Inlägg

Inlägg som Alotiat har skrivit i forumet
Av Alotiat

Ett annat tips till en trevligare Dota upplevelse är att köra "mute" på alla spelare, inklusive lagkamrater. (om de är dryga d.v.s.)

Av Alotiat

Nu kan inte jag straffskalan här på swec (om det nu finns en sådan, gissar på att man tar det fall till fall), men avstängd på livstid låter väldigt hårt, eller? Då har man gjort ett så pass stort övertramp att det är oåterkalleligt, därav livslång avstängning.

Du säger att du fick en varning innan. Hur kommer det sig att du inte tog till dig den? D.v.s. att du "fortsatte köra på".

Välkommen tillbaka iaf

Av Alotiat

Tycker att EG vs VP var klart bästa matchen i turneringen. Utan att spoila för mycket så var det riktigt rolig dota, speciellt i game 3.

Av Alotiat

Jag är fast besluten att detta kommer bli en del av vardagen hemma i stugorna. Folk känner redan till konceptet streaming, det enda som behövs är en pålitlig tjänst.

Tänk om du inte behövde köpa alla nya album som släpps hela tiden. Att kunna streama från molnet vore häftigt ju! (Spotify, etc.)

Tänk om du inte behövde köpa alla nya filmer som släpps hela tiden. Att kunna streama från molnet vore häftigt ju! (Netflix, etc.)

Tänk om... [INSERT streamingtjänst]. Skillnaden här är att för uppspelning av film och musik så kan du sitta på en skräpig gammal laptop, vilket alla redan har eller har råd med. Men en speldator för 15 000 kr är dyr att uppgradera, billigaste vi kan komma undan med är en konsol d.v.s. Playstation/Xbox men då får du inte 4K 60 fps, eller snart 8K som Google kommer gå ut med. Vi kommer vinna STORT på att dumpa spelmaskinerna och gå över till streaming.

Sedan tror jag mycket på det Bill Gates sa när han fick frågan om vad nästa stora grej är i framtiden. När han svarade "Molnet" med stort M och folk svarade "men vi har redan molnlagring". Nej det han menade var att ALLT kommer vara på molnet. IoT kommer kommunicera via molnet så fort latensen är nere på humana nivåer. Ditt OS kommer streamas från molnet. Du kommer hålla i en "tom" tablet/laptop, men den kommer kunna streama datorkraften från Googles serverhallar. Att din dator "kraschar" kommer inte påverka någonting, logga in på ditt OS-kontot från en annan enhet och allt är kvar. Tunga program såsom CAD, Autodesk Maya, Matlab, o.s.v. kommer att kunna streamas från tablet/mobil/skräpig laptop.

Det är svårt att greppa det men vi befinner oss JUST NU i en revolution. Tusen gånger större än den industriella revolutionen skulle jag vilja säga.

Av Alotiat

Bara jag som tycker att det här är världens coolaste grej? Varför är inte folk sålda på det här?

Låter nästan som att majoriteten tror att det kommer floppa...

Av Alotiat

Är detta #framtiden? Vad är nästa steg? Att lägga in hela OS:et på molnet?

Hursomhelst är det riktigt häftig tjänst. Vill se mer av detta.

Av Alotiat
Skrivet av Epic:

https://clips.twitch.tv/GrossOriginalRedpandaTooSpicy

En av höjdpunkterna från matcherna i helgen. Arteezy hamnar på klippan.

Haha och att det ALLTID händer honom gör ju det hela ännu roligare

Av Alotiat
Skrivet av Illunwe:

Hmm? Har jag förstått detta korrekt?;

1. Utvecklarna kan generera Steam-nycklar till Steam-klienten, gratis.
2. De får inte sälja dessa billigare än vad Steam säljer de för. (men de får ge bort de gratis)

Är det bara jag som ser möjligheten att sälja för fullpris och få ut 100% av det?
Jämfört med att få ut 70% från Steam eller 88% från Epic, det vill säga.

Som ovanstående påpekat så har du helt rätt i detta. Det sker först när man ingår i ett avtal med Steam/Valve.

Av Alotiat
Citat:

Informationen kopieras och sparas lokalt utan att klienten ber om lov, något både Valve och flera användare har reagerat över. Epic Games Daniel Vogel understryker dock att endast data kopplad till vänlistan skickas till företaget, och detta endast om användaren väljer att importera vänner från Steam. I inlägget står även att läsa att viss aktivitet spåras, men detta i enlighet med integritetspolicyn.

Så man kan alltså tolka det som att de stjäl privat data olovligt (enligt GDPR)? Är det inte ett förtydligande till rubriken "Epic Games spelklient tar användardata från Steam". Det är inte riktigt tydligt i rubriken huruvida de får göra det eller inte.

Oavsett vad så är det riktigt fult gjort av Epic. Detta är inget man "råkar" göra. Det är en programmerare som suttit och kodad skiten. Det är en chef som bett denne att slutföra jobbet. Och det är en överchef som har sett till att det levererats till slutprodukt.

Av Alotiat
Skrivet av Sundvis:

Aha, trist

Aa jag hade velat åka på mitt första Dota LAN och det skulle blivit till en Major också. Riktigt synd att man inte var ute och jagade biljetter tidigare

Får hoppas på nästa gång.

Av Alotiat

Just nu kan Mars spelas som 1/2/3 men han är lite för stark. Min gissning är att han kommer att nerfas och bli en renodlad pos3 hjälte. Med rätt setup så är hans ulti ganska stark i level 6. Så allt han behöver i early game är XP vilket passar offlane ganska bra. Så mycket guld tror jag inte han behöver.

Av Alotiat

[Dota 2] The Dreamleague Season 11 Major

Den tredje Majorn går av stapeln idag! Den spelas i Stockholm och spelas i GSL formatet med 16 lag. Är ni nyfikna på Dota så har ni chansen att gå på eventet och uppleva en Major här i Sverige. Ännu smidigare att resa om ni redan bor i Stockholm

Information

Pris: $1 000 000 och 15 000 DPC poäng.

Var? I Annexet: Länk till arenan

När? 14 mars till 24 mars.

Vilka spelar?

  • EG

  • Team Secret

  • Team Liquid

  • Ninjas in Pyjamas

  • Navi

  • EHOME

  • Virtus.pro

  • Vici Gaming

  • PSG.LGD

  • Fnatic

  • Keen Gaming

  • J.Storm

  • Forward Gaming

  • Chaos Esports Club (gamla Pain Gaming)

  • Mineski

  • Infamous

Stream: Main stream

Spoilerfri VoD/Repris, dyker upp när matcherna spelats klart: VoD

Bracket: Group stage

Av Alotiat

Stilrent, enkelt och praktiskt. Man måste inte ha en massa lullull.

Av Alotiat
Skrivet av MinscS2:

GTX 1660 Ti, kostar och presterar som det snart 3 år gamla GTX 1070.
Men det är inte allt, det kommer även med 2 GB extra mindre vRAM.

What's not to like? Köp ditt exemplar idag!
Som Jensen säger: ThE MoRe YoU BuY tHe MoRe YoU sAvE!

Det är dock lite tystare och snålare än ett GTX 1070. Men ja jag håller med dig, förstår inte prissättningen riktigt.

Av Alotiat

Väldigt många märkliga smaker och ämnen i de där läsken. Finns det inte någon mer... organisk läsk? Något som SweLäskers bör borra djupare i tycker jag.

Av Alotiat
Skrivet av JonasT:

Hej!

1. Det handlar främst om bristande intresse från läsarnas sida, där vi har märkt de flesta hellre ser att vi lägger tiden på att testa komponenter och annan hårdvara. Vi stänger givetvis dock inte dörren för att testa bärbara gamingdatorer i framtiden om det skulle dyka upp någon/några särskilt intressanta modeller.

2. Som det ser ut när vi väljer ut spel för exempelvis grafikkortstester, så handlar det om att plocka fram titlar som verkligen belastar grafikkorten fullt ut. Med exempelvis WOW är det dels svårt att få konsekventa resultat för en testslinga, men även en belastning som inte slår i andra parametrar som processorn och den faktiska spelmotorn.

3. CSGO skulle faktiskt kunna vara av intresse att köra någon form av engångsartikel på för att se vilken hårdvara som krävs för att nå en riktigt hög bildfrekvens utan stora dippar. Det är dock inget vi kan slänga in i de vanliga grafikkortstesterna, då det alltför ofta är processorbundet.

Kul att du trivs i forumet!

Mvh
Jonas

+1 på detta. Det skulle vara guld värt om ni kunde tänka er att göra något liknande som du beskriver i 3., en engångsartikel som täcker de topp 10 (nåt sånt) populära spelen. Tänker på spel såsom: CS:GO, WoW, LoL, Dota 2, Fortnite, etc. Alltså spel som täcker den breda massan. Då får man en överblick över hur bra en vanlig dator idag (typ Swecs vinterdator) presterar på dessa spel. Kanske är svårt när det inte finns några ordentliga testslingor i alla dessa spel, men håller tummarna för att det finns en lösning runt det
(alternativt att man spelar en match och så tar man medel-fps samt lägsta dipp)

Av Alotiat

Vill bara säga att jag tycker det är bra att ni håller en saklig och lugn ton när ni delar med er av era slutsatser och åsikter. I ett allt mer polariserat klimat, där varje artikel/debatt/recension/etc. ska vara "övertygande", så är det lätt att man raljerar när det egentligen handlar om en liten detalj. Tänker främst på Vega 2 release och Nvidias DLSS. Har sett många recensioner på Youtube där man spyr galla över dessa (kan vara för att fiska views).

Trevlig helg på er!

Av Alotiat

För er alla som vill lära sig Python så kan jag rekommendera Code Academy. Länk: Code Academy

Det är en nybörjarvänlig och interaktiv sida där du får uppgifter/problem att lösa. Först är det en kort genomgång om ett kapitel/ämne och sedan får man lösa uppgifter. Om man behöver så finns det tips/facit till varje uppgift. Kan varmt rekommendera sidan. Finns även till andra programmeringsspråk

För att komma till Python 2 kursen:

  • Skapa ett konto.

  • Klicka på Catalog. Finns i menyn högst upp, till höger om Home och till vänster om Pricing.

  • Scrolla ned till Courses. Där hittar du alla kurser som är gratis (och vilka som inte är det).

Edit: Tvåa på bollen. Dessutom är den kanske inte längre gratis? Någon som kan bekräfta?

Edit2: Ok det verkar som att man får leta lite för att komma dit. Men vissa kurser har de lagt som PRO som man måste betala för. Men jag såg att Python 2 är fortfarande gratis. Borde duga som en start.

Av Alotiat

Vem är det som använder 1 TB/s i minnesbandbredd? Är det för att rendera CGI i Hollywood eller massiva matematiska simuleringar? Någon som vet?

Av Alotiat

Blev lite nyfiken på det här spelet och nästan sugen på att börja. Hur nybörjarvänligt är det? Känns nästan som man drunknar av all information som finns och alla builds/talents. Speciellt om man är ute efter den mest optimala builden medan man levlar. Men man kanske inte ska bry sig så mycket om det utan bara levla på?