Inlägg

Inlägg som Benedol har skrivit i forumet
Av Benedol

Köpråd - vilka högtalare ska jag maxa min förstärkare med?

Jag köpte nyligen en SONY STRDH190 ( https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/hifi/forstarkare/sony-s... )

Nu är jag på jakt efter ett par bra högtalare till. Tänkte köra utan sub och kommer nog köra ganska 50/50 mellan musik och film. Söker därför något bra allround som förstärkaren kan utnyttja till max. Har en budget på ca 4000 för högtalarna men kan gå lite högre beroende om det finns något "can't miss"-erbjudande.

Tack!

Av Benedol

Köpråd tv/dator

Hallå,

Jag har nyligen flyttat och sålde bl.a min 5.1 bioanläggning som jag tidigare haft, så nu börjar jag om från noll gällande ljudet i min lägenhet och har väldigt dålig koll på vad jag nu bör göra, så jag rådfrågar er.

Min lägenhet består av ett halvstort vardagsrum, det är öppen planlösning bl.a till köket. Min TV står längs med en vägg, och min dator står vänd åt andra hållet cirka 5 meter bort. Vad jag skulle vilja är att jag kan ha en ljudanläggning där jag både kan lyssna på musik från datorn via högtalarna, och så klart ha bra ljud när jag tittar på tv:n. Prio är tv:n ändå, att högtalarna inte står rätt osv när jag lyssnar från datorn är helt OK för mig. Är absolut ingen audiofil, och är inte så kräsen med detaljerna utan är mer ute efter en allmän kvalité. Jag har tittat på trådlösa anläggningar men har dålig koll på dessa. Kostar de bara en massa för lyxen att slippa sladdar eller är det smidigt? Jag undviker ju helst för mycket sladdar i vardagsrummet, jag kan ju gömma vissa sladdar under mattan etc. men jag är lite mot det i största allmänhet. Budget är ganska flytande, jag skulle kunna gå upp mot 4-5000 om det känns rätt, men jag hoppas väl kunna hitta något bra alternativ för hälften, kanske.

Är det någon som har något bra förslag?

Av Benedol

Oh, bör nämna att jag (tack Cp6o) gärna vill ha en HDD/SSD-dynamik också. Aldrig kört med det heller. Det var ett tag sen jag byggde ordentligt sist!

Edit: Och vad gäller fläktar osv, är det fortfarande vattenkylning man bör köra? Så länge kylningen är riktigt bra är jag inte jättekänslig för ljud, men tystare är ju så klart bättre.

Av Benedol

Härligt att höra! Nu är ju bara frågan vad "bra övrig hårdvara" innebär..... Jag är för övrigt på jakt efter en trevlig skärm också (aldrig kört med två skärmar), om det finns någon bra variant på rea eller så så är jag idel öra.

Av Benedol

Speldator runt 15k - behålla mitt nuvarande grafikkort?

Hej!

Äntligen dags för mig att köpa ny speldator. Den gamla har tjänat mig länge och väl men nu är den tokseg.

Syftet är mest gaming. På sin höjd lite videoredigering också. Jag hoppas kunna bygga ihop den själv - känner att jag via basic know-how, bekanta som gjort det osv. bör kunna klara av det. Plus - det är ju kul!

Jag tänker mig en budget kring 15k. Till saken hör att jag för 1½ år sedan köpte ett MSI Geforce 980. Jag har hört mycket snack om hur bra 970 är - betyder det att jag klarar mig med mitt 980 ett tag till? Finns det något grafikkort runt hörnet som är värt att vänta på / vänta tills det prissänks? Om så är fallet så har jag inga problem med att med dessa runt 15k lägga "grafikkortspengarna" på övriga komponenters välmående istället.

Tacksam för all hjälp.

Av Benedol

Vad tror ni det här beror på? För 30 min sen hade Media Markt en PS4 Slim + 1 extra handkontroll för ca 2500, nu får man fram en märklig "Produkten finns ej"-sida på samma erbjudande. Om man traskar till fysiska Media Markt, lär de ha kvar erbjudandet tro eller hade de bara ett visst antal? http://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-nya-playstation-4-s...

Av Benedol

Problem med hårddisk

Hej!

Det här problemet kanske har funnits tidigare i forumet, men jag visste inte alls vad jag skulle söka efter, så jag prövar att göra en ny tråd i vilket fall.

Jag tänkte installera en till intern hårddisk i min burk, en SATA-hårddisk. Problemet är att strömkabeln som går mellan nätagget och hårddisk-dvd-spelare etc är på "fel håll". Knepigt att beskriva, men förenklat, för att koppla in strömkabeln på vägen måste jag vrida kabeln så att L-klaffen passar åt rätt håll, och detta förkortar ju kabeln avsevärt, så om jag vill få in en till hårddisk så verkar inte det gå i dagsläget, bara pga. kabeln. Gör jag något fundamentalt fel eller bör jag köpa en kabel som är längre?

Kan lika gärna smita in en annan fråga, den hårddisken jag har installerad nu (min enda) är en Samsung HD103SJ. Jag vet inte om den är på upphällningen, men ibland när jag startar datorn så vill den inte boota upp, Windows 7 startar helt enkelt inte (animationen med logotypen vid uppstart inträffar inte). När jag senare vill utföra reparation eller motsvarande så säger den att det kan vara ett I/O-fel, vilket inte säger mig särskilt mycket. Bör jag vara beredd på att den här hårddisken inte håller länge till, eller kan jag rädda den med bättre underhåll (typ diskrensning, fragmentering eller motsvarande)

Tack på förhand!

Av Benedol

En ny reaktion: Fick inte "No signal detected" men skärmen blev helt svart, för att sen bli helt vit, och efter det var jag tvungen att starta om manuellt.

Av Benedol

"No signal detected"-meddelande ökar i frekvens

Hej!

Jag köpte nyligen en ny dator som Inet byggde ihop åt mig. Problemet är att enda sedan jag fick den har det ideligen varit problem med vad jag antar är grafikkortet. En del spel (särskilt ett spel från 2007 - The Witcher 1) vill datorn inte spela alls utan ger mig meddelandet "No signal detected" efter introt ungefär. Andra spel, som World of Warcraft, funkar perfekt. Men logiken går inte riktigt ihop då jag helt plötsligt när jag surfar i firefox kan få "no signal detected" varpå jag inte kan göra något åt det med vare sig skärmen eller alt-tabbning eller liknande. Det har även hänt mitt i ett spel ibland, att det då laggar till och ger felmeddelandet varpå det efter någon minut återgår igen, och laggar kraftigt. Ibland efter jag får meddelandet så går grafikfläktarna (antar jag) på för full fart. Problemen börjar hända oftare och oftare, och jag begriper inte riktigt vad det kan vara.

Jag har ett Nvidia GeForce GTX 580 som grafikkort, och en BenQ G2420HDBL som skärm. Har testat att uppdatera grafikkortets drivrutiner utan resultat.

Tacksam för hjälp.

Av Benedol

Beställer snart, sista åsikter?

Hejsan! Tack vare eminent hjälp här på forumet har jag kikat på följande paket:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/291229/2011-03-17

Är det någon som har några större synpunkter på detta, utan att gå upp max ett par hundra eller så i pris? Angående grafikkort så är jag lite kluven mellan

http://www.inet.se/artikel/5409087/gigabyte-radeon-hd6970-2gb

och som jag har i paketet, http://www.inet.se/artikel/5409113/gigabyte-geforce-gtx-580-1...

Tack på förhand!

Av Benedol

Jag tar och hijackar den här tråden lite, tyckte ditt paket var intressant och har en "liknande" budget även om det rann iväg lite här, men är det någon som kan se något fel/har några synkpunkter på nedanstående paket?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/291210/2011-03-17

Av Benedol

Kan jag beställa den här?

Hejsan!

Jag undrar om någon erfaren ser nåt spontant fel med det här paketet, eller om ni hade rekommenderat något utbyte av delar. Tanken är att det ska vara en ganska kraftig speldator, så klart. Någon som har några synpunkter?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/171270/2011-02-02

Tack på förhand

Av Benedol

Speldator, cirka 12k

Halloj!

Det är dags att pensionera min gamla dator, och jag tänkte då bygga ihop mig en ny. Har haft väldigt god erfarenhet av hjälp här tidigare (uppskattar verkligen alla gurus som hjälper till), så jag börjar med att rådfråga här.

Jag vill alltså ha en speldator som håller i några år, den behöver inte kunna spela de riktiga hårdvarutestarna på max om 3 år, men den ska vara snabb, gärna tyst, och en prio är grafikkortet, såklart. Är det någon som spontant har något förslag?

Tack på förhand!

Av Benedol

Söker jag i datorn på mappnamnet så är det enda jag får fram en "genväg" som inte går att öppna, då den säger att sökvägen inte finns etc.

Av Benedol

Förlorad data på Vista?

Hej!

Ber om ursäkt ifall det finns en sån här tråd redan men jag hittade ingen i varje fall.

Idag bestämde jag mig för att uppdatera till den senaste versionen av VLC som jag egentligen borde gjort för ett tag sen, till saken hör att jag hade en del filmer i VLC-mappen som försvann med uppdateringen, och jag har förgäves försökt få tillbaka filerna med en del "uneraser"-program, och jag tror jag inser varför, men undrar vad man kan göra åt det;

Sättet jag sparade filerna på var att jag via startmenyn i vista la in filmerna under VLC-directoryt där istället för att gå via den här datorn etc, för en del av filmerna som jag la in på det "rätta" sättet ligger kvar, men de filmer jag la in på det.. ja, vad ska man säga, "lata" sättet, är alltså borta och kan inte återskapas.

Är det någon som förstår vad jag menar för det första, och vad kan man göra?

Tack på förhand, god fortsättning and all that