Inlägg

Inlägg som Pletron har skrivit i forumet
Av Pletron

Reklamera eller garanti?

Hej!
Har en Boxee Box som jag har haft i ca 7-8 månader. Nu har den börjat krångla mer än vanligt... Jag vill egentligen ha en ny box då jag tror att det är själva hårdvaran. Jag vill gärna ha lite tips om hur jag ska ta mig tillväga utan 2-3 veckors service tid som i sin tu leder till en ny box.

Ska jag reklamera Boxen och hur? Den är köpt på NetOnNet..

Av Pletron
Skrivet av Nicklaz:

Perfekt, känns mycket tryggare nu.

Köpte samma slädar som dig och en intel 320 120gb från cdon för 1295:-

Återkommer då det är dags.

Bra val! Kommer fungera kanon! Köpte du det externa chassit till DVD'n? Inte världens bästa kvalitet men snacka om att jag är nöjd att jag köpte den. Då har man ju en extern DVD-brännare också för andra bruk som drivs på enbart USB! Och kostar runt 100kr så det är klart värt det!

Av Pletron
Skrivet av fragwolf:

Jag skulle nog köpt färdigt, orkar inte hålla på att mecka med sånt där längre Misstänker att du får du snyggare/billigare (mindre ström) lösning om det är färdigpackat. Men om du bygger egen så kan jag rekommendera freeNAS.

Jag har ett: DS110j som jag använder som extra backup genom iscsi. Fungerar klockrent. Du får nog "mer" för pengarna om du inte har delar liggandes.

Edit: Tips! vet inte om det är 100% nödvändigt, men de har en lista med supported HDDs så kolla genom den om du köper en burk utan disk i. Just in case.

Okej kanon! Börjar luta åt att köpa den färdig just för bekvämligheten av plug'n'play. Att bara koppla in och köra och inget meck.
Sen vet jag ju inte heller om jag kan få det lika bra om jag köra freeNAS. Vet du dock om det är möjligt att köra Apache Tomcat på DS212j? Har letat överallt men inte hittat något svar.

Av Pletron

Bygg NAS eller köp färdigt?

Hej!

Sitter och funderar på hur jag ska göra med mitt första NAS köp. Antingen så köper jag en färdig Synology DS212J eller så bygger jag en egen med dessa delar:
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=729958&view=m

Jag har själv testat mjukvaran i DS212J och älskar den! Så frågan är om Free NAS t.ex. når samma standard eller om jag kan få tag på Synology DSM 3.2 på annat håll för att installera själv.

Av Pletron

Har du köpt DS212j'n? Ifall du har det så berätta gärna vad du tycker för jag är på samma jakt!

Här har du förresten lite jämförelser med föregångarn;
http://www.kitguru.net/site-news/announcements/zardon/synolog...

Av Pletron

Yes körde en Time Machine på system disken på en extern disk. Sedan är det bara sätta SSD'n där DVD'n sitter och ha kvar orginal disken där den är. Starta datorn och håll inne alt knappen.

Boota sedan från den externa där Time Machine backupen ligger.

Jag köpte en Corsair F60 från en annan medlem på Sweclockers. Men vilken disk som helst fungerar.
Tänk bara senare att inofficiellt aktivera TRIM funktionen i Macen om du kör med Lion. Den är nämligen avaktiverad för alla tredjeparts SSD's. Läs mer om TRIM här: http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM

Av Pletron

Har precis satt in en SSD i min MacBook Pro. Köpte mig detta;

http://www.ebay.com/itm/320766645478?redirect=mobile

http://www.ebay.com/itm/320727626603?redirect=mobile

Bara tuta och köra!
Behöver inte tänka på något mer än att vara försiktig när du monterar disken. Väldigt enkelt!!

Av Pletron
Skrivet av Skillz:

Jag vet som så att det här problemet har dykt upp förut för andra, men jag kommer tyvärr inte ihåg svaret, så ge inte upp hoppet, leta på google, för jag läste det på ett annat forum, tror det var notebookreview eller macrumours, leta och du skall finna. Ska inte vara något problem att få till det i alla fall.

Jag gav faktiskt upp. Satte som sagt in original disken (250gb) som fungerar perfekt och ska sälja av 500gb.

Av Pletron

Hårddisk hastighet till nätverket

Har precis installerat en Corsair F60 i min Macbook Pro som jag har som OS disk. Har även en 250gb hårddisk som jag använder för lagring.
När jag laddat ner tidigare så har jag kommit upp i hastigheter på 6MB/s trådlöst på min 100mbit/s lina. Nu när jag laddar ner till hårddisken så toppar jag 1MB/s..

Hur kommer det sig? Hur kan jag lösa det hela?

Av Pletron

Jag har bytt ut original HDD från en 5400rpm 250gb till en 7200rpm 500gb disk och när jag testar med original disken så fungerar allt som det ska.... Får väll bli till att sälja av 500gb och behålla 250gb...

Jäkligt skumt dock!

Av Pletron
Skrivet av joeldeluxe94:

Om SSDn har sata 3.0 (sitter på mobilen så kan inte kolla) så kan det bli problem på äldre Macar. Kolla upp det först. Din dator har troligtvis stöd för sata 2.0 kolla i Apple-menyn --> om datorn --> sata . Om den disken INTE är sata 2.0 testa att byta om du har möjlighet till en som har. Själv kör jag med en Vertex 2 (sata 2.0) som fungerar utmärkt!

Disken har SATA 2 och datorn har SATA2 så det är inte problemet.

Av Pletron

Problem med Optibay + SSD

Har precis köpt mig en SSD samt en Optibay till min Macbook Pro 13" 7.1 C2D 2.4ghz och jag har "lite" problem.

När jag har SSD disken kopplad i Optibay'n och en HDD i vanliga SATA porten så hittar inte datorn SSD disken men den hittar HDD'n.

Om jag byter plats på HDD'n och SSD'n så att HDD'n är kopplad i Optibay'n och SSD i vanliga SATA porten så hittar datorn båda diskarna.

MEN om jag har SSD'n i Optibay'n utan att ha en annan HDD inkopplad så hittar datorn SSD'n....

Har någon en aning om varför det är så här?
Vill ha SSD'n i Optibay'n p.g.a. att vibrationerna från HDD inte dämpas i Optibay'n så det låter väldigt mycket om jag har det kopplat på det sättet som funkar....

SSD'n är en Corsair F60 CSSD-F60GB2BRKT Firmware 2.0

Snälla kom med idéer på vad jag kan göra!?

Av Pletron

Kör med "bubble sort" istället? Kalla på den här metoden och skicka ArrayList av namnen samt tiderna som ligger i samma index som namnen.

private void Bubble_sort(ArrayList<Object> name/*löparnamn*/, ArrayList<Object> a/*tid*/) { int size = a.size(); int i, j, t = 0; Object temp = null; try { for (i = 0; i < size; i++) { for (j = 1; j < (size - i); j++) { if (Integer.parseInt(a.get(j - 1).toString()) > Integer.parseInt(a.get(j).toString())) { t = Integer.parseInt(a.get(j - 1).toString()); a.set(j - 1, a.get(j)); a.set(j, t); temp = name.get(j - 1); name.set(j - 1, name.get(j)); name.set(j, temp); } } } } catch (NumberFormatException e) { } }

Sedan kör du bara en loop för att skriva ut dom efter man sorterat namnen och tiderna samtidigt i metoden ovan:

for(int i = 0; i < name.size(); i++){ System.out.println("Runner: "+name.get(i)+" Time: "+time.get(i)); }

OJ ursäkta att jag inte läste färdigt ert inlägg.. Men hoppas du kanske kan få nytta av detta ändå.

Av Pletron

OCZ Vertex Plus 60gb

Funderar på att köpa en OCZ Vertex Plus 60gb.
Har läst att den inte ska vara något att hänga i taket men för 550:- så kan jag tycka att det är värt att implementera en sådan som systemdisk i min Macbook Pro.

Andra alternativet är en OCZ Agility Series 3 60GB. 750:- för denna disk.

Vilken bör jag slå till på?

Av Pletron

För er som söker hemmabio!!

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=601332

Kanonpris!!!

Av Pletron
Av Pletron

Comhem!

Av Pletron
Skrivet av orrebus:

Har sammma problem har du löst det?

Skickades från m.sweclockers.com

Sålde spelet...

Av Pletron
Skrivet av MyZk0:

Då måste man ju liksom veta vad varje komponent i sig kostade! Kanske är det så att du kunde fått ett i5 2500k för samma pris fast i en annan butik?
Men allt som allt så kommer du nog bli nöjd med din dator!

1300:- för 2400! =)=)=)=)

Av Pletron

Hahah! Köpte allt på Dustin nu för det är mycket smidigare Men rent prestanda mässigt, kunde jag ha fått bättre för pengarna?