Inlägg

Inlägg som Forsgren har skrivit i forumet
Av Forsgren
Skrivet av talonmas:

Ctrl+pil för att hoppa ett ord i taget, och lägg till shift för att markera. Bara tanken på att dessutom ha Fn intryckt... Ser inte hur jag personligen skulle bli effektivare men är ju tydligt att alla redigerar på olika sätt. Tur att det finns lika många tangentbord

Absolut, helt klart att det är olika! Jag har inga problem på ett snabbare sätt hoppa ord, meningar, markera ord & meningar osv på 60%! =D

Men ja, vi ska vara glad att vi alla är olika!

Av Forsgren
Skrivet av talonmas:

Kör många stordatorapplikationer på jobbet. Tror ingen som kör dessa skulle klara av ytterligare en knapp i kombo med F-tangenterna.

Annars skulle jag sakna piltangenterna för mycket när jag kodar. Trycker ju redan kombo med shift och Ctrl o pilar. Blanda in ytterligare en knapp att trycka? Nej tack.

Men kanske borde testa 65% med pilar. Aldrig gjort det faktiskt. Skulle funka här hemma.

Jag anser att jag blivit snabbare när jag sitter och kodar med ett 60%. Jag slipper ju röra händerna och kan istället ha kvar dessa på samma ställe hela tiden.

När man läser tråden känns det som att jag är en fanatiker som försöker få alla att gå över till 60% men så är det inte - alla tycker givetvis olika och det får man respektera!

Jag trodde att jag inte skulle kunna koda på ett bra sätt när jag köpte det (köpte det för gaming) men jag hade verkligen fel. Så fort FN-knappen ändrades till caps blev jag snabbare efter några dagar när jag vant mig.

Av Forsgren
Skrivet av StuntmanMike:

Runt 2017 så skaffade jag mig ett pok3r (60%) men kom inte riktigt överens med det då FN tangenten satt till höger om Alt Gr så jag kunde inte komma åt grejer med en hand när jag spelade.

Men i början av 2020 så byggde jag ett 60% custom och då kunde jag bestämma helt själv vad grejerna skulle vara så jag satte FN på Caps Lock och vips så kändes allt så mycket smidigare.

Nu så kör jag 4x12 ortholinear så har allt utom Alphas på lager.

@Starric

Vet inte exakt vilket poker jag har men även jag köpte mitt runt 2017 och då finns det en switch på baksidan som gör exakt det. Utan det hade jag nog inte heller klarat 60%.

Av Forsgren

Jag använder ett poker 60% och ett ducky 60%. Båda två har en switch på baksidan som gör om CAPS till FN-knapp. Så de exemplen du skriver ovan gör jag snabbare på ett 60% än ett vanligt tangentbord.

Håller in CAPS och klickar på 1-12 på tangentbordet för F-knapparna. Delete = CAPS + Backspace. Och piltangenterna CAPS + i, j, k, l. Jag älskar 60% och känner inte att jag saknar funktion - snarare att jag är mer produktiv med ett 60% faktiskt.

Att hålla in caps sitter i ryggmärgen nu så det är inget man märker att man gör ens när man vill komma åt knappar som "inte finns".

Av Forsgren

Mitt heter i dagsläget: A WiFi Has No Name

Av Forsgren
Skrivet av Felixark:

Ja det har den med senast bios versionen enligt asus som är installerad annars så skulle väll inte datorn boota till windows alls ?

My bad. Nu när du säger det så läste jag faktiskt det.

Av Forsgren
Skrivet av Felixark:

Det som har hänt är att jag köpte en Ryzen 5 5600x helt ny från dom. Som har stukat enda sedan jsg satt in den förra helgen. Flrst gick det inte starta datorn med det lyckades jag fixa efter tag men nör väll datorn är på så fubgerar allt som det ska tills man har stängt av datorn i någon timme du vill den inte starta antar att moderkortet inte får någon kontakt med prossecorn. Men när jag använder mig av min gamla ryzen 5 3600 så fungerar allt utmärkt så det kan inte vara moderkortet son är trasigt eller några andra komponenter. Så jag är 99% säker på att något är fel med min nya prossecor.

Har ditt moderkort stöd för 5600x på nuvarande BIOS-version? Jag har faktiskt inte full koll på hur AMD hanterar nyare CPUer på äldre moderkort.

Av Forsgren

else if (i++ == stations )

Den raden är suspekt. Du bör kika på vad exakt som händer där. Man kan även skriva ++i (Jag säger inte att du ska göra sådär men visar bara på att även denna finns).

Så kolla vad den gör samt fundera på vad du faktiskt vill göra.

Det bästa sättet att förstå vad som händer är att stega igenom med debuggern. Om det inte är något du gjort tidigare så bör du kolla in på det. Det är väldigt enkelt att göra.

Man sätter en breakpoint på en rad och sedan kan man använda knapparna längst upp i Visual Studios eller tangenterna (typ F10-F12). Då kan man gå rad för rad och kolla värden i koden om man håller på dem. Då får du en bättre förståelse vad som händer med värden i variabler och då kan du kanske se vad som blir fel och när.

Av Forsgren
Skrivet av Druttmeister:

Hej, är intresserad av MSI, vad sägs om 1050kr?

Nu råkade jag ta det. Men om han inte har skickat det och du verkligen vill ha det så får han gärna skicka det till dig och det andra till mig.

Det är trots allt din annons.

Av Forsgren
Skrivet av galenmyra:

Säljer inte under 1000kr / st iaf.

Är det en deal på 1000:- (+frakt) säger du eller?

Av Forsgren
Skrivet av galenmyra:

Har dessa 2:

Asus ROG Strix Z270H Gaming/K1
https://rog.asus.com/se/motherboards/rog-strix/rog-strix-z270...

MSI Z270 Gaming Pro Carbon
https://www.msi.com/Motherboard/z270-gaming-pro-carbon

MSI kortet är helt nytt/oanvänt. I/O shield finns till båda korten. Garanterar 100% felfri funktion på båda korten. Inga böjda prins i socketen. 1200kr / st

Skrivet av SkisBit:

Har ett MSI Z270-S02 som ligger och väntar på ny ägare!
https://www.msi.com/Motherboard/Z270-S02/Specification
1100:-

Jag är intresserad utav ett av de som blir kvar efter TS gjort affär - för 900:- + frakt.

Av Forsgren

https://www.bahnhof.se/support/category/bredband/publik-ip/24...

Det går inte att göra detta eller? Har dör mig att det brukar vara gratis på bahnhof och beställa enligt länken.

Av Forsgren

Jag är inte helt säker på vad du är ute efter faktiskt.

Från ditt API så får du endast produkter som ska listas, eller? Och sedan har du en kundkorg som sparas lokalt?

Av Forsgren
Skrivet av Dem8n:

Jag hade en golf för några år sedan med backkameran bakom emblemet, det är nog bara golf och passat som har den så, gjorde inte ren den en enda gång på de 3 åren jag hade bilen. 😊

Jag vet att min far har det på sin BMW så det verkar finnas hos dem också.

Det var lite off topic egentligen att svara på det men ville bara flika in. Så för att gå lite mer on topic så vill jag gärna köpa en elbil. Mer än så har jag inte att tillägga just för tillfället! =D

Av Forsgren
Skrivet av napahlm:

Hur har jag kunnat missa denna tråden? Gubbgnäll är ju en del av min personlighet!

Det här med blinkers är ett hett ämne.
Fråga till alla. OM ni är ute och kör på en väg helt själva. Blinkar ni då?

Jag blinkar oavsett hur dött det än verkar vara faktiskt. Det kan vara 03.30 på natten och inte en kotte ute så långt ögat når men jag blinkar på varenda ställe =D

Av Forsgren
Skrivet av hasenfrasen:

Gnället var för det faktum att man låter gamla trogna kunder ligga kvar på ett högt pris medans gniddna jäklar som en själv som kollar sakers ting med minst tre getögon 24/7 får ett lägre pris.

Rimligt gnäll! Jag måste kanske också kolla mina priser på bahnhof (så kanske jag återkommer med lite gnäll).

Av Forsgren
Skrivet av hasenfrasen:

Gnäll å gnäll, gnällig som man är (förmodligen pga ålder) kollade man upp Bahnhofs 500/500 pris och javisst - man har sänkt månadspriset från 459 till 409 spänn. Bahnhof-supporten svarade inom 5 sekunder och samtalet varade i exakt 2 minuter och 2 sekunder. Det måste vara rekord för Bahnhof att klara av ett ärende - där de t.o.m. förlorar inkomst på.

Är gnället på att du får betala mindre eller för att supporten var för snabb?

Av Forsgren

Om du alltid vill generera en siffra inom rangen för din array kan du där du just nu skriver 10 sätta wordlist.length. Då blir ditt random nummer i sitt exempel mellan 0-4. Då behöver du inte ha den i en while-loop och behöver inte heller använda wordSelected

Edit: som din kod är just nu så bör du kunna få 5 från din numberGenerator och det är inte större än wordlist.length. Men din array sträcker sig endast till [4] eftersom det startar på 0 så det betyder att programmet kommer krascha.

Edit2: hade inte läst hela tråden tydligen när jag svarade på ovan. Men som ovan så ska du kolla på din if-sats som kollar om den är större än wordlist.length. Den släpper igenom din 5 vilket den inte ska göra enligt förklaringen i edit1.

Av Forsgren
Skrivet av NiCkArN:

Kan någon förklara hur bankerna tänker med tillvidareanställning med prövotid och bolån? Alltså den form av anställning man oftast får när man antingen byter jobb/börjar i nu bransh eller precis fått ett jobb efter examen.

Jag/vi har fått lite olika bemötande vad gäller detta nu i ett inledande skede. Vissa räknar inte en tillvidareanställning med prövotid som inkomst alls medan i vissa lånelöftesansökningar så fyller man i klart och tydligt att man har en provanställning.

Om något sitter på lite mer djupare kunskaper kring hur bankerna räknar och tänker så får man gärna dela med sig.

Tack!

Jag tror det handlar om att antingen godkänner det prövotid eller inte men uträkningen är densamma om de godkänner.

Vi har bolån hos Swedbank (flyttade för exakt ett år sedan). Jag hade prövotid och de brydde sig inte att det var prövotid så länge det övergick till en fast anställning sedan. Me det sagt vet jag inte vad som pågick i hand huvud men han brydde sig inte speciellt mycket gällande prövotiden.

Av Forsgren
Skrivet av Json_81:

Ja, det beror ju på vilken säljare man råkar på.
Fick ni det nu eller för ett par veckor sen?
Hon jag pratade med skyllde på att de höjt listräntorna.

Det var några veckor sen, ja!