Inlägg

Inlägg som rabiesekorre har skrivit i forumet
Av rabiesekorre

Pröva aktivera hög prestanda via Kontrollpanelen -> System -> Energialternativ.
Märkligt att du inte verkar ha blåst operativsystemet när du gjort en sån uppgradering av systemet. Så troligen det enda som kommer lösa dina problem.

Av rabiesekorre

Du nämner inte något specifikt du vill åstadkomma. Oavsett så hade jag placerat fler av fläktarna som insug genom dammfilter än vad du har fläktar för utblås. För att på så sätt åstadkomma ett teoretiskt övertryck som kommer hålla ditt chassi renare (och svalare) över tid.

Av rabiesekorre

Ju högre upplösning ju mindre kommer processorn flaska. Skulle väl gissa att vid 1440p och uppåt kommer skillnaden i FPS i Battlefield V vara försumbar mot valfri extrem CPU.

Av rabiesekorre
Av rabiesekorre
Skrivet av Paralog:

@mattemaz: Det där med välta är bara skitsnack. Hon hatade dina högtalare redan från början. Hon går alltså inte med på bokhyllehögtalare+sub som faller utanför det argumentet och kräver en soundbar (som helst ska tejpas fast på baksidan av TVn så att den inte syns)?

Det du behöver är inte nya högtalare - utan att boka en tid. Är det möjligtvis så att hon gör sina kompromisser i sitt eget huvud och anklagar dej för att inte kunna kommunicera med henne, samtidigt som du själv går omkring som en zombie och varken ser eller hör (henne)? Och så hoppas hon att ett barn gör så att du skärper dej, vilket ska rädda förhållandet (utan att fatta att hon själv är halva problemet)? Det skulle förklara varför hon inte tänker vika en millimeter i frågan om högtalare. Rent spekulation, men det är också ett typiskt Svenskt standard-förhållande på upphällningen.

Om du har HIFI-Klubben i närheten så ta med henne dit så att du inte sitter och väljer något ensam på SweClockers utan henne.

Edit: Och nej, surfa inte in på HIFIklubben och välj något på förhand som du sen släpar henne fram till inne i butiken.

Frågade om soundbar, får relationscoachning..

Vet inte vad folk har emot Bose, har lyssnat på en soundbar från Bose tidigare och varit impad när jag faktiskt gick in med fördomar om taskigt ljud i just soundbars. Hurvida det är den du länkade eller ej låter jag var osagt men åk och provlyssna där det finns möjlighet.

Av rabiesekorre
Skrivet av Cuna:

konsol = bil från 1900 talet
din pc = ferarri

Bilar är ingen bra jämförelse alls. Din jämförelse i synnerhet är inte så vidare om bedömningen är terränggående. Valfri Land Rover från 1900-talet mot valfri Ferrari..

Vilken den bästa bilen är går inte att svara på om man inte får kriterier. Men inte ens då kan man rent objektivt säga vilken som är bäst annat än i exempelvis toppfart eller acceleration.

I övrigt med bilar är det svårt att ställa de mot varandra på samma sätt som en dator det finns syntetiska tester för som ger en så gott som svart på vitt hur bra den är. Eller? Kriterierna man ställer kanske är med större empati åt ljudnivå eller värmeutveckling?

Kriteriet TS ställde var däremot snygghet. Vilket är upp till betraktaren.

Skämt åsido, din PC kommer utprestera nuvarande generationer samt troligen nästkommande generationer konsoler också gällande grafik och flyt.

Av rabiesekorre
Skrivet av yrfhar:

@rabiesekorre: Kommer du ihåg om det var pinn eller fastlött?

Har ett Corsair RM650X och den fläkten tjuter de få gånger det kickar igång. Funderar att byta ut det mot det som sitter i mitt gamla Corsair HX850i som ändå har något vajsing med PCI-e strömmen men vanligt fläktljud.

https://youtu.be/ddeJo3TgUs4

I mitt fall tror jag det var en trepinskontakt modell liten på nätagget. Kan ha varit lite lödjobb för att få ihop det. Har du tur används samma kontakt av Corsair så det i princip är plug and play.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rabiesekorre
Skrivet av dblade:

Varför skulle man köra fläkten på 100%? Testade att dra ner power limit på mitt EVGA SC 1080Ti (endast 2 fläktar) till 75% för att se vad fläkten hamnar på och lät det jobba lite. Fläkten ser då ut att stabilisera sig kring 35% per automatik.

Såklart att det inte nödvändigtvis går på 100% men då man ofta ställt undan miningriggar på ett ställe där ljudnivån inte spelar någon större roll. Så får fläkten bli det primära som slits istället för kondensatorer pga högre värme osv.

Av rabiesekorre

Frågan är vad du tycker besväret är värt. Det som definitivt går hårdast av mining är fläkten som ofta körs på 100%. Är du redo att kanske byta ut kylaren under din period med kortet så absolut.

Kislet slits inte nämnvärt mer av mining än gaming vad jag kan läsa mig fram till.

Av rabiesekorre

Har du tänkt spela mestadels AAA spel så fungerar SLI i större utsträckning. Mindre indiespel osv så är det rätt ovanligt med stöd för SLI.

Jag hade åtminstone dragit mig för en multi GPU lösning igen.

Av rabiesekorre

Jag hade åtminstone kört nätaggregatet utanför datorn med gemtricket och mätt hurvida spänning ligger där det ska stabilt även under belastning. Möjligt att den startar med fel men att något fortfarande är tokigt och kommer ge sig med tiden, då har du kanske inte samma tur.

Av rabiesekorre

Tror dina krav på mycket ös kommer uppfyllas av de flesta PA anläggningar för 10k. Hesa Fredrik i ljudkvalité verkar ju inte bekymra dig så mycket.

Kan rekommendera Thomann.se som erbjuder tilltaget öppet köp så man verkligen kan testa grejerna.

I övrigt hoppas jag du bor långt ute på landet

Av rabiesekorre

Låter som ett fabriksfel på din. Min MARKUS är tvärtom aningen för klen i sitt hårdaste läge. Men då väger jag 95kg som säkert är tyngre än vad gungfunktionen var designad för.

Av rabiesekorre

Haha jadu, när man gett upp helt och hållet så har man väl testat windows felsökaren.
Inte för att det fungerar men.

Av rabiesekorre

Markus ifrån Ikea är jag nöjd med, att det är ryggstöd i något nätliknande gör det fint på sommaren med en fläkt ståendes bakom. I övrigt komfortabel och gedigen byggkvalité.

Av rabiesekorre

Teorin att ackumulera värmeenergin från luften till vätska fungerar ju. Skulle ju teoretiskt också kunna ha vattnet i en tank som den värmer upp genom att leda rumsluften genom en värmeväxlare. Hade däremot mättats och vattnet hade behövts bytas ut mot kallvatten för att göra av med den samlade energin.

Men nu var det inte så de kommersiella lösningarna fungerade.

Av rabiesekorre
Skrivet av Albinfiskare:

Hej har en Toyota Avensis vvti 1.8 årsm-00.

Den drar olja, när jag körde tungt släp och långt (i princip hela e4an i Sverige). Så fick jag totalt sett pytsa i 3 liter (t o r 350 mil typ, varav 150 mil med överlastat släp). Har läst att dessa motorerna har ett konstruktionsfel som gör att de drar mer och mer olja med tiden. De som rapporterade detta inom 7 år fick motorn åtgärdad på goodwill men det är inte aktuellt i mitt fall. Problemet beror bland annat på för liten oljevolym och att oljekanalerna i kolvarna begar igen/deformeras av för hög temperatur.

Bilen är ju inte värd så mycket så jag tänkte köra tills den ger upp då den förövrigt är i bra funktionsskick, men skulle ni rekommendera någon åtgärd förutom att kolla oljan vid varje fulltank och fylla efter behov?

Räkna själv på det, vet inte vad den riktiga åtgärden skulle vara, men att lyfta ur motor och göra rent oljekanaler skulle nog aldrig gå under 10k på verkstad.

20l olja för 800kr tar dig alltså minst 2 000 mil.

http://www.swedol.se/formula-advanced-10w-40-20l.html?site=pr...

Av rabiesekorre

Alltså hela grejen känns skapligt meningslös. Köpa vattenkylningsgrejer för 10k för att låta en Ryzen sträcka på benen..? Kör med en 8700k istället och vattenkyl hela burken istället för bara CPU.

Av rabiesekorre
Skrivet av Esseboy:

Suck, verkar som att Tvelander lätt blir varm under rocken, nån annan som vill tillföra nått förutom att skylta med hur mycket man spenderat på sina byggen?

Han har däremot helt rätt och jag fick samma intryck som honom när jag läste dina inlägg. Du verkar inte vilja lyssna, vill du ha overkill så finns det ju saker du kan köpa som faktiskt gör skillnad ändå. Istället för att hänga upp sig på dubbla pumpar.

Av rabiesekorre

Om man kan lokalisera komponenten som låter så går det att få tyst på genom en klick smältlim.