Inlägg

Inlägg som SkorutansteN har skrivit i forumet
Av SkorutansteN

Annonsen är avslutad

Av SkorutansteN
Skrivet av 3D-Blaster:

Kanske hög tid för mig att byta ut det där gamla RTX2060 till ett 4070 Ti Super, det har ju fungerat bra i fem år så varför inte?
<Uppladdad bildlänk>
Fungerar det inte kanske det går om jag "undervoltar" det lite.

Vissa nämner namn såsom Picasso, Van Gogh, Monet, Michelangelo eller Da Vinci i konversationer kring konst. Men detta, jag skulle inflika 3D-Blaster på Sweclockers.

Av SkorutansteN
Skrivet av rwkk:

absolut inte för alla, men jag bryr mig inte mycket om hur det ser ut. Som referens hade jag dator (moderkort & psu) öppet på bordet under en tid då jag testade lite saker och ting, och hade 2-3 cpu luftkylare staplade på varandra eftersom jag tillfälligt saknade passande fläkt

det ska vara tyst är poängen, inte att det ska dra mindre ström. använder i nuläget chassi men är inte direkt något jag behöver. Vi är olika

Jag har inget emot passiv kylning, tidigare undervoltade jag och körde nästan fläktfritt med tre radiatorer. Bara pumpen som gick så det blir väl halvpassiv kylning, men det funkade inte superbra under full last. Nu har jag fläktar men den är tyst ändå eftersom de går på så låga varvtal.

Det finns bra passiva kylare, och så finns det dåliga. En bra passiv kylare går ut på att man vill maximera den yta på kylaren som exponeras mot luften. Att stoppa ett 10 kg kopparblock på chippet är nog ett av de sämre. Hur ska man få plats med något annat i chassit? Ett chassi måste inte vara köpes, vad som helst som håller delarna smidigt.

Av SkorutansteN
Skrivet av Timmy Fox:

Ser att jag missade att få med de två sista bilderna. Det är det på bilden som ingår.

Monteringsplatta ingår (syns kanske lite dåligt, ska se om jag kan fixa en bättre bild på det ikväll).
Samt en bild på fittings som inte heller kom med i annonsen:

Ska fundera lite, ingen RGB va? Inte ett skallkrav men tycker det är lite roligt att ha.
Är den monterbar åt sidan? Dvs mot en vertikal radiator

Av SkorutansteN
Skrivet av rwkk:

Inte så onödigt när korten drar så mycket ström. Visst, nu finns 4070, men relevant för 4080/4090 ifall man vill ha topp prestanda utan störande ljud.

men kyler bättre än aio. både billigare och tystare än full vattenkylning

och håller värdet bättre som andra säger.

Enda nackdelen är att denna kylarimplementering ser lite otymplig ut

Av SkorutansteN

Det man är ute efter är den största möjliga ytan för värmeledning med konvektion, därför ska inte kopparblocket vara så där tjockt, vill nästan påstå att det är mest till för att sprida ut "huvudvärmen" som sedan kan gå upp i kylflänsar och trollas bort i luften. Är blocket för tjockt så isolerar det mest kanske?

Av SkorutansteN
Skrivet av DaBone:

Både Tesla och facket följer lagen. Kan du komma på något som Tesla har brutit mot, förutom "seden dit man kommer"?

Facket beter sig precis som maffians beskyddarverksamhet. Betala till oss, annars sänker vi er. Enda skillnaden är att de har statens välsignelse att göra så. Kanske inte konstigt, när de är djupt inrotade i sossarna.
Men faktum kvarstår, det är frivilligt att ingå kollektivavtal i Sverige.
Hade jag varit med i facket, så hade jag gått ur, efter vad jag sett i denna konflikt. Inte något jag skulle kunna stå för.

Tesla har erkänt att de brytit mot föreningsrätten bl.a och att de lejt strejkbrytare. Konflikten har uppstått eftersom de inte velat förhandla på flera år

Av SkorutansteN

Är pumptoppen med monteringssats?

Av SkorutansteN
Skrivet av Alphahanne:

Och som vanligt kommer porrindustrin bli en stor drivkraft bakom vidareutveckling av teknologin. Sex och intimitet säljer. Open AI kan ju vilja hålla det rumsrent men de kommer inte kunna göra det.

Att utnyttja osäkra människor, eller genom beroende (lootboxes, onlinecasino osv) är lukrativt.
Se bara alla parasocial relationer på Twitch och liknande.
Folk blir lurade hela tiden att ge bort pengar i fejkade relationer på dejtingsidor.
Föreställer mig en chatbot med målet att lura folk

Kanske inte OA kan stoppa det, men kanske bör man sätta lagar runt fenomenet?

Av SkorutansteN
Skrivet av Sgtjohnson:

Tycker definitivt det låter som något för ARN att bita i, särskilt när du har mejlkorrespondens. Om du orkar med det. Sånt här ska försäljare inte komma undan med tycker jag.

Får se om de svarar på mitt sista mejl, där jag summerade historien i enligt min upplevelse, och poängterade ut vad företaget och kund gått med på vid köpet och slutligen hur jag ansåg att de brutit mot deras egna villkor. Det var förra veckan, inget svar än iaf.

Kanske har de en maxkvot på returer som de inte får gå över eller liknande, fast det är ju vild spekulation. Om de inte svarar kanske jag skriver till arn, men då vet jag inte om jag ids ha ett par stövlar liggandes i väntan på bättre tider, så meningslöst alltihop. Detta var min sista order därifrån

Av SkorutansteN
Skrivet av Sgtjohnson:

Jo det är nog 19e där som du säger enligt lag men det är väl förutsatt att du fått adress att skicka den till, hur ska du annars ha kunnat returnera den. Finns ju ingen annan än ARN att vända sig till dock och de tar ju ett gott halvår på sig att handlägga..

Nej, enligt deras returinformation ska man gå genom kundservice.
Riktiga skojare. Samma taktiker som aggressiva telefonförsäljare , t.ex de blandar ihop "använd" med "provad" såsom:

"hej är produkten oanvänd?"
och då svarar jag att jag så klart provat den
"VI KAN INTE ACCEPTERA RETURER PÅ ANVÄNDA VAROR"

Deras köpvillkor nämner ingenting utom att de kan ta ut en värdeminskningsavgift om man behandlat varan illa, åjo det är väl acceptabelt men det enda misstaget jag gjorde var att klippa bort lappen efter jag provat den i -40 och tyckte den var varm. Kan inte gå i stöveln, min fot är känslig pga tidigare inflammation, behövs ingen ansträngning för att få det att flamma upp igen utan typ som att prova den i en butik. Räcker att gå runt lite inomhus så börjar det hugga i fotryggen.

Visst skulle jag provat gå före det, det känns ju lite trist att tvingas ha kvar stöveln när jag enbart kan sitta still i den. Dessutom när de ljugit om köpvillkoren i mejlkorrespondensen och vägrat skicka varken mer information, som jag håller med att jag borde fått så jag kunde boka egen frakt, eller deras gratis returfraktsedel som de erbjuder.

//rant over

Av SkorutansteN
Skrivet av Sgtjohnson:

Ångerrätten kan inte gå ut om du har informerat om att du vill häva köpet inom 14 dagar, därefter har du ytterligare 14 dagar på dig att returnera varan. https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Tog emot paketet andra januari, mejlade dem femte, antog slutdatum blev 5+14 (19) januari den gick ut? Eller blir det 16 januari + 14 dagar?

Av SkorutansteN

Polyver Premium s45

Hejsan, Outnorth förhalade returprocessen så ångerrätten gick ut, sen vägrade de ta emot stöveln.

Den är bra och trevlig värmemässigt men passar inte min fot. Hade behövt en större storlek.

Dessa är svåra få tag på och nuvarande pris är 1895 riksdaler på den sidan, storlek 45. Passar fot ca 260-270 mm kanske ännu mindre beroende på tjocksocka.

Läs hela annonsen här

Av SkorutansteN
Skrivet av Jacob:

En kvalificerad gissning är att den 24 januari ännu inte infallit.

Läs mindre, gör mer!
Det är så man blir miljardär. Inte tror man Bezos sitter och läser? Nej! Han agerar!

Av SkorutansteN

Ogiltig rabattkod? Ack och ve!

Av SkorutansteN
Skrivet av Allexz:

Finns det några elbilar idag som bara är bilar?

Dvs du köper en elbil som inte kräver inloggning, forcerade uppdateringar, subscriptions, "upgrades", kameraövervakning, ljudövervakning, konstant uppladdning av data om precis allt som händer i och runt fordonet?

Jag är sugen

Munro MK1. Tror alla biltillverkare lider av uppkopplingssjukan, oavsett drivmedel

Av SkorutansteN
Skrivet av SvingitGolf:

Skillnaden är att du gör det när du är på plats. Då kan du fortfarande hävda att du inte hämtat det om det skulle vara borta.
Med Bank ID så har du ju legitimerat dig = hämtat paketet. Då blir det svårt att hävda att du inte alls har hämtat ut paketet.

är det inte kamerabevakat? Borde inte vara några problem att kolla vem som hämtade ut paketet, förhoppningsvis funkar det så i praktiken också

Av SkorutansteN
Skrivet av Aktsu:

Nepp inte egenföretagare, bara någon som är trött på att behöva kompensera för att andra inte bidrar med sin del och då tvingas vi andra plocka upp bollen. Löneökningar bör såklart vara motiverade, har haft kollegor som inte dragit in sin egna lön på många år så varför skulle de få en löneökning alls då? Den budgeten tas då från andra som genererar ett överskott i så fall.

Det funkar inte i förlängningen att ge 0% varje år (vilket är lägsta enligt mitt kollektivavtal), funkar något år dock. Och även då kan man behöva hitta på nya titlar och annat som man ger till de man vill ge löneökningarna till för att motivera varför några får 7-10% och andra får 0%. Been there done that så att säga.

Alltid arbetat i verksamheter som håller koll på vad man presterar och speciellt de senaste 7-8 åren där det handlar om verksamheter som spårar direkta intäkter som produktion. Hade inte brytt mig om vad andra gjort om jag inte berördes direkt när jag behöver göra massa extraarbete för att de säger sig inte hinna/kunna massa saker samtidigt som det i slutet på året syns att de inte kommit i närheten av samma produktion.

Vilket är varför jag personligen hade föredragit att inte ha kollektivavtal, då behöver man inte ens tänka på sådana saker. Andra behöver inte hålla med såklart men det är min åsikt som byggts upp under alla år jag arbetat.

Det är ett organisatoriskt fel om medarbetare inte klarar sina arbetsuppgifter, alla misslyckanden kan ofta härledas utifrån ledarskapet. Det är också irrelevant till problemet, en separat fråga att behandla, företagen hade försökt pressa lönen genom att lägga sig under inflationsnivån för att öka vinstmarginalen.

Av SkorutansteN
Skrivet av Swedishchef_90:

Han tonade ned risken av att AI kunde påverka mänskligheten... Eller något dylikt, gissar att mer låg bakom dock

Tyckte det var suspekt att f.d Twitch-vd fick VD-tjänsten - nära kopplat till Amazon. Detta skulle hypotetiskt vara att ytterligare exempel när Amazon kuppar in sig i bolag och antingen lägger ned dem eller förvärvar och skapar någon slags vertikal integration.

Av SkorutansteN
Skrivet av Cyne:

Finns det inget alternativ för "båda"? Med tillräckligt många radiatorer så är det både tyst och svalt!

Vattenkylningsklubben! Kör två 360 och en 240 med såna där maglev-fläktar. Tack vare det höga statiska trycket vid låga varvtal behöver de inte snurra så fort. Tror jag ligger på 35-40 dB på sin höjd.