Inlägg

Inlägg som ducedo har skrivit i forumet
Av ducedo
Skrivet av Geckod:

Var det bara EG som hade detta eller? Känns ju som en riktigt hitte på dag alltså.

Bara EG som kör en vecka innan men baserat på de kampanjkanaler jag har tillgång till så kommer i princip "alla" köra det som vanligt. Tittar man på historiken så följer även datorbutiker som Inet och Webhallen men de brukar köra igång på på det korrekta datumet (11/11).

Av ducedo

Söker du open source så är det förmodligen Joplin som gäller. Kan du tänka dig att släppa det kravet så är det Notion och Obsidian som är de mest rekommenderade alternativen till OneNote. Notion är förmodligen det mest populära men är långt ifrån dina krav.

Själv så har jag studsat runt på alla och kör idag Obsidian. De kör markdown i textfiler precis som Joplin men har ett väldigt bra WYSIWYG-läge så att allting har bra formatering tills man klickar på ett stycke vars markdown då blir tillgänglig. På så vis så ser allt snyggt ut samtidigt som man kan redigera utan att behöva klicka på spara och ladda om sidan. De släppte nyligen v1.0 med bl.a. flikar och har en drös community-utvecklade plugin. T.ex. Dataview som gör det möjligt att automatiskt uppdatera tabeller och snabbskapande av mallar.

Av ducedo

ChromeOS ligger som en separat kategori men Statcounter är dålig data och inget jag hade baserat några större slutsatser på. Det är t.ex. baserat på träffar istället för unika användare och Windows rasade från 80 till 70 procent under en månad 2018 utan nämnvärd förklaring för att sedan studsa upp igen.

En intressant sak är dock att notera ChromeOS-användningen i Sverige. I juli föll det från 10-15% till under 3% för att sedan börja stiga igen. Sannolikt kopplat till elevers internetanvändning på sina skoldatorer. Har man samtidigt det i åtanke så inser man hur osäker datan om 0.92% Linuxanvändare är i Sverige.

Men litar vi på dess data så kan vi konstatera att här inte finns någon Linuxvåg åtminstone.

Av ducedo

Så här lät det för mindre än ett år sedan från VD:n Allan Junge-Jensen:

- Det jag verkligen vill understryka för dig och alla drabbade är att vi som marknadsplats alltid står som garant för en säker shoppingupplevelse när du väljer att handla hos Cdon.

Redan då var jag starkt kritisk till CDONs agerande men efter dålig publicitet så valde man att ta tag i det och göra rätt för sig. Likheterna är slående. Åter igen är det ett ökänt problemföretag som det har varnats för men som CDON har blundat för. Oavsett hur juridiken ser ut så är det uppenbart att CDON fört sina kunder bakom ljuset. Förväntar mig att media (inkl. Sweclockers) tar dem i örat men CDON har varit på dekis länge så det är möjligt att de redan gett upp.

Av ducedo
Skrivet av Sysop:

"och spår att fler kommer följa Googles fotspår i framtiden.", är det inte Google som följer i andras spår här?

Gissar att du syftar på Apple? Inlägget som nyheten verkar hänvisa till formulerar det något mer neutralt:

"Pixel 7 and Pixel 7 Pro are the first Android phones to support only 64-bit apps. This configuration drops OS support for 32-bit code, reducing memory usage, improving performance, and enhancing security. Over time, we expect this device configuration to become commonplace."

Av ducedo
Skrivet av Indefinite:

Att skylla på "byråkrati" när andra team har följt reglerna är löjligt.

FIAs utredning som konstaterade att samtliga agerat i god tro håller inte med dig.

Vad vet vi om övriga teams tolkningar?

Av ducedo
Skrivet av Awsmkiid:

Allright, jag är lite klyven över Redbulls överträdelse gällande budget taket. Om man bortser ifrån den skatten dem fick tillbaks så har dem ju spenderat 1,8 miljoner trotts allt?

1.8 miljoner säger inte så mycket om man inte ser till helheten där Forbes uppskattar att ca 60% av totalkostnaderna inte räknas i ett regelverk snårigare än tävlingsreglerna. RB var tvärtom en bra bit under kostnadstaket innan dispyt om tolkningarna uppstod.

T.ex. så ska hela marknads- och administrationsavdelningen exkluderas vilket alla är överrens om. Nu har F1 gjort en annan tolkning där deras matkonton (catering) ska ingå eftersom det verkar vara svårt att separera från övriga anställda. En lösning med två separata cateringbolag hade kanske löst det. Ett annat exempel är en långtidssjukskriven som var på väg att bli uppsagd. Det verkar finnas undantag för sjukskrivna men han har fallit mellan stolarna med olika tolkningar som följd.

Byråkrati på högsta nivå. Motsvarigheten i Sverige är väl dansbandsmomsen där inte ens Skatteverket vet vad som gäller. På sikt kommer en praxis växa fram men tills dess så är det nog klokt att ha en del överseeende kring F1s förvirrande undantag.

Av ducedo
Skrivet av griid:

Konkreta exempel?

Ett konkret exempel är deras prissättning med höga priser och ständig rea.

Av ducedo

Att näringsidkaren är ansvarig upp till mottagandet som martengooz skriver råder det ingen tvekan om men det är ju egentligen inte frågan. Utan det handlar snarare om sannolikhet. Är det sannolikt att skärmen gick sönder i fabrik och ändå packades ner? Är det sannolikt att det uppstod en fraktskada som lämnade en hel kartong (enligt OP)? Eller är det sannolikt att OP gjorde ett misstag vid uppsättning? Inet verkar anse att det andra scenariot inte förefaller sannolikt men vill kontrollera med tillverkaren innan man även avskriver första scenariot och lägger ansvaret på OP.

Jag hade inledningsvis vänt mig till min lokala konsumentvägledning för hjälp:

https://www.hallakonsument.se/om-oss/kommunal-konsumentvagled...

Av ducedo
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jo SBAB vet jag att nån av föräldrarna har. Men sparräntan är bara 1,5% och eftersom jag ska in med 900.000 kr så är 0,5% ränteskillnad rätt mycket ändå. 4500:- på ett år.

Tänk på att du har skatt och att räntorna flukturerar kraftigt. Så sent som en vecka sedan tror jag att Komplett Bank erbjöd 1% officiellt och var en av de sämre för räntejägare. Säger inte att Komplett är fel utan bara att det är komplicerat om man vill räntemaximera.

Av ducedo
Skrivet av MinscS2:

Verkar som att dagarna då man kan lita på IMDB-betyg är över nu när Amazon äger hemsidan.

Sajten har varit ägd av Amazon i 24 år.

Av ducedo

Låter nästan som YNAB? Om så är fallet så spreds tidigare en modifierad APK med support för senaste Dropbox av Reddit-användaren kronicd men inget jag skulle rekommendera p.g.a. säkerhetsrisken. Däremot så tror jag alla gamla appar finns kvar att installera i Play Store om man klickar in på sin profil och sedan "manage apps".

Edit: Hittade Adobe Photoshop Sketch tillgänglig i mitt arkiv för nerladdning trots att jag har ny telefon och den verkar bortplockad från App Store. Så den metoden fungerar troligtvis om du hittar appen där.

Av ducedo

På tal om Janne Blomqvist så sammanfattade han det ganska väl i sändningen. Det framstod som klumpigt men det berodde mest på att ingen hade koll på reglerna. Att klaga på FIA verkar snarare bero på att man ogillar resultatet. Speciellt allt prat om "tolkning". Reglerna är solklara och har inte behövts tolkas.

Av ducedo
Skrivet av D3str0yer:

Celeborn är nu död?

Tror man kan applicera Pitch Meetings beskrivning från en annan TV-serie:

- Then [he] gets shot in the shoulder and falls...
- Falls where?
- Aaall the way into season two if necessary.

I intervjun ovan så var de tydliga med att de strösslar med red herrings för att folk ska diskutera serien.

Av ducedo
Skrivet av Ninotramp:

Och? Mycket bra stream missade tyvärr början.

Ny lag säger att jämförelsepris ska vara lägsta priset senaste 30 dagarna.

"Om en produkt tillhandahålls med angivande av att priset har sänkts ska även det tidigare priset anges. Det tidigare pris som ska anges ska vara det lägsta pris som näringsidkaren har tillämpat för produkten under de senaste 30 dagarna före prissänkningen."

Komplett sålde tidigare för 1199 kr men publicerade ändå 1699 kr som jämförelsepris.

Av ducedo
Skrivet av Nicke_197:

Efter att både chattat och pratat med en representant för Amazon på telefon tycker jag att det står rätt klart att de struntar i svensk konsumenträtt och inte bemöter det man har att säga med annat än samma inövade robotsvar och en hänvisning till sina villkor.

De påstod att en betald order där man också fått orderbekräftelse inte utgör ett bindande avtal ... Bundenhet från Amazons sida skulle först uppkomma då ordern skickats menar de. Det är ju verkligen helt sjukt.

Hallå Konsument:

Företaget ska skicka ut en bekräftelse när de har tagit emot din beställning. Men att du får en bekräftelse behöver inte betyda att du har ett avtal med företaget, utan det viktiga är vad som står i bekräftelsen. Om det står i bekräftelsen att ditt köp är bekräftat har du sannolikt ingått ett avtal med företaget, om inte avtalsvillkoren säger något annat.

Om det däremot exempelvis står att din beställning endast är mottagen men ännu inte hanterad är det inte säkert att det ses som ett avtal. Vissa företag bekräftar ditt köp genom att skicka ytterligare ett meddelande när de har hanterat din beställning. Detta ska i sådana fall framgå av bekräftelsen eller företagets villkor.


Orderbekräftelse från Amazon:

Det här e-postmeddelandet är endast en bekräftelse på mottagandet av din beställning. Ditt avtal att köpa dessa artiklar är inte ingånget förrän vi skickar ett e-postmeddelande som meddelar dig att artiklarna har skickats.

Av ducedo

Eftersom du nämner Webhallen så är det förmodligen detta som gäller:

"Levereras till önskat postombud nära dig. Mindre försändelser kan komma att skickas till din brevlåda."

Vilket förklaras mer detaljerat i sina leveransvillkor:

"Brevförsändelser som väger mer än 2 kg eller är högre än 7 cm skickas den som MyPack Collect (postpaket), annars skickas de som varubrev. Din beställning skickas till din brevlåda, såvida PostNord inte anser att brevet är för stort."

Det är alltså troligtvis Webhallen som bokat hemleverans (varubrev) om du godkänt det vid köpet?

Av ducedo

Tänk på att NFS Heat delades ut i juli på Prime så ni har kanske redan det på Origin. Iofs kanske standard edition.

Av ducedo

Som infigo skriver, RaceRoom är gratis men enskild bana kostar €2.98

https://game.raceroom.com/store/tracks/all/gellerasen-arena

Verkar även finnas som någon mod till Race07 och GT Legends. Vet inte hur någon av dessa spel står sig eftersom jag bara kört iRacing och AC men jag vet att RaceRoom har community här i Sverige så jag hade satsat på det.

https://www.facebook.com/groups/raceroomsweden

Av ducedo

Fisher F-Pulse finsökare eller VR för simracing till spontanköppris hade varit trevligt.