Inlägg

Inlägg som Chenz har skrivit i forumet
Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hagis2k
Tycker nyheten är lite missvisande, borde stå "interna" med åtminstone i nyheten.

Varför det? Om jag förstår rätt så är ju även externa grafikkretsar medräknade.

Av Chenz

Ny dator, passar allt?

http://data.fuskbugg.se/skalman01/-i5.JPG

Dags för en ny dator, tänkt att köpa till en 5870 eller möjligtvis fermi till våren, sålänge kör jag på min gamla 4830.
Smått osäker på vilket moderkort jag ska ha, tänker inte köra sli/crossfire, men kan vara användbart med SATA 6Gb/s då jag förmodigen köper en SSD under 2010. Ska man köra med ett moderkort från Asus då, enligt deras hemsida är dem de enda tillverkarna som har tillräcklig bandbredd till SATA 6Gb/s?

Storleken på 5870 är smått oroande, har hört att den ska passa i Define R2, men kommer kortet blockera något viktigt på moderkortet?
Uppskattar all hjälp!

Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
När jag var liten så pratade vi hela tiden om [f.ex] kilobit som om det skulle vara 1024 - hårddisktillverkarna är de enda i datorvärlden (som har hållit på några år) som inte menar 1024. Det är, som andra redan sagt, först på senare år at Kibi/Mebi/Gibi/Tebi/Pebi etc har tillkommit. Man kan därav fastslå att det är HD-tillverkarna som har fel i detta tillfälle och de utnyttjar detta för att "lura" mindre kunniga konsumenter.

Att HDD-tillverkarna inte slöt sig till en felaktig tradition betyder inte att det var de som gjorde fel. Snarare var det de som först bestämde att en kilobit skulle vara 1024 bits som inte riktigt visste vad kilo prefixet betyder.

Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Men det finns väl muslimer i Jerusalem också? De kan ju springa in med lite sprängladdningar...

Vafalls? Du går inte lite långt där?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Förtroendet för Judarna sjunkar ju bara mer och mer.

Sjunker ditt förtroende för judarna? Slutledningsförmågan i denna tråden är inte på topp precis.

Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Njae, det är DX11 också, om du ska köra Win 7.

Hur viktigt kommer DX11 vara? Kommer inte den datorn jag länkade få problem med att köra spel med DX11 inställningar? De flesta spel med DX10 krävde väl en hel del extra prestanda när det först kom?

Av Chenz

Ska köpa en dator + skärm för ca 8k, och såg ett liknande paket som du länkat för någon dag sedan. Bytte ut skärm, chassi och grafikkort, fungerar allting fortfarande bra ihop? (Prisjakt)

Angående grafikkortet, finns det någon poäng med att köpa en hd5770? Om jag har förstått rätt presterar hd4870 minst lika bra, men kostar mindre. Tror inte jag kommer ha någon användning för Eyefinity.

En till sak om grafikkortet, Inet listar två stycken av kortet jag länkade, den ena med pci-express 16x och den andra med pci-express 16x 2.0. Är det möjligt att den ena är pci-express 16x 1.0, eller är det bara ett fel på Inets hemsida?

Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZecretW
Bäst prestanda per densitet är väl inget svårt att förstå. Om man har samma antal celler per um så är denna snabbast

Visst, om de har samma densitet skulle den med högst prestanda/densitet ha högre prestanda... Men då kulle det nog räcka med att bara kolla på prestandan.

Om däremot objekt 1 har 90% av objekt 2s prestanda, och hälften så stor densitet, så har den en högre prestanda/densitet även om den är en sämre disk.

Men nu har jag iofs förmodligen missförstått något.

Av Chenz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Så du menar att en produkt med lägst prestanda per densitet skulle vara positivt?
Jag håller med om att översättningen kunde vara bättre, men Läser du originaltexten så skulle du nog förstå innebörden lite bättre.

Låg prestanda per densitet är bra om hög densitet är bra. Ingen komplicerad matte precis

Av Chenz

Det gamla kortet slutade fungera, och då jag hade tänkt vänta ett tag innan jag skaffar en helt ny dator passade 4830 bra då det bara kostar 1000. Ett bättre kort skulle inte gett mycket bättre prestanda då resten av mitt system inte skulle räcka till.

Men då antar jag att det helt enkelt är fel på grafikkortet, då allt annat fungerade fint får ett par veckor sedan då 8800 fortfarande fungerade. Då återstår bara att returnera det.

Av Chenz

Artifacts med Sapphire HD 4830

Köpte nyligen ett Sapphire hd 4830 och lade tidigt märke till blinkande pixlar (ofta röda, men det beror på bakgrundsfärgen) som hoppade runt på likfärgade områden. Antar att det är s.k. artifacts. Efter lite googlande har jag kommit fram till att det förmodligen skulle bero på antingen ett dåligt kort eller ett försvagt nätaggregat. Tror inte det beror på för hög temperatur, då jag inte sett den gå över 50 C i CCC.

Då jag inte vill returnera den till komplett innan jag är hyfsat säker på att det är grafikkortet det är fel på(med tanke på 250 kronors avgiften), undrar jag om ett för svagt nätaggregat skulle kunna orsaka artifacts i situationer som inte är särskilt krävande, som t.ex. att besöka icke flashbaserade hemsidor. PSU ska klara 460W, och kortets minimum krav var bara 450W enligt Komplett, men den har jag varit med ett par år.

Nätaggregatet klarade av att driva ett 8800gts 640 MB innan, någon som vet Sapphires kort kräver mer från PSU:n?