Inlägg

Inlägg som nisselask har skrivit i forumet
Av nisselask
Skrivet av ajn:

Ja, det känns väldigt begränsat tyvärr, därav tråden efter tips.

Får kanske bli en Apple även om jag egentligen föredrar Android ekosystemet, eller om jag ska ge Samsung en ny chans efter att ha bojkottat dem i många år.

Som nämnts redan i tråden, tråkigt att Sony inte är med i matchen längre

Google ska ju släppa en ny Pixel-platta, lite oklart när den kommer bara, troligen efter nyår, kan du vänta så kan det vara värt det. Själv kör jag iPad Pro med M1 och är supernöjd efter många år med en Lenovo-platta. Kom över den begagnad till ett veetigt pris och är supernöjd.
https://store.google.com/intl/en/ideas/articles/new-pixel-tab...

Av nisselask

Jag har under 1,5 års tid kört mestadels på ren HVO, någon tank diesel ibland och har inte märkt någon skillnad i förbrukning. Har gått över på diesel nu efter nyår när HVO blivit för dyrt, inte märkt av någon skillnad ännu.

Av nisselask

Stort tack för svar och tips!

Av nisselask

Laptop för arkitektstudier

Hej! Min dotter behöver ny laptop, rätt tuffa systemkrav… frågan är om en Ryzen 7 5700u skulle klara uppgiften? Rekommenderad processor 3+GHz och 4 kärnor, Ryzen 7 tuffar på i 1,8GHz men tänker att processorerna utvecklats och klarar mer på lägre GHz idag?

Av nisselask
Skrivet av eas@tetris:

Hallå, systerns splitternya Google Pixel 4a dog medan hon fotograferade ute i kylan igår. Hon tog direkt in telefonen inomhus och anslöt laddaren efter några minuter, men den har inte visat några livstecken sedan dess.

Googles manual anger användningstemperaturen 0-35 grader celsius, är den friskrivningen tillräcklig för att befria dem från garanti i detta ärendet? Finns det någon lösning över huvud taget annat än att köpa ny telefon? Att genomföra ett batteribyte med alla riskerna det tillför känns surt på en ny telefon. Skall kolla med butiken (franska Fnac) och hemförsäkringen de kommande dagarna.

Är den fortfarande död? Provat att trycka på strömbrytaren i kombination med antingen volym upp eller ned längre än 10 sekunder?

Av nisselask

@GTXOla: Det stämmer historiskt att de haft dålig batteritid, nya Pixel 4a däremot skall vara riktigt bra vad gäller det enligt tester. Även föregångaren Pixel 3a som jag har ägt var riktigt bra vad gäller batteri.
Vill du 8gb Ram får du vänta på Pixel 5. På Swedroid.se kan du hitta en test på Pixel 4a.

Av nisselask

@GTXOla: Jag har själv beställt Pixel 4a från Google Store tyskland, bara att skriva SCHWEDEN efter orten i beställningen och välja prioriterad frakt så funkar det fint, Gjorde samma sak i fjol med Pixel 3a och många på Swedroids forum har gjort samma utan problem.

Den eller Pixel 5 som lanseras i oktober borde passa dig bra.

Av nisselask

@Neodymen: Tror inte det är bra att ladda hela tiden som du gör. Min egen iphone 11 pro inköpt i december 2019 har 100% batterihälsa, laddar bara på natten och kan någon gång stödladda upp till 80% om den går ned mot 50% batteri efter en dag med intensiv användning, annars är det bara nattladdning som gäller för min del. Har optimerad batteriladdning på.

Av nisselask
Skrivet av cyklonen:

Jag har jobbat många år inom hemtjänsten, och redan för fem år sen tyckte jag det var lustigt att "tjock-TV" nästan helt hade försvunnit från de äldres hem. Barnen fixar nya till gamlingarna, så det var inte sällan 40-50 tum i vardagsrummet. Jag tror att det är väldigt få med apparater som inte klarar att växla till digitalt från Comhem.

Däremot är det ju ingen smal sak att göra ny kanalsökning och lägga in digitalkanalerna på ett vettigt sätt. Även jag bor i ett "Comhem-hus" och fick meddelande i våras om att det var dags att växla över. (Jag har en 5-6 år gammal 40-tummare från Philips, men kollar i stort sett aldrig på TV via den. Bara när det är längdskidor på vintern och jag grejar med nåt i köket, så kanske 20-30 timmar per år.) Men jag bestämde mig ändå för att göra kanalsökningen. Ja, det var inte så enkelt. Instruktionerna från Comhem var otydliga, och jag fick leta efter vad motsvarande saker hette på min TV. Manualen till TV:n var otydlig. Menyerna i TV:n var svårtydda. Själva sökningen tog sen 40-50 minuter, har jag för mig, och därefter hade jag några hundra kanalplatser inlagda i TV:n, i en enda röra. SVT 1 hade plats 168 eller nåt liknande. När jag hade kämpat med det i några timmar tyckte jag att det fick räcka, och TV:n är kvar i det läget än i dag, 4-5 månader senare, med alla kanaler slumpmässigt utkastade på de 999 kanalplatserna... Att flytta om manuellt är ett drygt jobb, som inte är värt det för så lite tid jag tittar på TV, men om jag skulle göra det handlar det förmodligen om 1-2 timmar ytterligare tid.
Och då är jag ändå vass på teknik generellt!

En teknikointresserad eller okunnig, särskilt om man är äldre med kognitiva försämringar, skulle förmodligen se det som enklare att segla runt jorden på en vindsurfingbräda än att programmera om TV:n och flytta kanaler.

Det tar inte timmar, gjör bara en favoritlista med de kanaler du vill ha, tar max 5 minuter.

Av nisselask

Återkopplar här, installerade dem igår, att sätta dem i Access-punkt läge fick jag göra när installationen var klar. Är supernöjd, bra drag i hela huset och även på tomten nu, att jag inte gjort detta tidigare!

Av nisselask
Skrivet av Björn Endre:

Vad du kan göra är att köra Deco M4'orna som access-punkt. Då ansluter du den första M4'an via kabel till routern och installerar den. Jag kollade manualen och det står att man kan välja access-punkt-läge men osäker om man kan göra det direkt när du installerar via deras app eller om den först ska installeras som vanligt och sen ändras till access-punkt.

Men annars, när den har installerats som accesspunkter, så behövs inget göra i din router och du kan stänga av WIFI hos den.

/B

Stort tack för svaret! Provar en regnig dag...

Av nisselask

Nytt Mesh-system TP Link Deco M4 med gammal Router

Hej!

Har just köpt detta system för att förbättra wifi-täckningen i mitt hus. Vi gärna behålla min gamla Router som är en TP-Link Archer AC3200 för att kunna dela ut en hårddisk på mitt nätverk. Frågan är hur jag skall koppla? Fiberuttag-gamla Routern-Deco M4, funkar det eller behöver jag göra någon inställning i gamla Routern eller räcker det att stänga av wifi på den?

Av nisselask
Skrivet av infigo:

Funkar väl bra om man har nordea. Stödjer inte SEB, Swedbank och klarna supportar bara Visa. Jag har flera kort men inget är supportat av Google pay.
Alla jag har är supportade på Samsung pay.
Så nej. Google pay är inget alternativ, försökt i ca 3-4 år att få åtminstone en bank supportad but noo.

Swedbank har funkat länge med Android Pay och Master Card, SEB vet jag inte.

Av nisselask
Skrivet av HaggeMan:

Hej!

Sitter idag på en P20 Pro och är väl egentligen nöjd med den men börjat titta på lite nya telefoner.
Iphone går bort för mig och Samsung S20 Ultra tycker jag är för saftig prislapp och att dom inte ger oss snapdragon även om det kanske inte är mätbart i dagligt användande.
Även Huawei går bort pga appstore

Hur står sig Oneplus 8 Pro t.ex? Xiaomi?

//Hagge

Många på Swedroid är nöjda med kameran i Xiaomi Mi Note 10 PRO, kolla där i tråden ”bilder tagna med din mobil” ligger under ”offtopic”. Du hittar även en dagsfärsk test av One Plus Nord där de är nöjda med huvudkameran och vidvinkeln.

Av nisselask
Skrivet av infigo:

Jag satt själv och valde mellan nord och a71 och om pixeln skulle landa. Valde a71 för Samsung pay och det var inget annat OnePlus gör kunde vinna över mig, 90hz och 5g var inget jag kände jag behövde på en telefon om jag måste välja mellan mobil betalning och det så har har mer använding av Samsung pay.
Betalte 4250 för min a71 men tittade på s10 lite också men kunde inte få dem under 5500 så No go.

Samsung Pay är väl inget argument längre sedan Google Pay kom?

Av nisselask

@filski: Vad gäller det du nämner, prestanda, kameror display så ligger Apple i topp, du är dåligt påläst. Även batteritiden är i toppklass på senaste generationen. Kolla prestanda här: https://www.gearstoday.com/comparision/apple-a13-bionic-vs-sn....
Har själv kört Android i många år, senaste året har jag haft Huawei P20 Pro, Galaxy S10e och senast Huawei Mate 20 pro och har sedan jag bytte till Iphone 11pro aldrig längtat tillbaka. Den är grym i alla avseenden, batteritiden är det bästa jag upplevt.

Av nisselask

Användare: @Jeppejj
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish och frakt posten "skicka lätt"
Produkt: iPhone 11 Pro 256gb

Positivt: Bra och trevlig kommunikation

Bra Packad vara i skick som beskrivet, det vill säga fabriksny i oöppnad förpackning.

Negativt:

Inget

Slutbetyg: 5/5

Av nisselask

@Belzader: Jag har haft flera Huawei som fått mer än 1 ny version av Android, skulle säga att standard för Huawei är 2 stora Android versioner numera sedan P10 och framåt. Jag har haft P9, Mate 8, P10, Mate 10 Pro och P20 Pro som snart får sin andra stora uppdatering (Android 10) och nuvarande Mate 20 Pro som just fått Android 10. Så där har du fel.

Av nisselask

@albineng: Jag har erfarenhet av P20Pro, Galaxy S10e och min nuvarande Mate 20 PRO. Tycker absolut du skall ta Mate 20 PRO före P20 Pro, betydligt vassare prestanda och ytterligare förbättrad kamera med vidvinkel som tillägg. Galaxy S10e gillade jag för det smidiga formatet men den föll grovt på den mediokra batteritiden.

Av nisselask

@wootz91: Lite över din budget men bättre än denna får du inte för de pengarna, med SD855 och riktigt bra kamera: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5056265, Xiaomi Mi9.