Inlägg

Inlägg som Tauc har skrivit i forumet
Av Tauc

Din nya processor är AM3+ Socket och gamla moderkortet är AM3, så det borde inte fungera. (vet inte om processorn ens borde passa?).

Har du installerat om windows efter att du bytt moderkort+processor eller använder du samma?
windows 98 och tidigare behövde man inte installera om, men senare versioner är uppbyggda annorlunda, tror att det beror på drivrutiner till chipset på moderkotet eller något i den stilen. beroende på hur annorlunda moderkorten är kan man (oftast) behöva installera om windows.

edit:
du kanske kan testa att reparera windows eller installera drivrutinerna utan att installera om helt:
http://www.dowdandassociates.com/blog/content/howto-repair-wi...
står för övrigt också där i kommentarerna att några blivit av med BSOD genom att gå in i BIOS och ändra "disk mode from AHCI to IDE"

Av Tauc

Låter absolut som ett virus. om du inte kan använda datorn alls är det nog bäst att försöka starta datorn i felsäkert läge och köra antivirus.
några sätt att boota i felsäkert läge:
http://www.digitalcitizen.life/4-ways-boot-safe-mode-windows-...
har inte testat alla dessa själv men lättast verkar vara att hålla in shift när man startar om datorn. om du inte kommer åt startmenyn kan du prova ctrl+alt+delet och starta om därifrån.

Av Tauc
Skrivet av ΔΣΕΑΤ:

Det här är kanske löjligt, men jag tog två bilder där man kopplar in dom små sladdarna för jag är lite osäker där om jag kopplat det rätt. Men vad är funktionerna för dom sladdarna? Förutom att det lyser när man startar datorn. Är det nödvändigt att dom är rätt kopplade för att burken skall komma igång?

Dom sladdarna gör att datorn lyser när den är igång, men dom går också till startknappen och reset. om du kopplar dom fel finns chans att du inte kan starta datorn. svårt att se något på bilderna, det enda man ser någorlunda tydligt är att "power led + & -" sitter omkastade så du kan ju börja med att byta plats på dom.

Skrivet av ΔΣΕΑΤ:

Det här är kanske mkt dum fråga, men det kan väl inte ha något med att skruvarna till moderkortet alltså distanserna och sjävla skruver inte är tillräckligt hårt festat, för man kan liksom dra upp moderkortet nån mm. Jag ser bara inte att det kan vara problemet, burken lär väl få ström ändå och skruvarna med distanserna har väl bara en uppgift att hålla moderkortet på plats?

distanserna är huvudsakligen till för att få lite mellanrum mellan chassit och moderkortet så att dom inte tar i varandra och något kortsluts. om någon distans är lite dåligt fastskruvad borde det inte göra något.

Av Tauc
Skrivet av riccoo:

Förstår dock inte vad dem skulle störa sig på när jag inte gör ljud ifrån mig vanligt vis. Spelar inte ens musik på vardagar eller helger för den delen om det inte som i detta fallet var en fest vilket är VÄLDIGT sällan.

Nu vet inte jag hur lägenheten är byggd men kan det kanske handla om tunga steg/dörrar som slängs igen etc? när mina grannar lever om som mest skakar och smäller hela lägenheten, men tal och musik hörs väldigt lite om ens alls, det är snarare alla smällar mot golv/väggar som låter.

Skrivet av riccoo:

Ska definitivt få tag på protokollet. Vet inte om jag vill gå så långt att anlita advokat. Planerar att flytta i slutet av året. Ville mest bara framföra till styrelsen att det dem gör är fel. Om inte jag gör det kanske dem fortsätter att gör fel mot andra som inte vågar säga emot.

Fast där utgår du ju ifrån att du blivit felaktigt behandlad (precis som dom flesta som får en varning), även om du borde kolla upp protokollet tycker jag inte att du borde ignorera möjligheten att du faktist störde mer än du själv tror.

Av Tauc
Skrivet av erssn:

knacka på pumpen eller prata med @corsair johan

Skrivet av kiario:

Knackade på pumpen och vips så startade den. Fixat. Tack för hjälpen

Är detta en vanlig lösning vid problem med vattenkylare? eller just denna modellen som spökar?

Av Tauc
Skrivet av Allaaan:

Okej, kan man löda fast nya isåfall eller är det bara att slänga och köpa ny moderbräda?

Man kan löda fast nya om man vet hur man ska göra, bara man inte kortsluter något annat på köpet. jag har själv bytt några på ett moderkort och det gick fint, det står på själva kondensatorn vad de har för kapacitans och volt så man kan byta ut mot en likadan (och åt samma håll, de har + och - pol). dock kan det vara några som gått sönder eller är på väg att gå sönder utan att det märks ännu, och de har troligen gått sönder av en anledning (tex för mycket värme) så du kan nog få problem ganska snart även om du byter. men som sagt är det fullt möjligt.

Av Tauc
Skrivet av Allaaan:

Hej, Fortfarande problem med datorn.

Har kommit underfund med att om man väntar säg 30 minuter med all ström avstängd så brukar den starta.

Har testat med annat nätaggregat, grafikkort och ramminnen men inget verkade ge någon effekt. Fortfarande samma problem vid uppstart.

Några andra idéer?

Om du har testat med alla dom är nog Moderkortet den huvudmistänkte enligt uteslutningsmetoden. Låter som att det har dåliga kondensatorer, ibland kan man se detta på att de buktar utåt eller läker. om du ser några dåliga kapacitorer kan du vara ganska säker på att det är problemet (kan förvisso också vara problem även om det inte syns).
sök på google för exempel på hur dåliga kapacitorer ser ut:
https://www.google.se/search?q=bad+capacitor&rlz=1C1AVNA_enSE...

Av Tauc

Syftar du på detta?
https://www.youtube.com/watch?v=cAWdenL1Bd0
i videon är det för windows 7 men jag skulle gissa att det är samma för windows 10, orkar inte starta min andra dator för att dubbelkolla

Av Tauc

Är inte detta en av dom där "vi har tagit dina filer till gislan"-virusen?
läste om det tidigare, alla filer krypteras och man måste betala för att återställa filerna. tråkigt, har ingen aning om hur man löser det. känns som att det är ganska kört om alla filer faktist har krypterats? frågan är väl om de faktist har det eller om det bara står så. skulle dock inte betala själv såvida jag inte var extremt desperat.

Av Tauc

Skamligt, blir till att hålla sig borta från dessa.
Får mig att tänka på boken "Bubble" av Anders De La Motte.

Av Tauc
Skrivet av TheStudent:

ok då, då fortsätter jag o skriver in det då o ser vad som händer. har du någon aning om varför arbetsgivare så sällan svarar på folks ansökningar? jag får nästan aldrig ett svar är de pga att det är många som söker eller vad? jag vet att mamma sökte flera olika jobb för ett tag sen hon har ju jobbat i 30+ år inom samma område och ändå fick hon inte särskilt mycket svar vilket var riktigt konstigt tycker jag

Ja det är för att många söker. själv sökte jag för några år sedan jobb på volvo, när jag ringde och frågade fick jag veta att det var runt 50 platser och 2000 ansökningar. Innan jag fick jobbet jag har nu sökte jag mellan 200-300 jobb, varav de flesta inte gav något svar alls. När jag väl fick svar var det nästan alltid ett opersonligt "tyvärr har tjänsten gått till en annan sökande men tack för din ansökan". tänk dock på att:

  • bara för att du inte får svar betyder det inte att du inte hade någon chans.

  • även om du inte fick svar nu kan arbetsgivaren spara personligt brev/cv till en kommande rekrytering (speciellt om du går till ett företag och pratar med chefen, och säger att de gärna får spara ansökan ifall behov dyker upp senare) (det har hänt mig, jag fick ett jobberbjudande ca 8 månader efter att jag sökt jobb, men tackade nej eftersom jag redan fått ett annat jobb)

  • Du kanske behöver fixa ett bättre personligt brev så att det inte sållas bort.

  • Om du ringer eller på annat sätt tar kontakt med arbetsgivaren efter att du har skickat in ansökan visar du att du är intresserad, vilket kan öka dina chanser drastiskt. Om du skickar in ett personligt brev och sedan bara väntar på svar så kommer det nästan alltid finnas andra som visar mer intresse för jobbet och då går jobbet till någon av dessa, alternativt någon med mer erfarenhet. har man ett tunt CV kan man behöva gottgöra genom att visa intresse/engagemang.

  • Om du går till ett företag för att lämna en ansökan/intresseanmälan (behöver inte vara en utanonnserad tjänst), se till att du pratar med rätt person. Be inte första bästa att lämna ditt CV hos den som är ansvarig utan försök att personligen få någon minut att prata med chef/personalansvarig. har hört från personer som ur egen erfarenhet vet att personliga brev ofta hamnar på något skrivbord och sedan ner i papperskorgen om de inte lämnas direkt till den ansvarige. Det är dessutom svårt att göra ett bra intryck på en chef du aldrig träffar.

Av Tauc
Skrivet av Tfuzer:

Jag fick ett svar från point of views support angående windows 10 edge gestures, "The Trackpad is not that configurable as by example an Elan on notebooks, this is just initialized by a Microsoft generic driver and do not have all that options to change". Så detta går nog inte att lösa. Har testat att inaktivera massa nyckelvärden i registret för att se om detta kunde stänga av edge gestures men detta har ej lett till ett lyckat resultat. Finns en hel del nycklar som har med edge swipes att göra men dessa är till "precision touchpad's" och har ingen verkan på denna dators touchpad.

Ok tackar för info, har själv letat bland nycklar men inte hittat något. dock märker jag av problemet mindre och mindre nu när jag börjar bli van.

Skrivet av Tfuzer:

Utöver detta har jag även stött på ett problem där man ej kan skriva ut " < > | " tecknen. Väldigt synd då jag hade tänkt använda denna dator till att bland annat skriva kod när man är på språng.

ah! det har jag inte tänkt på. hade ju plannerat detsamma. vet dock att det finns olika program för att göra "genvägar" till olika tecken, använde ett för många år sedan. går säkert fixa så att man kan sätta typ ctrl+f1 till < och så.

Av Tauc
Skrivet av Tfuzer:

För att få bort windows10 touchpad gestures måste man komma åt touchpadens inställningar på något vis. Det finns inget program för den vid första boot.
Jag har också denna hybrid men har inte möjlighet att uppdatera några drivrutiner fören nästa helg då jag inte är hemma. Du har inte sett om du kan komma åt touchpadens inställningar efter uppdateringar?

Det lilla jag har hunnit testa denna har jag endast stött på en sak som stör mig. Vid användning av mus i tangentbordets usb-port hör man ett tjutande coil whine liknande ljud när man rör på musen. Detta hör man först och främst när det är tyst i rummet men när man väl vet att det är där hör man det hela tiden Kan du testa och koppla in en mus och lägga örat mot datorn och se om du har samma symptom?

Har även haft problem med ett 3g-modem kopplat till tangentbordets usb-port. Det verkar som att den inbyggda usb-hubben inte klarar av att driva 3g-stickan då den stängs av då och då. Touchpaden beter sig även väldigt konstigt när 3g-stickan är inkopplad då muspekaren kan hoppa och skaka vilt när man försöker använda touchpaden.

Testade först att koppla in endast musen, hör ingen coilwhine. kopplade sedan in en extern hårddisk och det fungerade bra tills dess att en ruta kom upp där det stod att usbdrivrutiner behövde installeras (vilket var skummt med tanke på att både musen och hårddisken redan fungerade). efter att drivrutinerna installerats får jag samma hoppande med muspekaren och usb-hårddisken verkar ansluta och frånkoppla om vartannat i takt med att musen hoppar.
ska se om jag kan uppdatera drivrutinen igen eller kanske backa till den jag redan hade. (hör dock fortfarande ingen coilwhine)

Av Tauc
Skrivet av Callister:

Jag är d3 noob men varför är den dålig? För du ej kör holy eller avsaknad av str/vit?

Skickades från m.sweclockers.com

För att dom flesta klasserna har olika builds där ett specifikt vapen krävs. så även om detta vapen har bra stats så är det fel vapen för dom flesta.

Av Tauc

har inte använt den så mycket ännu, men är nöjd med tanke på vad billig den var. hade från början problem att installera windows eftersom jag var tvungen att skriva in en produktnyckel som jag inte hade fått, men det löste sig genom att bara hoppa över det steget. (den har tydligen registrerat produktnyckel av sig själv nu, på något vis).
tangentbordet är ganska plastigt men själva plattan är tung och ordentlig. hade gärna haft lite större "skärmyta" också, ganska stora svarta kanter runt skärmen men det visste jag redan då jag såg bilder innan jag köpte.
detta är i princip allt det dåliga jag hittat hittils. har inte testat några spel, men att surfa och titta på youtube har varit felfritt. en laddning verkar räcka upp till 12 timmar, men då har jag dragit ner ljusstyrkan. har använt denna kanske 4 timmar spritt under några dagar utan att ladda, har 55% kvar av batteriet.
så i det stora hela är jag nöjd. känns som att man inte kan förvänta sig mer för priset, betalade 999kr.

Av Tauc

[Windows 10] Ny "point of view- laptop" Störande fönster kommer upp av touchpad rörelser.

Hej!
Detta fönster som syns på högra sidan av bilden kommer upp när jag försöker röra muspilen neråt från övre delen av touchpaden. om jag försöker föra muspilen åt vänster från högra kanten av touchpaden kommer min mail upp. hur tar jag bort denhär skiten? touchpaden är väldigt liten så jag råkar komma åt kanterna hela tiden. har googlat efter en lösning i ca en timma och detta fönster har under den tiden kommit upp 30+ gånger. har dock inte hittat någon lösning.

http://i.imgur.com/5cTsMkJ.jpg

denna dator/surfplatta/hybrid är det.
https://cdon.se/hemelektronik/point-of-view-tab-p1005w-232-kb...

Av Tauc
Skrivet av Magli:

@Tauc: Gå vidare i installationen utan att ange produktnyckel. Sedan så aktiveras Windows automatiskt. Hade samma problem själv igår.

Tack! detta funkade. såg aldrig ens att det gick att hoppa över det steget, var väl för upptagen med att leta efter nyckeln

Skrivet av peters:

Det Magli föreslår fungerade inte för mig, jag fick bråka på cdon i flera veckor innan jag tillslut fick ett skumt program som troligen kopplade upp sig mot point of views server och laddade ner en nyckel som sedan trycktes in i bios. Efter det så fungerade det att göra en återställning och då fanns nyckeln där (fanns inte där innan körning av programmet). Jag kan även rekommendera en återställning för att slippa alla bloatwares, verkar bli en ren win10 installation då, tar dock väldigt lång tid.

Är det mycket bloatwares? har precis fått igång datorn och det ända jag märker är att "dela-fönstret" kommer fram hela tiden(!!) på höger sida av skärmen. (verkar vara när jag använder touchpaden och för muspilen neråt.
detta fönster: http://imgur.com/5cTsMkJ
någon idé på man får bort skiten?
för övrigt ledsen att jag lånar fyndtråden och använder den som support tråd. känns dock lämpligt då fler tydligen köpt samma point of view.
Upptäckte just också att om jag för musen åt vänster från högerkanten så kommer istället mailen upp

Av Tauc

någon annan som köpt och fått hem?:

Skrivet av THB:

10" Hybrid med Z3735F CPU, 2GB Ram och 32GB "SSD", går att utöka med microsd. Windows 8.1 för 999:- tidigare 1999:-
Point of View TAB-P1005W-232-KB 10" Bärbar dator

Köpte denna eftersom den verkar riktigt prisvärd-
startar upp den och ombedes skriva in produktnyckel. har letat igenom det lilla som följde med och hittar verkligen ingen nyckel att skriva in.??? så någon som vet var nyckeln finns?

Av Tauc

Har själv använt teamviewer en hel del för att hjälpa kära gamla mormor. har då själv lagt till bilder på hennes dator genom att bara dra över, skulle tro att det är precis lika lätt att lägga över ett virus. att stänga av antiviruset är inte heller några problem. En ominstallation kan därför vara bra för att inte riskera något (själv skulle jag tveklöst ominstallera). Har du varit in på bank eller liknande EFTER detta hände eller endast före? om endast före är du nog ganska säker, men det kan vara bättre att ta det säkra före det osäkra.
byt lösenord på mail etc och se till att inte ha internetkabeln i om du av någon anledning startar datorn. så länge du inte har internet kan de inte få någon (ytterligare) information från den enheten.

Av Tauc
Skrivet av mlakhar:

Massdrop x AKG K7XX Limited Red Edition för 199 dollar på Massdrop.
https://www.massdrop.com/buy/akg-x-massdrop-k7xx-limited-edit...

Svenskt pris: ca 1975:- ink frakt, ex eventuell tullavgift!

Man får nog räkna med att det blir en kostnad på ytterligare 650kr med tull & moms. Dock inte ett dåligt pris för det.