Inlägg

Inlägg som Kane610 har skrivit i forumet
Av Kane610

Jag monterade externa motoriserade markiser på övervåningen förra året för att hjälpa till att hålla nere värmen i huset. Det var inte billigt men det blev bra och här är en utmärkt punkt som man vill automatisera på efter hur solen går så att de bara är nere när de behövs.

Av Kane610
Skrivet av Cerb:

Har inte aktivit nyttjat på länge sedan systembolaget låste sitt API, som jag nyttjade.
Repot existerar egentligen endast för att publicera komponenter för HA.

https://github.com/Ceerbeerus
(Gissar att man kan hitta fulkod i överföd, har inte kollat. =D)

Kul med fler komponentförfattare

Av Kane610

Jag leker mycket med Home Assistant så jag har lite repon i Python som utökar funktionaliteten i projektet. En stor del av syftet är att utvecklas och bli bättre på att förstå python men även att bidra tillbaka till projektet.

https://github.com/Kane610

Av Kane610

Fick min PS5 från Webhallen i förra veckan.

Beställningsdatum 2020-06-07
Hämtad/Skickad 2021-02-19

Av Kane610

Jag kör med Home Assistant sedan 3-4 år tillbaka. Började lite med Z-wave i början men har gått över helt till Zigbee istället och då främst Hue-lampor kopplade till deCONZ. Jag kör även UniFi och Verisure för occupancy detection i hemmet samt nätverkskameror från Axis för video och rörelsedetektion.

Automationer skrivs i Python genom Appdaemon för att kunna ha lite mer avancerade regler som är svårt att få till ordentligt i HASS egna automationssystem.

HASS exponerar även allt till Homekit så att det lätt går att styra allt i hemmet via telefon och röststyrning.

Av Kane610

Home assistant med alla smarta prylar i huset uppkopplade, zigbee prylar via deconz som möjliggör olika inputs som fjärrkontroller och sensorer som kan styra allt kopplat till hass. Schemalagda/kontextstyrda ljusscener. Automationer köra främst visa appdaemon för att kunna göra lite mer komplexa regler. Tyvärr så är det lite av skomakarens barn-syndrom med Henry eftersom jag jobbar mer på backendsaker än att smarta upp hemmet ytterligare

Av Kane610

@lallassu: Precis. Med ett antal fördelar; du kan använda usbstickan med antingen deras egna gateway deCONZ eller den inbyggda gatewayen ZHA. I båda fallen får du bredare stöd av produkter och större flexibilitet än vad Trådfri gateway erbjuder. Men allt blir något mer avancerat, men med tanke på denna tråden så är det inte ett problem för dig.

Av Kane610

Kul projekt!

Ett alternativ är om du kör deCONZ till Home Assistant istället för Ikeas egen gateway så finns det inga sådana krav.

Av Kane610

Det är ingen som vet huruvida diskar över 1Tb fungerar på denna dator? Enligt hemsidan stöds bara upp till sagda kapacitet och på Intels produktsida om plattformen så står det också detta. Enligt FS kundtjänst så säger dem att det bör gå men att det är inget de kan garantera. Någon som testat?