Inlägg

Inlägg som Zeuxlarsson har skrivit i forumet
Av Zeuxlarsson
Skrivet av Nörve:

Har försökt allt för att kunna köra i den hz:en men den klarar bara av 60, är det på grund av hdmi kabeln eller? Behöver jag skaffa en annan skärm för att kunna köra i den hz:en? Har en gtx970 evga.

MVH/Nörve

HDMI klarar inte av mer än 60hz. Du MÅSTE använda dual-link DVI kabel.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av FabriciusRex:

@Zeuxlarsson: Jaha! Du menar "windows anytime upgrade" alternativet. Nej, det finns inte i windows 10.

Okej. Så det korta svaret är alltså det finns ingen rabatterad uppgradering från Home till Pro som tidigare utan endast valet att punga ut 2000SEK för en pro-licens oavsett om man redan har Home, eller ingen licens alls?

Av Zeuxlarsson

Tack för ditt svar. Jag har redan kollat där och finns ju inget "uppgraderings alternativ" som det gjorde i Windows 7, 8 och 8.1. Måste man alltså betala fullpris för en Pro-licens istället för att endast betala mellanskillnaden för uppgradering som tidigare?

Av Zeuxlarsson

Någon som lyckats lista ut hur man kan uppgradera till Pro om man har home? Finns ju ingen knapp för det under egenskaper på 'den här datorn' som det funnits tidigare? Man vill ju åt pro för att få bitlocker.

Av Zeuxlarsson

Någon som vet om bitlocker är tillgängligt i den här "uppgraderings versionen"? Eller kommer Win10 i "home"-variant som inte supporterar bitlocker?

Av Zeuxlarsson
Skrivet av MultiMan:

Absolut fantastisk röst i introt, undrar vem det är. Hoppas han är med i själva spelet också.

Tyvärr kan jag inte spela än pga annat... Ughh!

Charles Dance (Tywinn Lannister) har tydligen en roll som berättare i spelet om jag inte minns fel.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Oneone:

de verkar ha hittat en jäääääädrans massa settings i ini filerna iaf
detta kommer bli fint!

http://forums.cdprojektred.com/threads/35728-A-quick-look-at-...

Settings som plockats bort ur menyerna i spelet. Varför kan vi fråga oss? Vi vet alla svaret redan. Mycket ledsamt.

Av Zeuxlarsson

@Nollpunkt:

1. Sedan 2014 så omsätter PC-spel mer pengar än den kombinerade konsol-marknaden. PC-spelare är inte en minoritet längre utan en majoritet faktiskt. När majoriteten av ens konsumentbas ogillar ens beslut så bör man också lyssna till dom.
Källa: http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/04/28/as-glob...

2. Jag håller med. CDPR är dom som ska beskyllas (vilket jag gjort hela tiden).

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Nollpunkt:

Poängen är att folk sitter och rantar ilska över konsoler när sånt här händer när dessa plattformar är en essentiell del av marknaden, pga efterfrågan. Det finns en efterfrågan för att de är billiga, och med det trimmade priset kommer kompromisser i prestanda. Allt hänger ihop och påverkar hela industrin. Att gå bärsärk över saken som highend-PC-vurmare är lika meningslöst som ogrundat och naivt. Gamers är generellt sett väldigt dåliga på att se 'the whole picture' och väldigt bra på att gnälla kompulsivt.

Att man som konsument beklagar sig över en produkt som inte levererar vad som tidigare utlovats är väl ändå varken meningslöst, ogrundat eller naivt? I slutändan betyder missnöjda kunder utebliven försäljning och därav utebliven intäkt. Självklart bör man som konsument klaga när man berövats något.

Skrivet av Spelnörden:

Seriöst, är grafiken allt som folk bryr sig om nuförtiden?

Förr fanns ett ord som hette "spelglädje" , men det ordet har väl glömts bort i all grafikhysteri och jagande av pixlar och polygoner. Inte konstigt att spelmarknaden ser ut som den gör!

TW2 och TW3 har marknadsförts med "overkligt snygg grafik" som ett ledande säljargument. Givetvis är inte grafik allt, men det beror också på vad för spel vi pratar om. I detta fallet innebär sämre grafik ett stort avsteg ifrån det förväntade, därav upprörda konsumenter.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Baxtex:

Vad är billigast utan vpn?

Prisjakt och pricerunner brukar ha hyffsad koll när det gäller inom landet.

Skrivet av VexedRelic:

Verkar som folk har spelet, fanns typ 5 streams tidigare idag på twitch som spelade det. ja kollade bara i par minuter.

Det stämmer. Många butiker runt om i världen som börjat sälja för tidigt. Händer med i princip alla spel-lanseringar.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av waspen123:

Som ALLA andra spel då alltså?

Det må så vara. Även om inte ALLA spel alltid finns på ALLA plattformar så brukar detta stämma. Det som gör oss upprörda här är att CDprojectRED varit PC-entusiaster, med PC som led-utvecklingsplatform och aldrig böjt sig för konsolerna. Dom har nu sålt sig själva. Dom har svikit sin kärnpublik helt enkelt.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Rich:

Kan någon förklara varför PC-versionen påverkas? Egentligen?!

Skrivet av Rasmus117:

Jag förstår inte, kan man inte på PC bara dra upp de inställningar de dragit ner? Tex Draw Distance, antal träd osv?

TW3 tillkännagavs på E3 2013, alltså innan CDprojectRED fått veta/testa hårdvaran i PS4/XBOXone. Detta innebar att dom rent krasst fick bygga om spelmotorn och klippa viktiga bitar av det som gjorde spelet "UBERSNYGGT" vid E3-visningen för att spelet skulle kunna rulla på konsollerna. Eftersom vi talar om delar som sannolikt (dock inte bekräftat) helt plockats bort, eller låsts i motorn så går det därför inte bara "dra upp grafiken". Om det visar sig att resurserna (t.e.x. fysiskt simulerat vatten som inte finns längre) endast är avaktiverade så lär det också gå aktivera igen via cfg.ini-filer, eller moddar.

EDIT: Alternativet för dom hade varit att ha tre separata arbetsämnen/builds för spelet, en för vardera konsol och en för PC men det skulle givetvis kräva längre utvecklingstid, mer resurser, mer pengar och ett med råge spräckt lanseringsdatum. Dom valde att göra en build och anpassa efter minsta gemensamma nämnaren, dvs Xboxen.

Skrivet av Sarevok:

"Enligt en anonym källa"

Troligen vill han inte bli av med sitt jobb, därav vill han också förbli anonym.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av matadoren:

Alltså det här med downgrade, jo det är nog alldeles säkert så att dem dragit ner på krutet. Men jag tror eller hoppas åtminstonde att det är folk som kraftigt överdriver det hela.
Allt vi har att jämföra med är kraftigt komprimerade videoklipp som sedan skalats upp från lägre upplösning till 1080p.
Personligen undrar jag om det "bara" är så att det blir för tidskrävande att utveckla spelet mot tre olika plattformar istället för som jag läste i artikeln att anpassa efter den lägsta och skruva upp därifrån.
Eller om det även förekommer påtryckningar från M$ / Sony om att inte ha FÖR stor skillnad mot konsolerna? (tinfoil hat)

Tror jag att de dragit ner på kvaliteten? Absolut, de allra flesta titlar lär göra det. Men jag tror det kommer se spektakulärt ut ändå när vi får köra det på våra riggar, sen har vi ju SweetFX mm .

Det är lite roligt med all rage om detta med tanke på att det kanske ändå hade vart typ 1-2% av alla som lirar spelet som hade haft en trevlig upplevelse med allt på superduperextraultraubersample mode(fps-mässigt) med den uppskruvade kvaliten.
Kommer ni ihåg witcher2? Jag lirade igenom det igen för några veckor sedan, och när ja ställde in allt på ultra och ubersample så låg jag på 25-50fps med riggen i signatur.

Det som dragits ned på och ändrats är fysisk vatten emulering har bytts mot enklare skriptad sådan, tesserlering, LOD, partiklar, texturer/shaders, färgsättning m.m, i princip endast saker som inte påverkas av dålig youtube komprimering så detta går ej att skylla på. CDPR har t.o.m själva mycket riktigt medgivit att det varit för resurskrävande att utveckla separat till plattformarna och eftersom PS4/XBOX specifikationerna inte var kända för dom vid tidpunkten för E3 2013 så blev dom tvungna att rationalisera, modifiera, klippa och klistra.

Skrivet av fue:

@anders190: Betalade 258 kr för Witcher 3. är det för mycket för dig?

Vad hittade du det så billigt? Via VPN eller Proxy?

Skrivet av HAZ:

Ser fram emot den 19. Hur i helvete kan grafiken spela någon roll för om man ska köpa spelet eller inte. Vi pratar ju inte streckfigurer, utan jäkligt bra grafik mot lite bättre än jäkligt bra grafik. Spelinnhållet och spelbarheten är väl det som har betydelse. Luktar troll här

Det stämmer att grafiken inte är allt. Inte heller ens hälften av spelet, men eftersom TW2 och nu TW3 marknadsfördes som "Ubersnyggt" så förväntar vi oss också något som är det som utlovas.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av vompen:

Frågan kanske har ställts innan, men är det någon som vet huruvida man behöver spela de två första witcher-spelen innan man ger sig på Witcher 3? Vet att det tydligen finns en story, men i vissa fall kan ju ett spel vara grymt ändå utan en story/en story som faller bort.

I intervjuer med CDprojectRED har man fått veta att spelet börjar med en Prologue i stil med den som finns i t.e.x. Mass Effect 3 där du får veta bakgrundshistorian ifrån tidigare spel samt (troligen) göra vissa val som annars automatiskt skulle ha importerats ifrån TW1 och TW2-sparfiler om du haft några. Däremot skadar det ju givetvis inte att spela igenom de två tidigare spelen. TW1 är extremt segt de första par timmarna men blir sedan extremt bra halvvägs in och mot slutet. TW2 är bra rakt igenom och ett av de bästa RPG:er jag spelat och hamnar definitivt där uppe med Mass Effect, Dragon Age, The Elder Scrolls m.m.

EDIT: Själv kommer jag lira igenom TW2 en gång till först. Var ju länge sedan sist. Dessutom så gör Downgrade-ryktena mig orolig så jag vill inte betala fullpris för något som kanske är skit. Tyvärr kan man inte räkna med att spel är "färdiga" vid release nuförtiden. Spelet måste mogna med patchar och plåster några månader innan de blir spelbara.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av JohanFalk:

Folk som förväntade att spelat skulle se ut som E3 2013, ursäkta men ni måste vara rena idioter. Trailers är alltid och kommer alltid se bättre ut än det verkliga resultatet, detta gäller film, TV-serier och spel. Nästan varje spel trailer jag sett genom åren har sett bättre ut än spelet, varför verkar detta vara en så ny grejer för så många ? Watch Dogs var långt från den första och enda som gjort det ?

Det stämmer att trailers ofta ser bättre ut, men det är en sjukdom som blivit vanligare de senaste åren. WatchDogs, Alien Colonial marines, Crysis2 och listan fortsätter. Dock kan man ju i sin barnliga naivitet förvänta sig att en trailer som spelats in "in-game" så att säga är mer att lita på än någon CGI-dravel. Att spelet förändras något i sitt utseende efter två års utvecklining är givetvis något man kan förvänta sig men skillnaden i detta fall är ju rent ut sagt astronomisk. HELT olika spel i princip. Jag hoppas verkligen att jag har fel i detta. Vi får se om 6 dagar. Tråden på neogaf rekommenderar jag andra att följa då detta diskuteras friskt där:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1043668&page=64

På CDProjects egen hemsida så stänger dom alla trådar utan vidare så fort downgrade nämns. Dom varken bekräftar eller dementerar något, vilket ofta brukar betyda fulspel. Precis som i politiken alltså.

@Rosapantern

Det är inte grafiken i sig som vi oroar oss för. Det är de stora skillnaderna vi kan se mellan 2013:s build och 2015:s build, dessutom syftar jag i huvudsak på PC och inte Xbox.

Av Zeuxlarsson

Massiv downgrade av grafikresurser, tesselering, particle-count, volumetrisk rök, vatten-simulemring m.m är i princip bekräftat nu via en anonym källa i utvecklarteamet. Via har alltså en WatchDogs 2.0-debakel på gång:

http://whatifgaming.com/developer-insider-the-witcher-3-was-d...

Samt ett officiellt uttalade ifrån utveklarna själva:
And how will the PC ultra compare to consoles?

You will be able to find some small differences like Nvidia Hairworks for example but they are very demanding graphically so you must have a strong machine. It’s not a political thing to say but in the future you will be able to turn on Ubersampling that killed the Witcher 2 at release and now it will do the same, so we don’t want to unlock it now. The game looks better but has absurd requirements.

Are all models and textures the same?

Yes, there’s only one version, without it we wouldn’t be able to deliver the game on time. We would have to strip it down, build and test separately on all 3 platforms which is infeasible. To we do it all on one foundation and then distribute it to all devices.

Källa:
http://forums.cdprojektred.com/threads/33437-GRYOnline-pl-int...

Sedan har vi ju bilderna som postats tidigare. TW3 må fortfarande vara snyggt, riktigt snyggt men ändå LÅNGT ifrån vad vi såg på E3 2013.

Bara att ta fram facklor och högafflarnu gott folk.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Rosapantern:

@Zeuxlarsson: säker på att dem inte har skrivit i fel ordning?

För övrigt så kan jag inte tänka mig att dem har degraderat det så extremt som bilderna visar... känns mer som att någon trollar och försöker skapa oro bland dem som förbokat spelet.

Edit: Satt och läste igenom några sidor från neogaf och det är nå extremt mycket spekulationer kring spelets grafik. Jag hittade en kommentar som låter lite mer trovärdigare än resterande kommentarer.

"Nice try. For anyone who hasn't been following the game or beta leaks over the years, bottom pic is the canceled Wii version, Middle is PS3, and top is PC."

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1043668&page=56

Den översta GIF:en ska vara ifrån E3 trailern som visades 2013, alltså två år sedan. Med andra ord, mycket oroväckande.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Buio:

Det är bara konstatera att spelet är grafiskt nergraderat. Jag ogillar taktiken med tidiga enormt imponerande grafiska filmer. Jag själv har fallit lite för grafikhypen tidigt.

Men tänker inte missa spelet eftersom det verkar grymt bra, så blir ett köp trots allt.

Det tråkigaste är nästan inte den försämrade grafiken utan att dom ifrån "dark and gloomy" känslan till det som nu verkar vara en teckning målade med pastellkritor av ett dagisbarn. Alldeles för mycket färger. Åter igen, vill poängtera att jag inte spelat TW3 än men efter senare års besvikelser är det lika bra att börja grina i förväg.

Av Zeuxlarsson

För den som är orolig över "downgrade-gate" som TW3 genomgår just nu. Oron är nog befogad. Detta är saxat direkt ifrån neogaf tråden:

2013:

http://static.gamespot.com/uploads/original/1525/15257558/250440...

2014:

http://i.imgur.com/BoEVirV.png

2015:

http://i.imgur.com/cWf3DID.png

Källa: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1043668&page=55

Noteras bör att jag inte spelat TW3 ännu, och jag avstod ifrån att förhandsboka då jag blivit sviken för många gånger tidigare. (Rome 2 total War, Shogun 2 total War, Watchdogs, m.m).

Spelet verkar inte längre ha 2013:s höga textur-upplösning, particle-count, färgpastel och mörka tema som det har nu. Allt är ljust, fult och grafiken nedgraderad.

Av Zeuxlarsson
Skrivet av Kvasten:

Någon som har problem med att social club launchern bara laddar och laddar? Jag kör gta via steam.

http://imgur.com/z3oMKtP

Vadå? Krävs det social-club med tillhörande användarkonto utöver steamkontot för att kunna spela?