Inlägg

Inlägg som inkräktare har skrivit i forumet
Av inkräktare
Skrivet av fantomsmurfen:

4GB grafikminne på ett 270X är overkill. Moderkortet borde gå att överklocka med trots att det är B85.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4487312/2014-01-16

EDIT: La till en processorkylare.

Okej. Beställer förmodligen detta nu ikväll. Vad var motivationen bak moderkortsbytet? Tack för hjälpen !!

Av inkräktare

Farsans nya dator: Budget BF4

Nu har tiden kommit för min far att börja titta i Elgigantens reklamblad efter en ny dator - något jag var snabb med att avstyra.

Har slängt ihop en burk för 7000 som jag hoppas duger till att lira t.ex. BF4 på på 30-50 fps på 1080 eller dylikt, samtidigt som han får snabb uppstart och allmänt trevlig arbets- och surfmiljö.

Han kommer förmodligen inte överklocka men tog K-varianten av i5an för att den bara var 11kr dyrare än den vanliga. Man vet aldrig hur det ser ut i framtiden
Tänkte bara dubbelkolla här så jag inte missar någon fallgrop. Hur ser grejerna ut? Något jag bör ta bort/byta eller lägga till? Råd uppskattas extremt mycket.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4487274/2014-01-16

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-4487274-00.png

Av inkräktare

Jag har haft min MS3 i en månad nu och den har itne strulat. Köpte den på den där rean som var på inet för ett tag sen och har läst att den ska vara lite dåligt byggd men har inte märkt nåt. Aja, peppar peppar.

Av inkräktare
Skrivet av addek83:

Då går jag vidare eftersom du inte hade någon bild.

Detta spelade jag demot till på en gammal Mac för snart 1000rår sedan

Armor Alley?

Av inkräktare
Skrivet av Breddas:

G400s? Föredrar den över G400 då jag tycker att den nya coatingen är bättre och känslan i de nya omron brytarna är lite softare.
Gillar dock personligen inte mattan alls.

Varför gillar du inte mattan?

Av inkräktare

Infensus OP + Ny mus

Nu har min gamla Logitech G400 börjat strula efter ett bank för mycket. Jag såg att MaxFPS nu hade bundlade Infensus OP musmattor + möss. Kan ses här.

Så nu till saken. Jag älskar min G400 och den har aldrig strulat. Men jag vill gärna ha en med liknande kvalitet.

Det är tre möss som står ut för mig bland paketen, QPAD5K , Deathadder 2013 och RIVAL..

Så är det någon som har erfarenhet av dessa möss? Framförallt ska de hålla och inte ha dryga buggar. Har hört massa om de äldre razer mössen att de strulade och liknande.. Vissa har sagt att QPAD5K's vänsterknapp strular... Någon som har erfarenhet av detta? Vilken rekommenderar ni? I övrigt har 5k fått bra betyg, precis som Deathadder 2013...

Av inkräktare
Skrivet av Extremaz:

SweCarna är ju hårdvaru entusiaster och tar hand om sina grejer. Skicket som beskrivs på marknaden är oftast lite för hårt (dem är oftast finare än vad säljaren säger), SweCarna berättar när det är lite ludd på mussladden och lite dam i kylflänsen på grafikkortet, men om någon skriver inga skador så är det inga skador. Gillar att köpa saker på SweC marknaden

Min vinterannons är nu också uppe

Ja, det är kul hur många överklockare här är men ändå så många annonser med beskrivningen "aldrig överklockat".

Av inkräktare
Skrivet av tvelander:

För 7990 lider väldigt mycket av coilwhine och är dual GPU kort.

Även eftermarknadsvarianter? Spelar det nån roll om det är dual gpu då? Är det större risk för strul eller?

Av inkräktare

Radeon 7990 ligger på ca 5100 kr
R9 290X ligger på 5000 just nu.

Varför köper man hellre en 290X? 7990n såg ut att prestera bäst på speltesterna (inte alltid på de syntetiska testerna dock)

Hur tänker ni där?

Av inkräktare

Är det bara jag som tycker det är lite oklart vad som ingår i BF4-paketen? I Digital Deluxe edition får man alltså alla expansions men inte premium?
Och köper man premium får man inte själva spelet utan man måste ha det sen inann? Så om man vill ha Alla expansions + Premium får man alltså (enligt Origin) pynta 699:- + 499:- = 1200:- ?

Av inkräktare

Relevant användarnamn!

OT; Kul att de har en bild på WRT54-GL och så är den inte med i beskrivningen. Blev nervös där ett tag!

Av inkräktare

Får sjuka fps drops från typ 50 fps till kanske 2-3, alltså stillbildsspel med andra ord...

Win7, i5 2500k, 8GB 1600Mhz, GTX680 2GB.. Borde kunna köra på low tycker man iaf. Men nej, spelar ingen roll vilka inställningar som körs.

Av inkräktare

Tror det finns minst lika många åsikter som forumanvändare angående detta. Jag har t.ex. ett par KRK Rokit 5-or som jag kör via en splittad stereokabel in i ett X-Fi fatal1ty-ljudkort. Tycker jag spelar det mesta väldigt vackert och speciellt då elektronisk musik. De ligger på runt 1500:- stycket, vilket ju borde hamna i din prisklass

Av inkräktare

Sitter just nu på endast 8gb ram då mitt moderkort krashar när alla 4 stickorna är i. Tror det har att göra med att min gode far petade i datorn när den var igång ett tag sen. Nåja.
Skärm nämner många. Jag borde alltså klocka processorn och sitta kvar på 680't tills jag skaffar ny skärm. Inget nytt prolle alltså?

Av inkräktare

Jag kör förresten enkel skärm just nu @ 1080p.. Det mesta funkar klockrent med ett 680, så det kanske är pengar i sjön ?

Av inkräktare

Uppgradera till SLI ?

Hej alla!

Sitter just nu på en 2500K , och ett GTX680 Referens. Till sommaren trillar det in lite extra pengar varför jag börjar fundera på uppgradering
Mitt första drag kommer vara en ny moderkaka och en ny processor, möjligtvis en i5 ur haswell-serien om det inte är för långt borta.
Dessutom undrar jag, och detta är kärnan i mitt inlägg, vilken strategi jag ska tillämpa när det kommer till mitt grafikkort.

Referensmodellen ser jag nu sedan jag köpte den har blivit omkörd av en del nyare fabriksklockade kort och andra påhitt. Borde man sälja sin referensmodell och skaffa två andra kort eller ska jag försöka leta reda på en till referens och sätta in?

Såvitt jag ser det så kör ju t.o.m Asus nya mini-670 om 680n med OC.. Två såna hade kanske varit mer effektivt än 2x 680-referens? Tips? Gärna så pris/effekt-effektivt som möjligt!

Av inkräktare

WhoCrashed är nästan bättre än blueScreenView som någon tipsade om innan.

I övrigt tänkte jag bara skicka en liten klapp på axeln, vet hur jobbigt det kan vara. Fick bukt med mina strulande minnen/moderkort ( ? ) idag förhoppningsvis, och även om den direkta anledningen inte är samma som dig så kan min tråd kanske ge dig lite tips om vad du kan göra för att råda bot på problemen.

Håll till godo Seven Forums

Av inkräktare

Crossover/EMI med KRK-monitorer i spel

Hejsan alla!

Jag har en del crossover (musljud i högtalarna, ett par ROKIT5) när jag inte har något annat ljud igång, som nu, samt i spel fast då är det av det lite mer störande laget, ungeför som ett konstant brusande eller läckage av maskinljud. Jag hade detta problemet innan också :förklarat här men då löstes det och nu har jag flyttat och det har kommit tillbaka. Mycket lustigt, framförallt i Battlefield 3 hörs det i menyer och dylikt. Har ett Creative Fatality ljudkort och har testat ALLA inställningar i dess mjukvara, såväl som flyttat kontaker mellan grendosor och annat, men det har inte löst problemet. Det är något man blir galen på till slut och jag undrar om ni vetom det ifnns någon lösning på detta? Musik och film låter bra, och i windows hör man bara missljud när man rör musen..

Av inkräktare
Skrivet av MrMuppet:

Du kan koppla in (mekaniska) hårddiskarna i SATA1 om du vill, det är först när du RAID:ar du får nytta av mer (annat än från cachet). HDD är riktigt långsamma saker och Blue är inte ens prestandamodellen (den heter Black). Du behöver inte oroa dig för dem öht.

Är din gamla SSD ens SATA3? Om den inte är SATA3 kör den i SATA2 i alla fall, så då spelar det ingen roll. Vad du än gör ska du koppla in Samsung 830 i SATA3.

SATA1 ligger på 150 Mbyte/s. Om du fortfarande är orolig, testa att kopiera en stor fil (på flera GB) från din SSD till din HDD och se vilka hastigheter du kommer upp i.

Min gamla SSD är en Intel 520 120Gb, och den är på SATA3..

Av inkräktare
Skrivet av Breddas:

Koppla in de mekaniska i sata-2 portar och SSDerna i sata-3, då slipper du oroa dig

Tackar