Inlägg

Inlägg som Chenz har skrivit i forumet
Av Chenz
Skrivet av RaxXeZ:

Hm, chromecast var en sak jag läste om för länge sedan men gick under min radar. Låt säga att jag vill streama youtube/twitch från min iphone 5 till tv:n (genom en liten billig sticka som bara sätts in i en usb-port), kan den göra det?

Jadå, Youtube och Twitch funkar fint. Om du har en Chromecast på samma wifi som telefonen så kommer en ny ikon visas inuti appar med stöd för det som låter dig spela upp på din Chromecast istället.

Av Chenz
Skrivet av Buio:

Det ska vara DX11-baserat, antagligen DirectCompute. Innebär att det fungerar på Nvidia också. Men det är inte säkert att de har lika optimerad driver/hårdvara för funktionen. De har ju satsat väldigt mycket på CUDA enbart.

Spännande, äntligen något sånär realistiskt hår i spel. Hoppas vi får se en film snart.

Från artikleln:

Citat:

TressFX Hair revolutionizes Lara Croft’s locks by using the DirectCompute programming language (...)

Det kommer med stor sannolikhet fungera även på Nvidias kort, speciellt med tanke på hur AMD länge varit för öppna fysiklösningar som inte är låsta till en grafikkortstillverkare.

Av Chenz
Skrivet av asconakille:

Så det kostar ca 12 miljarder att utveckla ett spel??

Med 10x mer detaljerade modeller och texturer skulle det göra det, påstår han. Kanske är en överdrift, men en sådan ökning skulle öka utvecklingstiden rejält.

Av Chenz
Skrivet av Minsc S2:

Adjö THQ, ni var en av mina favoriter.

Till er som säger "Varför inget skitföretag som t.ex Activision" - Activision äger Blizzard Entertainment. Jag tror att dom har sitt på det torra ett bra tag framöver, oavsett vad man tycker om dom.

Nja, snarare så att Vivendi (som tidigare ägde Blizzard) nu äger Activision också. Både Activison och Blizzard ägs av ett företag vid namn Activison Blizzard, där Vivendi äger en majoritet av aktierna.

Av Chenz

Gillar Inet, men både Webhallen och CDON är lika bra nuförtiden, imo.

Av Chenz
Skrivet av FL3JM:

720p? Kostar eller reklampauser?

HBO är ju kända för att vara reklamfria, vi får hoppas det inte ändras när de kommer hit.

Kommer avsnitten verkligen vara tillgängliga inom 24 timmar så är det här ett givet köp. Ser fram till oktober.

Av Chenz
Skrivet av Oneone:

Håller med dig fullständigt , finns ju folk som klammrar sig fast i xp och försöker så gott dem kan, älskar åttan jag iaf och saknar inte startmenyn alls. Använde den inte i 7an och windows 8 interfacet fungerar kanon.

Jag är inte en av dem som älskade XP över allt annat, men jag klarar inte av Metro. Ja, jag använder startmenyn regelbundet och hade förlorat en hel del tid om jag tvingats navigera mig igenom Metro varje gång. Dock är det störta problemet att alla program man startar via metro kör metroversionen om det finns en sådan. Det betyder att den nya startmenyn blir helt oanvändbar i framtiden när allt fler program kan köras direkt i metro.

Av Chenz
Skrivet av Yoshman:

Du begriper alltså inte varför du ska betala för en kopia därför att originalet finns ju kvar.
Den enda logiska slutsatsen av detta är att du anser att värdet på alla immateriella verk är noll, de går ju att kopiera i oändlighet. Verkar det rimligt tycker du?

Nej, det enda han påpekade var att stöld och piratkopiering är två skiljda saker. Lägg inte ord i andras munnar.

Av Chenz
Skrivet av honkel:

Att du påstår att ett 12 tecken långt lösenord uppbyggt på 3 ord är säkrare än 10 random tecken. Du tror väl inte själv att det är säkrare?
En ordliste-attack senare och ditt lösenord är knäckt på sekunder.
Det trista är att det antagligen finns nån som tror på dig och börjar använda den typen av lösenord.

En ordlista med 200 000 ord har 8 biljarder kombinationer av 3 ord. Lycka till med att knäcka det på ett par sekunder.

Med samma ordlista skulle ett lösenord bestående av 4 ord vara svårare att knäcka än ett slumpmässigt lösenord (siffror, versaler och gemener, svenska alfabetet) bestående av 11 tecken, förutsatt att orden tillsammans har 15 bokstäver eller fler.

Av Chenz

Tur, mitt konto verkar inte vara med bland dem. Blev lite nervös där. Borde definitivt bli bättre på att variera mina lösenord på olika sidor.

Av Chenz
Skrivet av sscnz:

Men, du kan ju lägga till vilken start meny som du vill via Toolbars juh!? Du måste ju liksom inte använda Metro för o starta applikationer. Till exempel:
http://img210.imagevenue.com/loc13/th_366992271_startmenu_122...

Du kan skapa så många custom Toolbars som helst o lägga till vilka iconer som helst oxo. Vad för specifik funktion i den gamla startmenyn behöver du?

Sök, automatiskt genererad lista över mest använda applikationer och att program lägger till säg själva i startmenyn är väl de tre viktigaste. Ett mindre plus är att den inte är otroligt ful heller.

Av Chenz

Kommer inte skaffa W8 så länge man inte kan bli av med metro och använda den vanliga startmenyn istället. Har inte riktigt förstått varför de ska tvinga på tablet gränsnittet på desktops, undrar vem som kom med den snilleblixten.

Av Chenz
Skrivet av murklor:

Nån vis man har säkert sagt någon gång att även om man vinner slaget, förlorar man kriget. Visst kan 2K vinna mot 4K, men hur många man förlorade du? Dina 1.5K möter 4K IGEN en turn efter, vinner du igen? Dina 1K möter 4K ÅTERIGEN nästa turn... Och förlorar förmodligen. Upkeep för deras 12K var förmodligen lika eller mindre än dina 2K och dom har byggt upp alla sina enheter igen på ett par turns, medan din "elit" 2K armé tar 30+ turns att bygga upp igen. Det är detta jag snackar om. Balansen i Shogun 2 är helt off. Det handlar bara om att zerga strategikartan, individuella slag är mer eller mindre meningslösa.

Jag fattar ingenting. Om den ena lyckas producera 2k units per runda och den andra 4k så borde det ju vara 3,5k mot 4k efter första rundan med dina siffror, 5k mot 4k efter andra osv. Klart en nation till slut vinner om deras motståndare inte tillåts producera enheter -.-

Av Chenz

Är riktigt taggad, har sett fram emot en uppföljare till det första Rome sedan 2005 eller något sånt

Av Chenz

Kan man fortfarande inte starta vanliga IE om man inte lägger fram en genväg utanför metro? Vill minnas att om man starta IE via startmenyn startade den tablet versionen.

Av Chenz
Skrivet av Noobenu:

Beror ju helt på hur minimalistiskt man vill ha det:

http://i.imgur.com/8LMMZ.png

För vem använder bakåt/framåt när man har musen dedikerat till det.

Har heller aldrig förstått varför folk fortfarande använder sökrutan istället för awesomebar/omnibar.

Av Chenz
Skrivet av Ninjaflipp:

Nä, det är mycket möjligt att de har slutat uppdatera tillräckligt ofta för att det ska upplevas som irriterande. Prövade FF igen för någon månad sen och jag upplevde det som mycket stabilare än vad det var på den tiden, men inkognitoläget i FF passar mig inte lika bra som det i Chrome. I FF stängs sessionen ner och så skapas en inkognitosession istället. I Chrome skapas det ytterligare en session, bara. Men det är mycket möjligt att det är någon inställning som jag bara har missat.

Firefox släpper fortfarand en uppdatering var 6:e vecka, Chrome gör något liknande.

Skrivet av Noobenu:

Synd att det ser förjävligt ut.

Mjo, men det är bara för att han själv har fulat ner det. Standard FF har inte närapå lika stort gränsnitt vad jag vet.

Av Chenz

Även nya versioner av har auto-complete, Aurora och Nightly har det, inte säker på om Beta har fått det än.

Använder Firefox, använt chrome under några perioder men alltid vänt tillbaks pga små saker jag stört mig på i Chrome. Nuförtiden kan jag inte klara mig utan tab grupperna i Firefox, förstår inte hur man ska kunna hantera 10+ tabbar utan den funktionen.

Av Chenz

Ser inte riktigt varför detta blir så upphypat. Vad har ZeniMax Online Studios gjort förut som får er att se fram emot spelet så mycket? Det som gjort TES serien så lyckad som singleplayer spel kommer ju troligen inte fungera på samma sätt i ett MMO.

Av Chenz

Köpte nyligen
Dead Space 2 - 34 kr
Rage - Anarchy Edition - 69 kr
Super Mario Galaxy 2 - 244 kr
från CDON.