Inlägg

Inlägg som andyboy88 har skrivit i forumet
Av andyboy88

Med skatt och frakt så kommer en CV1 att landa på ca 7180:- och det är för mycket för mig, kan förstå att de dolde priset in det sista!
Hade de tänkt ta 50 000:- utan subventionerade priser?

(pris baserat på min DK2)

Av andyboy88

Bra bild kvalitet men, jäklar vad ryckig bild! får ca 10-20 fps som bäst...
(Samsung U28D590)

Av andyboy88
Skrivet av guineapig:

Efter att ha provat min grabbs DK2 så är min uppfattning att det är mycket långt kvar innan de kan släppa en produkt till "vanliga" användare.

problemen som kvarstår är framförallt (min helt egna subjektiva bedömning)

-för låg upplösning, allt är pixligt och lite halvsuddigt
-linsbyten är för krångliga, måste gå att ställa in synfel/fokus direkt på VRsetet
-lösningen med en extern kamera för positionstrackingen begränsar var och hur man kan sitta när man spelar
-väldigt krångligt att spela på ett traditionellt sätt med mus och tangent bord när man inte ser vad man gör, handkontroller eller kamera med "passthrough" funktion behövs
-om man är flera användare typ en familj så blir det fort ofräscht med hår som fastnar och svett och imma på remmar och dylikt, behövs material som tål att göras rent enklare. inga skumgummi tätningar som nu utan tex neopren som man enkelt kan torka av.

Jag gillar iden med VR och det är en häftig upplevelse när man provar men jag förstår att de inte vill pusha ut en produkt för snabbt som kommer floppa pga dålig användarvänlighet.

Har själv en DK2 och håller med. Använder Turtle textile clean för att göra rent skumgummit. På en konsument produkt måste man kunna ta loss den och handtvätta/30c i maskin eller som sagt en neopren lösning. Skulle också gärna vilja se en positions reset knapp på headsetet som alla demos/spel använder så slipper man fumla efter tangentbordet...

Av andyboy88
Skrivet av versions:

inte så stor, snälla...

åtminstone 4,3 eller något sådant rimligt, 5,5" är ju helt fantastiskt löjligt. den här trenden med att man ska köpa någon budgetvariant av telefoner för att man vill ha den mindre är ju hur dumt som helst också. såg idag reklam för sony z3 compact. "compact!", tänker jag och kikar. det visar sig att den har en skärm på 4,6", hur i hela jävla friden är 4,6" kompakt? blir så jävla trött på det här. jag vill kunna använda min telefon med en hand och att den ska få plats i fickorna på ett bra sätt. vill jag ha en tablet så köper jag det.

/rant

Man bör inte stirra sig blind på " då min Xperia V med 4,3" är ändå större än Z3 compact med 4,6"

Skickades från m.sweclockers.com

Av andyboy88
Skrivet av stn1337:

Eller bäst, en 4K skärm som ryktas komma till Samsung Note 4.

4k tar säkert bort screen dooren men, vilka kommer att kunna spela med 4K och MINST 75hz?

Skickades från m.sweclockers.com

Av andyboy88

När jag beställde min Rift (7:e Juni) så stod Augusti. Nu så så står det september, gäller det endast för de som beställer nu eller för alla som inte beställde direkt när man kunde?

Av andyboy88

Kör med Samsung 590D (Samsung kabeln & 290X) och har inga problem med bilden. Illa att inte tillverkaren gör kablar med tillräcklig bra kvalitet.

Av andyboy88

Någon annan som sett Curecoin? De har en rejäl tillväxt i PPD. De har redan efter tre dagar nått över 100 miljoner PPD!

https://www.facebook.com/Curecoin

http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=...

Tänk om alla som kör mining skulle gå över till Curecoin, undrar hur många PPD det skulle bli?

Av andyboy88
Skrivet av flashen:

Så du är student och köper en skärm för 5k för att "testa", well alrighty then ^^

Men fin var den!

Jag jobbar som utsättare så teknisk sätt så fick jag den av brorsan som studerar och som tack för gåvan fick han min gamla skärm.

offtopic: finns de som studerar och åker runt i Ferrari...

Av andyboy88
Skrivet av Haufen:

Vad jag har läst så tar dom flesta spel inte mer än 2.5 GB i minne i 4K

Det jag har märkt är att det är AA som styr mycket VRAM användningen. ofta så ligger man runt 2.5-2.8 GB men, rör inställningarna så kan lätt hamna på 3.5GB

Av andyboy88
Skrivet av Navertun:

Skulle du rekommendera den för att spela på mm ? :
Har en Ips panel just nu kommer jag märka en stor skillnad?

Det skulle vara djupet i färgen och betraktnings vinkeln som du kan märka skillnad på. Respons tiden är riktigt bra och som spel skärm skulle rekommendera den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andyboy88
Skrivet av Coke_Smurf:

Trevligt! Själv tänker jag väntar tills tekniken har mognat lite till, men roligt att det finns de som våga testa och gå i spetsen

Signal problemet som Sweclockers rantar på verkar vara löst med denna skärm. Det som kan vara värt att vänta på är Displayport 1.2A som verkar få AMD freesync

Av andyboy88
Skrivet av Navertun:

Hur är färgerna på skärmen ?

Färgerna är bra (10 bitars/1 miljard färger). största nackdelen skulle jag säga är kontrasten som är ok men, inte super bra. Se Linustechtips recession av skärmen då han tar upp mera detaljerat kontrast och färg.

https://www.youtube.com/watch?v=X5YXWqhL9ik

Av andyboy88
Skrivet av Andyah:

120" skärm så kanske 8k är nödvändigt^^ 4k är ju overkill redan

Fick min Samsung UHD 28" i veckan och kan säga det inte är overkill med upplösning. Man kan klart se skillnad när källan är bra (4K bilder med bra kvalitet och BF4 texturer). Vanliga 1080P filmer blir faktiskt sämre än på min gamla skärm (29" 2560x1080)...

Av andyboy88
Skrivet av Haufen:

by the way, hur är det att spela BF4 i 4K? ser man stor skillnad på till expempel detaljer?

Texturer är det jättestor skillnad på! T.ex betong murar och sand. vapnet blir också klart mera detaljerat än vid 1920x1080. medium ger inga drops under 50 fps, så jag skulle kunna köra på high. dock värderar jag mer FPS för stunden.

Av andyboy88

Samsung LU28D590D (4K UHD)

Tja, fick min Samsung LU28D590D i fredags förra veckan så tänkte dela med mig mina tankar om skärmen då den verkar ha kommit extra tidigt för mig...

Köpte den på Dustin med student rabatt för 4800:- tänkte för det priset kan det vara värt att testa 4K (UHD). Denna skärm är 60Hz och med 1 ms responstid samt att bilden som matas från kortet inte är två bilder. Asus skärmen som Sweclockers har matas med två bilder vilket jag förstått kan leda till huvudvärk.

Har spelat nu i flera dagar med Sim city 4 och Battlefield 4 och det har aldrig varit några problem med bilden. När Sweclockers säger att "Sammanfattningsvis är 4K UHD fortfarande inte redo, oavsett vad tillverkarna hävdar." Kan jag inte hålla med då denna skärm matar en bild och det borde vara värt att ta upp av Sweclockers. (kör på medium inställningar i BF4 och maxat i Sim city 4 med 290X)

Den största nackdelen med skärmen är det inte finns VESA fäste bak och den endast går att tilta annars skulle jag rekommendera skärmen för den som har grafikkort nog och inte är jätte kräsen på bild kvalitén.

Samsung LU28D590D (4K UHD)

Av andyboy88
Skrivet av ante9224:

Beställde min igår, ska bli nice att testa!

Är det fortfarande en "Kick starter" eller detta en ny version? grymt sugen att beställa en själv men, då det verkade så svårt att få tag på kit så jag väntar för stunden. Intresserad hur det går med din beställning samt testning av kitet.

Av andyboy88

Riktigt nöjd med min kylare. 290X lutar dock en del i bakkant så det är inte fel med en "backplate" som dessutom kyler kortet.

Av andyboy88

Beställde skärmen för

4800:- (med student rabbat) innan Dustin höjde priset till 6000:- :). Verkar dock få vänta tills maj.

Av andyboy88
Skrivet av Yooriitzz:

Haha 60 fps skillnad i medium.

"Öh vafan är meningen med det här mantle?"

Suveränt för dom som inte har tvelanders dator.

De som har Quad lösningar (AMD) kommer ha jätte stor fördel med Mantle då (nästan ingen) CPU inte orkar ge direktiv för fyra OC GPU. Kolla bara på DICE test med två st 290X.