Inlägg

Inlägg som Sennaho har skrivit i forumet
Av Sennaho

Beror på vad den ska användas till. Endast spel så är skillnaden minimal. Med ev undantag för enstaka spel som kan dra nytta av de extra kärnorna.

Av Sennaho

Gillar väggen! Bra med lite nymodigheter emellanåt

Av Sennaho

Vänta till på torsdag och se, då det troligtvis lanseras någon ny då

Av Sennaho

Har haft båda, föredrar netflix pga deras utbud och trevliga appar på diverse plattformar.

Av Sennaho

Du måste koppla via den optiska för att få surround. Alla tre sladdar måste användas för att få surround annars. T.ex när du kopplar in dom i datorn.

Av Sennaho
Skrivet av Heppel:

Vattentåligheten är en aspekt jag gillar, men frågan är hur pass bra den tål vatten? Kan jag duscha med den? Jag jag bada med den? Kan den ligga några timmar i en vattenpöl (om jag tappar den, letar och hittar den igen lite senare senario)?

I somras hade jag med min flera gånger till sjön och simmade och filmade under vattnet. Det var inga som helst problem Hade den på kanske 1 meters djup som mest.
Dock så tror jag inte att man kan ha den i saltvatten.

Av Sennaho

Båda mobilerna verkar bra. Är inte vattentåligheten något du är ute efter så skulle jag gå efter det OS som känns bäst. Har en z2 nu och kan verkligen rekommendera den. Z3 verkar vara liknande men lite mer finslipad. Hade iphone innan och kan rekommendera den också, och 6an verkar ju inte precis dålig.
Batteritiden är betydligt bättre i min z2 än vad min iphone hade. (4s). Dock kan ju den ha blivit bättre på 6an..

Av Sennaho

Fick du se ett demo i affären? Där säljaren visar skillnad mellan 50 och 100 hz? Mycket av det är en bluff. Min tv på 50 hz laggade jätte mycket i affärens demo när han skulle demonstrera skillnaden mot 100 hz som flöt på mycket bättre. Åkte hem och funderade och kom tillbaka nästa dag och sa att jag ska ha 50 hz tvn. Då sa han att du kommer väl ihåg att den laggade? - Ja men marknätet sänder väl bara i 29 hz ändå, så det spelar ingen roll sa jag.. Då hade han inget svar.

Jag har aldrig upplevt något lagg på min 50 hz Samsung (spelar film från datorn, viaplay och boxer).. Se till att du får en äkta 100 hz tv så du inte får en som gör egna bildrutor emellan.

Samsungen såg bra ut på pappret iaf kan inte uttala mig mer. Om input lagg spelar någon roll så är den lägst på samsung 5000 serien, av samsungs modeller

Edit: som arazand skriver kanske en plasma vore något för ultimat bildkvalitet.

Av Sennaho

Har själv Samsungen och kan rekommendera den. 50 hz räcker gott, marknätet och blue ray sänder ju endast i 29 hz eller något liknande. Allt flyter på hur bra som helst. Kristallklar bild i 1080p

Edit. Med rea på philipsen så är den kanske mer värd om du vill ha 3D och ambilight.

Av Sennaho
Skrivet av Casper:

Det gör min Z (originalet), men kanske inte de nyare modellerna utan lucka för hörlurar.

Tog det från sonys hemsida där det står såhär:

I överensstämmelse med IP55 och IP58 är Xperia vattentålig och skyddad mot inträngning av damm. Förutsatt att alla portar och höljen är ordentligt förslutna är mobilen (i) skyddad mot vattenstrålar med lågt tryck från alla riktningar i överensstämmelse med IP 55; och/eller (ii) kan ligga på 1,50 meters djup i sötvatten upp till 30 minuter i överensstämmelse med IP58. Mobilen är inte gjord för att flyta eller hanteras under vatten utanför klassificeringsskalan för IP55 eller IP58. Det kan leda till att garantin upphävs.

Men det kan väll hända att den även klarar en skvätt salt

Av Sennaho

Sony klarar inte saltvatten. Du borde få värdet på mobilen minus självrisken.

Av Sennaho

Min laptop används i princip aldrig sen jag köpte en surfplatta (ipad) och stationära används mindre. Stationära datorn tar hand om spelen och surfplattan om resten t.ex surfning, mail, facebook, recept, film, youtube, spel, böcker, nyheter och musik.
Innan jag jag köpte den var jag osäker om jag skulle ha någon nytta av den men den har verkligen tagit över allt.
I somras när jag höll upp med spelandet var ipaden ungefär det enda som användes.

Så innan du köper en surfplatta, ställ dig frågan: Är du beredd att förändra ditt digitala liv?

Av Sennaho

Vad jag vet går det inte att använda moderkortets grafikuttag om du har ett grafikkort ikopplat.

Av Sennaho

Mycket intressant artikel!

Av Sennaho

Kan rekommendera denna.
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE46F5305XXE/sa...

Har den själv. Helt okej bildkvalitet och låg inputlagg.
Kolla in den i affären be dom stänga av grejen som ska göra att bilden blir i 100 hz.. Laggade jätte mycket i affären när dom visade ett demo. Har inte laggat något för mig måste vara något trick dom kör med för att man ska köpa en dyrare tv med högre hz.

Av Sennaho

Äger själv en http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE46F5305XXE/sa...

Kan rekommendera den. Bra bild och låg input lagg på samsungs 5000 serie. Finns också en 5005 som ska vara lika men utan smart funktioner. Till ett lägre pris.

Av Sennaho

Jag köpte en ipad i usa i sommras på en apple butik. Hade ipaden i handbagaget och kartongen i resväskan. Gick hur bra som helst, ingen som kollade något Nästan var å varannan har ju en surfplatta idag så det är nog ingen fara att ta hem en.

Samt den billigaste modellen går väll under gränsen på 4000? Som man får ta in skattefritt?

Av Sennaho
Skrivet av LemurenSwe:

La upp ett ganska bra erbjudande där man kan, om man är lite sneaky - fixa 3G i hela året för typ ~100kr.

Är det obegränsad surf? Såg att det endast var 0.5 gig på vanliga kontantkort fri?

Av Sennaho

Har flugit omkring lite nu i både free flight och missions, tycker det är roligt men jag har några frågor.

På vissa videor jag sett hör man en röst som räknar ner hur långt man har kvar tills man landar. Hur aktiverar man det? eller är det ett addons? isf vilket.

Samt om jag går in och kör free flight med flight planner. t.ex mellan Oslo och Stockholm. Hur hittar man då vägen? Det är inte som under missions när man har en grön pil att styra efter och en röst som säger fart, höjd, och riktning. Eller hur gör ni när ni tar er an en långflygning någonstans?

Av Sennaho

Ja [x]
Nej []
Kanske []