Inlägg

Inlägg som Cruentusa har skrivit i forumet
Av Cruentusa

Min Samsung 830 128GB är runt 8.5år gammal, har i princip varit igång 24/7, har 3069 dagar i drifttid och det har skrivits 103TB till den. Det är år kvar tills den börjar få problem med så lite skrivet till den och jag har inget viktigt på systemdisken så när problemen börjar komma så kan jag i lugn och ro installera en ny.

Ha bara backup på dina viktiga saker så kan du köra på tills du faktiskt behöver byta.

Av Cruentusa
Skrivet av HolyFather:

Jag upskattar tanken. Mitt svar till honom var att se om läkare kunde uppgradera hörapparaten. Om han köper en bra och det inte hjälper är det ju utmärkt motivering för att lägga (en hel del mer) pengar på det. Det ger ju högre livskvalitet för honom också tror jag.

Men just nu handlar tråden bara om mobillurar med klart och högt tal. På så vis tänker jag mig att kan den vara till nytta för fler.

Brorsan som har hörapparat med stöd för blåtandtillbehöret valde att istället köpa "Aftershokz" lurar. Men kanske fel formfaktor.

Av Cruentusa
Skrivet av Kallissimo:

Köpte en extra chassifläkt som jag satt bak på chassit. Det blev en del skillnad! Ska nog köpa en eller två till att sätta på toppen av chassit.

Om inget börjar klocka ner sig eller låter som en orkan så behöver du inte köpa mer fläktar.

Av Cruentusa

Öppna datorn när den låter och ta reda på vilken fläkt som låter så går vi vidare från det.

Av Cruentusa

För tio år sedan kanske men inte idag när lite energi läggs på multigrafikkortsstöd i spel

Av Cruentusa

För ditt ändamål är terabyte per krona den enda specifikationen du behöver tänka på.

5400rpm är fullt tillräckligt

Sata 6.0 är den teoretiskt högsta hastigheten som kontakten stöder, hårddisken i sig klar bara av en bråkdel av den hastigheten.

Resten av specifikationerna behöver du inte lägga extra pengar på för att få en högre siffra på

Av Cruentusa

Ubiquiti, kabel till alla rum, accesspunkter och kameror. Ska man ändå dra om all el så kan man lika gärna dra lite extra kabel. Ge tomten bra wifi-täckning blir ett projekt för nästa år.

Av Cruentusa

Förutsatt att du inte köper skräpagg så kan du nog lita på siffran på lådan, 80+ certifieringen anger effektiviteten för skapandet av siffran på lådan. Siffran på lådan är vad som kan levereras till komponenter, inte vad som kan dras från väggen.

Av Cruentusa

Jag skulle börjat med bara ett nytt grafikkort, möjligen en nvme om moderkortet stöder det men med snabb sökning får jag det bara till att kortet stöder vanlig m.2.

Av Cruentusa
Skrivet av oRBIT2002:

Fräck sak men är inte riktigt säker på att jag ser poängen rörande mitt "problem"? Blir det mindre oreda på laddsladdarna menar du?

Förutsatt att allt inte behöver laddas samtidigt så borde du kunna bli av med ett par kablar i och med att alla enheter kan nyttja samma kabel.

Fälla in trådlösa laddare under skivan allt laddas på är ett annat alternativ men kan begränsas av att enheterna har stor storleksskillnad och kan blockera flera laddpunkter.

Av Cruentusa

Magnetiska usb sladdar med en liten kontakt som sitter permanent i varje enhet och en sladd från väggen.

Har bara micro usb enheter men har kört med den här kabeln i flera år nu.

Wsken mini 2 heter den jag kör med, en av typ sex kablar har gett upp vid det här laget och typ fyra av kontakterna som sitter i enheterna. Kanske 500 laddningar innan magneten i lilla kontakten släpper.

Överlag väldigt nöjd och väldigt bortskämd. Bra dammskydd också när jag jobbar i skitig miljö.

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1xW0RbKuSBuNjy1Xcq6AYjFXa8.jpg_q50...

Av Cruentusa
Skrivet av Milberto:

Jag har uttag i alla rum så ska prova accesspunkter. Har du några bra förslag på bra accesspunkter?

Har än så länge bara en Ubiquity in wall HD i ena hörnan av huset på ovanvåningen, bortsett från sämre hastighet så når den ner till andra sidan huset i betongkällaren och genom stora skorstenen.

Ville ha lite fler uttag vid tvn i sovrummet så därför blev det en accesspunk med extra portar.

Ska sätta en annan modell i källaren och ute för att täcka tomten bakom huset.

Av Cruentusa

Jag kommer skippa wifi 6 när jag kompletterar nätverket med ett par accesspunkter till nästa år, har ett par smarta hem prylar som bara går på 2.4 så jag tar och väntar in att tekniken mognat lite, så att jag slipper ha en massa prylar uppdelade på tre olika nätverk.

Av Cruentusa

Har dåliga gener från båda sidor av familjen och började tappa hår redan vid 14år ålder. Hade min panik under högstadiet, klippte mig kortare och kortare fram till 17-18 då jag skaffade mig en hårtrimmer och började "klippa" mig själv.

Började raka huvudet vid 20.5år ålder, gjorde det till en hobby genom att köpa "Safetyrazors", olika rakblad, knivar, borstar, raktvålar och rakkrämer. Har inte köpt något på snart sex år och har snart gjort slut på allt jag köpt på mig i form av förbrukningsmaterial.

Du är redan skallig bara att gilla läget. Sluta bry dig och acceptera att det kommer att försvinna. Ta kontrollen och gå hela vägen. Börja bara inte försöka dölja med med dåliga lösningar som syns lång väg.

Av Cruentusa
Skrivet av mattemaz:

Jag har 500/500 in. Men min gamla Dlink klarar bara 100/100.
Ju mer jag läser om Ubiquiti verkar det vara vägen att gå:)
Kanske borde slänga ut min Asus medmoch gå över helt.

Jag har idag en kabel dragen mellan våningarna så behöver nån router/firewall där mitt fiber kommer in som även behöver en port som jag kan köra min dator där nere.

Sedan där uppe en router som jag även kan köra nån AP på kansle för att få WiFi mm.

Du skulle kunna sätta en Udm nere, då får du trådlöst och fyra portar där och sedan koppla in accesspunkten "In Wall HD" uppe så får du wifi och några portar där uppe också.

Min inwall HD som sitter på ena kortsidan av husets övervåning ger hela huset wifi, får märkbart sämre fart i källaren på andra sidan av huset men med tanke på att taket i källaren är 1dm tjock betong är det imponerande att chromecasten där funkar utan problem.

Kanske skulle det räcka med bara en udm och bara sätta en switch uppe, för täckningens skull borde du ha udm uppe men du kanske inte kan dra två kablar upp? En från fibern upp till udm och sedan en ner till switchen. Så kan du nyttja wifi signalen som skickas ut under routern.

Av Cruentusa
Skrivet av mattemaz:

Sitter idag med en trött Dlinkrouter i källaren där mitt villafiber kommer in. Den har har en kabel som går till min stationära gamindator och en kabel till min andra routernpå övervåningen. Det är en Asus router som kör husets wifi och en Nvidia sheld, hemlarmet och Hue bryggan på kabel.

Vill få upp min hastighet där jag har mkn gamla dlink skulle en Ubiquiti Edgerouter x göra samma jobb?

Vad vill du få upp hastigheten på? Trådade eller wifi, är det det trådade som inte går snabbare än 100mbit även om du betalar för mer så får du leta reda på flaskhalsen först för att sedan uppgradera den hårdvaran till 1 gbit.

Är det det trådlösa så hjälper inte en router utan wifi, då är det en trådbunden accesspunkt du kan komplettera med eller en UDM om du vill ha en routher med wifi. Eller så fimpar du allt och kör med Amplify serien men du låser då in dig lite då det är ett annat system än ubiquitis primära.

Av Cruentusa
Skrivet av 32 Sängar:

Jag vet att fläktarna är Nexus D12SL-12, men jag vet inte om det är värdt att uppgradera.
Komponetnterna till min dator är:
Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 2x8GB
Gigabyte B550I Aorus Pro AX
Kingston A2000 M.2 1TB
Corsair SF600 V2 600W
AMD Ryzen 5 3600X
Radeon RX 5600 XT
Lian Lu TU150 (chassi)

Inte ett strömslukande grafikkort så värmeutvecklingen i datorn är inte så stor så att du behöver mer fläktar och tycker du ljudnivån är hög kan du sänka hastigheten på fläktarna och låta temperaturerna gå upp typ 20grader utan problem.

Av Cruentusa

I regel är det inte det, för kylningens skull så räcker dom som följer med chassit och du vet inte om ljudnivån förbättras av nya fläktar innan du börjat använda datorn och hört vad det är som låter i bygget.

Av Cruentusa
Skrivet av Fear:

Har testat krympa volymen på D men går inte att öka volyem på C oavsett hur jag gör? Vad gör jag för fel?

Är c och D olika partioner på samma disk även om du säger att du glömde partitionera systemdisken?

Är dom olika diskar så går det inte att göra för att ha samma partion på olika diskar kräver att man gör en dynamisk partition men windows har jag för mig inte går att köras på en dynamisk.

Är det samma disk så går det nog inte att utöka för att det ligger någon i början av D partionen och du kan inte utöka annat än från början av en partion för annars skulle varje partion bestå av minst två separata delar av disken.

Program som genomför partitionsändringen utanför windows ska fixa problemet genom att flytta på filer innan det försöker ändra partionen(tar lite längre tid bara).

Av Cruentusa
Skrivet av MeckarN:

Jag har en sådan: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/hemmabio/soundbar/lg-sj...

För 1300:- så får man lite vad man betalar för, ljudet är bra mycket bättre än min tv och det är väldigt trevligt att ha den som bluetooth högtalare när man vill lyssna på musik, men förvänta dig inte underverk. Desto mer pengar du lägger desto mer ljud får du.

Men jag är nöjd med denna, är nog nöjd ett bra tag till

Som andra sidan på myntet.
Beställde LG SJ6 här för att ha i sovrummet till TVn och som multiroomhögtalare i och med att den har inbyggd chromecast. https://www.dustinhome.se/product/5011046071/sj6-soundbar?sse...

Självklart förväntade jag mig inte ljud likvärdigt med golvhögtalarna som är i vardagsrummet men när en TV för 5000kr låter bättre så dog hoppet för en kompakt lösning till sovrummet.

Skickade tillbaka den senare samma dag.