Inlägg

Inlägg som lunjoc har skrivit i forumet
Av lunjoc
Skrivet av Leoms:

Kalkylatorn? woooooooooooooowwwww... Hade gärna sett Microsoft släppa koden för mer vitala delar av Windows så alla spionfunktionerna kan tas bort. Då blir Windows igen ett alternativ även om det är skräp på flesta fronter.

Att kalla Windows skräp är en nog grov överdrift....

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Dallen:

Fast framtiden är inte att sitta vid en dator och peka med en mus, det är bara vi från stenåldern som önskar att det vore så.
Hade jag fått bestämma hade alla spel fortfarande sett ut som Quake och jag hade fortfarande varit bäst, typ... :/

Nisse på ekonomiavdelningen hänger inte heller med i utvecklingen, pga. honom sitter vi fortfarande kvar med MS-DOS.

Varför skulle mus och datorer försvinna? Visst växer mobila enheter osv men en dator med mus är nog fortfarande det mest effektiva för den som skapar innehåll. Kanske kommer bättre styrning osv men konceptet lär finnas kvar under överskådlig framtid

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Majorkraft:

Tvingades tillslut skaffa eländet Windows 10 då jag köpte nytt system och det ger mig gråa hår med sitt "användarvänliga inställning".
Som om Microsoft utgår ifrån att alla användare är helt dumma i huvudet och behöver befrias från allt vad datorkunskap heter.. allt ska ske automatiskt i bakgrunden och man vet inte om det förens det är gjort. Sen ser fönster och menyer för jävliga ut rent allmänt, till och med windows95 ser trevligare ut ju

Skickades från m.sweclockers.com

Inte alla, men de flesta är ovetande om hur ett OS fungerar

Av lunjoc
Skrivet av RVX:

Hade gärna sett den under 2000:- utan vid reor och kampanjer då. I det här segmentet spelar varenda 100-lapp roll.

Svenska kronan är ner 30% mot dollarn och då blir det dyrt. Kom precis hem ifrån staterna och är fortfarande chockad över hur dyrt allt blivit med vår bananvaluta. Bara 4 valutor i världen som gått sämre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Datanisse:

Ger inte externt ljudkort delay övquote]er usb?

Några få ms med hyfsade drivrutiner. Som att stå max ett par meter ifrån en högtalare (dvs ljudets hastighet). Det blir även födröjningar med ett internt kort pga omvandlingen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av backfeed:

"För att dra nytta av tekniken behövs ingen extra handpåläggning av utvecklarna, utan använder sig av ljudkanalerna i Surround-läget."

Nu har jag inte läst något om det, men det lät ju lite suspekt kan jag tycka. Menar de att de använder outnyttjade kanaler (som t.ex. att ett spel har 5.1-ljud men körs i praktiken ut i 7.1-format till Razers pryttlar, där de två extra kanalerna nyttjas för feedbacksignal), eller att de försämrar signalen på använda ljudkanaler genom någon sorts modulering?

Misstänker att de helt enkelt bara reagerar på befintliga lfe-kanalen eller på allt under säg 60hz eller liknande, ev också på snabba transienter

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Nätälskare:

Kapitalismen styr vem som kan bli president, ja det kostar pengar att göra reklam, det gör det även för våra partier när dom skall göra sin reklam. Det är väl dock ganska mycket dyrare att försöka nå ut till väljare i en befolkning på över 300 miljoner och en på 10. Men nu var det ju faktiskt så att Trump vann trots att han spenderade hälften på sin kampanj jämfört med Clinton så visst kostar det pengar men det är inte allt som räknas. Hade en "vanlig dödlig" som du menar haft möjlighet att göra reklam för sig så kanske denne haft en chans, men sen är det ju så att folk gärna vill ha någon som bevisat någon form av kompetens vad gäller ansvar om det är inom politiken sedan tidigare eller om det är någon affärsman eller annat.

"Uppenbart" hur menar du då? Microsoft, Apple m.m. ger inte Amerikanska staten tillgång till vad som helst om dom inte blir tvingade till det. Man bestrider exempelvis FBI osv när dom vill ha bakdörrar och sätt att spionera på. Lite som att våra svenska operatörer försöker skydda sina kunder men tyvärr misslyckas man ju ibland och blir tvingade att böja sig inför staten.

Har redan förklarat varför det är värre för att det är Kina. Kina är en diktatur, USA är en demokrati. Det borde räcka till förklaring varför den ena är värre än den andra om de har mer makt.

Arbetade på ett amerikanskt telekombolag och det var känt internt att amerikanska staten hade burar i detta företags datahallar. Företaget har kunder över hela världen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av deeyay:

Hade det funnits bakdörrar i deras telefoner skulle det ha upptäckts för länge sedan. Finns inga bevis för just den saken överhuvudtaget. Känns lite som en häxjakt faktiskt. Visst ska man vara kritisk och granska men då ska alla behandlas lika och inte bara Huawei.

Nja, det har upptäckts bakdörrar i bla växelsystem för företag (minns bla en incident i Grekland). Det sitter inte i alla exemplar utan är riktat. USA har gjort samma sak med bla ciscoprodukter. Man har öppnat förpackning och eftermonterat kretsar. Det är ganska uppenbart att kina använder sina företag för spionage och att man spionerar åt sina företag. De spionerar ju tom på sin egen befolkning

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc

Alla tillägg kan potentiellt avlyssna dina lösenord, och vill Google ta dina lösenord kan de redan göra så i webbbläsaren. 2-faktor är lösningen

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Tenerezza:

Lät ju som stor del av optimeringarna handlade bland annat om kryptering, med tanken på hur webben mer eller mindre går mot full kryptering så t.ex. lämpar sig nog dessa cpuer'na riktigt bra på web servrar och annat i server mijö.

T.ex. min server idag spenderar ca 40% av totalla CPU tiden enbart på kryptering på grund av HTTPS, inte för att det orsakar problem men det tar ganska rejält kraft på en server.

Så vist burkar hemma kanske inte har jätte nytta av det men överlag så tror det det finns mycket nytta.

SSL tar knappt någon extra CPU, Google byttes till att köra SSL på allt utan att behöva uppgradera någon hårdvara. Många CPU:er har dessutom redan stöd för kryptering i olika former, ex alla x86

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Luciphear:

1,5 miljoner? What the fuck? Jag är ganska övertygad om att en eller två personer kan sätta ihop en helt okej upplevelse i Unity på fritiden... (Menar inte att det måste vara gratis, men vad fan är det som kostar 1,5 miljoner? Licenset?)

Löner givetvis, alla vill / kan inte arbeta gratis

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av tumvanten:

4% GPDR på detta?

Logitech är väl baserat i Schweiz som ligger utanför EU

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av rektor:

Företag och myndigheter som råkar ut för att data hamnar på vift måste meddela Datainspektionen snarast möjligt.
Dom kan även behöva betala bötesbelopp upp till 4% av årsomsättningen.

Sverige kan knappast utfärda böter till ett företag i USA, dock till ett ev svenskt dotterbolag. Blir knappast några stora pengar och lär i vilket fall inte ske i detta fall

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Zipparn:

Hoppas det ger många Svenska jobb och mycket pengar till Sverige.

Det är precis tvärtom. Datahallarna get mycket få jobb, men dränerar Sverige på billig vattenkraftverksel. Vissa kommuner får nu tom säga nej till andra industrier då stamnätet inte klarar av högre belastning. Pga får vi högre elpriser och måste importera kolel ifrån kontinenten osv

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av joejjeman74:

hur lyckas man fylla 14tb om det inte är porr man matar i?

Den som arbetar med musik och har stora samplingsbibliotek kan nog fylla disken rätt snabbt bara som ett ex. Ett populärt paket ifrån native instruments tar ca 500 gb och många har ju ett helt bibliotek av olika sådana produkter (ex olika stråkbibliotek) för olika ändamål.

Rainbow tables, datadump för forensics eller backup är andra exempel

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av XripperX:

Går det att blockera dessa siter?

Är väl enkelt att komma förbi dessa "blockeringar" eller?

Ja, om det finns en proxy, vilket det ex gör för tpb. Blocken verkar ligga på DNS-nivå. Hela Telenors nät är blockat, så inte bara bredbandsbolaget utan alla deras varumärken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Ziddie:

Många kommer med motargumentet att Netflix redan har typ 30% EU-producerat innehåll så att det inte kommer ha negativa effekter. Men tänk er 2019 när Disney planerar att lansera sin streamingtjänst, de kommer troligen ha svårare att nå kvoten och kanske inte får sändas i EU.

Och efter brexit? Mycket regionalt material är producerat i UK

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av inquam:

AMD har ju varit ifrån företagsmarknaden ett tag om man säger så. När ni nu tvingas prova, hur funkar det? Kör ni klienter eller servrar med AMD?

AMD går som tåget på företagssidan, och där är Intel ännu mer hotade

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av Rouge of Darkness:

8/10 hade fel på HAL inte sett fimen och aldrig reflekterat över vad datorsystemet heter i Alien.

Ripley pratar med ”mother” lite då och då, men kan inte komma ihåg att det kryptiska mu-tr nämns

Skickades från m.sweclockers.com

Av lunjoc
Skrivet av trickeh2k:

Ajdå, någon stackare som gått på detta och slantat upp dyrt eller klickat fel?

Hur som saknar jag alternativ för om det inkommit på privat mail och/eller företagsmail.

Det som är vanligt är att en del luras till sex framför webbkamera och sedan utpressas. En hel industri

Skickades från m.sweclockers.com