Inlägg

Inlägg som Pletron har skrivit i forumet
Av Pletron

Dubbelkoll innan köp

Hej! Har satt ihop en dator.
Här har ni en lista på komponenter:

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=729958&view=m

Är det något som fattas eller har ni bättre förslag på något? Datorn kommer användas för spel!

Tack på förhand!

Av Pletron

Har inte fått det att funka alls. Jag ger upp!

Av Pletron
Av Pletron

Det här är helt otroligt O_O

Av Pletron
Skrivet av lazerbeam:

Testa göra så här.

*Koppla in hårddisken i en annan dator. " utan att ha någon internet anslutning " så den inte laddar in fel drivrutiner.
*Formatera hårddisken och påbörja installationen.
*Låt installationen gå så långt som till att datorn startar om sig själv första gången.
*Då stänger du av datorn och kopplar ur hårddisken och sätter i den i datorn som strular.
*Sätt i cd'n / dvd'n i den datorn direkt vid uppstart och sen starta om den igen med skivan i.

Datorn ska själv känna att installationen i hårddisken inte är klar, så rör inget utan att datorn själv fortsätter installationen.
Det kan hända att du får hämta vissa drivrutiner själv sen, T.ex: Ljudkorts drivisar osv..
Men det ska inte vara några problem.

Detta ska provas. Problemet verkar dock inte sitta i hdd'n. Borde inte datorn kunna köra Ubuntu Live USB utan hdd?

Av Pletron
Skrivet av tcntad:

Självklart, allt bootas "via BIOS".. Oavsett om det är disk eller extern media.

Du skriver i din sista post här att OS:et slutar ladda efter ett tag vilket tyder på att du har installerat det men i titeln står det att du inte kan installera ett OS. Hur är det egentligen?

Jag har inte installerat något det är när den försöker ladda installationen. Men detta händer även när jag försöker boota Ubuntu Live USB.

Skrivet av Nangijala:

Det kan vara ett hårdvarufel som nu uppmärksammas i samband med återinstallation av operativsystemet.
Prova TDSSKiller (http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208280684) och se ifall det ligger något rootkit eller liknande på hårddisken.

Hårddisken är helt urkopplat när jag försöker köra Ubuntu Live USB. Den ända hårdvaran jag kör är moderkort, CPU, GPU, PSU och minnen.

Av Pletron

YEEEEAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYY

Av Pletron
Skrivet av alexandre94:

försöker du köra installationen ifrån Boot eller när datorn är igång?, För när man installerar nytt OS ska det vara från boot, och man får se till att man har boot dvd : på ,i BIOS, annars händer inget

Jag bootar naturligtvis via bios. Datorn börjat ladda operativet men fryser mitt i. Har bootat både via USB och DVD.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pletron
Skrivet av mooseslayer:

formatera hårddisken först

Har jag gjort!

Av Pletron

Kan inte installera OS efter Virus

Hej hopp!
Hjälper min kusin med att installera om deras dator efter den fått virus. Datorn vägrar ladda igenom något operativsystem; har testat med Ubuntu, Windows XP samt Windows 7. Men datorn fryser under tiden man laddar installationen och vägrar fortsätta. I ubuntu laddar den inte ens igenom alla commandon och stannar till efter att ha hittat USB portarna. Har nollställt CMOS och kört Memtest som inte visade något fel. Har även testat koppla bort allt som inte behövs (även hårddisk), testat med olika sorters minnes configuration men inget hjälper. Nu kliar jag mig på huvudet och har ingen aning om vad som kan vara fel.

Hade varit väldigt tacksam om någon har ett förslag på vad som kan göras härnäst (förutom att köpa ny dator).

Av Pletron
Skrivet av Reckie:

Kan man köra RAID i efterhand om man vill börja med en disk och köpa nästa när priserna gått ned, eller måste man formatera om båda då?

Tyvärr så krävs nog en omformatering.

Av Pletron

För den som undrar; fick tillbaka varan dock så fick jag en sprillans ny i plomberad förpackning. Så två tummar upp till D-Link för det beslutet! 3 veckor totalt vilket är helt acceptabelt dessutom!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pletron
Skrivet av Aphex:

3-4v är helt normalt, i januari har verkstäderna dessutom fullt upp med alla trasiga hjulklappar så räkna med en månad.

Då är det bara till att vänta!! Tack för svaret!

Av Pletron

Boxen har nu varit borta i två veckor. Hur lång tid är det rimligt att det tar? Dom sa till mig i butik att det brukar ta runt 2 veckor. Men ringde NoN idag och dom sa att inget speciellt stod på ärendet som dom såg. Så troligtvis har dom inte börjat med att kolla på boxen ännu..

Av Pletron

Köpte först en DS212j och pillade med allt i typ 2 dagar.. Lite för klen för att köra Bittorrent, Apache Tomcat och HD-stream samtidigt. Dessutom lät den lite för mycket. Bytte den till en DS212 och köpte en Noctua 92mm fläkt. Svår toppat! Tycker definitivt att det är värt att lägga dom extra ≈800:- för DS212.
Dessutom med Noctua fläkten & dämpade hotswap bays så är ger den inte ifrån sig ett pip, även om jag sitter 2 meter ifrån den (NASen står i en tvbänk) och det är knäpp tyst i rummet.

Av Pletron

Jag upptäckte just en väldigt trevlig sak. Har lämnat in varan till NetOnNet och om jag inte får en ny eller om felet kvarstår så kommer jag överklaga. Har inte gått 6 månader sedan jag köpte den och enligt Konsumentverket så är det säljarens ansvar att bevisa att felet inte fanns från början.

Köpte varan 2011-07-24
Lämnade in den 2012-01-17

Citat:

Taget från Konsumentverkets hemsida.
Säljarens eller ditt ansvar?
Under de första sex månaderna efter köpet är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början.

Av Pletron
Skrivet av giplet:

Du ska kontakta NetOnNet och ingen annan, annars kan du inte åberopa svensk konsumentlagstiftning utan är helt utlämnad till hur D-Link vill göra. Tex följande kan vara värt att notera.
- Leverantören ska hålla dig helt skadefri om det visar sig vara fel på produkten. Det betyder tex att det är leverantören som ska betala frakten från dig till reparatören och tillbaka. Ofta när man skickar saker direkt till tillverkaren så får man själv stå för frakten. Har du handlat i butik ska NetOnNet egentligen ersätta dig för att ta dig till själva butiken också om du kan påvisa en kostnad för det, men de flesta brukar nog inte bry sig om det.
- Leverantören ska åtgärda felet inom rimlig tid, vilket enligt utslag i ARN är tre veckor. Tar det mer än tre veckor kan du begära omedelbar leverans din Boxee i reparerat skick, alternativt ny Boxee eller pengarna tillbaka. Skickar du till D-Link finns ingen skälig tid.
- Om det visar sig vara ett återkommande fel på din Boxee så kan du begära en ny tredje gången samma fel uppstår. Detta finns inte alls om du väljer att skicka Boxee'n till D-Link.

Yes tänkte åka till NetOnNet idag och visa min konversation med supporten. Förhoppningsvis så får jag en ny! Om inte annat så åker den in på reparation via NetOnNet!

Tack för hjälpen! Håll tummarna!

Av Pletron

Har varit i kontakt med Boxee's support. Efter mailande fram och tillbaka så får jag det här svaret:

"Hi Philip,

I recommend contacting D-Link directly to start the RMA process and get you a replacement. Sorry for the inconvenience.

D-Link contact info:
1-877-453-4565 or

http://www.dlink.com/products/?pid=DSM-380&tab=3

Thanks,
Joe"

Tror ni det kan hjälpa mig i att få en ny på plats hos NetOnNet?

Av Pletron
Skrivet av Dr.Mabuse:

Du har alltid rätt att reklamera en vara inom tre år. Så det är bara att lämna in den på service. Garanti är ett frivilligt åtagande som kan ge bättre villkor än reklamationen, men exakt vilka villkor som gäller för just Boxee står säkert på något papper som följe med... hemsida säger bara två år och villkoren är säkert desamma som vid reklamation; du lämnar in, de lagar eller byter ut.

Reklamation=Pengarna tillbaka?
Vad är lättast att göra?

Av Pletron
Skrivet av Solding:

Du borde kunna skicka in den o kräva pengar tillbaka ist för varan. så kan du köpa en ny men är inte säker att det går.

Mm det var det jag tänkte på om man ska göra. Vad kan dom göra med min Boxee Box? Det är väll inga direkta komponenter som man kan "laga"..