Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som ducedo har skrivit i forumet
Av ducedo

Standard för logotyper är troligtvis Adobe Illustrator som du kan öva på här:

https://bezier.method.ac

Av ducedo

Känns som att svaren blir mer en kontroll i hur många som läser definitionen:

"Detta innefattar alla typer av datorer, så allt från stationära spelmaskiner och laptops, till Raspberry Pi, servrar, mobiltelefoner och surfplattor."

Av ducedo

Eftersom du köper och säljer hela tiden så förutsätter jag att du sålt som företag och då gäller konsumentköplagen.

Angående ångerrätt. Du nämner att det möjligtvis gått 16 dagar och att köparen ringer "hela tiden" men nämner inte vilka datum det syftar på. Tänk på att ångerrätt är 14 dagar från det att varan hämtats ut och om det infaller på en helgdag så förlängs det till nästa vardag.

Angående adapter vs kabel så går det väl inte att säga mycket annat än att det är en bedömningsfråga. Dels vad som räknas som en kabel och dels vad som räknas som "normalt" då du ska informera köparen om alla avvikelser från det normala.

Oavsett så har köparen 3 års reklamationsrätt där du har bevisbördan under första 2 åren. Tradera föreslår:

- Rätta till felet på varan
- Skicka en ny, felfri vara till köparen
- Göra avdrag på priset
- Ge köparen ersättning för reparation
- Häva köpet och ge tillbaka pengarna

Edit: Hittade annonsen. Det är definitivt inom ångerrätten (såld 24 juni) men eftersom du inte har företagskonto så är det väl tvärtom troligt att du sålt som privatperson och då existerar ingen ångerrätt. Det är även andra lagar som gäller så du får gärna förtydliga det för att få bättre hjälp av forumet.

Av ducedo

Svenska titeln verkar vara Lek & Lär förskolan. Så om någon annan är ute efter lite nostalgi.

Av ducedo
Skrivet av Hyglott:

Stort tack! Exakt den är det (fast på svenska då). HUR hittade du den? Är jag så dålig på att Googla alltså...

Np. Kul att det var rätt. Sökte på:

I made it I got cheese pc game

Första träffen var följande Reddit-tråd:

https://www.reddit.com/r/tipofmytongue/comments/1afuqf/tomtga...

Av ducedo

Google säger JumpStart Kindergarten. Verkar finnas flera versioner:

Av ducedo
Skrivet av Joppis:

"I dagarna..."

Det du syftar på aviserades under våren 2022 och rullades ut under sommaren 2022.

Möjligt att jag var otydlig. 1 juli 2023 var cutoff-datumet för den gamla mätningslösningen. Det stämmer att GA4 lanserades för ett bra tag sedan men du har fortfarande kunnat ligga kvar på det gamla. I dagarna ändrades det, om Google inte skjutit upp datumet ännu en gång och jag missat det.

Av ducedo

Nyckelmeningen är egentligen följande:

"granskningen utgår från användningen av en version av Google Analytics från år 2020"

I dagarna ersatte Google Analytics 4 där bl.a. data lagras i Europa och de ändrat hur IP hanteras. Oklart hur det påverkar GDPR i praktiken men beslutet framstår alltså som daterat innan det ens publicerats.

Av ducedo
Skrivet av mr.toker:

Är det bara jag som minns det som att de fick det att låta som att stream skulle komma i 2 delar. I stil med "kompnenter denna vecka och 'grejer' nästa vecka". Menade de deras "dubbelklick" stream då eller va det något annat? Lät som att det på något sätt satt ihop med denna stream.

De pratade om att nu på torsdag så blir det Megaklick #2 med "Black Friday Erbjudanden", ingen vanlig Dubbeklick alltså. Eftersom de kör två stora reor så nära varandra så valde man att köra komponenter riktat mot Sweclockers förra veckan och andra saker nu på Megaklick.

Av ducedo
Skrivet av Brainsplitter:

Nej inte den tyvärr, men jag lyckades hitta! Clickok hette butiken. Nu kommer de bli lite rolig läsning ikväll

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1200181-clickok-se-sta...

Eftersom många följer tråden och ClickOk ofta nämns så bör det poängteras att det fallet är ganska unikt och troligtvis inte applicerbart på andras köp. Företaget gjorde bort sig genom att ursprungligen hävda prishöjning från leverantör efter att produkten skickats, inte prisfel, och höjde sedan successivt kostnaden kunden skulle betala. Inte avbokning p.g.a. prisfel m.a.o. Användaren skrev en längre sammanfattning i en annan tråd.

Av ducedo
Skrivet av OSkar000:

Hur har ni gjort för att hålla ordning på Legot? Här är det en kombination av hembyggda lådor i plywood med fack som är ganska exakt 12*12 knoppar samt 12*24 och 12*36. Sen finns det ett rejält lager med Ikea Samla i olika storlekar samt ett gäng sortimentlådor i olika storlekar. Lider ofta av att det är fullt eller svårt att hitta ändå...

Jag fick hem mitt barndomslego nyligen och i jakt på nostalgi så insåg jag ganska snabbt det hopplösa i att bygga efter ritning när allt ligger blandat i stora lådor. Så jag sorterade efter kategori med bilden nedan som utgångspunkt. Sedan var jag striktare så att småbitar (1-4 plates/bricks) åkte i sina egna lådor samtidigt som jag delade upp smala och breda bricks/plates i separata lådor. Det blev även massor av fack för t.ex. fönster, tak, hjul, rattar, lampor, stolar, osv. Samt en samlingslåda för unika bitar. Lådorna med stickers och minifigurer blev vitala för att kunna matcha modeller på bricklink och därmed lista ut vilka modeller jag skulle leta ritningar efter online.

Jag har inga planer på att fortsätta bygga så allt mitt åkte ned i glasslådor och plastpåsar innan det stoppades ned i stora transparenta samlingslådor för långtidsförvaring. Hade jag haft det som hobby så hade jag definitivt förvarat det i lådhurtsar likt IKEA ALEX med 3D-printade förvaringsfack. Nackdelen är att det förmodligen blir mycket öppnande och stängande när man samlar på sig bitar. Alternativt någon form av sortimentlådor och grunda staplingsbara förvaringslådor som man kan plocka fram från garderoben och ställa över hela köket om man vill lägga en heldag på det men inte är tillräckligt seriös för att dedikera egna möbler.

Att titta i en låda eller ett fack och veta att man bara behöver se en färg är en enorm tidsbesparing.

https://brickarchitect.com/wp-content/uploads/2020/08/by_categor...

Av ducedo
Skrivet av Ryzer:

Visste inte ens att det fanns!

Inets årliga SWECXLUSIVE livestream vid Black Friday har väl i princip varit årets reahöjdpunkt om man varit på jakt efter datorkomponenter de senaste åren. Nu senast så köpte jag en 4 TB SSD för 1799 kr. Sedan dess har priserna rasat men det verkar fortfarande vara ett bra pris. Brukar vara väldigt mycket snack om rean inför, under och efter i fyndtrådarna.

Ska bli intressant att höra på onsdag om varför. Tolkade mailet som att de vill fokusera på sin egen kundklubb och det känns ju klart logiskt. Samtidigt funderar jag på vad beslutet säger om Sweclockers.

Av ducedo
Skrivet av superapan:

Direkta skattebidrag är olagliga i EU, förutom när Tyskland gör det.

Nej. TCTF är ett EU-beslut.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_1...

Av ducedo
Skrivet av Dinkefing:

Orkar inte läsa igenom tråden från början men varför TS flaggad från början? Av vilken orsak?

Proshop säger sig vilja undvika att bli blåsta eftersom kund kan vända sig till Klarna och hävda att de inte fått produkten eller att den varit trasig. Därför flaggas "större" Klarna-beställningar utifrån okända parametrar.

Det vi vet om OPs ärende är att han hade ett gammalt oanvänt konto från 2017 som la en stororder (13k) på ett grafikkort från en hotmail och med en leverans och fakturaadress som inte matchade p.g.a. flytt. OP menar att det är diskriminering då han har "ett väldigt osvenskt tilltalsnamn". En del användare har råkat ut för samma sak medans andra inte haft något problem men vi har ingen bakgrundsfakta såsom tidigare orderhistorik.

Efter ett tag så la han en ny order och betalade med Klarnakort. Då gick den igenom. Både Klarna och Proshop har upprättat interna ärenden för att se över fallet. Den senare då OP klargjorde att han trodde det handlade om diskriminering. Proshop skulle återkomma till OP om resultatet.

Av ducedo

Inte optimalt för video men bryr du dig bara om ljud så finns funktionen inbyggd i många appar för podcasts och ljudböcker. Tex Pocket Casts och Smart AudioBook Player. Antingen att man lyssnar på någon av alla existerande feeds, använder en tjänst som Listenbox eller själv laddar ner ljudfilerna från YouTube. Största nackdelarna är om de visar något på skärmen som man vill se och att man förlorar timestamps som alltid postas i kommentarerna.

Av ducedo

Tiden springer. Minns att LTT körde en längre (p)review på den.

Av ducedo

Statistiken känns mer intressant när man ställer den i relation till t.ex. kollision.

Alonso - 7 av 75
Hamilton - 9 av 29
Verstappen - 8 av 31

2017 hade Alonso 10 st DNF varav 1 var p.g.a. kollision. Hamilton har haft lika många tekniska DNF på 10 år.

Galen stabilitet Mercedes har lyckats med.

Av ducedo

Felet finns i Chrome oavsett om jag kör med eller utan adblock.

Det är möjligtvis kopplat till vänstermenyn som innehåller inloggning för bevakningar. Har jag den menyn minimerad så läggs fokus på sökrutan automatiskt vilket känns som rimligt beteende. Öppnar jag menyn och laddar om sidan minst 2 (!) gånger så flyttas fokus automatiskt från sökrutan och jag måste manuellt klicka på den när sidan laddat färdigt. Krävs att jag minimerar menyn och laddar om sidan för att den ska börja fungera korrekt igen.

Av ducedo

Butiken är borta från CDON nu. Undrar om det var på eget bevåg eller om CDON följer händelseutveckling. Oavsett så stämmer det att den tidigare nämnda 8 TB HDD även såldes på CDON i januari 2022. Vore intressant om @landmarks har möjlighet att höra CDONs perspektiv på det hela. Kommer man meddela kunderna som blivit lurade och hur undviker man samma sak nästa vecka?

https://web.archive.org/web/20220120013235/https://cdon.se/ma...

Av ducedo

Största problemet är att personerna som identifierar och lägger upp produkter saknar grundläggande kompetens. Av nyfikenhet så skummade jag lite av deras utbud på Tradera och noterade hur följande saker beskrevs:

- Dokumentförstörare som skrivare
- DVD-brännare som diskettläsare
- Squashbollar som pingisboll
- Nätverkskort, TV-kort, ram-minne som moderkort
- Nätagg som datorfläkt

Jag har köpt genom Sellpy två gånger. Ett Apple tangentbord och en mus. Tangentbordet hade en stor repa som inte var synlig på bilderna eller nämndes i annonsen. Som det nämns ovan så är H&M majoritetsägare i Sellpy så det är "säkert" men det framstår som slump om sakerna stämmer med annonsbeskrivningen.