Inlägg

Inlägg som jempa har skrivit i forumet
Av jempa
Skrivet av Hejss:

Jag tror att det är en kostnadsfråga. Man skulle behöva gräva ut vänstra sidan på krönet av backen vilket skulle innebära att väldigt mycket jord skulle behöva flyttas på, sen behöver man riva huset som står där och bygga ny anslutningsväg där uppe. Inte helt billigt kan jag tänka mig. Det hade varit den roligaste lösningen eftersom att man då får behålla kurvan som den är men väldigt kostsamt, eventuellt måste vi kanske vinka farväl till eau rouge i framtiden, förmodligen den farligaste kurvan i f1 kalendern just nu.

Det ser ut som att det kan bli förbättringar där redan till nästa års race. https://www.motorsport.com/f1/news/why-spa-renovation-should-address-eau-rouges-biggest-safety-concern/6655381/

Jag tycker verkligen synd om publiken på plats igår. Men i övrigt var det ändå bättre underhållning än Abu Dhabi.

Av jempa
Skrivet av Sveklockarn:

Det finns massor av källor till det som uppfattas som brus; inspelningen, filens kompression, datorns nätagg, signalvägen, eventuell mjukvara osv. Det finns bättre och sämre lösningar, och de moderna SB-kortens sätt att lösa det där man flyttar över merparten av ljudhanteringen till dedikerad hårdvara är bland de absolut bästa som går att få i en dator idag till en rimlig prislapp.

Kritiken mot mjukvaru-equalizers är inte inriktad på någon speciell programvara heller utan hur det fungerar i praktiken när det används i jämförelse med hur det fungerar i praktiken på ett SB-ljudkort där man tar bort alla problem som relaterar till vad Windows gör innan ljudet kommer ut ur datorn.

Ad hominem funkar inte särskilt bra för att vinna diskussioner heller.

Det gör ingen skillnad om signalbehandlingen sker digitalt av processorn eller digitalt av en DSP på ljudkortet. Det blir verkligen inga ojämna latenser eller mer förstärkning av "brus" på ena eller andra sättet. Du får allt komma med lite mer belägg för sådana påståenden.

Av jempa
Skrivet av Halldin:

Oftast hemma, men har laddare på jobbet också. Aldrig på natten, upplever inte batteritiden som ett problem utan laddandet brukar sammanfalla rätt väl med att jag ändå vill ta av mig den. Använder den sällan på natten och då inte med sleep tracking. Finns det någon sleep tracker som är värd att använda ens? I så fall kan jag tänka mig att vid slutet av dess liv förpassa den nuvarande S3:an till nattklocka och ha en nyare på dagen.

Jag använder AutoSleep. Den ger mycket information, t.ex. djupsömn, sömnbetyg och även nån lustig sömnbalans. Jag ligger tydligen +5% nu. Om det är tillförlitligt eller ej låter jag dock vara osagt. Kostar 50kr men väl värt pengarna.

Av jempa
Skrivet av Wiffler:

Utöver det är jag osäker på vilken storlek jag ska välja.
Alla storlekarna ser bra ut på min arm, så frågan är vilken skärmstorlek man blir mest nöjd med funktionsmässigt?

Jag gick själv från en 42mm S1 till en 44mm S6 och den större skärmen är riktigt trevlig. Jag skulle inte gå tillbaka till en mindre igen. Antar dock att 42mm S3 har något större skärm än S1 ändå.

Av jempa
Skrivet av sonicsonic:

Jag har inte haft så mycket emot de senaste bf spelen. Men jag hatar hatar hatar!! Att de ska göra allt så användarvänligt och streamlignat. Ge mig custom-servrar. Ge mig möjligheten att starta en egen server med egna regler.

Det som var fett med de gamla spelen var att man hade ett gäng favorit servrar som man spela på hela tiden och blev känd. Man kände andra. Mycket mer motiverad att spela ihop och spela ihop bra om man träffa på samma folk hela tiden.

Skit i ranking. För det mesta. Jag vill kunna bli ägd och äga. Det är nästan lika kul att se ett riktigt ess på servern som bara kör över. Kanske hamna i samma squad senare och lära sig.

Det blir så jävla anonymt i de senaste spelen.

Och ge tillbaka commandern.

Håller med till 100%. Hade så kul i BF4 på vissa servrar. Kunna nöta Siege of Shanghai hela kvällen med en lagom salt chatt, och ibland en bra commander var riktigt fin underhållning. Tröttnade rätt snabbt på BF1 och den påtvingade kart-rotationen tillsammans med att det aldrig kändes lika engagerande. Har inte ens kikat på femman efter det. Håller tummarna men mitt förtroende för DICE är ordentligt sargat.

Av jempa
Skrivet av Meantek:

Det som krävs är en plattform som stödjer spatialt ljud och har ambisoniskt material tillgängligt på den, inga speciella hörlurar. Sony kallar sin satsning 360 Reality Audio, som enligt dem fungerar med vilka hörlurar som helst: https://www.sony.com/electronics/360-reality-audio

Du har nog missuppfattat vad Apple menar med rumsligt ljud. Det är inte samma sak som det du länkar till.

Edit: Menar då biten med att ljudet låter som det kommer från telefon/dator/surfplatta. Uppfattade att det var det man undrade om det fanns i andra produkter på marknaden.

Av jempa
Skrivet av IlyaZ:

Det verkliga hotet kommer från svenska storbolags oundvikliga intressen att göra vinst i konkurrens med andra, där svenska staten och dess lakejer agerar kollektiv murbräcka in på utrikes marknader. Det leder till krig och förstörelse där alla som trälar under kapitalet får betala priset.

För att dra tillbaka detta lite mer on-topic så handlar väl diskussionen om kinesiska storbolags oundvikliga intressen att göra vinst i konkurrens med andra på den för dem utrikes marknaden Sverige? Så enligt dig är det väl då bra att svenska staten stoppar det innan det leder till krig och förstörelse?

Av jempa

Blir nog äntligen en uppgradering från min gamla Series 1. Den har funkat ypperligt, om än lite långsam ibland.

Av jempa
Skrivet av Dredd:

Jo jag såg när Tegnell uttalade att "andra virus fungerar såhär, varför skulle Covid vara annorlunda" HIV är ett virus också antar jag? immuniteten där saknas vad jag vet. Så att dra alla Virus över samma kamm är nog lite magstarkt imo.

SARS-Cov borde väl ligga närmre till hands och ger immunitet. HIV är väl inte något man tillfrisknar från till att börja med? Rätta mig om jag har fel för jag är på tunn is här.

Av jempa

@Dredd:

Från EU:s smittskyddsmyndighet, med källhänvisningar:

Citat:

It is too early to know how long the protective immune response against SARS-CoV2 will last, as this will require longitudinal serological studies that follow patients’ immunity over an extended period of time [91]. Based on the currently available data, the IgM and IgG antibodies to SARS-CoV-2 develop between 6–15 days post disease onset [92-97]. However, clinically validated laboratory assays for detection of antibodies are still lacking and therefore these results need to be interpreted with caution. In addition, correlates of protection are still to be defined to assess the possibility of re-infection and the duration of immunity. Primary infection with SARS-CoV-2 was shown to protect rhesus macaquesfrom subsequent challenge and casts doubt on reports that the re-positivity observed in discharged patients is due to re-infection [98].

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-rapid-risk-assessment-coronavirus-disease-2019-eighth-update-8-april-2020.pdf

Kan bara gissa att man utgår från immunitet iom att andra virus ger det och kroppen bildar antikroppar.

Av jempa
Skrivet av Dredd:

Dagens inrapporterade nya dödsfall.

Jag kunde inte hitta just den siffran, så min förhoppning var en källhänvisning i form av en länk. Skulle ha frågat efter det. Men ok, om det är inrapporterade döda och inte antal döda en viss dag så förstår jag. Men som andra här har jag svårare att köpa relevansen, särskilt i din jämförelse med tanke på att variationen är så pass stor mellan olika dagar.

Av jempa
Skrivet av Dredd:

Italien, 6x invånarantalet i Sverige (60 millioner)

76 nya avlidna x6 = 456

Vi är nu Nordens Italien.

Spelar ingen roll om Siffror är släpande, siffror har löpande rapporterats in över helgen också så det är inte som om rapportering stått helt stilla.

Alla länders siffror är släpande, det är siffrorna som man rapporterar in en dag till en annan som är Intressant.

Tvätta händerna gott folk, kommer bli en jäkla resa för våra äldre det här.

Utan att gå in på resten, var får du siffran 76 avlidna ifrån?

Av jempa

För att knyta an till diskussionen om totala antalet smittade så inkluderar FHM analys av covid-19 i sentinelövervakningen sedan vecka 10. Det skall då vara slumpmässigt utvalda prover från patienter med influensaliknande symptom. Vecka 10 var 1 av 42 prover positivt, dvs 2,38 %. Nu finns det säkerligen en uppsjö statistiska fallgropar så det får såklart tas med en stor skopa salt. Det kan dock stödja hypotesen att isberget är ganska mycket större än det vi sett. Blir intressant att se resultatet för vecka 11.

Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbr...

Av jempa

@spikfavoriten: Det är en intressant tanke helt klart. Kan tänka mig att det finns vissa etiska problem med det, särskilt iom att komplikationer alltid kan uppstå. Men det kanske finns frivilliga?

Av jempa
Skrivet av CubaCola:

@jempa: och andra länder har inte pratat med experter när de har gjort sina val menar du?

Det får jag verkligen hoppas att de har gjort. Men det betyder inte automatiskt att våra svenska experter har fel eller är inkompetenta. Det finns kanske inget helt rätt svar eller helt fel svar på hur man skall agera. Olika åtgärder kan också passa olika länder olika bra av olika anledningar. FHM kanske har fullständigt fel, men jag tror att det blir en mer givande diskussion om man utgår från att de faktiskt vet vad de sysslar med.

Av jempa
Skrivet av Zyriak:

Nej det stämmer inte. Många forskare och sakkunniga som inte delar Tegnells åsikt och tycker han agerar fel. Låt oss inte vrida det till något annat..det här snacket med att "pöbeln" står på en sida och experterna på en annan är oerhört märkligt.

Mångt fler sakkunniga har en annan linje en Sverige och Tegnell, vi får väl se vem som hade rätt. Det är en svår situation och det finns inga lätta lösningar.

Det finns alltid personer med andra åsikter oavsett fråga. Och någon pöbel har jag inte nämnt så lägg vänligen inte ord i mun på mig. Det jag menar är att Tegnell och övriga experter på FHM har dragit sina slutsatser av den forskning som finns och menar att vissa andra populära åtgärder saknar vetenskapligt stöd. Danmarks senaste åtgärd t.ex. förefaller populistisk. Min andra poäng var att även andra länder gör samma bedömning som FHM, så detta handlar inte om att en individuell expert i Sverige gör en helt annan bedömning än resten av världen vilket inlägget jag besvarade ville göra gällande. Jag håller helt med dig att det inte finns några lätta lösningar.

Av jempa
Skrivet av CubaCola:

@sunnis: Eller så kan man inse att det kanske är Tegnell som har fel och försöker rädda sitt skinn.
Hela världen kan ju inte ha fel, och Tegnell ha rätt? Eller?

Nu är det inte hela världen mot Tegnell. Finns ingen anledning att överdriva. Tegnell lutar sig mot den forskning som finns på området vilket jag värderar högre än symbolisk handlingskraft från diverse politiker. Om det sedan är rätt väg eller ej är jag själv inte kunnig nog att säga, men det är ju därför vi har experter på dessa positioner.

Av jempa
Skrivet av Falcon:

Vad är det du inte förstår?
Länkar klippet igen;
https://youtu.be/VXtTgP8JkSk?t=1

Killen har affiliate-länkar både i videon och från sin egen hemsida och har därmed ett direkt ekonomiskt intresse av att visa att dessa produkter är bättre är Windows Defender. Det betyder inte att testet är fejkat, men jag uppmanar att ta det med en stor nypa salt.

Av jempa
Skrivet av badbolll:

Största problemet med Viaplay tycker jag är när det hela tiden droppar från 50 fps ner till något betydligt lägre. Det är dock lite olika, ibland kan man se nästan en hel PL-match utan några problem och en annan gång så är det bra flyt ungefär 5-10 minuter åt gången. Sjukt störande då det går så mjukt och fint och sen plötsligt halveras frameraten och då blir det bara jobbigt att titta på. I samband med dessa drops så verkar även bitraten sjunka en hel del så upplösningen blir rätt dassig.

La ner grymt mycket tid på det där och försökte åtgärda det men insåg att problemet omöjligen kan ligga hos mig då det sker på flera olika enheter oavsett vilken typ av uppkoppling man kör. Kör just nu på en AppleTV 4K med 250Mbit uppkoppling men icke

Serier/filmer är det dock aldrig några problem med utan det är just sportsändningarna som påverkas.

Har precis samma problem fast jag kollar oftast NHL eller Formel1. Upplever dock att det blivit betydligt färre dippar under 50 fps senaste 2-4 veckorna. Funkar också bättre att spola fram i webbspelaren. Däremot har strömmar på min AppleTV nu istället börjat avbrytas. Då går det inte att se förbi en viss tid i strömmen.

Deras support är väldigt trevlig, men jag kan nog också konstatera att problemen måste ligga på deras sida. Det är bara deras tjänster jag har några som helst problem med. Måste säga att jag börjar lessna rätt rejält.

För att anknyta mer till trådens ämne så har jag också upplevt att kvaliteten blivit sämre, speciellt på datorn. Men den var inget vidare innan heller så det kan lika gärna vara jag som inbillar mig. Tycker oavsett inte kvaliteten motsvarar 400 kr/mån, särskilt som vilken kotte som helst kan strömma 1080p/60fps på Twitch nuförtiden.

Av jempa

Lagen har varken med Kinas eller USA:s respekt för mänskliga rättigheter att göra fjantrövar. Detta handlar om kritiskt infrastruktur och då är det väl bra om de myndigheter som ansvarar för landets säkerhet har möjlighet att faktiskt ta det ansvaret? Det är ingen som hindrar er att handla billigt skräp framöver heller, och det har knappast med frågan att göra.