Inlägg

Inlägg som inkräktare har skrivit i forumet
Av inkräktare
Skrivet av mfm:

Det ska man.

Så, hur bör jag göra? Kommer det finnas någon prestandaförlust för de mekaniska hårddiskarna?

Av inkräktare

Flera SSD+HDD i SATA2 + SATA3 ?

Hej! Har en fråga angående SATA-standarder

Sitter och är i färd med att skaffa lite mer lagringsutrymme, nämligen en Samsung 830 SSD (128GB) och en WDC Black 1TB, båda har som sagt SATA3 6GBps. Dock har jag redan en SSD och en WDC Blue inkopplade i mina två SATA3-portar. Detta innebär att jag måste koppla nyinköpta grejer i en SATA2-port istället. Vad medför detta i form av prestandaförlust? Finns det något sätt att kringgå detta? Kanske köpa en "controller" ?

Har ingen större koll men luskade lite och det verkar som att den reella skillnaden mellan SATA 3 och 2 inte är så stor?

Kanske man ska koppla båda SSD till SATA3-uttagen och de mekaniska till SATA2?

Hoppas någon kan hjälpa, och tack på förhand!

Av inkräktare

L Ö S T!

Skrivet av AndreaX:

alltså.. som flera mycket riktigt påpekar i den tråden är ängslan för ESD idag (oftast) obefogad. komponenterna förr var mer exponerade samt mindre aktivt skyddade än idag, men myterna lever vidare. naturligtvis ska man inte ignorera alla säkerhetsaspekter för det, men man får ta de inom det rimliga.

exemplet RAM, idag är korten som de enskilda komponenterna dels försedda med aktiva komponenter för strömreglering, dels är kortens yta behandlad över sitt ledande skikt, och slutligen är de få exponerade delarna idag ibland även de dolda (av rena konstruktionsskäl iof), men det skyddar också. så sannolikheten, beroende på hur minnet ser ut, kan alltså vara allt från låg till obefintlig att ingenjören skulle kommit åt en ledande del.

drivrutinskollen tror jag ändå kan vara en bra idé, även om jag däremot inte tror att ens Windows längre har en så havererad filhantering idag att det ställer till sedan länge installerade grejer vid en fulavstängning.

Skrivet av grizzly666:

Det är ju just sådana här små skumma fel som ESD skador till största delen innebär (eller till och med ännu mindre märkbara skador) och INTE att datorn dör på 1ms för att sen aldrig funka igen.
Därav anledningen till att röstningen i denna tråd troligen är extremt missvisande för 90% av alla som har fått ESD skador på någon elektronik aldrig märker det.

Har du provat att avinstallera drivrutinerna till ljudkortet och sen installerat dom (heller nyare om det finns att ladda ner) igen för att se om det hjälper?
För att vara säker på att du avinstallerar drivrutinerna helt och hållet så gör en vanlig avinstallation och efter det ladda ner Driver sweeper och kör en rensning med det programet och välj då bara realtek sound som är det ljudkortet du har på den brädan och sen starta om och installera om drivrutinerna.
OBS inget annat valt i driver sweeper då tar du bort dom drivrutinerna med.

Det kan ju vara att några filer vart skadade vid låsningen och dom byts ju ut om du gör en ominstallation (utan driver sweeper är det inte helt säkert att alla filer uppdateras utan dom gamla kan ligga kvar så se till att använda DS).
Troligen är det ett långskott men det tar ju bara ett par minuter så det är ju värt att prova.
I värsta fall kan du ju även prova att installera om windows om inget annat hjälper men det är ju ett betydligt längre skott att det ska hjälpa men man vet ju aldrig windows och datorer gör ju lite som dom vill för det mesta så det kan ju vara värt att prova så du kanske slipper skicka,vänta,skruva?

Sen om det är ett ESD fel vilket det med ganska stor sannolikhet är så kan det bli värre med tiden och till slut döda moderkortet MEN hur lång tid det tar kan vara allt från minuter till många,många år.
Men om det inte blir värre på nån vecka så är det nog ingen större risk att det är nått du kommer att få problem med inom den närmsta tiden (ett par år) men vill du vara helt säker så byt ut.

Ett annat alternativ kan vara att köpa ett ljudkort istället vilket är lite billigare än ett nytt moderkort plus att du då slipper skicka,vänta,skruva.

Skrivet av Firsov:

Andrex va ingen dum person!

jag tror att det är ditt modekort som fått sig en liten stöt!
Men lita inte helt hundra på mig, invänta mer svar innan du ger in på att det är modekortet.

Sen kolla om inte garantin tar detta för dig så ni slipper köpa ett nytt!

Dold text

Okej gubbs, tusen tack för all hjälp - Efter MYCKET felsökande visade det sig att de båda monitorerna var kopplade i en grendosa som i sin tur var kopplad i den grendosa datorns strömsladd satt i, som i SIN TUR satt i väggen. Det var alltså ett jordningsfel som orsakade läckorna. Detta löstes enkelt genom att sätta datorns nätsladd direkt in i väggen, och de andra grendosorna i ett annat uttag.

Ytterst pinsamt, men trots det känns det riktigt skönt att det löst sig, och förhoppningsvis kan denna tråden hjälpa andra med liknande problem!
Än en gång, tack för att ni tog er tid att svara!

Av inkräktare

Tog i RAM-minnet när datorn var igång -> "Läcker ljud" / Maskinljud / Sprak

Hejsan !

Kommer här med ännu ett problem ni förhoppningsvis kan hjälpa mig med;

Hade min far över på besök häromdagen, och teknikintresserad samt investerare i min rigg som han är var jag tvungen att öppna upp och visa honom. Vi gick igenom delarna och när jag skulle stänga var han framme med handen såklart, och jag hann inte säga meningen "Rör inte " innan han nuddade en sticka ramminne med fingret. Mannen är alltså ingenjör. -_-

Nåja, datorn låste sig i samma ögonblick och dewt senaste ljudet som spelades ur högtalarna loopades. Fick köra reboot på PSUet då inget annat funkade. Blev lite rädd men datorn funkar bra trots detta.

Nu till problemet. Efter detta har det läckt ljud till mina studiohögtalare varje gång jag är inne i ett spel. Det är precis som att man kan höra saker inuti datorn genom högtalarna. Inte det där dova bruset som man kan höra att högtalarna är på. det är snarare ett surrande, knastrande, och plinkande ljud som uppkommer i de skummaste situationer. Jag t.e.x i menyerna på spel. Så fort ett spel går igång ala fullskärmsläge så kommer det "maskinljud" ur högtalarna. Detta överröstas iofs rätt så lätt av de ljud som ska komma ut, och värt att nämna är att musik och film låter bra.

Men jag är nästan säker på att min gode far urladdade sig mot stickan, vilket gjorde att moderkortet tog skada på något sätt. Jag har testat med PCI-ljudkort, spelat samma spel fast på andra datorer med samma högtalare, plockat ur RAM-minnet han nuddade, och försökt felsöka på flera andra sätt..

Det jag sluter mig till är att moderkortet på något sätt är skadat.

Vad tror ni? Datorn och allting är splitter nya, så vill inte att det ska bli värre. Dessutom känns det ju tråkigt att ha ett 2 månader gammalt system med ESD-skador allaredan.

Om det skulle vara moderkortet (Ett ASRock Extreme3 Gen3) så kommer min far köpa ett nytt åt mig, så det är väl OK om vi kan sluta oss till att det är det..

Av inkräktare

Det verkar som att det har med nätverket att göra på något sätt[server side?] Nu fick jag grafikartefakt igen och felmeddalnde Game disconnected: SOmething went wrong.

Av inkräktare

BF3 kraschar utan felmeddelande

Som titeln säger,

MItt inne i ett spel kraschar det, jag liksom faller genom marken , ser hela banan genomskinligt med bergs-artefakter, sen blir jag utkastad utan något felmeddelande, ibland står det connection reset by server eller något liknande i battlelog. Ibland kan jag spela länge.

Ska lägga upp bild när det händer igen

Specs;
i5, GTX680, osv osv

Har senaste drivern till grafik, allt annat också, portar öppna, PB senast version, testat verifiera spelfilerna, testat uppdatera BF3, micklat med inställningar på nvidias kontrollpanel, allt verkanslöst. :/

Någon som har upplevt detta eller har en lösning? EN kompis till mig hade det , men det verkade "lösa sig av sig själv" .. han kör just nu på nät via mobilen utan att krascha.. Känns surt med ett grafikkort för 5000 spänn och att EA har mage o ta 599kr på Origin för ett spel som inte går att spela.

:@

Av inkräktare
Skrivet av frunk:

ok, minna kingston vill ha 1.65, ställer jag ner till 1.5 får jag blåskärmar, kan vara värt att testa kanske, står ju isåfall på minnena

Skrivet av Ctrl:

Även om programmet ändrar bios inställningar så är det kanske inte rätt inställningar. Därför så många överklockade datorer är instabila idag. Folk tror att allt skall fungera bra genom att bara vrida upp frekvensen och sedan inte bry sig. Många inställningar som Auto öveklockningar gör kan vara direkt skadliga för datorn, då volt oftast överdrivs på minneskontroller eller så.

Har haft den sen jag skrev sist nu, och inget än så länge - peppar peppar, men det verkar vara löst bara genom att ha tömt CMOS, klockat ner och flyttat minnesstickorna. Tack för hjälpen!

Av inkräktare
Skrivet av Gustav-P:

Du skulle kunna lagt det i en "spoiler" tag så hade det inte byggt så mycket på höjden i tråden - annars OK.

Själv hade jag detta meddelande på själva bålskärmen:
Stop 0x00000101 "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval"

Jag gjorde så att jag avaktiverade C3 och C6 strömspar funktionerna i BIOS på mitt moderkort så löste det mitt problem.
Detta verkar dock inte hjälpa dig.

Blir nog för dig att felsöka dumpfilerna. Finns flera guider därute som kan ge dig ledtrådar hur du ska gå tillväga.

Srry att jag inte kunde ge dig ett bättre tips än detta.

Tack ändå!

Av inkräktare
Skrivet av Gustav-P:

Kan du skriva vilka STOP errors som du får (dvs skriva ner koden om kommer typ 000x1343 etc och texten som beskriver)?

Jag har haft några sådana själv och finns ingen anledning att posta saker att prova ifall din situation är olik min egen.

/G

Ok, men bered dig på wall of text;

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-04-02 00:16:13
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-04-01T22:16:13.322006700Z" />
<EventRecordID>3576</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">36</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x1904fb</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff880033910a8</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff88003390900</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff80002e8364d</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-04-01 00:34:04
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-03-31T22:34:04.353206800Z" />
<EventRecordID>2823</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">59</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xc0000005</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff800031246df</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff880090ead90</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-03-30 00:50:59
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-03-29T22:50:59.164408100Z" />
<EventRecordID>1239</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">244</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x3</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffffa80106bcb30</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffffa80106bce10</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff80002f88db0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-04-09 21:54:10
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-04-09T19:54:10.244006500Z" />
<EventRecordID>5951</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-04-05 20:24:16
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-04-05T18:24:16.400006900Z" />
<EventRecordID>5626</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">25</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x22</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff8a0023a0000</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x1</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2012-04-02 19:49:16
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: enorm
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-04-02T17:49:16.259606600Z" />
<EventRecordID>3963</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>enorm</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">25</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x3</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff900c0645260</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff900c0645260</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff900c0648a60</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Av inkräktare
Skrivet av Ctrl:

Även om programmet ändrar bios inställningar så är det kanske inte rätt inställningar. Därför så många överklockade datorer är instabila idag. Folk tror att allt skall fungera bra genom att bara vrida upp frekvensen och sedan inte bry sig. Många inställningar som Auto öveklockningar gör kan vara direkt skadliga för datorn, då volt oftast överdrivs på minneskontroller eller så.

Okej, får hitta en bra guide på hur man gör sen då! Tack för hjälpen! NU ska vi se om datorn vill bete sig!

Av inkräktare

Nåja, har flyttat rund stickorna nu, kört en CMOS clear och satt minnena på 1600mhz igen. Vi får hoppas jag inte stöter på några fler blåskärmar. Kan det var att jag spänt fläkten för hårt (processor) ? Den sitter på fjäderskruvar, så man tycker det inte borde gå..

Av inkräktare
Skrivet av Ctrl:

Auto-Överklockning med mjukvara är sälla stabilt. Testa ta bort överklockningen. Är den stabil då så gör en riktig överklockning i bios istället. Då "utan" att använda Auto-Funktionerna.

Jo, fast programmet ändrar ju bios-inställningarna. Så det är ju egentligen bios jag gör det i, dock genom programmet. Är det ändå instabilt?

Av inkräktare
Skrivet av pompa_kumla:

Nolla bios så allt blir som början! Sedan kan du testa en sticka i tagen olika slotts funkar inte det testa installera windows på en hårddisk istället.

Clear CMOS? Hur skulle det hjälpa? Har ingen aning, så om det brukar hjälpa, så förklara gärna:)

Av inkräktare
Skrivet av Rydisen:

Spontant så skulle jag ju gissa på din överklockning, hur har du testat denna?

Inget furmark eller liknande om det är det du menar med testa? Har använt asrocks inbyggda för att sköta det , den ligger på ca 35 idle. Ska jag klocka ner till original?

Av inkräktare

Ny rigg blåskärmar randomly!!

Hej alla!

Har som sagt en splitter ny burk, där det efter installation av windows ganska direkt började komma STOP-errors. Första kom när jag höll på att installera antivirusprogram, ca 1h in i Windows första startup. Därefter har de har varit helt slumpmässiga, och dykt upp allt som oftast när jag spelat BF3, men även nu sist precis när jag skulle stänga av datorn och precis tryckt "Stäng Av" på Startmenyn. Att de har olika koder får mig att tro att det kan vara ett minnesproblem,
då jag sitter på 2st stickor med Corsair Vengeance Low Profile och två vanliga Vengeance, de med flänsar.

Inuti datorn;

ASRock Extreme3 Gen3
Intel i5 2500K @ 4Ghz med Thermalright MUX-120 kylare
GTX680
16Gb Corsair Vengeance à 2st low profile / 2st flänsade (dessa har jag kollat upp på Corsairs supportsida - de SKA gå att köra med varann)
Fractal Design 650W Psu 80+
Intel 520 @ 120GB
WDC Black eller green @ 500GB

I bios har jag ställt in minnena på 1.5v och 1600mhz, men har läst något om EHCI eller EUFI eller liknande, vad är det?

Vad tror ni det kan vara annars? SSDn som flippar? Håller på å kör ett extended memory test med WIndows Memory Diagnostic nu, hur många passes ska man köra? Kör på en sticka åt gången, går det bra att köra med alla? Jag läste på deras hemsida att det förmodligen inte hjälper att köra mer än 2 passes? Ska jag testa flytta stickorna till andra platser?

Ska jag testa uppdatera SSD firmware? Uppdatera BIOS firmware?

Kan lägga upp minidumps, dock är datorn som sagt just nu inne i Memtestet. Om ni vill kan jag avbryta detta.

Mvh och hopp om hjälp!

Av inkräktare

Om du inte trollar; Ta det försiktigt med dammsugning, om du nuddar komponenterna kan det överföras en j*vla massa ESD, och därmed skada dina delar. detta kan senare uppkomma och skapa fel såsom blåskärmar. :/

Av inkräktare
Skrivet av inkräktare:

Ja, vi får hoppas det, man tycker ju att de borde passa, den enda skillnaden är väl utseendet på dem.

Haha, tack, jag längtar tills jag får börja använda dem! Att inte få chassit är tortyr!

Nu gick jag ner idag och köpte ett likadant chassi, pallade inte vänta. Posten har kluddat bort mitt gamla chassi så får väl ersättning när de kommer på att de inte kan hitta det. Har satt i allting, fick en blåskärm men verkar vara lugnt nu. 7.6 i Windows Experience Index! Allt på 7.9 / 7.8 förutom i5an. Har överklockat till 4Ghz nu, 35 grader idle enligt mobo-applikationen. Verkar schyst eller?

Håller på att uppdatera BF3 nu, så ska testa lira och försöka återkomma med en battle report!

Tack för all hjälp med att sätta ihop paketet!

Av inkräktare

Ja, vi får hoppas det, man tycker ju att de borde passa, den enda skillnaden är väl utseendet på dem.

Haha, tack, jag längtar tills jag får börja använda dem! Att inte få chassit är tortyr!

Av inkräktare

Nu sitter man här med den ödmjuka kepsen, allting har kommit, utom Chassit. Posten verkar ha valt att bära hit den för hand. :@

Nåja. Märkte idag att jag gjort en liten tabbe; beställt en styck 4GB x 2 Corsair Vengeance LP, och en styck 4GBx2 Corsair Vengeance.

Jag kikade på Corsairs Supportsida, och enligt dem är de båda minnena kompatibla med varandra. Har ni någon erfarenhet av detta? Det borde ju gå , då de ligger på samma timings. Eller?

Av inkräktare
Skrivet av KingCobra:

eh?? Menar du att du ens funderar på ett 7970 om du är rädd att 680 blir Nvidias midrange kort? Det är ju inte så att prestandan magiskt kommer sänkas på 680 bara för att ett bättre kort släpps från nvidia. Prestandan kommer heller inte stiga på 7970 för att Nvidia släpper ett nytt kort.
Förstår inte riktigt ditt resonemang.
680 är lite snabbare än 7970 och kommer sannolikt vara det ända tills dessa 2 korten skrotas. Även om 680 just nu släpps med referenskylare blir den inte för varm, den är tyst och den drar lite ström.

Hehe, förstår, fick ur min tanke lite klumpigt - Vad jag menar är att, undra hur prestandan för de båda korten kommer se ut i snara framtiden, kommer 7970 "bli äldre snabbare" eler hur man ska förklara? Nåja, har redan slagit in 7970n igen så den ska tillbaks imorgon