0 och ett moderkort med PCI 3.0 (Gen 1) fast Sandy Bridge CPU, har inte lyckats få GPUz att visa att kortet kör med PCIe 3.0 är det pga jag har Sandy Bridge? Trodde det hängde på moderkortet först och främst.

Känns ju lite snöpet om man köpt både grafikkort och moderkort som ska stödja PCI 3.0 men så måste man ha en Ivy Bridge CPU, låter märkligt i mina ögon.

Det är ju klart man missar prestanda om kortet bara gå i PCI 2.0. Vem vill köra ett PCI 2.0 kort på en burik med bara PCI 1x16

läste du ett enda inlägg i denna tråden?

Av aptjack

Gillar verkligen inte formen på den, allt annat jag har i tvbänken förutom mitt palystation är fyrkantigt, tror det är så hos de flesta andra också, verkligen ogillar alla designmissar på färdiga htpc lösningar som annars hade vart utmärkta!

Av aptjack

Ja eller så kan ni läsa typ 2-3 poster upp och minst en gång per sida 1-3 sidor bak, tycker folk är aldelles för stressade för att köpa saker, ni kommer nog förmodligen alla att dö tidigt i livet.(Hjärtattacken ligger nära till) Att folk får sådan panik över att dom inte vet vad dom ska få, tycker ni skulle struntat i att beställa diskarna från första början om det nu var så jobbigt att inte veta EXAKT vad ni får.

Elgiganten osv har väldigt bra affärer för er som vill klämma på saker innan ni betalar för dom.

Sen tycker jag ni ska sluta följa varje post i denna tråd som att det vore cdon eller någon som jobbar på cdon som skrivit det, ni får ju panik VARJE gång någon skriver en gissning, även om dom skriver att det låter helt osannolikt.

Jag tycker personligen att 99% av er behöver semester och kanske tillochmed gå till doktorn och fråga efter lugnande medicin.