Inlägg

Inlägg som Lazze2k5 har skrivit i forumet
Av Lazze2k5

Jobb som vanligt, tydligen firar man inte midsommar i Bangkok även om man kan hitta några svenska restauranger här som erbjuder midsommarbord.

Av Lazze2k5

Kan lösas hyfsat enkelt med JavaScript's setInterval funktion.

const timer = setInterval(() => { if (återStåendeEmail > 0) { document.getElementById('knapp').click(); } else { clearInterval(timer); } }, 5 * 60 * 1000);

Alternativ kan vara att ladda om sidan var 5:e minut:
http://www.otsukare.info/2015/03/26/refresh-http-header

Obs, anser att båda lösningarna är "fullösningar"

Av Lazze2k5
Skrivet av Bryal:

Supersnyggt! Tänkte precis peka ut att vattenreflektionerna är fel, men det hade du visst redan skrivit (firefox). Samma som användaren ovan lade jag också märkte till den slående likheten med Equilinox. Uppenbarligen ingen kopia, eftersom ditt projekt om inget annat är i Javascript och inte Java. Jag är dock nyfiken: har du tagit inspireration från ThinMatrix's projekt, eller är det bara är ett fall av konvergent "evolution"?

Mjo, koden är inte kopierad men både tagit hjälp av lite implementationer och lite designstuk därifrån. Är ett hobbyprojekt mest för att lära sig GL och 3D lite mer i detalj och aldrig menat att bli något mer så inte investerat så mycket i ide och spelmekanik utan mest grafiskt.

Av Lazze2k5

Slängde ihop ett projekt i WebGL för ett tag sedan: http://larsjarlvik.github.io/Larx-Engine/index.html (kan ta lite tid att ladda ibland). Funkar bäst i chrome, vattnet buggar i firefox.

Källkoden finns här om ni skulle vara intresserade: https://github.com/larsjarlvik/Larx-Engine

Av Lazze2k5

Skaffade själv en ThinkPad X1 Extreme, tillräcklig prestanda för spel om man inte är ute efter maxa AAA titlar. Underbart tangentbord och stilren, dock är den ganska dyr, speciellt i Sverige:
https://www.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/ThinkP...

Av Lazze2k5

Så ägarbytet har gått igenom som jag förstår det men säljaren har ställt av den så den inte är skattad längre?

Beroende på hur det har skrivits i annonsen så vet jag inte ens om jag skulle kalla det bedrägeri.

Att den är skattad enligt annonsen säger bara att den är skattad när annonsen läggs upp. Inget om att säljaren bjuder på återstående skatt. Lite som att säga att den är påställd för att tydliggöra att den kan provköras och inte bara stått i garage senaste åren.

Kan lätt ses som missförstånd som skulle klargöras i köpekontrakt eller åtminstone muntligt före köp.

Av Lazze2k5

Känns som att fördröjningen går att lösa ganska bra, tror inte att det kommer att vara något större problem i Länder med okej internetanslutning om man bortser från e-sportstitlar.

Undrar dock vad det skulle kosta dock, rendera spel kräver ganska mycket mer CPU och GPU av servrarna än att strömma en video och nuvarande servrar brukar inte vara speciellt anpassade för GPU-tunga scenarion vilket gör det svårt att använda överskottsprestanda från befintliga maskiner.

Av Lazze2k5

Låter som du ska använda split och inte substring.

var monthName = months.Split(' ', StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries)[numberOfMonth - 1]

Kan även vara bra att kontrollera att numberOfMonth är mellan 1 och 12 annars kommer applikationen att krascha om du anger t.ex. 0 eller 13.

Kan alltid vara bra att kolla MSDN

Edit: Noterade nu att det var Java, men bör vara ungefär samma sak där...

Av Lazze2k5
Skrivet av dagas:

Pixel XL 1 har samma storlek på skärmen som Pixel 3 som inte är XL. Skärmarna fortsätter växa.

Dock så är det en 18:9 skärm på Pixel 3 och en 16:9 på Pixel 1 XL vilket gör att de inte är samma storlek på skärmarna även om de har nästan samma tum-storlek (5,4" mot 5,5")

Av Lazze2k5

@andra94 känns ändå som att det finns intresse för en bättre IGP med tanke på hur många laptops som är bestyckade med mx130 eller mx150, speciellt för konsumentinriktade laptops.

Av Lazze2k5

Senior frontend-utvecklare i Bangkok, tjänar ungefär 47500kr per månad inklusive bonus efter skatt. 8-timmars arbetsdag som normalt i Sverige men endast 13 dagar semester per år dock.

Levnadskostnaderna är inte allt för höga här så det räcker ganska långt.

Har gymnasieutbildning och lite över 10års erfarenhet i yrket.

Av Lazze2k5

Hade en 9560, mestadels bra laptop.

Välbyggd, hade inga problem med QA. 4K skärmen var fin men kunde inte hantera blank skärm så sålde den. Tangentbordet är okej men inte i klass med thinkpads.

Av Lazze2k5

Vettiga saker att kolla upp är att det finns PCIe, lediga strömkontakter för kortet från PSU och att det inte är endast plats för lågprofilskort vilket det dock inte verkar vara i Vostro 460.

Av Lazze2k5

För min del blir det Trung Nguyen Sang Tao 3 i vanlig kaffepress här borta, Vietnamesiskt kaffe är förvånansvärt gott.

http://lenscoffee.com/trung-nguyen-coffee-from-vietnam/

Av Lazze2k5

Använde ett par Sony MDR-EX650AP i två år och var väldigt nöjd. Bytte för ett par månader sen endast för att de försvann. Bra byggkvalité och helt okej ljud för priset.

Bytte till ett par 1More Triple Drivers som också känns bra för priset men kostar runt 750kr här i Bangkok, vet inte hur tillgängligheten är i Sverige...

Av Lazze2k5

Det står ju tydligt vad du får göra under licenstexten.

Ändra du inte får göra är att ta bort eventuella licenstexter från källkoden eller hålla skaparna ansvariga om något inte fungerar.

Av Lazze2k5

Fredag och klockan är 17:30 så inte särskilt motiverad till att jobba, städade upp din kod lite istället:

using System; namespace ctof { class Program { const Decimal maxTemp = 77M; // 77 celsius const Decimal minTemp = 73M; // 73 celsius static Decimal FahrenheitToCelsius(Decimal fahrenheit) { return (fahrenheit - 32) * 5 / 9; } static void Main(string[] args) { while (true) { //Användaren ombeds ange optimal värme i ett bastuaggregat i Fahrenheit. Console.WriteLine("Var god och ange ett bastuaggregats optimala temperatur i Fahrenheit:"); Decimal fahrenheit; while (!Decimal.TryParse(Console.ReadLine(), out fahrenheit)) { Console.WriteLine("Ogiltigt värde, ange igen:"); } var celsius = FahrenheitToCelsius(fahrenheit); if (celsius >= maxTemp) { Console.WriteLine("Du angav en temperatur motsvarande {0:N1} Celsius, Vänligen ange en lägre", celsius); //Användaren instrukteras att ange en lägre temperatur. } else if (celsius <= minTemp) { Console.WriteLine("Du angav en temperatur motsvarande {0:N1} Celsius, Vänligen ange en högre", celsius);//Användaren instrukteras att ange en högre temperatur. } else { Console.WriteLine("Nu är temperaturen {0:N1} Celsius, perfekt!", celsius); Console.WriteLine("Det går nu bra att basta, det är {0:N1} grader celsius", celsius); break; } } Console.Write("Programmet slut! Tryck på valfri tangent för att fortsätta . . . ");//Användaren meddelas att programmet är över och därmed avslutas. Console.ReadKey(); } } }

Hoppas det kan vara till hjälp.

Av Lazze2k5

Angående CE-märkning etc så gäller det bara i USA och gäller för alla tillverkare eftersom USA nu tillåter digitala märkningar efter att ha infört "E-label Act".

I EU måste du fortfarande ha en CE-märkning vilket iPhone 8 också kommer att ha.

Av Lazze2k5

Personligen så uppskattar jag att hålla på med ren OpenGL som fritidskodning. Finner behållningen i att det är ren väldigt ren kodning utan att behöva strula särskilt mycket med att förstå hur libbar och produkter fungerar.

Visst du kommer inte att producera lika coola saker som med Unity men det är väldigt tillfredsställande att få de små sakerna fungera som de ska och verkligen förstå vad som händer.

Kan tipsa om ThinMatrix OpenGL tutorials på youtube:
https://www.youtube.com/user/ThinMatrix/videos

Av Lazze2k5

Vilka idéer de har där på Microsoft! Va ska de hitta på sen, stödja Word Wrap och Status Bar samtidigt i Notepad!? Galet...