Inlägg

Inlägg som Hullsc har skrivit i forumet
Av Hullsc

@Kaine_Uro: Jag tror att de som klagar redan har värk någon annanstans i kroppen som gör att allt som blir omständigt för dem, blir något att klaga på.

Att ha värk och även tvingas svettas/frysa/jobba med AC/vedeldning.... kan vara mäkta besvärligt och tål att klagas över.

Av Hullsc

Jag ska gå omkring och titta överallt vad som finns under marken med hjälp av direktkopplade markradarsatelliter.

Jag kanske hittar gamla ruiner, skatter eller fossil.

Sen är det nice med min puls och syresättning av blodet i övre vänstra hörnet och blodtryck och kaloriåtgång i högra hörnet när jag är ute i naturen och tränar. Dessutom ser jag en augmented version av vägen via IR så jag kan springa i total mörker. Dessutom kanske jag kan köpa fler våglängder för att bredda mitt synspektrum: radar, ultraviolett, klarare synliga färger, infrarött, alpha, beta och gamma.

Detta blir utmärkt i jobbet också, där jag kan projicera kollegor som om de står framför mig och kan demonstrera med ljus, ljud och bild de arbeten jag presenterar.

Det blir mer sinnen framöver som kopplas direkt in i HoloLens. Vad sägs om ultraljud? Sonar? ( Ja, man kan se genom väggar och berg med sonar tack vare artificiella neurala nätverk som tolkar och sammanställer informationen).

Av Hullsc

Windows Phone dumpas eftersom det kommer gå att köra Windows 10 desktop versionen på smartphones i framtiden.
Dessutom kommer HoloLens att ersätta alla smartphones. Bara iRing har en chans att stå sig, men även det i kombination med någon form av visuellt stöd.

Tills dess använder de väl emulatorer på Android/iOS.

Min Lumia 1520 har varit den bästa smartphone jag någonsin ägt. Solid, oförstörbar. Inga problem alls och smidig. Lite tunnt med appar bara. Men det bästa fanns. Nu väntar jag på HoloLens och ringar.

Av Hullsc

Nästa steg är förmodligen att lansera micro-förminskning av moderkort, vilket när man kopplar ihop dem via en enklare form av legokopplingar bildar ett datorblock "Solid". Dessa kan ha olika former men tetraeder och cubes blir vanligast då dessa går att trädkoppla och skapa avancerade kompakta system.

Så det är förmodligen inte minskning av själva processorn som blir intressant utan hur de förminskar allt annat runtomkring.

Varje Solid kommer ha gigabit WiFi och trädkopplingsbara integerade grafikkretsar.

Detta kommer ta rymdforskningen ett rejält kliv framåt då koppling av micro satelliter istället för tunga rymdfarkoster är framtiden för utforskningen och forskningen i rymden.

Givetvis smittar det av sig på oss på Jorden också, i form av Navis som flyger och lyser runt våra huvuden och agerar visdomsord och besserwissers, samt mail och telefon, allt i ett.

Härligt att vi börjar komma in lite i framtiden igen.

Av Hullsc

Fysiskt jobb och dataspel

Har du flickvän och tjänar pengar på ditt arbete så gör det inget att du sitter mycket och spelar datorspel också.

Men varför skulle du inte ha ett fysiskt jobb eller fysisk hobby vid sidan av? Det är ju minst halva livet att vara ute i naturen och vara rejält fysisk.

Styrketräna, jogga, Spela fotboll, bandy, vildmarksintresse. Eller om du inte kan röra dig fysiskt men vill vara ute: flyga drönarflygplan med kompisar och tävla inom det etc etc. Finns massor av roliga aktiviteter där man inte spelar datorspel.

Det är just det där att göra något fysiskt och helt annorlunda som ger dig upplevelse och njutning. Att byta miljö är bra för hjärnan och gör att du sover bättre. Det är därför folk åker på semester, för att det gör en reboot av ditt psyke. Men det kan räcka med att vara ute en timme om dagen och jogga eller promenera.

Den sociala aktiviteten är viktig också, för vi är fysiska varelser som behöver känna att vi lever genom fysisk kontakt men även fysisk ansträngning. Att då bara sitta inne och spela datorspel 24/7 är väldigt illa för kroppen i längden, även om man kanske tål det psykiskt.

Variation, fysisk anstränging och dagligt miljöombyte är det som ger dig lyx i livet. Unna dig det!

Av Hullsc

När flygplan kan använda elmotorer och batterier som har högre energitäthet än dagens flygbränsle, ja då kommer saker och ting gå väldigt fort. Att ladda batterierna via laser från marken är också intressant, förrutom lättare flygplan som kan laddas via solpaneler på hela flygkroppen. Mycket viktig teknologiskt framsteg som kan förändra hela vår smutsiga värld.

Av Hullsc

En watch för en halv miljon. Det kommer bli blött på dansgolvet och halt.... ( inte en trosa torr ).

Citat:

Nu väntar jag på huvudsmycken som ser ut som smäckra kungakronor som projicerar hologram framför oss så att vi kan visa andra våra visioner.

Sen skall jag ha en smartRing, som funkar precis som Ringen i Tolkiens: Sagan om Ringen.

Sen utfällbara änglavingar på ryggen också som gör att jag kan flyga med hjälp av jetmotorer. Det lär bli dyrt det här.

Av Hullsc
Skrivet av Campaigner:

....100.000 riksdaler en klockjävel!! Ja, jag vet att det finns hiskeligt dyra klockor men det e fortfarande vansinnigt i min värld.

I andra nyheter så har vi 168 man på SweC som har för mycket pengar (10.000+ e de beredda o lägga på en klocka!)

Men gissa hur det kommer att savas på dansgolvet om du bär den där pjäsen. Det kommer inte finnas en torr trosa någonstans.

Av Hullsc
Skrivet av Skonky:

Jo men poängen är att det måste vara vid höga effekter. Det som de diskuterar just nu är rätt irrelevant tills vi vet exakt vilken effekt som den faktiskt kommer att klassas som.

Det var någon som påpekade att med skyddet på så kommer den vara klass 1, alltså ofarlig. Men att själva lasrarna som används är klass 3b. Så om du skulle ta loss skyddet skulle det potentiellt kunna skada dina ögon... så ta bara inte bort skyddet....

Men en pulsvärmelaser som har extremt hög effekt under extremt kort tid borde kunna göra enorm skada.

Av Hullsc

Värmelaser låter riktigt jävla otäck.

Av Hullsc

Samma sak med skakiga kamerarörelser i storfilmer. Jag mår illa av det och kan inte se dessa. Hunger games är ett typexempel på kräkfilm.

Av Hullsc

Jag tror de släpper tekniken eftersom MicroSoft HoloLens gissningsvis inte lider av dessa problem i samma utsträckning. Tar MS för stora marknadsandelar för snabbt riskerar alla andra att slås ut, oavsett om det går att spela spel med HoloLens eller inte.

HoloLens kommer dock definitivt slå ut Surfplattor, TV apparater och diverse krimskrams skärmar vi lider av idag. De enda skärmar som finns kvar är de som har extremt hög upplösning och prestanda.

Av Hullsc
Skrivet av ipac:

Direct GL hade faktiskt varit ett ganska passande namn...

Ja, eller Instant Success GL.

Av Hullsc

Jag ska nog ha en Microsoft HoloLens med inbyggt sim-kort. Det blir bra, så slipper jag ha både glasögon och telefon. Det räcker ju med glasögonen då.

What is Microsoft HoloLens, and how does it work?

Microsoft HoloLens is the first holographic computer running Windows 10. It is completely untethered – no wires, phones, or connection to a PC needed. Microsoft HoloLens allows you to pin holograms in your physical environment and provides a new way to see your world.

Microsoft HoloLens features see-through, holographic, high-definition lenses and spatial sound so you can see and hear holograms in the world around you. Complete with advanced sensors and a new Holographic Processing Unit (HPU) that understands the world around you, Microsoft HoloLens is able to run without any wires while processing terabytes of data from the sensors in real-time.

Dold text
Av Hullsc

Det blir ganska tufft när alla har samma 3D värld i sina "linser" inopererade i ögonen ( eller glasögon för den som är konservativ ). För då ser alla ju samma sak och kan börja interagera med de objekt som flyger runt. Annars ser det bara töntigt ut. Jobbigt att flaxa med armarna hela tiden också.

Fast det ger ju möjlighet för helt nya fysiska e-sporter och fantastiska grupp övningar typ Cross-fit fast med 3D grafik som man skall röra vid för att genomföra träningsrörelser och så vidare. Dessutom skulle det gå att projicera sin egen avbild när man tränar så att man kan se sig själv i realtid utifrån ett tredje personsperspektiv för att exempelvis bättra på sin kroppshållning och se om man gör övningar och annan fysisk rörelse på ett korrekt sätt. Tänk Er att öva dans exempelvis.

Det som är bra är att interface och direkt information hamnar där man vill ha det och går att fixera på plats i 3D beräknat från glasögonens orientering. Det underlättar enormt mycket att slippa ha berg av papper och fysiska dataskärmar överallt. Dessutom bär man alltihop med sig var man än går.

Det jag skulle vilja ha är ett system man kan klistra fast kameror på andra glasögon eller rutor så att man kan flytta systemet mellan olika fysiska hjälpmedel. Exempelvis: Glasögon, sikten för vapen, bilrutor och fönster. På detta sätt skulle man kunna övervaka sina ägodelar och även kanske kunna kontrollera dessa med sina rörelser från någon annan fysisk position i världen. Kanske en kamera på sin lilla drönare som man kontrollerar via glasögonen i det holografiska interfacet.

Av Hullsc

Varför stoppas hela Världens Ungdoms Fildelning bara för att några penga kåta finansmän borta i USA vill ta bort enstaka upphovsrätts objekt som råkar ligga som torrents där? Detta är ett brott mot mänskligheten, för det är ju för fan inte bara produkter som någon vill tjäna pengar på som råkat i kläm här. Fildelning är inte något de får röra för generellt sett är "filer" allt mellan himmel och jord. Det är vår framtid det handlar om, inte bara någon enstaka persons plånbok.

Av Hullsc

Spela in en film när du försöker sätta ihop det.

Är det någon mer än jag som skulle tycka det vore intressant att se en film på honom när han bygger ihop datorn? Då skulle vi ju direkt se om något sätts ihop fel och dessutom skulle det vara väldigt underhållande att se.

Av Hullsc

Ebolafickan

Klart man har sin smartphone i ebolafickan. Så fort någon ficktjuv norpar telefonen så sprider den ebola till han och hans nära.

Av Hullsc

Min Miracast störs lätt ut av annat trådlöst omkring. Men där den funkar så ser det ok ut. Lite ryck och lagg i bilden är det och det kan ju bli lite irriterande. Orsaken till detta är jag inte helt 100% säker på än dock. Det kan ju vara störningar eller begränsning i bandbredd.

Jag har en MiraCast Adapter RTSD5000. Den speglar windows bildskärmen rakt av. Är lätt att koppla och kan köra DLNA eller P2P(Miracast mode) så länge den inte störs ut.

Ganska mycket inputlag och inte tillräckligt jämn fps i dagsläget ( utan att ha testat störningsfri miljö ) skulle jag säga.

Av Hullsc
Skrivet av ggwp:

Slow down buddy 😁... Det kommer säkert.

Skrivet av Reyintaz:

Trådlös laddning må vara långsammare, men det är så mycket enklare att påbörja en laddning än med kabel.

Ja så är det givetvis.

Jag ska börja klura på en molekyl som kan lagra elektrisk laddning och som ser ut som en vätska som går att pumpa mellan enheterna. Eftersom vätskan inte direkt förbränns så fungerar den mer som ecto-plasma än bensin vilket underlättar hanteringen. Men frågan är bara hur man triggar molekylerna att släppa sin laddning. De måste ju magnetiseras så de riktas åt samma håll och kopplas och då öppnar sin laddning och den leds via kopplingarna molekyler emellan till ledningsbläcket. För att stänga av laddningen krävs ju inte mer än att koppla ifrån bläcket precis som ett vanligt batteri. Det är bara i "aktiverings" fasen av oriktade molekyler som magnetiseringen av batteriet behövs.

Själva uppladdningen av molekylerna går ju att göra på samma sätt fast omvänt precis som en vanlig laddning i en laddstation. Idealiskt skulle molekylerna själva skapa egna elektroner eller positroner från strålningsenergi, t.ex. värmestrålning vilket i princip är kinetisk energi.

Det svåra är väl att hitta en molekyl som klarar av att hålla en laddning, för normala atomer har väl inte laddning? Jo, just det, det har de ju redan! Så det enda vi behöver göra är ju att göra de redan befintliga batterierna flytande, vilket de redan är i vissa fall. Tänk att det var så enkelt!