Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen

Vad är det för pryttel som står i höger i bild? Är det en fristående kontroll för OSD-menyn?

Av Halogen

Jag har inte vurpat annat än med trafikskolans hoj under bromsövning för typ 15 år sedan. Men Aprilian har vält två gånger, en gång pga att sidostödet sjönk genom varm asfalt en sommardag, och en gång blåste den omkull. Jag har sedan dess uppgraderat det feldesignade sidostödet till ett med bättre vinkel mot marken.

Av Halogen

MX browns både hemma och på jobbet.

Av Halogen
Skrivet av NisseT1:

Detta med Kina är intressant. Om vi går ”all in” på spion idéer.
Den kartlägger hus och lägenheter med mm precision. Har man nytta av det som spionorganisation?
Kan den lyssna?
Har den kamera som kan se vilka som är hemma?

Kanske? Jag tycker att man kan låta bli att belöna den typen beteende ändå och välja en annan produkt helt enkelt.

Av Halogen

Men... Vafan. Usch vad tråkigt att läsa.

Av Halogen
Skrivet av Networker:

Hade en också, den funkade hyfsat när jag utökade RAM till 2GB. Valde XP-varianten med 80GB HDD. Centrino-CPU på 900MHz. Hade den främst för att köra powerpoints på olika möten.

Jag hade en Samsung NC10 (typ EEE-klon) som surf-laptop ett par år i slutet av 00-talet. Hopplöst långsam även efter uppgradering till 2GB ram, enda förmildrande omständigheten var att den var billig.

Av Halogen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

I know, men jag ogillar stilen som glidare har. Därför jag tyckte det är en rolig mc för den är ovanlig i det utformandet.
Edit: med ogilla = inget jag vill äga men fina att se på vägarna!

Sant, en lite udda fågel. Buells cyklar bygger på liknande princip med en HD-motor i sporthojschassi. Heller inget jag skulle vilja äga men de är fulla med intressanta lösningar.

Av Halogen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

För mer gott ljud så hade jag supergärna velat provköra Yamaha MT-01. Den må låta som en liten maskin men det är en hel 1670 cc aka 1.67 liters-motor i en naken maskin.
https://www.youtube.com/watch?v=GuP4TuOjdjg

Smaken är olika såklart men MT-01 har en motor som från början kommer från Yamahas Wild Star-glidare, dvs en fiskebåt.

Av Halogen
Skrivet av Daniel75:

Jag tycker du har rätt i sak men någon form av ensam app som sedan kommunicerar med alla leverantörers system vore att föredra istället för 10 olika. Affärsidé för den som kan skriva kod.

Med i3:an som vi hämtade i februari så följde det med ett BMW Charging-kort som funkar på de flesta stationerna i Sverige, antar att det finns fler såna tjänster om man är intresserad.

Det bästa vore såklart om bilen kunde identifiera sig själv automatiskt mot laddstationen.

Av Halogen
Skrivet av landmarks:

Mitt största problem har (utöver min totala oförmåga att hålla liv i växter) har varit att så mycket "kul" är supergiftigt för katter. Har precis kommit på att krasse fungerar dock, vilket ger rätt trevliga blommor, så har köpt hem lite frön och ska ge mig på att försöka väcka liv i dem i helgen Funderat på att prova chili, känns som att det verkar vara hyfsat lätt att hålla vid liv?

Tar gärna tips på sånt som är lätt att hålla vid liv och ofarligt för odjuren! Gärna med lite färg eller blommor. Ampellilja har jag koll på, och brukar skaffa då och då som kattgräs, men vad mer finns det för skoj som man kan pyssla med själv?

Klassiska pelargoner är ofarliga för katter och finns i mängder av varianter. Även palettblad som det rådde sån hysteri kring för något år sedan är ofarliga, och är ett ogräs som knappt går att ta död på.

Av Halogen

Detta var lite för enkelt va?

Av Halogen
Skrivet av SweViver:

Intressant det här med räckviddsångest och nutidens bilförare jämfört med hur det var förr. Jag är 40 år och på mina yngre dar så var ett 20-30 minuters stopp på macken själva höjdpunkten på en längre utflykt/bilresa.

Förutom en bensträckare och kanske snabb tankning så satte man sig ner i lugn takt, slängde i sig nån korv eller macka, kaffe och fika, tog en toapaus, smygrökte en eller två cigg (alltför nära macken) och sen färdades man vidare. Det var pauserna som var en del av tjusningen med att åka upp till Åre eller ner mot västkusten. Typ roadtrip-känsla. Tänk nu om vi fortfarande levde i dessa lugna och avslappnade tider. Då skulle ju en snabbladdning av elbilen på 30 minuter kännas som en belöning längst färden, eller iaf nånting man såg fram emot.

Längtar tillbaka. Allt blir inte bättre med tiden...

Vi har oftast hunden med oss när vi åker längre sträckor och då faller det sig naturligt att pausa då och då. Ett 30-min laddstopp för att sträcka på benen, rasta doggo och kanske fixa lite snacks är liksom bara välkommet många gånger.

Av Halogen

Jag fick en Easee uppsatt förra veckan. Snackade med elektrikern om just lastbalansering och han svarade helt kort att han nog satt upp över 2000 boxar det senaste året och mindre än 10 av dem med lastbalansering. Om man har problem med att huvudsäkringen går och absolut inte vill/kan säkra upp till 25A så kanske det finns en anledning, eller om man som nämnt ovan tänkt ladda flera fordon samtidigt. Är jättenöjd med boxen för övrigt.

Av Halogen
Skrivet av martinot:

Många elbilister som är oroade över att de shyhöga höga elpriserna nu med kriget, som vissa tror gör det olönsammare att ladda en elbil än att tanka bensin/diesel.

Är det många som oroar sig för det? En liter diesel kostar 28 spänn fr om idag, hur räknar dessa människor egentligen.

Av Halogen
Skrivet av Havrefras_:

För att det i 9 fall av 10 lönar sig om man tittar på totalkostaden över året. Att ha ett fastpris är samma sak som att du köper en försäkring från ditt elbolag. Elbolagen är självfallet inte dummare än att de vet hur denna försäkring skall prissättas för att gynna dem.

Sen är det såklart så att om man är i en ekonomisk situation där privatekonomin inte tåler stora variationer i elkostand mellan månaderna så kan den merkostnaden såklart vara värt det. I mitt fall så har jag råd att någon månad betala alldeles för mycket för att istället nästa månad betala alldeles för lite.

Fast nu pratar du om rörligt kontra fast pris. Jag ifrågasätter det kloka att just nu - givet priserna vi sett de senaste månaderna - välja timdebitering. För att kunna dra någon nytta av ett sådant avtal så känns det mer eller mindre tvunget att reglera sin förbrukning så att spikar som i morse undviks. Annars kan man lika gärna köra på ett vanligt rörligt avtal på månadsbasis.

Av Halogen

Inte en kritik mot Tibber som leverantör men jag fattar inte varför man skulle vilja ha timdebitering just nu. Stänger ni av tunga förbrukare och hoppar över duschen de morgnar som elen kostar sju spänn/kWh (som idag) eller?

Av Halogen
Skrivet av andreas_dock:

Jasså du funderar på att byta upp sig från CRF250L’n ? Jag är sugen på att skaffa en sådan precis utav anledningen att den är liten och lätt...

Var det något du inte var nöjd med dem med ?

Nej, jag är egentligen inte missnöjd med den men det blev helt enkelt så att den inte lämpade sig jättebra för den typen av hojåka som det blev förra sommaren. Jag gjorde några längre turer med övernattning förra året och siktar väl på att göra lite fler såna och kanske förlänga till 2-3 nätter denna säsongen, kanske köra TET igen fast en längre sträcka denna gången. Hondan är lite för trött för att fixa transportsträckor i något högre tempo, visst den toppar 130 om man pressar den men omkörningar i över 80 kräver mycket planering. På grus funkar 24 hästar utan problem dock, och vill man ge sig ut i skogen på riktigt så funkar det också. Tanken rymmer bara dryga 7 liter och man kommer strax över 20 mil på det, det är lite för lite helt enkelt och gör att hondan behöver tankas "hela tiden" när man är ute och kör längre sträckor. Och är man ute och kör längre sträckor så märker man snart att sadeln är onödigt hård...

MEN! Med det sagt - den är skitrolig att fräsa runt med på stigar och småvägar i närområdet. Att åka på småärenden med hondan är ett rent nöje och jag har tagit den till jobbet inne i Göteborg flera gånger också och den är supersmidig i stadstrafik. Sett till vad man betalar så får man en riktigt kul hoj.

Av Halogen

Kan meddela att vi hämtade vår BMW i3s idag, står i carporten nu och glänser. Imorgon kommer laddboxkillarna och sätter upp en Easee också.

Av Halogen

Jag är med i Göteborgs Universitets medborgarpanel och får enkäter via mail att svara på typ en gång i kvartalet. De enkäterna avslutas med två frågor som lyder ungefär "Enkäten tog lång tid att svara på" och "Frågorna var relevanta för mig" där respondenten ger sitt svar genom att dra en slider från 0 till 100. Detta för att få en feedback om utformningen på enkäten. Kanske kan vara något för Swec också, även om jag tror att det är mer värdefullt med sådan feedback om man skickar ut enkäter mer regelbundet.

Av Halogen
Skrivet av ajn:

Någon som vet vilken årsmodell BMW i3 började med varningsljudet i låga hastigheter?

Är sjukt enerverande, känns som att köra runt med aktiv tinnitus hela tiden.

Hade en hyrbil innan vi plockade ut vår leasade i3s i höstas, hyrbilen hade inte ljudet, kan ha varit en 2018 eller 2019 modell tror jag.

Tycker i övrigt det är en ganska trevlig bil, som jag långsiktigt kunde tänka mig att ha som andra bil (har den som enda bil nu), så funderar därför på att köpa en begagnad bil när vår nuvarande leasing går ut framåt vintern. Den grundutrustade modellen som vi nappade på leasingerbjudandet är tyvärr också lite fattig, så om vi köper en bil ska det definitivt vara med backkamera och adaptivfarthållare, och årsmodell innan de införde tinnitusljudet.

Eehh vi ska hämta vår i3s på måndag, den jag provkörde lät inget i låga hastigheter (som jag minns iaf) men du menar alltså att er i3 piper?