Inlägg

Inlägg som lunjoc har skrivit i forumet
Av lunjoc
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Största problemet med Office 365 för konsumenter tycker jag är priset. Visst är man flera stycken och kan dela på en licens så blir det billigare. Men betala 600kr/år för Office är för de flesta för mycket.

Hade dropbox men när de höjde priset skaffade jag familjeabbonemang på office365 vilket blev samma pris. Då fick jag förutom Office även OneDrive med 6tb och Skype med ett antal krediter per månad. Klart prisvärt eftersom hela familjen kan använda tjänsterna. Enbart dropbox hade kostat samma

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc

C

Skrivet av inquam:

Att skatten även tas ut för handlare utanför Sverige är ju i grunden bra. Då särbehandlas inte Svenska handlare och kan konkurera på lika vilkor. Däremot borde detta drivas i EU så hela EU har en sådan här avgift och hanteras centralt.

Då blir resultatet att hela EU missgynnas då e-handeln flyttar till USA och Asien

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Molotov:

Ett steamspelnär ingen fysisk produkt.
Hoppas man inte kommer kunna sälja det vidare.
Då försvinner hela meningen att sälja spel på Steam eller liknande och vi kommer gå mot hyrtjänster som är imo icket önskvärd

Vill ni kunna sälja era spel begagnat så är det bara hoppa över på konsol och fysiska skivor.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag löper en hel del musikprogram och där kan man vanligen sälja vidare licenser och det verkar inte vara något större problem. Visst tar det bort en del nyförsäljning men samtidigt lever många mjukvarubolag på att sälja uppgraderingar, support mm så över tid jämnar det ut sig.

Av lunjoc

En annan klassiker: filkopiering med Utbildningsradion

Av lunjoc

Fick en c64 av morsan men den första jag själv betalade för var en Atari 520ST. Den var väldigt populär bland musiker eftersom den hade inbyggt midigränssnitt men var hårdrockare på den tiden så syntar gjorde sig inte besvär och det blev därför mest spel. Åkte hem till någon snubbe som sålde kopior för typ en tia spelet eller liknande.

Hemma hade jag tillgång till en Mac portable som det spenderades många timmar med. Kommer ihåg den där skärmsläckaren med flygande brödrostar.
Operativsystemet hade faktiskt rätt många likheter med Atarins TOS.

https://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_Portable

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc

64gb, brukar gå åt när jag kör mina musikprojekt med mycket samplingar.
Brukar snutta någon VM och har typ 50 flikar igång i chrome. Gillar att inte behöva tänka på och anpassa mig till RAM-mängd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Ozzed:

Tror inte detta kommer funka alls. Det som tilltalar folk med krypto är ju just att du kan ha skumraskaffärer för dig med en anonym plånbok, samt snabba fluktuationer i värde som gör att du skattefritt kan göra dig en hacka på att köpa billigt och sälja dyrt, utan att betala skatt, men om Facebook skall ha kontrollen över det hela så försvinner ju det.

Dessa vinster är inte skattefria, om man inte skattefuskar men det gäller alla vinster

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av SleepstreameR:

Jag ser inte riktigt i vilken bransch dessa fortfarande används. Är det typ bank/finans där kontorslandskapet är av hög prio?

När jag jobbade med film/media fanns det ingen som satt med Mac Pro längre, alla hade bytt från soptunnorna till windowsburkar med betydligt högre prestanda och flexibilitet. Enda stället där det fanns en stationär mac var i receptionen

Det finns nog knappt något snålare än bank/finans och där lär du inte många Mac:ar. Mac Pro hittar du hos kreatörer, typ grafiket, musiker, designers, spelföretag mfl.

Jag arbetar med musik och där hoppar allt fler proffs över till PC pga av apples priser, för att de tvingats uppdatera flera gånger (gränssnitt som slopas, nya format osv) och slutligen för att Mac Pro haft en osäker framtid (mer fokus på konsument och iPhone)

Av lunjoc
Skrivet av ficklampa:

Grafik 2D/3D + rendering
Videoredigering
Spelutveckling, t ex byggslav eller dylikt
Ljudproduktion

etc etc där man behöver en kraftfull och pålitlig maskin, där Windows inte går att lita på eller har motsvarande applikationer.

När skulle det inte gå att lita på Windows eller vara omöjligt att hitta applikationer för dessa syften? Jag arbetar t.ex semi-professionellt med musikproduktion på PC, och kan inte komma på någon typ av applikation som bara finns för eller fungerar bättre på Mac. Däremot var länge det motsatta vanligt även om på senare tid blivit allt mindre skillnad.

Av lunjoc
Skrivet av Maaxan:

Ett land får blockera vilken tjänst/vara som helst inom sina egna gränser. Är dock inte det USA gör. Dom vill blockera ett företag globalt på inga andra grunder än att dom börjat bli ett hot mot amerikanska företag inom samma bransch samt försöka sätta åt Kina. Har med politik och pengar och ingenting med säkerhet att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Tar man sig den rätten att stoppa utländska produkter/tjänster i sitt land men samtidigt själv exporterar till samma länder får man räkna med sanktioner, t.ex som de nu föreslagna tullarna på kinesiska varor. Kina är ökänt för att vara slapp mot piratkopior mm samtidigt som staten själv sponsrar industrispionage och driver egna företag som prisdumpar sig in på världsmarknaden genom statliga subventioner. Huawei har blivit stora på extremt kort tid tack vare att detta. Även Sverige påverkas då en av Huaweis största konkurrenter är Ericsson. Att Kina nu får kritik är välförtjänt och leder förhoppningsvis till bättring på sikt.

Av lunjoc
Skrivet av Ozzed:

Mja, en toppmodell är en toppmodell är en toppmodell. Det blir tråkigt och segmenterat om de ska börja ta premium och minska köpkraften.

Man får ha i åtanke att de har mycket att vinna på att ta ett juste pris även om toppmodellen krossar 9900K i multitrådat då det sätter Intel i en rävsax och de kommer få svårt att svara, och det blir svårt att motivera varför man ska välja Intel.

Sen kan det ju vara så att det är dyrt att tillverka dem och då måste ju priset upp. Men de bör inte greeda och öka vinstmarginalen "för att de kan" utan de skall nöja sig med samma marginaler per såld enhet som 2700X tycker jag.

Jag tror inte AMD:s aktieägare håller med, de har burit förluster r många är och tagit en stor risk genom att satsa på AMD. Dessutom ska de ju finansiera framtida forskning, nya produkter osv, AMD lär ta så mycket marknaden är beredd att betala, och bör så göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Paddanx:

Priset ska dock inte vara relevant här.

Om du säljer en produkt som du vet inte är säker, eller har defekter, ska du krävas på återkallning av dessa. Problemet ligger i att det "är okej" att släppa vidare produkterna, när man är fullt medvetande om felet.

När en bil får ett säkerhetsfel som hotar säkerheten, måste de återkalla och fixa. Kan de inte göra detta så får de erbjudan en ersättningsprodukt. Och Intel behöver känna svidandet av att de genvägar de tog med tidig HT design, där prestanda var allt och säkerhet var noll, nu får konsekvenser. Alla minsta ska ju samtliga CPUer med HT få återbäring ner till motsvarande icke HT CPU. Så köpte du en 9900k, ska du nu får mellanskillnaden till en 9700k i pengarna tillbaka då du inte kan använda funktionen.

Finns det verkligen en lag som tvingar bilföretag till det? Vilken lag då?
Jag tror de återkallar frivilligt. Intel har faktiskt tidigare gjort utbyten efter att fel blivit kända, men då är det ju ett byte för det lär inte gå att reparera felet som i bilexemplet

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Boredbynoobs:

Man blir så trött på sådana här PC-masterrace kommentarer från personer som inte har koll. Speciellt när PC-gaming är i sina sämsta år med hutlösa priser på bland annat CPU och GPU som ger MINDRE prestanda/krona än tidigare år. För oss svenskar är det kanske ännu värre med tanke på kronans fall.

1. PS4 har haft stöd för SSD sedan länge sedan.
2. Det som man syftar på här är inte average SSD, utan betydligt snabbare.

Konsoler påverkas precis lika mycket av kronans fall

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av M_X_E_Q:

Kungen men jag brukar ominstallera ganska ofta så detta är från 6 mån ca

https://imgur.com/Legg9j3

I Windows 3 låg high score i en helt vanlig textfil (ini), så det var lätt att impa på mindre kunniga kollegor

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av skog1s:

Ja eller hur

Jag springer in till badkaret.
Det är så mycket mer plåt

http://www.sympato.ch/smileys/Nuts.gif

Målad plåt, ingen någon större metallkontakt där

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Ozzed:

Man får väl hoppas att det blir en tillräckligt stor nyhet att Samsung tvingat dem att dra in artikeln så att deras avsikt går förlorad, för de pressade dem ju inte att dra in artikeln med avsikten att skaffa sig negativ publicitet.

Nu förstärks ju bara intrycket att de försöker sopa något under mattan så jag tycker att de kanske hade lite otur när de tänkte där.

Sen tycker jag fortfarande det är svagt av Ifixit. Deras uttalande mer eller mindre klargör ju att de mer än gärna kastar journalism under bussen av ekonomiska skäl. Och det hoppas jag också straffar dem, för är det något en publikation skall ha så är det trovärdighet och det tycker jag de tappar mycket här. De borde inte tagit ner artikeln. De lär ju Samsung att det är OK att försöka sätta sig på folk. Det är dåligt.

Även en journalist måste väl betala hyran? Hur som helst så tar de ju bort klippet för att skydda sin källa vilket ju är 100% hedervärt. De säger även att de tänker köpa ett ex så fort de för chansen och lägga ut en ny video. Bättre än så kunde de knappast hanterat situationen. På vilket sätt viker de sig för pengar? Tvärtom förlorar de möjligen pengar på att ta bort klippet, och kanske har de inte muskler nog att ta en fight mot samsung (det har nog knappt några företag f.ö).

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av SabreWulf:

Det är väl bra att något görs för att motverka spridandet av flamskyddsmedel? Ett rimligt litet pris att betala kan jag tycka. Hoppas bara detta får större genomslag i andra EU länder också förstås, hoppas Sverige kan vara ett föregångsland i detta fall.

Skatten gäller alla varor, även tröjor i 100% ekologisk bomull.
F.ö består ju allt av kemikalier och alla kemikalier är skadliga i tillräcklig dos.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc

Sannolikt röstar regeringen ändå för, då det inte finns några sanktioner. Ett så kallat slag i luften

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Shiprat:

Nu verkar ju apple röra sig mot Typ C- får väl se om de håller fast vid lightning för telefoner- de tjänar nog en del på licens för tillverkare av tillbehör.

Hoppas att det rör sig mot en laddningstandard för protokoll- börjar bli korkat nu med power delivery, quick charge, huawei super charge, med mera.

Detta är väl olika namn på samma teknik, de flesta snabbladdare fungerar med de flesta telefoner oavsett märke. Det är väl typ samma chip i alla, något från motorola eller liknande har jag för mg. Detta har sedan tillverkarna valt att hitta på egna namn för, lite som tv-tillverkarna gör

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av anon159643:

För den som undrar hur mycket ram på mobilen man behöver så är 8GB ram i praktiken så mycket som man kan behöva, mer minne än så då bör man fundera på att stänga av några appar för att spara på batteri. https://www.youtube.com/watch?v=9mkrtWg4c3E

Nå inom allt datorteknik så ökas behovet, så om man köper en mobil med 12GB minne idag, kanske man har behov av det om 3år..

Förtydligande: Det är inga konstigheter att få 8GB ram på en Android mobil att ej räcka, men de flesta vill av batteriskäl inte ha igång så många apppar samtidigt.

De flesta appar pausas och swappas ut på både iPhone och android så i praktiken är det inget större problem att ha mycket igång. Appar som kör aktiva processer i bakgrunden är dock en annan sak

Skickades från m.sweclockers.com