Inlägg

Inlägg som Ryzer har skrivit i forumet
Av Ryzer

Äntligen har man anledning till att säkra upp. 😁

Av Ryzer

Låter ''billigt'' med tanke på vad andra begär.

Av Ryzer
Skrivet av shutin:

Vore det inte bra att få reda på grafikkortets maximala effektuttag också?

Genomsnittlig effekt är ju fint att veta men för att veta vilken PSU som duger vill man väl veta det högst uttaget.

Hur tänker du att man ska mäta detta? Sätta upp strömbudget till max och bränna kortet? Eller mäta toppeaks i något speciellt scenario?

Av Ryzer
Av Ryzer

Ibland undrar jag om det inte hade varit bättre att skippa att skicka ut vissa kort till recensenter. Visst det får reklam. Men vill man ha all negativ publicitet?
Kort som detta är nog bättre att bara lansera.

Av Ryzer
Skrivet av Pepsin:

Håller med men skulle säga att ursprungliga 40-serien haft ovanligt kort livslängd. Ofta brukar man kunna njuta av att ha "det senaste" åtminstone ett par år innan uppföljaren kommer. Sedan handlar det inte direkt om att teknikutvecklingen gått enormt fort framåt sedan ursprungliga 40-serien släpptes, utan snarare att Nvidia höll på de här Super-korten av ren snålhet så de kunde sälja mer nerbantade kort till överpris först. De är vad 40-serien egentligen borde ha varit vid lansering.

Sen bör alla som nu köper ett Super-kort komma ihåg att nästa generation RTX och Radeon inte är så långt borta. Jag kommer sitta kvar med mitt 3060 TI till dess, speciellt nu när man kan få helt OK frame-gen även på det tack vare FSR3.

Vet inte om jag kan hålla med här. Nvidia brukar släppa ny generation med ca 2 års mellanrum. 4000-seren får ett år extra.

Mellan 3070 och 3070ti skiljer det knappt 7,5 månader.

Mellan 4070 till 4070ti är det ungefär detsamma.

Däremot kommer tillkomer Super och andra konstiga konstellationer och förvirrar, antagligen pga att generationen blir historisk lång.

Det man lärt sig under det senaste åren är att om man vill ha det senaste så ska man köpa på relese day av varje ny serie.

Av Ryzer

Vad är det för app där ni ställer in inställningar?

Av Ryzer
Skrivet av Spurs89:

Om du ändå ska påpeka något så ta gärna med vad det står som negativt för alla korten

<Uppladdad bildlänk>

Intressant att man anser att mer minne är något negativt.

Verkar förövrigt vara lite av en besvikelse. 4070 Super var betydligt roligare.

Av Ryzer
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ingen mening att halv-röva det med ett 7800XT för strömsnålhet, då är RTX4070(Super) ett bättre val.
Därför röstar jag 6950XT utan tvekan för samma pris, men nu verkar dock 7800XT ha gått ner i pris och 6950XT korten tagit slut.

Tråden är 3 månader gammal. I dagsläget så hade 4070 Super varit ett högst relevant kort att ta med i betänkandet.

Av Ryzer
Skrivet av mpat:

Det är två saker: dels misstänker AMD att Nvidia inte kommer att kunna hålla priserna på 4070 TiS och 4080 S (kom ihåg att bägge två görs av AD103, ett 379mm2 chip på TSMC 4nm) och dels verkar priserna på GDDR6 vara på väg upp.

Det beror nog på varför man köpte Nvidia från början. Om man gjorde det i ett läge när Nvidia var väsentligt dyrare för samma prestanda så finns risken att man intalat sig att allt runtomkring var värt det högre priset och därför tycker att man kan ta chansen att det blir så igen nästa gång. Har man gjort det när de var mer konkurrenskraftiga och sedan behöver byta när Nvidia är dyra, ja då ligger AMD bättre till. Personligen har jag kört AMD ett tag nu efter att ha haft Nvidia tidigare just för att det finns en gräns för hur mycket jag vill lägga ut, och jag tycker att man får för lite för pengarna från Nvidia på den nivån.

Lite ologiskt så har Nvidia oftast varit en relativt bättre affär högre upp på prisstegen. När jag köpte mitt nuvarande 6700XT så kostade det som 3060, vilket är ett mycket långsammare kort. Då var AMD det givna valet. Däremot hade jag kanske valt 3080 över 6900XT, om jag hade varit ute efter kort i den prisklassen.

(Just nu är situationen tyvärr inte lika tydlig, eftersom 7600 är ett skitkort, men 6700XT finns ju fortfarande kvar)

Tänker att Nvidia har ett väldigt starkt varumärke. Uppenbarligen kan dom ju behålla en väldigt stor del av sina kunder även om AMD kanske knappar in? Hade folk varit missnöjda så skulle ju inte marketshare sett ut som det gör idag och fler hade köpt AMD istället då dom oftast har bättre pris per prestanda.
Men vad vet jag, det är endast tankar från min sida men hade varit kul att se statistik på vad folk faktiskt köper.

Av Ryzer
Skrivet av firstofmay:

Det är bara korkat att binda sig emotionellt till en leverantör, båda har genom åren levererat bättre och sämre produkter och som en som bytt flera gånger kan jag säga att det funnits problem hos båda längs med vägen.

Vem har sagt något om att binda sig emotionellt?
Jag köper YES diskmedel för min högst personliga erfarenhet är att det fungerar bättre än konkurrentens alternativ.
Jag köper inte Electrolux/ Husqvarna vid nästa köp av vitvaror för jag har haft strul med dom.
Min senaste BMW hade jag en del strul med vilket gjorde att jag testade något nytt.

Har jag en dålig erfarenhet så byter jag leverantör, tillverkare, märke, hantverkare etc. Ganska logiskt.

Är jag nöjd med produkten, tjänsten eller vad det nu må vara är sannolikheten hög att jag väljer samma nästa gång.

Av Ryzer

Skulle vara roligt att se hur många som "byter" tillverkare. Generellt sett så är Nvidias användare nöjda. Känns som det är få som haft ett kort från Nvidia som byter till AMD. Men jag kanske har fel. Priset kanske påverkar lite, men tror inte det har en avgörande betydelse.

Av Ryzer
Skrivet av Putte9:

Då kommer 5000 serien å 2025 amd

Finns inget som tyder på att 5000 serien kommer i höst? Troligtvis nästa höst.

Av Ryzer

Kortet som motsvarar dagens prestanda på 4080, kommer jag köpa när 5000 serien släpps. Tror inte 5070 kommer nå upp i dess prestanda, men kanske 5070ti.

Av Ryzer

Nu har även jag monterat upp bakhögtalarna till mitt fattigmansset hw-q935c, jag är mycket nöjd. För 6700kr får man nog kalla det succé.
Vebosstativen må vara dyra men mycket fina. 80cm blev perfekt, då det är ca 83cm till undre delen av högtalarna. Bytte även ut de två övre skruvarna till ett par svarta för utseendets skull.

Har inte hört Q995C, men lillebror är mer än kapabel till att leverera.

Av Ryzer

Betydligt bättre än jag hade väntat mig. Får väl ändå ses som det går i rätt riktning.

Av Ryzer
Skrivet av Vivan:

Nu monterat ihop stativen och testat ett par dagar. Stativen från Vebos är stabila och inger förtroende. Hyggligt enkla att montera men fick trixa lite innan kablarna gick hela vägen genom rören. Det jag inte visste innan var att högtalaren enbart hänger i skruven på baksidan. Högtalaren har ingen kontakt med den övre övre plattan. Bra för säkerheten men det innebär också att den inte sitter stumt som om det vore två fästpunkter. Går att vrida högtalaren även om jag dragit skruven som jag tycker är lagom. Fästet ger åtkomst att kunna se statuslampor och man kommer åt knappen för synk så det är special för högtalaren. Bra.
Tunga plattor så den står bra.
Sammanfattningsvis så är det bra kvalitet och allt passar ihop. Bra hårdvara. Hade en liten färgavvikelse på en av fotplattorna men den vände jag nedåt mot golvet.
De enda två frågetecknen jag har är dels infästningen som enligt ovan inte är helt stum. Har dock inte märkt av några missljud eller problem med det. Det andra är de billiga plastfötterna under plattorna. Funkar men de sitter inte kvar om man skjuter stativet på ett parkettgolv. De kanske sitter bättre över tid.
<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Tjusigt! Beställde faktiskt samma tidigare i veckan. Kul att höra, då blir jag garanterat nöjd när jag väl får dom. Hade önskat 5-10cm högre, men man kan ju inte få allt.

Skrivet av Vivan:

80cm passade mig. Finns ju 100cm också men kom fram till att det blir för högt. De jag har spelar utan att soffan är ivägen även om jag halvligger ner. Kul att det är fler som beställt.

Japp, såg det jag också. Men på tok för högt för egen del, så fick bli 80cm.

Av Ryzer
Skrivet av Vivan:

Beställde nu dessa. Blev de 80cm höga som torde passa mig bäst. Dyrt men hittade inget annat jag gillade. La till två 3 meter långa strömkablar för mer justermån. Nu hoppas jag att de är så bra som jag läst.
<Uppladdad bildlänk>

Är du nöjd med stativen? Söker jag också lev verkar vara ytterst svårt att hitta något. Men 1700kr känns lite väl dyrt. Men vad ska man göra.

Av Ryzer
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.k-rauta.se/produkt/stomme-svedbergs-till-bankskap...

Bänkstomme för 0.01kr/st
Felpris? Kanske
Ordinariepris 3000:-

Uppenbart fel pris.

Av Ryzer

Annonsen är avslutad