Inlägg

Inlägg som zather har skrivit i forumet
Av zather

Annonsen är avslutad

Av zather
Skrivet av zather:

Ser inte en repa på telefonen och inget annat fel.
Skärmskyddet har använts i cirka 2 år.

Så länge du fortfarande är på så kan vi avsluta budgivningen nu och sen fixa resten i pm.

Juste, kanske också skulle skrivit att jag köpte telefonen 18/05/2019 så 5 månader utan skärmskydd.

Av zather
Skrivet av Pekka:

Hur är skicket på telefon, är det några repor eller dylikt? Har det använts skärmskydd?

Ser inte en repa på telefonen och inget annat fel.
Skärmskyddet har använts i cirka 2 år.

Så länge du fortfarande är på så kan vi avsluta budgivningen nu och sen fixa resten i pm.

Av zather
Skrivet av Pugilisten:

"Jag drar tillbaka mitt bud"

Hehe har redan fått detta problemet med nya systemet nu.
Nån lägger bud, sen tar tillbaka det och nu står det fel pris på annonsen.

Av zather

Har testat drivrutinen och hade tyvärr fortfarande samma problem som tidigare (trodde inte det skulle ändras något), Gnome kör i halva refresh raten.
Följer issuen på deras gitlab och hoppas det löser sig snart för tycker X11 känns så extremt ryckigt jämfört med windows.
https://gitlab.gnome.org/GNOME/mutter/-/issues/1924
Har jag tråkigt på helgen kanske man ska ta en titt själv på koden

Men annars fungerade det bra för mig på Gnome, inga problem xwayland och allt flöt på fint i 72hz.
Testade även KDE Plasma i wayland (på tidigare drivrutin) men där kraschade grejer ofta så gav upp efter ett par timmar.

Av zather

Tittade runt en del på skal och hittade bara ett som jag tyckte såg snyggt ut och det var ju såklart Apples läderskal. Velade i en vecka men beställde det gröna igår så hoppas jag blir nöjd för det var inte billigt.

Av zather

OnePlus 7 Pro 8GB RAM 256GB Lagring

Har köpt ny telefon och därför är det dags att lämna denna till nästa person.
Aldrig haft några problem med den och allt som kom med i lådan hänger med dvs. warp charger + skal (genomskinligt som blivit lite gult).

Tänker att vi börjar på 1000kr + frakt och kör tills på Måndag alternativt Söndag om det är tyst i kommentarerna

Ifall du undrar något så är det bara att slänga in en kommentar!

Läs hela annonsen här

Av zather

Fy fan asså... Först satt dom och ljög om sitt webblager med 100+ inne och nu avbryter dom alla ordrar.
Kommer aldrig beställa något från elgiganten igen

Av zather
Skrivet av Shiprat:

Kör idag nästan exakt detta- AMD VSR 5120*2880 på 1440p-skärm och sedan om tillgängligt ändring av renderingskala, FSR osv. Har skrivit en del inlägg om det här- det är typ exakt en total MSAA X4. Minns inte exakt hur det ser ut i Nvidias kontrollpanel men tror dock att du behöver köra DSR 4x för att få något liknande MSAA 4x i vanliga fall- antar att det är där DLSS kommer in, men går ju som sagt att göra med vad man än har tillgängligt vare sig det är DLSS, FSR eller bara renderingskala.

Kör det för tillfället i deathloop med FSR ultra quality, ser fantastiskt ut. Lite tungdrivet i 5120*2880 men jag har freesync och har i övrigt sluppit de stuttering issues som alla steam reviewers är så upphetsade över så ska inte klaga.

Nu kör jag inte nvidia längre på gaming riggen men detta var en av de specifika saker jag aldrig fick att funka "bra nog" - DSR var skitbökigt för min del, men är bra att det funkar bättre idag isåfall.

Det var min plan att köra så med cyberpunk till exempel, men där strulade något med spelet- DLSS fanns inte tillgängligt på menyn när jag körde på DSR-upplösningen, när jag modifierade ini direkt för att tvinga på DLSS så ändrade spelet själv till 1440p (windowed av någon anledning) direkt när jag laddade sparfilen.
Kändes som att det alltid var något- antingen gick instant replay sönder med DSR, eller så funkade spelet i sig inte rätt med DSR (klassiska muspekaren låst i övre vänster kvadraten av skärmen).

AMDs lösning är också strulig från och till, i till exempel chivalry så "glömmer den bort" upplösningen om man alt+tab ut ur spelet.

Dåligt uttryckt av mig- en stor del av DLSS såvitt jag förstår är just "den temporala komponenten" vilket är vad jag antar är det det som skapar de artefakter jag stört mig på snarare än just bara specifikt uppskalningen i sig. Då jag i vissa spel ser samma artefakter till mindre grad genom enbart TAA så gissar jag att det är den delen som orsakar det.
Vet inte exakt var gränsen går för namnen osv men all info jag absorberande tidigt i DLSS pr-cykel verkade indikera att DLSS är TAA, specifikt en version av TAA med optimerad profil som kan accelereras med tensor cores och funkar väl nog för att uppskala från lägre upplösningar.

Synlig ghosting är det största problemet jag hade, det var dock inte med nuvarande hårdvara utan med 2080 Super där de spel jag kört mest som involverade DLSS; control och cyberpunk båda hade det till så hög grad att jag det förstörde min immersion helt och jag slog av RT for att kunna köra utan DLSS och bara körde det så till slut. Har kört ytterligare 10h eller så med 3090 på senare tid, och jag skulle nog säga att det hade stört mig mig även med den upplevelsen, dock inte nog att jag slagit av allt, men även med DLSS quality är det tydlig ghosting för mig.

Vet inte om det är något med min hjärna kanske som gör att det sticker ut så mycket för mig, nyligen diagnosticerad med ADD för vilket en stor del av min problematik allt har varit att inte kunna filtrera ut ljud och visuell data utan min uppmärksamhet dras till allt hela tiden, så vem vet, kan vara relaterat.

När jag började köra chivalry på releasedagen dröjde det ca 30s innan jag hoppade ur min första match och började ställa in VSR, slå av TAA osv- i det spelet speciellt därför att ghosting och något som ser ut väldigt mycket som gammaldags TFT eftersläpningar alltid dyker upp för runt vapen som rör sig fort vilket blev väldigt irriterande när man försöker läsa av en rörelse så snabbt som möjligt för att bestämma om man själv ska köra block, parry, dodge, feint eller attack osv.

Låter ju definitivt som du är extremt känslig för detta och det är nog där det ligger.
VSR på 5120*2880 + renderingskala ger dig då ett max på 2x upplösningen (4x antal pixlar) dvs SSAA den dyraste typen av AA men också bästa. Detta är nog inte riktigt något DLSS kan fightas med hehe och är även mycket bättre än MSAA X4 kan jag lova dig så tror din kombo kommer bli extremt svår att slå med något som försöker rendera under native upplösning.
Och ja DSR räknar ju på antalet pixlar så det du säger stämmer, DSR 4x är samma som 5120x2880 på 1440p.

Att jämföra SSAA med MSAA är dock inte direkt rättvist, MSAA hjälper bara mot taggiga kanter på objekt medans SSAA som du kör hjälper hela bilden och därför får du en mer stabil bild. 👍

Håller mig dock till att för oss vanliga personer utan superögon så är DLSS extremt bra och därför borde DLAA vara ännu bättre.

Av zather
Skrivet av Shiprat:

Shimmer är ett av mina största klagomål med DLSS - tänker du på DLSS 1.0 där allting såg ut som om det gått igenom ett typ oil-painting filter i Photoshop eller något?

Det beror säkert på upplösningar osv men i 1440p på en 32" så har jag alltid upplevt att DLSS liksom förstärker alla små artefakter, dock svårt att säga om det är DLSS i sig eller TAA som är huvudsakliga problemet.

EDIT:
Ah, menar du i jämförelse med checkerboard kan jag nog hålla med, jag tänkte jämfört med native.

Nej jag tänker inte jämför med checkboarding, tänkte mest på delen som visar hur stabil DLSS 2.0 är.
Native är ju inte alls stabilt så där har du tappat bort mig totalt och även DLSS 1.0 är så kasst på allt annat så den pratar jag inte heller om.

Artefakter var ett problem som förbättrats med tiden och var som tydligast när objekt saknade motion vectors annars skulle inte jag säga att jag sett artefakter själv i spel.

Skrivet av Shiprat:

dock svårt att säga om det är DLSS i sig eller TAA som är huvudsakliga problemet.

Här är jag också lite lost vad du menar? DLSS används inte samtidigt som TAA. DLSS har dock en temporal komponent i sig som den använder för rekonstruktionen av bilderna så kanske det du tänker på?

TAA och DLSS kan skapa synlig ghosting i rörelse men detta är mest vid låga frame rates men om man ser vad du har för dator så tvekar jag på det är ett problem om vi säger så

Av zather
Skrivet av anon201296:

Skimmer är ju snarare problemet med DLSS?

Där håller jag inte alls med, DLSS är alltid bäst i rörelse när jag testat.
Ett exempel

Av zather

Låter riktigt najs!
En av de bästa med sakerna med DLSS är ju att bilden blir väldigt stabil, inget shimmer och annat som uppstått av att vi har så mycket små detaljer i spel nuförtiden. Tror att det kommer bli en riktigt bra lösning för det spelet och hoppas flera lägger till stöd.

Av zather

Planen är att köpa en av iPhone 13 modellerna men är så jävla svårt att välja. Väldigt sugen på vanliga Pro modellen (120hz ja tack!) men priset är ju inte direkt lågt. Tog en titt på Mini idag irl och känns lite liten när man just nu sitter med en OnePlus 7 Pro men lite bättre pris där.

Tror jag tänker vänta på recensionerna kommer upp så man för höra ifall det finns något dumt med Pro:n, är det inte något knas så kommer det nog bli en sådan till slut.

Av zather
Skrivet av deffe:

Vad roligt för iPhone användare. Jag minns själv när jag köpte min första lur med 120hz för cirka 2-3 år sedan. OnePlus 8 Pro var det.

Varning för Spår av ironi i min text

OnePlus 8 Pro släpptes förra året så något säger mig att du kommer ihåg lite fel eller skrivit fel telefon

Sitter själv med en OnePlus 7 Pro och ville verkligen gå över till iPhone denna launchen men vill inte gå ner till 60hz igen. Blir att ta en hård tänkare innan man är ok med att köpa en iPhone 13 Pro då jag inte bryr mig speciellt om kamerorna som läggs så mycket krut på. Mycket möjligt att det blir att jag sitter kvar med min nuvarande telefon istället.

Av zather
Skrivet av Gleich:

Mycket bra hanterat av webhallen Sveavägen! Vakt på plats och munskydd delades ut. Kom vid 8:20 och kom precis därifrån med ett 3070ti. Känns overkligt!! Fanns ett tiotal kvar av 70 och 80 ti vad jag kunde se. Övriga kort fokuserade jag inte på.
Kön ringlar sig fortfarande lång runt kvarteret och den blir bara längre. Är nöjd med att jag gick upp lite tidigare idag!

Grattis!

Tycker det här låter som ett lyckat projekt av Webhallen!
Alltid najs att läsa om folket här inne på sweclockers som blir glada för de fått tag på ett kort 👍

Av zather

Ahh följde inte tråden så antog att det inte kommit några svar, men jag har fixat problemet.
Använder mig utav en OSSC och märkte att det gick att ändra så den skickar en YCbCr444 signal istället så allt ser ok ut nu!

Skrivet av mrqaffe:

Ska du bygga ett retrosystem så får du väl anstränga dig lite och skaffa ett grafikkort med vga utgång ? Och skaffar du inte ett tidstypiskt grafikkort så säljs det fortfarande nya kort med vga utgång om du vill fuska lite.

Håller mig mest till spelkonsoller men ja det hade såklart varit en lösning annars.

Av zather

HDMI -> VGA adapter Full RGB, någon som vet en?

Tjenare!
Fick tag på en PC CRT här på sweclockers och jag planerar att använda för retrospel och annat roligt men har lite problem med att hitta en bra adapter.
Det jag använder mig av har bara en HDMI port så därför behövs det en adapter från HDMI till VGA och här uppstår problemet. Alla HDMI till VGA adaptrar kör inte full RGB vilket kapar av de första 0-15 RGB värdena vilket inte är så optimalt.

Köpte denna Deltaco adaptern bara för att komma igång och se så allt fungerar vilket det gör men den visar såklart bara limited RGB.

Så vet någon här inne en adapter som faktiskt kör full RGB? Annars blir det att gissa sig fram hehe

Av zather
Skrivet av Pie-or-paj:

Jag hittade till slut en fuling. Gå till https://youtube.com/premiumlite i private/incognito mode så att du är utloggad, du måste då få erbjudandet om att skaffa premium lite. Jag fick "This offer is not available" i Firefox och Chrome men fick erbjudandet i Vivaldi så bara testa olika browsers tills du får fram det. När du får det, välj "Get premium" så att du kommer till den vanliga premium sidan, välj sedan "try premium" så kommer du till en sida där du kan välja vilken nivå du vill köpa, inklusive premiumlite. Denna URL kan du slutligen kopiera in i en webbläsare där du är inloggad och fortsätta wizarden och beställa lite.
Jag hade avslutat mitt premiumabonnemang innan jag gjorde ovan vilket jag misstänker att du behöver göra för att wizarden ska fungera.

"Purchases and memberships" ser lite konstigt ut för mig nu då jag fortfarande inte kan skaffa lite på mitt konto, men samtidigt har det aktivt så möjligtvis detekterar Google det och blir sura på något sätt. Så testa på egen risk!

Tack som fan! Då sparar man lite pengar i månaden nu då

Av zather

Är sugen på första!
Du råkar inte ha vägarna förbi Växjö (kan ju alltid hoppas ) och annars när går det att hämta?

Av zather

Nej men har haft.
Blev åksjuk (simulator sickness) direkt när man rörde sig i spelet men inte jag gjorde det på riktig så gav upp efter ett tag. Kommer bli svårt att våga köpa ett vr headset igen för att ge det ett nytt försök för det är en hel del pengar i det.