Inlägg

Inlägg som Lacusmons har skrivit i forumet
Av Lacusmons

tyffhunt, har du löst ditt problem med denna kombination?
Jag kommer att få mitt 5850 idag så det blir intressant och se om jag får liknande problem med ett Sapphire 1250w näragg.

Av Lacusmons

Ladda ner MSI Afterburner. Där kan du ställa in så du får en överblick på det mesta i spel. Finns fler program med samma funktioner från samma tillverkare som till exempel Rivatuner.

Av Lacusmons

Det är ingen drivrutin. Bara Crossfire Application Profile.

Av Lacusmons

Tivook hade skrivit får någon månad sedan hur man kan fixa problemet med klickande fläkt. Jag testade detta på mitt 5970 och det fixade det utan problem.

Först så måste du dra upp fläkten på 100% och sen köra någonting som skapar värme. Jag valde furmark och låt den snurra i cirka en timme så borde klickande försvinna. Inga garantier att det fungerar dock men du kan alltid prova innan du reklamerar.

Av Lacusmons

nm...

Av Lacusmons

ATI crossfire chart

Enligt detta så är det möjligt.

Av Lacusmons

Detta ser jag mycket positivt på. Om detta tar fart och det blir populärt så har nVidia inte råd att ha PhysX slutet till sina kort. Tror nog snarare att dom släpper upp blockeringen mot ATI/AMDs kort och kanske rent av fizar att det går att köra på Atis kort t o m. Men det är nog att önskedrömma

Så länge det bara är bilder man har fått se så vill man ju ha någon form av app för att testa själv

Av Lacusmons

Catalyst 10,2 är den första drivisen som gör att mitt Sapphire 5970 fungerar som det ska. Inga problem sen drivrutin release.

Av Lacusmons

Mycket intressant. Blir roligt att se hur dom presterar mot Zalmans 10x extreme

Av Lacusmons

Skulle tro att han som skrev det menade furmark eller något liknande. har själv inte problemet med rasslande fläkt.

Av Lacusmons

Det fungerar hur bra som helst. Jag kör det på Windows 7 home premium x64 och är på lvl 7 och 8% in i spelet.

Av Lacusmons

Fratey, jag hade samma problem med mitt 5970 och enligt sapphire supporten så är det bara att avvakta till dom nya drivarna kommer. Jag lyckades få det stabilt genom att uppgradera Bioset på både grafikkort och moderkort till det senaste. Stängde av screensaver och kör enbart spel i fullskärmsläge och då fungerardet utan hängningar. Dock hänger sig allting när man kör fullskärm filmer och dylikt

Av Lacusmons

Du kan ta ner MSI Afterburner. Det kan du se temp och så men jag kan dock inte hur fort min fläkt snurrar. Sitter själv på ett Sapphire 5970 OC.

Av Lacusmons

Jag kan hålla med om att prata om ekonomi kan bli ganska uttjattat eller utjtatat hur det nu stavas men ta till exempel mig, jag lade ut 6496 kr på detta kort på Pixmania. En person i denna tråd sade att dom hade det i lager och jag hade 5 ordrar på olika webshoppar i landet sen 18 November vilket var release dagen för 5970. Pixamnia var dom enda som kunde leverera det kort som jag ville ha då var jag redo att betala det.

Dom flesta väljer nog single kort lösningen eftersom det är kostnad effekt men det finns personer som vill vara exstremma, dom väljer skulle jag tro 5970 istället för 5870. Jag själv tänkte gå 5870 CF men såg sen att 5970 var på G och det var det självklaraste valet. Både kraft och pris. Jag tappar lite kraft men tjänar i pris vilket "bang for the buck versus perfomance" är för mig det självklaraste valet och som andra säger i sida 5 i denna tråd att den som vill ha någonting köper det oavsett pris.

Jag reserverar mig för stavfel eftersom jag har tagit mig ett par 40% groggar och är trött och ska gå och lägga mig. Ha det så bra och vi ses om ett par timmar

Av Lacusmons

@Bad Habit: Tackar, jag fick dock lägga ut lite extra för att få det. Beställde det på pixmania. jag ville ha kortet i detta år.

@Rickard11: Intel I7 860 @ 3077 Ghz och jag kortet är @ stock (735/1010). Jag vill inte överklocka kortet än förän jag har hunnit göra mer tester. Plus att jag vet att min I7-860 kan pressas ut mer men jag har inte bråttom.

Vid ett tillfälle så kommer jag att skriva in min datorconfig här med men det har bara inte blivit.

Min datorconfig är (roughly):

Intel I7-860
Asus Maximus III formual
8gb Cosrair DHX+ dominator
sapphire 5970 OC
corsair 1000HW+ nätagg
Antec 1200 chassi

För den som är intresserad

Av Lacusmons

http://nkdbfa.bay.livefilestore.com/y1pECo7lXt8q9_BFBy_PGsbwqI8C...

http://nkdbfa.bay.livefilestore.com/y1paA4mVR9m8--6yB1WLeewDC-Tc...

Fick mitt kort igår och det är super nice. Jag tog bilden med min telefon därav den superdåliga kvaliten. Ska lite senare idag ta en bild med min riktiga kamera hur det ser ut i min dator. Skulle tor att drivarna behöver mogna lite

Av Lacusmons

Trevligt, jag kör själv med Asus Maximus III och det är så klockrent bra. Helt klart prisvärt.

Av Lacusmons

Jag får dock mitt sapphire 5970 på torsdag. Jag lär säkert ladda upp lite bilder hur det ser ut i mitt antec 1200 och lite benches.

Av Lacusmons
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Catman
Jo visst men hur många kort kommer hitta till lilla sverige???

Det vet nog ingen. Enligt artikeln så har dom skickat ut flera hundra tusen enheter men skulle tro att 90-95% gick nog till USA och Canada och resten av världen fick dela på mellan 5-10%.

Precis som Re:combat så är nog den som köper ett 5970 inte en nybörjare på grafikkort utan har hållit på ett tag. Jag själv reflekterade inte så mycket över testerna eftersm jag vet någelunda hur kortet presterar.

Nvidia gjorde precis ett samma test diagram som visade hur bra deras GTX 295 när det kortet kom jämtemot ATIs 4890x2 och enligt nVidia så var det liknande siffror. Smutskastning mellan nVidia och ATI med andra ord. Inget man ska fästa sig vid.

Jag har dock fixat så jag får mitt Sapphire 5970 nu till veckan. Jag fick lägga ut lite extra men det är det värt. Ska bli kul

Av Lacusmons

ja tivo, du har så rätt och ni andra med om mass print. Jag fick dock detta som svar som verkar vara lite mera komponerat av Jimmy själv på komplett.

"Hej,

Det råder dessvärre brist på ATI’s nya grafikkort i HD 5800- och 5900 serier i hela världen för tillfället. Bakgrunden till detta beror på att det är en väldigt stor efterfrågan på grafikkorten och en utav ATI’s underleverantörer i Tyskland kan ej producera tillräckligt med komponenter för att tillgodose marknaden. Leveransinformationen vi har att tillgå är något briställfällig men vi försöker uppdatera informationen på hemsidan utefter den informationen våra leverantörer kommunicerar med oss. När vi har fått information från leverantören t.ex ett bekräftat datum eller nytt datum för ankomst, uppdateras detta på hemsidan. I dagsläget har vi alltså inte några andra uppgifter än de som är angivna under lagerstatus på webben.

Vi kan således inte bekräfta om ett visst grafikkort med preliminärt leveransdatum kommer att anlända till oss tidigare än andra grafikkort i samma serie. Vidare så har vi dessvärre ingen möjlighet att se din exakta köplats.

--
Med vänliga hälsningar
Jimmy Andersson, Komplett.se"

Till en viss mån iallafall. B-Ray kan få in sitt kort på måndag så jag väntar till dess.