Inlägg

Inlägg som Folstream har skrivit i forumet
Av Folstream
Skrivet av anon42512:

Dumheter. Tycker mycket väl man kan köra Black Mesa Source istället...och varför ska man låta bli HL:Source? Är väl likadant, med vissa förbättringar bara?
Och ang CM så väljer man modell själv, man kan köra original, HD-version av original eller annat.
Har för mig man kan välja vilket soundtrack man vill ha också.

Det är inget fel på Black Mesa i sig, jag har haft hur skoj med det som helst. Problemet ligger ju i att Black Mesa inte är komplett än så länge. Jag menar det blir ju i praktiken att man går från det väldigt snygga Lamda Core som släpptes av BM teamet 2012 till ett Xen med en grafiknivå från 1998. Det blir ju en väldigt konstig transition. Och som jag redan nämnt tidigare. Går man från HL1 och sedan kör igenom Black Mesa så får du världens jäkla wow upplevelse när man känner igenom miljöerna ifrån originalspelet.

Problemet med HL source är att det just är en Source port. Det blir en väldans konstig mix av 1998-grafik med inslag av 2004 grafik (exempelvis vatten från source motorn ser helt out of place ut. Samma sak gäller för exempelvis explosionseffekter som ligger på nivå med 2004-grafik istället för 1998-grafik).

Måhända att man kan välja bort knasiga karaktärsmodeller och ett ruinerat soundtrack men du har fortfarande helknasiga banor som förstör atmosfären i HL2. Precis som bildexemplet jag visade ovan. Jag slänger in ytterligare ett exempel på helknasiga förändringar av banor. I bilden nedan så finns där inget gigantiskt jumbojet crashat i originalspelet och det finns egentligen ingen logik till att det skulle finnas heller då Combine har styrt jorden i minst 20 år då spelet utspelar sig. Vidare så hade planet öht. inte varit intakt om det hade crashat så som det gör i bilden:
http://www.abload.de/img/truebeauty0n8h.jpg

Men visst, vill du fucka upp din första spelupplevelse av ett av världens bästa FPS-spel så be my guest.

Av Folstream

Jag hade inte rekommenderat att du gör någon "mixad" playthrough med HL1 och Black Mesa. Det kommer bara bli jäkligt awkward och konstigt.

Spela bara spelen i den ordning de släpptes, alltså:

Half-Life (HL:S går väl an men helt ärligt så är originalutgåvan mycket bättre)
Opposing Force
Blue Shift
Half-Life 2
Episode 1
Episode 2

Spela igenom Black Mesa EFTER att du har spelat igenom HL1. Det blir en helt annan "wow-känsla" när man ser hur mycket tid utvecklarna har lagt ner på att modernisera ett så gammalt spel.

Och snälla jag ber dig, kör för fan inte med Cinematic mod då det totalförstör HL2 upplevelsen men helknasiga karaktärsmodeller och förändringar i banorna som är helt ologiska. Jag menar jämför den här bilden med originalmodellen av Alyx Vance, Cinematic mods version ser förjävlig ut:
http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/62874d123220563...

Såhär ser originalmodellen av Alyx Vance ut för referens:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/thumb/8/8d/Alyx_Van...

Eller jämför den här scenen ur kapitlet "Highway 17". Av nån obegriplig anledning så väljer skaparen av CM att bara slänga in en fet jävla bro mitt i ingenstans vilket inte tillför något utan bara förstör scenen.
http://img714.imageshack.us/img714/1091/cm10comparison.jpg

Om jag inte minns fel så byter dessutom Cinematic Mod ut hela det briljanta soundtracket som Kelly Bailey komponerat till HL2 till massa random låtar.

Om du vill ha en grafisk uppdatering som inte totalförstör stämningen som HL2 har så kolla på Half-life Update mod av Filip Victor. Nu finns det ingen version ute av modden som funkar eftersom senare uppdateringar till HL2 har gjort moddet inkompatibelt. Men utvecklaren jobbar på en ny version som kommer när den kommer.

Av Folstream

Någon speciell anledning till att Core i5 4690K inte testades?

Av Folstream

Jag hade inte litat en sekund på BitLocker då det är stängd källkod och utvecklat av Microsoft. Tro fan det finns bakdörrar in för NSA i i den skiten. Hela det här ser väldigt fishy ut.

Av Folstream

Passar på att dela med mig av MEGA-länkar. Brukar erbjuda snabb nedladdning utan massa bullshit väntetider och speed caps.
Mappen Outdated kan ni skippa, om jag förstår det rätt så är det bara en gammal läckt Alpha/Beta version.
Download manager som exempelvis JDownloader är att rekommendera.

https://mega.co.nz/#F!jFo2GSpB!zJ4-3URXkbGSi2VV4oxizQ

Av Folstream

Jisses hur svårt kunde det vara att bara lägga upp en torrent? De borde ha planerat releasen av detta bra mycket bättre. Jag menar det verkar som de har börjat ladda upp filerna på releasedagen. Sånt borde ju vara klappat och klart redan så att filerna är redo att släppa med ett knapptryck.

Av Folstream

Sitter sedan slutet av maj/början av juni på en X-Star DP2710, vilket verkar vara exakt samma skärm som QNIX-en (Samma hölje, samma panel etc). Bildkvaliteten jag har fått för pengarna är jag ytterst nöjd med. Skärmen överklockar fint till 96Hz, funkar även att köra i 120Hz men då får jag märkbara artefakter som gröna och röda linjer i bilden. Problemet med överklockingen jag har haft är att jag får såkallad "image retention", alltså att bilden bränns in i skärmen om den visar samma under en längre period, ex. webbläsarfönster. Detta är bara temporärt och om jag kör i 96Hz tar det 5-10 minuter för inbränningen att gå bort. Jag vet inte om detta är ett vanligt fenomen på QNIX och X-Star eller om det bara är min panel. Därför så har jag ställt in olika profiler så att jag i skrivbordsläge kör skärmen i 72Hz (inbränning så gott som obefintlig) och sedan kör den i 96Hz i spel där inbränning är ett mycket mindre problem.

Av Folstream

Nog blir man lite sugen på ett 280X.

Nu sitter jag dock på en hyffsat gammal processor (AMD Phenom II 965, Quad core, 3.4GHz), hur stor flaskhals skulle denna bli tror ni?

Av Folstream

Hejsan!

Har varit lite småsugen på att skaffa ett Define R4 nu ett tag, men chassit har nu varit ute ungefär ett år nu och då börjar man undra över möjligheten att ett Define R5 kanske är på väg.

Kan ni på Fractal Design ge någon information alls om detta? Kommer det att komma en Define R5 inom kanske 6 månader? Kommer det ta längre tid än så? Har ni några planet överhuvudtaget på ett Define R5.

Känns lite dumt att köpa ett Define R4 nu om R5an dyker upp någorlunda snart, jag lär inte gå från ett R4 till ett R5 såvida det inte är några helt otroliga uppdateringar som görs på chassit.

Av Folstream

Sitter med Glocalnet ADSL "upp till" 24Mbit, får ut 5Mbit när jag testar. Som jag uppfattar det beror det på att jag bor förjävla långt ifrån telestationen. Satt med iallafall 16Mbit ADSL i mitt förra hus.

Fan vad jag hatar ADSL...

Av Folstream

Mina hårddiskar ser ut så här på undersidan och det är ju den sidan som kommer att ligga emot adaptern.

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1658/wd-scorpio-black...

Av Folstream

Har en Western Digital SATA disk på 250GB från 2003 som fortfarande spinner på utan problem. Använder den inte till nått jätteviktigt utan den funkar bara som destinationsmapp för Torrentnedladdningar. Enligt SMART har den 1165 dagars körtid.

Har även en 40GB IDE från Seagate som måste vara från sent 90-tal eller nått sånt, använder den sällan och den har inte lika mycket körtid men den funkar fint även idag.

Av Folstream

2.5" -> 3.5" HDD adapter

Tjenare,

Har ett par gamla laptophårddiskar jag tänkte installera i en stationär dator med hjälp av ett par adaptrar för att de ska passa i 3.5" platserna. Tänkte köpa ett par såna här då de är billiga och lär klara av jobbet:

http://www.ebay.com/itm/140973980895

En sak undrar jag över dock, adaptern är helt i metall och så som det ser ut som man monterar 2.5" disken i den så lär det bli en direktkontakt mellan hårddiskens PCB och adaptern. Är det inte risk att man kortsluter hårddisken isåfall?

Alternativt kunde man ju köpa en adapter av plast men jag blir inte klok på exakt hur monteringen skulle funka i sånna här:

http://www.ebay.com/itm/171049952880

Av Folstream

Idag fick jag min faktura ifrån UPS, totalt 379 kronor blev det på en skärm jag betalade 2170 för ifrån BigClothCraft. Vet inte riktigt vilken avgift som är vilken, men det står såhär på pappret:

Kostnadet/avgifter 125
Totalt momspliktigt 125

25% moms 31

Kostnader/avgifter 223
Icke momspliktigt 223

Totalsumma 379

Jag skulle gissa på att de där 125 kronorna är hanteringsavgiften eller vad det kallades, och de 31 kronorna är momsen på den avgiften

De resterande 223 kronorna är väl den faktiska momsavgiften på skärmen, med andra ord lär BigClothCraft ha skrivit ner värdet på skärmen ganska ordentligt.

Av Folstream

Jag har lekt runt vidare med överklockning av min X-Star DP2710.

Jag applicerade nvidias nya betadrivrutiner (320.14) och patchade med senaste nvidia pixel clock patchen (1.1.5). Jag använde den fulla/SLI patchen då det verkar som den fungerar bäst på 500-serie kort (har ett 560 Ti). Med denna patchen applicerad så kan jag utan några problem öht komma upp i 110Hz om jag kör LCD Reduced i CRU. Även 120Hz fungerar, men jag får scan lines som flimrar över skärmen.

Någon som testat runt med egna timings till CRU vid 120Hz? Hade varit kul om folk kunde dela med sig av timings som funkat för dem.

EDIT: Testade vidare och skärmen verkar klara upp till 119Hz utan att börja få scanlines, detta med LCD reduced. Så jag kan inte tänka mig att det ska krävas så mycket tweaking för att komma upp i den magiska 120Hz.

EDIT 2: När jag kör i 119Hz verkar biblioteksfönstret i Steam trigga igång ett fåtal röda scanlines lite då och då. Det är det enda som verkar orsaka dem.

Av Folstream

Då återkommer jag med en rapport.

Beställde en X-star DP2710 tidigt på morgonen i måndags från BigClothCraft och fick den idag runt klockan ett.
Nu är jag ingen expert på bildskärmar överhuvudtaget, men det blev en stor skillnad mot min gamla skärm (BenQ G2420HD, 24", 1080p, TN panel). Färgåtergivning och betraktningsvinklar är mycket bättre och 1440p är markant bättre upplösning, upplever knappt att jag behöver ha anti alias på i spel i den här upplösningen. Jag har studerat skärmen så noga jag kan med flera olika bakgrundsfärger och jag kan inte finna en enda död pixel. Backlight bleed finns där lite grann av, främst i botten men det är såpass lite att det är försumbart. Det märks öht inte om man inte har hela skärmen kolsvart. När det kommer till överklockning så har jag lyckats få upp skärmen till 99Hz, men jag kör den i 96Hz då jag har uppfattat det som att det är fördelaktigt att köra i en uppdateringsfrekvens som är delbar med 24, någon som kan bekräfta? 100Hz och över ger bara en svart bild och skärmen går in i nån form av standbyläge.

Överlag så är jag helnöjd med skärmen med tanka på att jag bara betalat 2100kr för kalaset. Rimligtvis lär väl momsavgiften tillkomma också men jag har inte fått nån faktura eller sånt på det ännu. Säljaren sa dock att han skrev ner värdet på skärmen så förhoppningsvis blir det inte alltför många hundralappar som det kommer att kosta.

Av Folstream

Då har man slängt iväg en beställning på en X-star DP2710 ifrån Bigclothcraft. 2140 kronor blev det, sen får vi se vad som tillkommer för momsavgifter. Hoppas bara det inte är nått skräp jag köpt

Av Folstream

Har börjat fundera över att köpa den här skärmen (QNIX QX2710), säljaren verkar ha fått bra betyg av diverse medlemmar här iallafall:
http://www.ebay.com/itm/221203079356

Jag har dock aldrig handlat elektronik ifrån utlandet och har ingen koll på hur det funkar. Om jag förstår det rätt så tillkommer en avgift på 25% (i detta fallet ca 520kr) i moms plus 100kr i nån hanteringsavgift eller nått sånt. Har jag rätt?
Sen undrar jag, hur fungerar betalningen av denna avgift osv? Hur får jag reda på hur mycket som ska betalas och hur betalar jag in avgiften?

Av Folstream

Tänkte skaffa ny router och modem, är trött på skräpet som ISPn tillhandahöll.
Funderade över en Netgear DGN2200 som är allt i ett, är den nått att ha?
Är den kass så funderade jag över en Netgear WNR3500L Router + Dlink DSL-320B ADSL Modem. Är den en bra kombination?
Jag delar så gott som inget lokalt så jag behöver varken det eller andra specialfunktioner. Vad jag vill ha är en stabil internetanslutning som inte tappar anslutningen regelbundet. Den trådlösa delen är inte så jätteviktig då jag kör kabel till alla datorer utom min laptop.

Av Folstream
Skrivet av Åkan:

Vilken ISP har du? Är det Telia?

Glocalnet.