Inlägg

Inlägg som Gustiir har skrivit i forumet
Av Gustiir

Råkade dränka en velociraptor hårddisk pga att jag köpte slang till vattenkylningen med fel innerdiameter. Satt och spelade, hörde ett plopp när slangen lossnade och sedan började det rinna ut vatten ur chassit. Kommer inte ihåg vad den kostade men minns att det sved i plånboken.

Av Gustiir
Skrivet av Addiox:

Detta spel var riktigt kul men klår inte battlefield bad company 2 som jag fortfarande tycker är det bästa battlefield som gjorts

Håller verkligen med, tycker att Battlefield serien bara blev bättre och bättre till och med Bad company 2, sedan dess har det gått utför.

Av Gustiir

@TMG: Då känns det som att jag kan sitta lugnt i båten i några år till eller tills temperaturerna spökar. Hur kommer det sig att du nämnde att byta den efter 4+ år? - är det en beräknad livslängd, eller finns det någon annan anledning?

När det kommer till metaller så är den bara i kontakt med chipet och nickel-pläterad koppar, så det borde ju vara lugnt.

Av Gustiir

Delid CPU underhåll

Tänkte kolla med er som delidat era CPUer om ni gör något underhåll/kollar till hur det ser ut efter ett tag?
Jag har själv en delidad 8700k med Thermal Grizzly conductonaut på, har inga problem, men nu är det cirka ett år sedan jag gjorde det och funderar på om jag ska öppna den och kika hur det ser ut, men ville få lite input först.

Av Gustiir

@Gorian: Vilken typ av prestandaförsämring kan man få?
Jag trodde att det skulle vara antingen fungerade eller inte.

Av Gustiir

@tcntad: Jag alltså jag har A i ena ändan och B i andra ändan, så alla uttag blir som en crossover, men det funkar ändå.
Så om jag kör min nätverkstestare blir nummer ordningen på mottagarens sida:
3-6-1-4-5-3-7-8

Av Gustiir

Varför funkar mitt nätverk?

Jag har en fundering angående mitt hemnätverk som jag verkligen inte kan förstå.
Flyttade in i en sprillans ny lägenhet för 6 månader sedan och drog eget nätverk, det fanns färdigdragna rör men blindade dosor, så jag köpte lite cat6 kabel på biltema och uttag, när jag kopplade in allt visste jag inte om det var någon skillnad på cat6a eller cat6b, så jag följde anvisningarna för cat6a utan större tanke.
Den första kopplingen vart inget vidare och några sladdar glappade, men det var dubbeluttag så jag har fram tills nu bara använt det andra uttaget, vilket har funkat fint och jag har även två dator kopplade på nätverket och även de funkar fint.
För att hitta vilka kablar som glappade köpte jag igår en nätverkstestare på clas ohlson och då uppdagas det som nu är mitt huvudbry.

Mina uttag är kopplade enligt cat6a, andra änden på kabeln är cat6b, men allt funkar.
Varför är det så och finns det någon vits med att koppla om alla uttag så att det blir konsekvent?

Av Gustiir

Förslag på hårddisk för spelbibliotek

Min disk-setup idag är följande:
2 x Corsair Force 128gb i RAID 0 (För OS, spel och program.)
1 x WD Green 2TB (För lagring av film osv)

Samtliga diskar har varit mer eller mindre fulla den senaste tiden och framför allt börjar valet att ha alla spel på mina SSDer bli ohållbart med tanke på spelens storlek, så är det avinstallation av ett gammalt spel som gäller om jag vill ha in ett nytt.
I ett försök att avhjälpa detta köpte jag en WD Blue SSHD 4TB i förra veckan, denna fungerade dock inte. Enligt WD-support kommer det inte att fungera då jag har RAIDade diskar i systemet, vilket jag tycker är väldigt märkligt, men den ska i alla fall tillbaka till återförsäljare och pengarna tillbaka.

Så summan av det hela, vad har ni för hårddiskar för era spelbibliotek?

Av Gustiir

Tack för heads-up:en på gängorna!
Tanken är raid-0, har kört det med två intel ssd, de sista åren och har inte haft något trubbel än så länge, men en spegling låter ju smart, så man slipper stå där med ärslet i brödrosten om det skulle skita sig.

Det som jag själv snurrat lite kring i bygget är grafikkort och minnen, några tankar kring valet av dessa?

Av Gustiir

Feedback sökes!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3004897/2013-02-19

Skulle uppskatta lite feedback på huvudkomponenterna, prisvärda, bra, dåliga?

Tack på förhand.