Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie
Skrivet av filbunke:

Får mig undra över om det är någon av er som använder er av chatGPT i era arbeten som faktiskt har läst igenom hela användaravtalet innan ni började använda det.

Läst tillräckligt för att veta att jag inte behöver kopiera min kod direkt in till den. Går att ställa generella frågor och beskriva problemet med förslagsvisa önskelösningar (precis som man kan göra med en människa) utan ens skriva en rad kod.
Skriver jag in kod så skriver jag om koden jag ger den i en mer generell form utan hintar om vad jag egentligen gör (t.ex. ändrar variabel och funktionsnamn).
Använder GPT plus inklusive plugins, helt fantastiskt verktyg/kod-kompanjon

Av HappyPie
Skrivet av Mikos:

modda fast kolfilter vid alla ventiler

äkta old school swec lösning, gillart

Av HappyPie

@jojomondag Tänkte att denna video skulle vara av intresse för dig som lärare med nyfikenhet kring AI och kreativa verktyg inom lärande.

Av HappyPie

Folk kanske inte minns Babak Karimis fall i Sverige, där misstanke gjordes genom liknande integritetskränkande/spionerings-verktyg "för barnens bästa"
https://www.kontextpress.se/politik/babak-karimi-jag-misshand...
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/poliserna-forhordes-aldrig...
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/poliserna-slog-mig-15-gang...

Sen att mjukvara och AI har används för brottsbekämpning har ju inte alltid varit pricksäkert
https://www.bbc.com/news/business-56859357

Finns en hel drös med exempel som jag inte tänker radda upp, är man intresserad är det bara lyssna på Level1Tech News Show med Wendell och co (för övrigt bra news show om man ser allt med lite humor ). Nästan varje vecka kommer det liknande exempel på hur illa myndigheter bl.a. sköter teknik och övervakning... oftast med slagorden "för barnens bästa"

Av HappyPie

Anything you can do AI can do it better, AI can do anything better than you

Av HappyPie

Windows GPT

Av HappyPie

Har under förra året rapporterats om att TSMC hade problem med att få upp yield av de mindre noderna, inte säkert att det blir lanserat i år såvida TSMC inte har lyckats förbättra det på sistone.

För övrigt så tror jag (gissar) att Zen 5 kommer ha Ram-lets, alltså chiplets i form av SRAM, DRAM eller HBM minne. Alternativt ett L4 X3DCache minne på I/O die (så kan cpun ha högre frekvens men ändå ha cache minne relativt nära till hands).
Vi har redan sett "Ramlets" (MCD) i RDNA3. Som sagt bara gissar.

Av HappyPie
Av HappyPie

Tips för om man vill ha bredare chatt-ruta I ChatGPT.
Markera div tag:en som syns i animationen och därefter justera css värdet för dess bredd.

https://i.postimg.cc/QCRVkhjQ/OpenAI.gif

Ctrl+Shift+C är genväg till att markera html tags i Firefox

Av HappyPie

Om 5 min presenteras GPT-4

Av HappyPie

Sitter med 5950X 96GB kompilerar en hel del och tränar ML AI, i minnesväg har jag behov idag för 512GB+ samt önskemål för minst 3-4st PCIe x16 (minst PCIe4 men gärna PCIe5 när man ändå håller på).
Även om det skulle finnas en AM4 cpu med 32+ kärnor räcker varken minnesmängden eller antalet PCIe slots till, de får bli antingen en TR, TR pro eller kanske en SR beroende på hur den ter sig. Älskar nu när vi kan få konkurrens!

Minns den första TR (icke pro) kostade 40tkr, hoppas de håller nära samma "index", kanske blir det med konkurrensen (vill absolut inte se ett 80tkr 64kärnors cpu :\ )

Fast jag undrar om man vill istället för Zen4c (96 kärnor "cloud zen") hellre ha en Zen4 X3D typ, om TR får den varianten också.

Av HappyPie

Inte ovanligt att Windows, Microsoft nu utan en riktig QA, har sådana problem.
Nyligen var fick man en liknande upplevelse om man hade en explorer hotfix installerat innan en windows uppdatering, man behövde gå tillbaka, avinstallera en viss KB hotfix och sedan (försöka) uppdatera windows igen.
Att en drivrutinsinstallation kan göra en sådan stor skada är helt och hållet på Microsofts bord, sådant skall inte kunna ske på ett stabilt OS.
Microsoft kan kanske börja använda AI som kompensation för den QA de har gjort sig av med.

Av HappyPie

De har varit relativt tyst på sistone från diverse yt tech kanaler, förhoppningsvis innebär det att AMD denna gång skickade processorerna i god tid till redaktionerna, en relativ bra bit i förväg inför lanseringen.

Av HappyPie

Nu verkar den vara tillbakadragen för Win10?

Av HappyPie

Låt mig komplettera för medlemsdelen av undersökningen.

Fråga: Ordna ett Dark Mode till Sweclockers?
Svar: Ja

Ironiskt att undersökningen var mörk (och såg bra ut) men Swec sidan saknar det

Av HappyPie
Skrivet av MrWhizeguy:

Lugn nu. Båda nyttjar 1 kärna och föredrar snabba såna. Boda fungerar ypperligt med rtx kort, båda nyttjar inte DDR5 bandbredd. Att jag använder ordet autocad är för jag är van

Skrivet av Bobiri:

Nej men det bygger på samma arkitektur.

Däremot är tex. Tekla Structure och Revit två helt olika.

Revit är varken som Autocad som enbart bara kör på en tråd eller att Revit är varken byggd på samma arkitektur som Autocad. Revit skapades av ett annat företag som köptes upp av Autodesk. Ni get TS felaktig info så lugna ner er

Av HappyPie
Skrivet av MrWhizeguy:

Försökte hitta något om autocad och om den nyttjar X3D modellerna, men finner inget. Då hade jag hellre kört vidare på 13900k/kan (ks då dom klockar högre) då jag ser att skillnaden mellan 4.5ghz och 6ghz skulle vara större.

Försökte hitta om det fanns någon länk mellan DDR4 vs DDR5 och för denna applikation är det bara pengar i sjön.
https://m.youtube.com/watch?v=naVuiBdd-6A
Lite snabbt testat, men då du ändå inte nyttjar bandbredden för DDR5 så kör DDR4, poänglöst i dagsläget

Autocad är INTE revit

Av HappyPie

Nu har jag inte jobbat med punkmoln i Revit (recap) och vet inte hur optimerat det skulle vara mot hårdvara.
Vet däremot att AMDs 3Dvcahe är fantastiskt med sin stora cache gällande sådana beräkningar generellt OM det är optimerade samt fokuserade på CPU.

Av HappyPie

Använder Fan Control
edit: har för mig att amd adrenaline har möjlighet till att koppla till en android (ios?) enhet men minns inte om man kan se stats via den

Av HappyPie

Har själv inte använd keyshot men deras blogg visar att de kör med nvidia optix
https://blog.keyshot.com/gpu-rendering-in-keyshot
Kanske bör undersöka minnesanvändningen, hur mycket minne det krävs för scenerna då ett grafikkort har begränsat mängd minne till skillnad från ram som kan enkelt ökas.