Inlägg

Inlägg som Lambi har skrivit i forumet
Av Lambi

Jag skulle inte montera hårddiskarna lutande om jag var du. Hårddiskar vill ligga plant, annars kan det få ödesdigra konsekvenser.

Av Lambi

Reggad dec 2011? Trevligt

Av Lambi
Skrivet av Balls Of Steel:

Beror väll på hur seriös du är när du spelar. Är du en medelsvensson så ser du antagligen inte någon skillnad. Men är du hardcore gamer så ser du t.ex. skillnad på 90 och 120 fps.

Har lirat en hel del quake och 1.6 på skärmen, och i "game mode" måste jag säga att den presterar mer än väl

Skrivet av finthallon:

Läste recensionen som du länkade, fy satan vad glad jag blev när jag såg att den var så bra för spel, men då är det bara ett problem som jag oroar mig över, hur mycket kommer den dåliga kontrasten och svärtan märkas?
Såg att den hade stora problem med svärtan så att svarta färger ser ut som mörkgrått, stöter du på det här problemet ofta (om du nu har den här skärmen) och hur farligt är det egentligen?
Men annars så lutar det starkt mot den här skärmen.

Har tyvärr (?) inte märkt av några sådana problem, och efter några år så har jag ju vant mig vid skärmen... Det jag kan säga är att när jag fick skärmen första gången så blev jag imponerad av hur svart svart verkligen var. Den enda skärmen som jag tycker matchar i svärta är LED-TV:n i vardagsrummet, men det är ju en annan teknik - och prisklass

Slog på en film för några minuter sen, och de svarta kanterna var svarta, inte mörkgrå. Hmm... Ja, jag märker inte av något svärta-problem iaf, det var nog mest det jag ville säga hehe, vaknade nyss, är måhända lite oklar.

Av Lambi
Skrivet av finthallon:

Tack för svaren alla!
Har gått igenom alla länkar och hittills verkar det vara Dell U2410 som står ut i mängden, mest på grund av att de andra skärmarna har inga exemplar eller okänd lagerstatus, och helst av allt vill jag ha en IPS skärm, hehe.
Det enda jag funderar på är hur är den för spel?
Jag vet att det står 6ms GtG på specifikationerna och folk verkar inte ha något ont att säga om den när det kommer till spel (förutom det klassiska att TN-paneler är bättre), men det står att Bildfördröjningen (Input lag) är på ett medel av 14ms, vad betyder det?
Får aldrig höra någonting om input lag när det gäller bildskärmar och spelande, utan bara responstid.

Input-lag i Dell U2410 är ofantligt lågt, och responstid säger ju tyvärr inte alls särskilt mycket - på samma sätt som att FPS egentligen inte säger så mycket

Dell U2410 har fått (ofantligt) goda testresultat, och kolla gärna en seriösare test-hemsida än specs på dustinhome.

Enda nackdelen jag ser är att skärmen funnits några år... Så det är ju en "gammal" skärm, om än håller den iaf måttet.

Länk: http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/dell-u2410-p6194/tes...

Av Lambi

Vilket DD-chassi? Torture Rack, Tower 29, Double wide tower?

Av Lambi

Dell U2410, trotjänaren

Citera för review, om du vill ha en super-personlig sådan.

Av Lambi
Skrivet av MattiasZ_7:

Går det att kopiera till från dom olika usb diskarna direkt? Dvs skipa att kopiera till datorn utan mellan usb diskarna direkt.
Själva tuxera har jag ingen erfarenhet av men kolla ev med deras support.
Vad är det för operativsystem du använt när du formaterat diskarna och vad kör du för operativsystem nu?

Såg denna tråd på tuxera kanske intressant? http://www.tuxera.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=23998

Det går inte att kopiera direkt mellan diskarna tyvärr.

Jag använde senaste versionen av MAC OSX Lion, och nu kör jag en annan burk med Windows 7 Ultimate SP1.

Problemet enligt tråden verkar vara att "Mac OS X has recently started to write out extended attributes with the ':' character in their names, which makes Windows Explorer unhappy"... Dock om man läser vidare så har en kille kodat något kommando som han kör "from the root" på disken, vilken återlämnar filerna utan de märkliga namnen. Hur skulle man gå tillväga för att göra detta?

Av Lambi
Skrivet av MattiasZ_7:

Har du provat att köra check disk på disk 2?

Yes, alla kluster reparerade osv.

Av Lambi

Problem med NTFS-kopiering

Idag sitter jag på en PC med ovidkommande specifikationer, hela datorn formaterad i NTFS. Jag har också två externa hårddiskar, även de formaterade i NTFS. Den ena av dem har varit i kontakt med en Mac, som med hjälp av Tuxera NTFS kunnat skriva ett antal filer till disken. Nu när jag har disken (fortfarande formaterad i NTFS, allt är NTFS) så kan jag läsa filmerna på disken via min PC, se bilderna och skriva till disken. Men jag kan inte kopiera filerna på disken till min dator...

Info:

disk1: NTFS, 2 TB, WD GREEN, WD20EARS, nyformaterad och redo för mina semesterbilder.
disk2: NTFS, 1 TB, WD GREEN, WD10EADS, här finns semesterbilderna och från denna kan jag inte kopiera filerna.

Felmeddelandet jag får är: "Det angivna filnamnet är ogiltigt eller för långt. Ange ett annat filnamn." Och det är alltså på alla filer, även de som bara ligger i "H:\Semester" och har filnamn på 5 siffror.

Förbiser jag något självklart, eller är detta en återvändsgränd? Tilläggas bör är att det är filer med varierande storlek, från 800 kb till 7 gb och totalt 600 gb.

Vänligen,

Av Lambi
Av Lambi

Mitt ligger också runt 14.3!

Av Lambi

Fläktarna du har som chassifläktar är avsedda för kylflänsar och radiatorer, ett par NF-S12B hade antagligen funkat bättre

Av Lambi
Skrivet av Sethai:

Jag skulle absolut inte rekommendera en vattenkyld dator till någon som inte kan sätta ihop den eller har tidigare erfarenheter av vattenkylning. Det ÄR en risk, och om något händer vill du inte sitta med en dator som du inte kan göra något med.

Värstingdatorer genererar mycket värme, ett bra chassi är därför mycket viktigt. Du behöver bra luftcirkulation, samt helst ett svalt rum. Du vill ha en tyst burk, hur pass tyst? Själv föredrar jag en dator med fläkt-kontroller då datorn är någorlunda tyst i load, och extremt tyst när jag skruvar ner den. T.ex. för att sova i samma rum, eller titta på film.

Fractal designs XL chassi med några extra 140mm fläktar och en bra fläktkontroller kan ju gå långt, även om det inte är chassit för bäst kylning. Det är extremt stort och tungt så om du LAN:ar mycket är det inget bra val kanske. Försök att ge så mycket information du kan så kan du få mer hjälp.

Generellt kan man säga, kvalitets-fläktar, 3rd party grafikkortskylare, stor fet processorkylare (h70/noctuas eller dylikt) så har du möjlighet att skruva ner fläktarna så pass att datorn kan klassas som tyst. Mekanisk hårddisk låter en hel del i skriv/läs, så en SSD-hårddisk för dina viktigaste program och några spel (eller vad du nu ska göra) är att föredra.

PMa/citera så kan jag hjälpa till.

Jag rekommenderar heller inte en vattenkyld burk, tvärtemot faktiskt. Det jag skrev var att eftersom att datorer med färdig vattenkylning inte säljs (såvitt jag vet) så blir det här svårt. Eftersom att en vattenkyld burk annars hade varit det självklara valet, men det går inte nu eftersom att han inte kan montera själv. Så vad du argumenterar mot blir lite diffust.

Vidare så kan jag inte rekommendera Fractal Define XL, då det är ett ganska tunt chassi. Titta hellre på Silverstone Fortress II, som har tjockare sidor, ljuddämpande material och större fläktar. Större fläktar (som Fortress II har) innebär lika mycket luft vid lägre varvtal som en mindre fläkt vid högre varvtal. Vilket i utsträckningen blir lägre ljudnivå.

Och slutligen kan jag bara upplysa herrn om att Inet inte monterar tredjepartsskylare på grafikkort i datorer som de bygger, står att läsa i länk nedan. För jag antar att det är därifrån en eventuell dator skulle beställas.

http://www.inet.se/artikel/9990250/montering-och-test-av-dato...

Av Lambi

Finns väl inga vattenkylda burkar färdigmonterade vad jag vet, så det här blir nog svårt. Ungefär lika svårt som det är att ta någon som är registrerad idag på allvar, när denne vill lägga 25k på en dator.

Av Lambi

Otroligt bra bilder, det är härligt att se nu när 9/10 gallerier börjar med "klaga inte på kvaliteten, bilderna är tagna med min mobil..."

Av Lambi
Skrivet av cyberkyckling:

Ladda upp alla bilder samtidigt nästa gång, så slipper du få massa sura användare på dig.

Helt min mening också.

TS: "gör om gör rätt", så blir alla gladare - och din feedback antagligen mer konstruktiv.

Av Lambi
Skrivet av rajklo:

Asså den duger till många spel fan va ni alla är negativa... inte fått något på länge eller?

Ta inte ner den här diskussionen på en ännu lägre nivå än vad den redan befinner sig på.

500 spänn skulle du nog kunna få på sweclockers, 1000 på blocket.

Av Lambi

Cubitek heter en (ny?) tillverkare som gör chassin lite annorlunda, kanske värt att ta sig en titt

http://www.caseking.de/shop/catalog/Cases/Aluminium-Cases/Cub...

Av Lambi
Skrivet av mirow:

Hade chassit över(vunnit), då kan det vara värt det istället för att köpa nytt ?

Absolut. Men jag hade inte velat ha det så.

Av Lambi
Skrivet av phooka:

Absolut inte. Jag är 21 och cyklar inte långt(läs inte alls) utan hjälm.

Men i lagboken.